arról győztél meg, hogy mégiscsak elmegyek a második fordulóra is, és szavazok a szoci(aztsetudomkiaz) jelöltre. az elsőben Csapodyra voksoltam, ő kiesett. "közöttetek" nem akartam választani. de TE elintézted. köszönöm.
itten picinyét megjegyzném, hogy a kétpátrendszer mennyivel jobb, mint az egypártrendszer. nehommá összekeverjük a demokratikusan kialakmult prlamamenti struktúrát, a "felülről" diktáltat!
Naná, én is max a kocsmában, egy sör mellett hőbörgök a kisz-tagból lett miépes cimborámmal :)) Többet nem érnek ezek a dolgok, én sem megyek lezárni a pécsi Szechenyi teret :))
Azert megneznem dinnhot jobbhatvedben :) szoval, ha mindenkeppen uberfasza jatekoshoz akarod hasonlitani a futballistadat, akkor legyen mar steven gerrard! :) oszt'jo napot!
A liberalizmus kezdettõl fogva - tehát az angol Whig-tõl - a mai modern európai liberális pártokig, pl. a német FDP - jobboldali.
A szociáldemokrácia parlamenti megjelenése előtt a liberálisok ültek Európában a parlament baloldalán, szemben a konzervatívokkal.
Csak Angliában és Magyarországon, a magyar nemzeti liberalizmus Deák Ferenctõl sajnos nem sokáig is jobboldali volt, annak ellenére, hogy többnyire baloldalon ültek, ha éppen ellenzékben voltak. Olaszországban, Németországban és a Monarchián belül Ausztriában nem volt liberális párt.
Az USA-ban ma is így van.
A hagyományosan, 250 év óta egypártrendszerû USA-ban két szélsõjobb szárny bohóckodja az usák demokraszit.
-- CONSERVATIVE, n. A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal, who wishes to replace them with others. [Ambrose Bierce: The Devil's Dictionary, 1911, New York]
Nem elviseljük őket, hanem a város részei, mint azok, akik a másik oldalra szavaznak. Nagyon sok barátom van a túlpartról, és még sose volt atrocitás, max egy kis csata egy kisfröccs mellett. És ez így jó. Esélytelenek nyugalma. Lehet, hogy az, de legalább nem vinnyog esélytelenül és nem zárja le a Széchenyi teret. Ez is valami.:)
de még lehet. Persze, csak az már egy másik párt lesz, másik vezetővel. Vagy az arányok lesznek mások. Nem mondtam, hogy soha.:) Nem, nem, tényleg nem a Nyugat, de inkább abba az irányba, mint a Balkánra, ha lehet. 10%? Az mire elég? Inkább 20 és akkor lehet beszélni a programról.
A szociáldemokrácia parlamenti megjelenése előtt a liberálisok ültek Európában a parlament baloldalán, szemben a konzervatívokkal. Az USA-ban ma is így van.
azt gondolom, hogy a libaralizmus alapvetően jobboldali értékrend,
ez rendben van
de amíg a fityesz (egy igazi balkáni zsákmánypárt) uralja a jobboldalt, addig kénytelen vagyok a balosokkal egyetérteni.
Azt felejted el, h kénytelenek zsákmánypárt lenni. Másképpen nem jutnak szóhoz, mert azokhoz képest, akiket támogatsz, óriási hendikeppel indulnak a futamban. A "balosok" már összeszedtek mindent 50 év alatt, hozzájuk képest csak morzsák jutnak a "későn jövőknek"... Ez az elmúlt 50 év, az, ami nem mindegy, beszélhet itt Fletó a jövőről, ők még mindig a múlt lesznek (huh...), amíg ki nem halnak...
Nem tudom, nálunk elég jól megférnek egymás mellett a fideszesek meg a szocik, pedig itt az előbbiből igen kevés van, nagyon kevés, de nincs velük semmi baj.
Örülök, hogy elviselitek őket Tollerfalván. Nehéz lehet ott az életük (jó, jó, nem falu....) :))))))))
Jó, hát nem arról beszélek, hogy itt bicskáznak Gyurcsány miatt az atyafiak, de van némi verbális szembenállás a hétköznapokban :))
Páva Zsolt maga kezdte leszedni a plakátjait, peig még versenyben van 37%-al a szoci 49% ellenében. A másik kettő kerületben vége
Az esélytelen nyugalma... :))
Nálunk még küzdés van a város két kerületében, szerintem 1:1 a legvalószínübb eredmény.
Az igazi demokráciában nem hatalmat habzsol egy párt, hanem értékrendet képvisel!
Nem vagyok naív, de az igazi demokráciákban hamar elvetél az a párt ami nem értékrendet képvisel. Ibolya jött rá elsőként, hogy hosszútávon csak így jut hatalomhoz! Gratulálok és sok sikert kívánok nekik, az ország és a jobboldal érdekében!
Én liberális vagyok, és azt gondolom, hogy a libaralizmus alapvetően jobboldali értékrend, de amíg a fityesz (egy igazi balkáni zsákmánypárt) uralja a jobboldalt, addig kénytelen vagyok a balosokkal egyetérteni.
Nem tudom, nálunk elég jól megférnek egymás mellett a fideszesek meg a szocik, pedig itt az előbbiből igen kevés van, nagyon kevés, de nincs velük semmi baj. Az összes képviselőjelölt megegyezett abban, hogy pozitív kampányt fognak folytatni. Nem volt teletapétázva a város, nem volt 25 méteres ME jelölt portré és ne volt qrvaanyázás sem. Páva Zsolt maga kezdte leszedni a plakátjait, peig még versenyben van 37%-al a szoci 49% ellenében. A másik kettő kerületben vége. Így is lehet. A vörös város neve: Pécs.:)
Tudom, túl széplélek vagyok én ehhez, meg idealista is egy kicsit.
Virítani fognak, nagyon remélem, drukkolok nekik.:)
Az a baj, hogy a két párt már nem szövetséges. Lehet kormányt váltani, de értelme akkor van, ha az új jobbnak tűnik a réginél. Orbán egyszer már bukott. Nyugaton a régebbi demokráciákban el sem indítanak olyan ME jelöltet, akinek megbukott a kormánya. Ezt csak a szélsőséges, vezérelvű pártok csinálják. Ha az MDF és fidesz arány fordított lenne, ugyanezzel a két emberrel, simán lehetne új kormányt alakítani. Így nem lehet és nem is érdemes. Nem hozna megújulást a 2002-ben megbukotthoz képest. DI ezt nem akarja.
Én is kicsire szavaztam, bár nem szeretem őket, de a kétpártrendszer nem kell. A kétpártiság jót tesz oldalon belül is, mert megmarad a választás szabadsága. Ha jobbos vagy balos vagy, akkor is eldöntheted, hogy melyik árnyalat tetszik.