Előre bocsátom, hogy egyenlőre nem hallottam, hogy valahol kampányoltak volna a templomokban. Ha mégis akkor azt itt lehetne tárgyalni. Őszintén szólva szeretném, ha ez a topic a nullázáson kívül nem érne meg több hsz.-t
szerintem nem várták hogy meghálálják, mert ők is tudják, hogy a hála nem politikai kategória. Ha naívak akarunk lenni, azt mondhatnánk, hogy be akarták tartani a játéxabályokat. Egyébként meg azt gondolom, hogy a folyamatos keresztényelleneseszésnek akarták elejét venni. Tévedtek. Ehhez az egész költségvetés kevés ennek a kétes múltú képmutató csürhének.
Igazad van, nem hallottam. El is süllyedhetne ez a topic, de pl. a beidézett "választási tanácsadó" miatt most mégis úgy gondolom, hogy nem kellene elsüllyednie. Ha az a négy oldal szöveg eredeti, akkor ki merem jelenteni, hogy az az egyház amelyik azt kiadta gusztustalanabb mint bármely Csurkapárt, mert azok legalább nem bújnak az ájtatosság álarca mögé, és nem az "egyetemes emberi értékek" nevében rómaibbak a rómaiaknál!
Sonkuci, ez ugyan nem húsvéti, még áprilir másodikán kaptuk a templomban, de garantáltan eredeti, és ha a mail-címemre megírod az IRL címedet, postán elküldöm, hogy a papír is a kezedben legyen (hozzá tartozik az igazsághoz, hogy nálunk nem lesz második forduló):
"Add uram, hogy a szemüveges nagyorrú pojáca mihamarabb megpusztuljon a te mennyei országod dicsőségére és az anyaszentegyház kirügyezésére" akkor senki nem fogja elhinni, ha nincs magnófelvétel. Még talán te sem!
A zárójeles részekre csak utaltam, a tartalmukat nem írtam be. De amit beírtam, annak is lemaradt a fele. Újra bemásoltam, s a "megnéz" ablakban megint csak a fele látszott. Próbáljuk mégegyszer:
igen, és az a legnagyobb baj(elnézést a katolikusoktól), hogy eleddig történelmi hagyományokra építve el lehetett mondani, hogy a katolikus papok voltak, akik legjobban nyaltak mindig vhova. De az a szörnyű, hogy ebbe a nyalakodási harcba ma már a protestáns lelkészek is igen erőteljesen beszálltak, sőt...
protestánsként mondom, hogy egyre jobban undorodom a protestáns egyházaktól(DE NEM magától a vallástól)
Én kaptam egy szórólapot. Körmenden húsvét hétfőn délelőtt a helyi református templomba hívják az embereket "Könyörgés nemzetünkért" címmel.
A református lelkész a miép önkormányzati képviselője. Mint nem református, még sosem kaptam meghívót tőlük semmilyen könyörgésre, így nyilvánvaló, hogy kampányeseményről van szó.
Vannak kollektív bűnök? Annak idején a zsidókat kollektív bűnösöknek tartották Jézus miatt. De ha akkor nem Barrabbást választják, Istne megsüthette volna a megváltás projektjét...Szóval összetett dolog az ilyen. Meg aztán itt a 21. században nem túl illdomos kollektív bűnösségről beszélni...:)
Miért bugris? Van olyan ismerősöm, aki katolikus pap. Jobbos, zsigerből. De kulturált és tisztességes. És ahogy ismerem kampányolni fog a misén. Most mit tegyek, vesszek össze vele?