Uraim és hölgyeim, még van öt órátok, hogy kimondjátok: ezt már nem, ezt az Orbánt nem támogatom, ezt úri és tisztességes magyar ember nem vállalhatja. A többit a borotválkozótükörrel lehet már csak megbeszélni.
Az utolsó ilyen ember a "jobboldalon" Engel Pál volt. (Isten nyugosztalja.) Ő meg is írta (igaz név nélkül, általános érvénnyel) pl. Granasztói "Gyurkáról", hogy ugyan miként képzeli, hogy összeáll azzal a csőcselékkel, amit közös bölcsőjük, az igazi (értsd: Márai) keresztény középosztály oly joggal bélyegzett meg. Na, azóta csak Granasztói "Gyurkák" vannak a "jobboldalon".
Attól hogy a jobboldal nem nemzeti, még létezik persze a ballib. Ahogy a baloldal sem nyugatos, liberális, a modernizáció letéteményese stb.
Az önmeghatározása egyik oldalnak sem jogos, és messze esik a valóságtól, a pártvonalak mentén nem lehet megkülönböztetni/kettévágni a magyar társadalmat. Illetve lehet, persze, csak nem igaz.
De hát tudod te ezt.
Csak nem mondod, kizárólag az egyik felét taglalod. Vannak a komcsik, és vannak a nácik. Már rég nem vevők a választók a komcsizásra, ez olyan 98 után kontraproduktív. Viszont mostanra értünk el oda, hogy a nácizásra sem fogékonyak a népek itthon.
Nem. Nincs ballib akol, mert nincs vele szemben álló 'nemzeti' oldal. Van egy demokratikus és parlamentáris köztársaságunk, és vannak akik önmaguknak a többiekkel szemben 'nemzetikénti' meghatározásától a 'haza nem lehet ellenzékben'-en keresztül a továbbiakig s a ma elhangzottakig, ennek a demokratikus köztársaságnak a konszenzusait rúgják fel és határait feszegetik.
Ezzel az utóbbival kell szembeszállni, és ha a jelenség érdeme szerint marginalizálódott, akkor a demokratikus és parlamentáris köztársaságban minden demokratikus és parlamentáris irányzat szabadon megküzdhet értékeiért és érdekeiért, amit ma nemigen tehet meg, mert a kettéosztatás ebben megakadályozza, illetve, ha megpróbálja, akkor árulónak, drogos gyermekének amerikai kalandja miatt zsarolható bábnak, libsibérencnek meg tetszés szerint bármiknek tituláltatnak.
Így van, nem mindenkinek adatott meg a politikai tisztesség aktív gyakorlása. Nem gondolom, hogy mindenkit állásfoglalásra kell kötelezni. De akik állást foglaltak, akiknek a személyiségében vagy tevékenységében jelentős teret tölt ki a politikum, azoknak színt kell vallaniuk.
Vele szemeben az aktívan tisztességes embereknek közösen kell állást foglalniuk.
Áruló:-) Mijeza lazaság? Kicsit keményebben kéne fogalmazni, talán nem vagy elég következetes. Ezek szerint vannak passzív tisztességesek is? Opportunista álláspont szvsz, előre feloldozod a gyávákat. Persze lehetnek később még megtért bárányok, de akkor is! Ha valaki most nem a köztársaság (köztársaság=Gyurcsány; köztársaság/=Orbán; nagyon köztársaság= több szdsz) oldalán áll, az később vezekeljen. Nagyon puha vagy mostanában.
Vele szemeben az aktívan tisztességes embereknek közösen kell állást foglalniuk.
Áruló:-) Mijeza lazaság? Kicsit keményebben kéne fogalmazni, talán nem vagy elég következetes. Ezek szerint vannak passzív tisztességesek is? Opportunista álláspont szvsz, előre feloldozod a gyávákat. Persze lehetnek később még megtért bárányok, de akkor is! Ha valaki most nem a köztársaság (köztársaság=Gyurcsány; köztársaság/=Orbán; nagyon köztársaság= több szdsz) oldalán áll, az később vezekeljen. Nagyon puha vagy mostanában.
Arról van szó, hogy Orbán Viktor nem lehet alternatívája senki másnak, nem válasz senki más semmiféle csibészségére vagy tehetetlenségére vagy bármilyére.
Öhöhö, kurva jóvót:-) Mégeccer, mer nem birom ki, hihihi.:-) Látod ebben a zseniális hsz-ben pontosan rámutattál mi hiányzik a prosztó jobboldaliakból: a humorérzék. Képtelenek lazák és ironikusak lenni. Még jó, hogy itten vagyol nekik te, legalább tanulhatnak valakitől.
"Orbán bármelyik hívője szájába akár bele is sz*rhat, azt is megtiszteltetésnek veszik:))" Na, ezért jó lenne, ha moderálnád magad!!!- minden Fideszes nevében, kikérem magunknak!!!!- ..... nem imádhatja, mindenki Gyurcsányt!-
Ez egy ennél hosszabb történet, egyszer kifejthetem, nem neked, csak úgy az ürügyeden... de az bizonyos, hogy nem hazudtam, mert nem szokásom, őszintén beszámoltam indítékaim és megfontolásaim változásáról, mint hozzászólásodból is kitűnik, ha ennek van még bármilyen jelentősége. És nem szokásom a moderatúrához szaladni a becsületem megsértése miatt. De itt ez a történet sem érdekes. És semmit nem ér az én hiteltelenítésem az állításommal szemben.
Ez a történet az idézett szövegről szól, valamint az országról, hogy mennyit tűr a nyilvánvaló és közvetlen mocsokból Orbán Viktortól.
Igazad van kedves topiknyitó,mert nekem például még van mit megvédenem,bár mentenem most sem kell.Pont ugyanúgy nem kell a sajátomat mentenem,védenem ahogy tavaly december 5.én sem kellett,amikoris valaki melldöngetve bejelentette,hogy most már csakazértis megmutatja,hogy mekkora remek ember ő,úgyfog szavazni ahogy Bubik szavazott volna,majd 6-án bejelentette,hogy mégsem,mert be volt szarva attól,hogy az ő szavazata lesz az 50%+1-ben a +1 és inkább vagy el sem ment,vagy másképp szavazott de ez már lényegtelen momentum a becsülete szempontjából.Ne aggódj kedves topiknyitó a mi becsületünk megvédéséért,aggódást olyanoktól hallgatunk meg akik a sajátjukat nem vesztették el,ők még ha nem is hitelesek de nincsenek a léc alatt.Ön megméretett és könnyűnek találtatott becsület ügyekben, Kedves Topiknyitó.Mehet panaszra a móderatúrához,hogy megsértették.