Új időszámítás kezdődött a mai nappal a Fórumnál.
Sic transit gloria ... így válik Antall József pártja a baloldal szálláscsinlálójává ... Ciao Ibolya ...
Alig ismerek még egy olyan gusztustalan embert, mint az ál-mdf-es Debrecenit. Szólni kéne már neki hogy törölje meg egy zsebkendővel az arcát, mert totál összemaszatolta magát a Gyurcsány "csokijával".
Ennyire gátlástalan, jobboldal-romboló, bosszúálló, kicsinyes, még a higgadtság látszatára sem törekedő embert keveset ismerek a magyar közéletből. Várja szegénykém hogy talán az mszp hátsójának lefetyelésével talán előrejut, talán leesik neki megint valami, vagy hogy a senkit sem érdeklő, az eladások végén tipegő könyvei-balsikerei után most befuthat, ha mást nem, Magyarország legjobban helyezkedő meztelencsigája címen.
2002-ben 2 670 000-en szavaztak az SZDSZ, MSZP listára!
2006-ban 2 680 000-an szavaztak az SZDSZ, MSZP listára!
Ergo balról nem jöhetett az a 272 000 szavazó!
4 éve volt 219 029 voksoló a Centrumra, akikből mára 17 000 maradt! A Fidesz vezette közöslista (2002 és most 2006 közt) pedig 40 ezerrel kevesebb lett. A MIÉP-re négy éve 245 326-an szavaztak most 119 007. A Miép-es tuti biztos Fidesz szavazó lett a kormányváltás miatt és ezzel a 140 ezer voksolóval is kevesebb lett a Fidesz listára leadott szavazat a 2002-eshez képest!
Tudomásul kellene már venni, a jobboldalon kialakult egy olyan réteg, akinek nem kell Orbán és a populista ígéretei!
Nem, de mindig nagyra tartottam, Csapodyt, David Ibolyat es a tobbieket.
En az eleve kozosbe vitt 4,x szavazat miatt talaltam elhibazonak a dávidi utat ... Ha hozni tudtak volna az >5,x% -ot akkor igazan hasznos szereploi lehettek volna mas vilagnezetukkel a jobboldalnak. Az eletkepes partok fideszi badaralasanak soha nem voltam -lettem volna- a hive
Hogy mi a bajom ezzel az 5-el? az, hogy ez nem jobbrol jott, es nem is jon ossze, ha nem mennek neki ennyire Orbannak ... ha meg balrol jott, akkor nekik viritani kell, amint azt most jol peldazza az eloallt helyzet
Ez igaz. Jobb politikus, de ennyi. Sok embert képes megmozdatni és ez a politika lényege.
Nem vagyok álmodozó. Tudom, hogy az MSZP győzni fog. Az MSZP- nek a háttérében szereplő öregei, nagy politikai tapasztalattal rendelkeznek. A politikai tapasztalatot érezni lehet a párt reakcióiban, megnyilvánulásaiban.
A FIDESZ tévedései éppen a tapasztalanságból és érettlenségből adódnak.
Ha nyer az MSZP és nekünk jó lesz én meg leszek elégedve.
A FIDESZ-t én egy jó hajtómotornak itélem. Az egyedüli olyan párt, amelynek a rendszerváltás óta sikerült nagy tömegeket mosgosítani és igazi ellenzéki nyomász gyakorolni az MSZP-re.
Talán pont ez a nyomás kényszerítette ki az MSZP gyors megújjulását, fiatalodását. A lényeg az, hogy az MSZP időben lépett. Fiatalokat promovált és ezzel megerősítette a hatalmát.
Szerintem érted mit szerettem volna mondani. A Parlamentbe, egy két mandátummal rendelkező ellenzékben politizáló párt, olyan mint a szenteltvíz. Ha nem segít, nem is árthat.
Kérdeznem tisztelettel. Az MDF, a maga két mandátumával, mit tud tenni a Parlamentbe, Magyarország érdekében. Semmit.
Amit most Dávid tesz, esztelen személyeskedés. Nem a magyar emberekért vagy a pártért teszi. Hirtelen fontosnak érzi magát, elfelejtve, hogy az MSZP ledarálja. Talán négy évig vegetálni szeretne a Parlamentbe. Ha igen, akkor hól vannak a nagy eszmék amiről beszélt. Vajon nem így csapja be jobban, a választóit?
Talán jobb lett volna, ha nem is kerültek volna be. Mindenki elfelejtette volna és csend lenne.
Az mindegy, hogy ki honnan jött... hátha sikerül egy normális, békésebb hangot használni egymással... hátha "elkapják" a politikusok is, mint a náthát... vagy naívlennék??? Persze, nem fog összeomlani, de nyilván kisebb lesz a jelentősége, ami a tagoknak és szimpatizánsoknak nyilván fáj.
Nem biztos, hogy összeomlik... csak nyilván kisebb lesz a jelentősége. Ez persze nem jó hír a szimpatizánsainak és a tagjainak. Az mindegy, hogy ki honnan jön... kezdjük el, beszélgessünk, hátha békésebb hangot sikerül elérni, amit majd "elkapnak" a politikusok is.. mint a náthát... vagy naív vagyok?
Tudjátok miért ez a nagy gyülölködés az MDF ellen?
Mert tudják, hogy veszíteni fognak és végre találtak valakit akire rá lehet fogni a vereséget. Igy a JEL tiszta maradhat, nem Őjelsége veszített, hanem elárulták.
De hát mi a fenéért nem volt képes nyerni az első fordulóban?
Miért kellet neki ledarálni a jobboldali kisebb pártokat?
Miért akarta ledarálni az MDF-et is még két héttel ezelőtt is?
Miért nem képesek a fidesz-fanok elfogadni, hogy itt a mai helyzethez semmi köze DI-nak ezt a Fidesz főként Őjelsége és a közvetlen sleppje harcolta ki. Pedig ezt már OV is belátta, mert már lemondott. Lemondott mert észrevette, hogy már a jobboldal szemében is "nem kivánatos személy" lett, azaz kigolyózta magát a politikai uri kaszinóból. Hosszú távon egy demokráciában a politikai ámokfutóknak nincs létjogosultsága.
Nem csodálkozom akkor sem. A jobboldal politikája is elfogadható, ha nem annyira agresszív, mint Viktor szokott lenni. Én a magam részéről marhára utálom a nagyfokú gyűlölködést és úthengeres módszert. Szépen meg fog férni a bal és jobb egymás mellett, ahogy más országokban is anélkül, hogy a fél ország utálja a másik felet. Ezért szurkolok Ibolyának.