Keresés

Részletes keresés

dellness Creative Commons License 2009.07.22 0 0 56
"Magyarország a költségvetési világbajnok
2009. július 2. csütörtök 00:46:55

Magyarország költségvetési világbajnok lehet a Bank of America Merrill Lynch pénzügyi szolgáltató új elemzése szerint.

Magyarország, amelyet kemény költségvetési megszorításokra kényszerült, miközben a világ nagyrésze lazított, a világ fő gazdaságai közül a legerősebb államháztartási pozícióban kerülhet ki a mostani, világméretű gazdasági visszaesésből, írták az elemzők. Mi több, ciklikusan kiigazítva egyenest többlete lehet jövőre, feltéve, hogy a választások előtt nem lazul a költségvetési szigor, tették hozzá.
hirdetés

A Bank of America Merrill Lynch elemzői úgy vélik, hogy az államháztartási deficit fő száma - amelyet a pénzintézet elemzői 3,9 százalékosra várnak a GDP-hez képest mind idén, mind jövőre - elleplezi a mögöttes, kemény költségvetési szigorítást, mert nem tartalmazza a komoly ciklikus hanyatlást. Márpedig az OECD becslése szerint jövőre Magyarország elmaradása 11 százalékos lehet a potenciális GDP-től, és ez a legnagyobb az OECD-ben.

Ez viszont egészében azt jelenti, hogy Magyarországon az államháztartás fő száma egyensúlyt jelezhet, amint a gazdaság föllendül, feltéve, hogy nem változik a költségvetési politika.

MTI/Menedzsment Fórum"

mfor.hu
Előzmény: Törölt nick (55)
zuhogjohn Creative Commons License 2009.07.22 0 0 54
tetszik a cikk sok embernek ajánlom. Bár én ugy vagyok vele,hogy aki akar munkát találni annak sikerül aki pedig nem annak bármilyen jó ajánlat is lehet ő még inkább vár egy kicsit.
Előzmény: dancerfoot (52)
Jerezer Creative Commons License 2009.07.17 0 0 53
Jó cikk, megpályázzuk.
dancerfoot Creative Commons License 2009.07.17 0 0 52
Nagyon jó cikk szerintem is.
http://www.pink.hu/karrier/tamogatott-munkahelyek-666/
Ez is jó. Pályázat a „Munkahelyek megőrzéséért".
emeremi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 51
persze, igen, már arra is gondoltam, de nem nagyon fogad el senkitől tanácsot, úgy van vele, h ez az ő problémája, megoldja egyedül is..
meg h a szülő-gyerek viszony még mindig nem cserélődött föl, tehát, ha kell nekem vmi, ő ad és nem akarja h én, mi adjunk neki.. amit meg is értek.
Előzmény: Törölt nick (50)
emeremi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 49
köszönöm a cikket. mindenképp megmutatom neki..
ebben is azt írják, h a legjobb, ha az ember továbbképzi magát! javasoltam neki én is, de nem nagyon tudtam rávenni. ugye már nem fiatal és fél az ilyesmitől, h nem menne neki.. de hátha most kedvet kap..

átnézem majd az önéletrajzát, hátha tudok ezzel is segíteni neki..
Előzmény: Törölt nick (48)
emeremi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 47
igen, sérült az én- képe is, látom. próbálunk neki segíteni, anyagilag is, lelkileg is, de legjobban egy munka tudná helyre rázni..

Budapest tőlünk 250 km-re van, szóval a pesti meló sem megoldható igazából és úgy látom rajta, h már kezdi föladni..:(
Előzmény: Törölt nick (46)
emeremi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 39
az én édesanyám is elvesztette a munkahelyét, azóta már eltel fél év és sajnos Borsodban alig van munkalehetőség, jelenleg szinte semmi... szóval kilátásunk sincs arra, h megoldódjon a probléma..

a közüzemi számlák csak jönnek, a banki tartozás sem csappan, ez van..

szegény nagyon haszontalannak érzi már magát!!
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.03.30 0 0 38

Ha ehhez a 380 ezres tömeghez hozzáveszem a 800 000 rokkantnyugdíjas 1/3-t , mondjuk 270 ezer főt (Szlovákiaában mindössze 70 000 rokkantnyugdíjas van!), ha ehhez hozzáveszek egy kb. 200 ezres, elvileg munkaképes, nem regisztált hajléktalan, cigány, stb. tömeget, akkor a valódi, segélyekkel ellátott munkanélküliség Magyarországon akár 850 ezer főre, 20%-ra is rúghat.

Nincs még egy ország a világon, aki ezt ki tudná gazdálkodni.

Az, hogy Magyarország még talpon van, mutatja a magyar nép és gazdaság roppant erejét (meg persze a hitelek szükségességét).

Előzmény: Álomvédelmi twist (37)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.03.30 0 0 37

10-ig meg sem áll a munkanélküliség

2009. március 30. 10:38:00

Az MTI által megkérdezett elemzők szerint a 9,1 százalékos munkanélküliségi ráta kicsivel magasabb a várakozásoknál, de a növekedés ténye nem volt meglepő. Lesz még rosszabb is

A KSH hétfőn közölte, hogy a munkanélküliségi ráta 9,1 százalék volt 2008. december és 2009. február között. A mutató utoljára 1997-ben volt ilyen magas: 1997. I. negyedévében 9,4, II. negyedévében 9,2 százalék volt. Részletek >>

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az MTI-nek elmondta: várható volt a munkanélküliségi ráta emelkedése, hiszen az üzemek, gyárak sorra zárnak be. A 9,1 százalékos mérték némileg meghaladja az általuk 9 százalék alá vár mutatót.  A Takarékbank elemzője szerint a következő időszakban is elkerülhetetlen a munkanélküliség növekedése, és az várható, hogy az év közepe, vége felé a mutató megközelíti a 10 százalékos mértéket.

Németh Dávid, az ING Bank elemzője szerint is számítani lehetett arra, hogy a munkanélküliség növekedni fog, és a jövőben is felfelé tart a pálya. Úgy vélte, a mutató 10 százalék fölé is emelkedhet az idén. A 9,1 százalékos munkanélküliségi ráta 2008. december és 2009. február közötti időszakra az ING Bank 8,9 százalékos várakozásával szemben is  kicsit magasabb lett. Németh Dávid szerint a gazdasági válság hatására várhatóan 105-150 ezer lehet az elbocsátottak száma, így a mutató tovább nőhet.  A munkanélküliség mérséklődésére csak a termelés újraindulásával lehet számítani, ami 2010-ben következhet be az elemző szerint.

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=28995

Amiről nem szól a jelentés: Orbánék 2002-ben 5,2%-kal adták át a kormányzást!

nisnis Creative Commons License 2006.06.16 0 0 36
Eszméletlen a tempó .... Fletó
originalqszi Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35
Szerintem olyan kormány kellene, amely intézkedne és nem a sódert hintené!!!!!!
Előzmény: halkergető (34)
halkergető Creative Commons License 2006.05.31 0 0 34

Persze! Olyan kormány kellene, amelyik létrehoz egy csomó nem termelő intézményt és intézetet, megnöveli az állami adminisztráció létszámát, tovább fejleszti a gazdaságélénkítő őrző-védő iparágat, meg még néhány hasonló.

Egyből csökkenne a munkanélküliség! 

Előzmény: PJ Proby (32)
PJ Proby Creative Commons License 2006.05.31 0 0 32

Ki kell találni, hogy mi a jobb most. Igen, valszleg nőni fog a munkanélküliek száma.

Ehhez azonban nem egy ilyen töketlen kormány kell, amelyik négy év alatt nulla foglalkoztatásbővülést és Európában egyedülálló munkanélküliség-növekedést produkált a kifejezetten jó gazdasági klíma, az évi 4-4,5%-os GDP növekedés mellett.

Előzmény: Törölt nick (29)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.05.26 0 0 31

Már bocsánat, honnan veszed, hogy én nem vagyok híve az állam és közszférák racionalizálásnak, beleértve a létszámcsökkentést?

"Pusztán" van vele néhány problémám:

- miért nem ezzel kampányolt?

- miért nem tette ezt 4 évig?

- miért tett ez ellen 4 évig, azaz miért növelte a létszámot, miért nem tette ezt meg az 50%-os fizetésemelés előtt?

- miért növelte 50%-kal egy összegben a fizetéseket?

- egyáltalán nem bízom abban, hogy ez a tehetségtelen és korrupcióval, személyi kapcsolatokkal áthatott banda és az országot átható klientúra ezt az óriási feladatot jól, korszerűen, hatékonyan meg tudja oldani.

Előzmény: Törölt nick (29)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.26 0 0 30

Hát , én akkor se nyomtam ótvaros dumát, de az igazság az igazság...

de végül is nem te ill. én döntjük el mi a frankó..

A képzési rendszer jelenleg pont a munkanélküli képzésre van ráálva.. Osztjónapot..

Akinek jó szakmája van annak állása is van, és mindenkinek van lehetősége azt választani, bár, ehhez egy kicsit tenni is kell a középiskolában...

Előzmény: Álomvédelmi twist (28)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.26 0 0 29

Ki kell találni, hogy mi a jobb most. Igen, valszleg nőni fog a munkanélküliek száma.

Akkor most ne legyen karcsúsítás? De. Legyen.

Ti meg hörögjetek.

Előzmény: Álomvédelmi twist (22)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.05.26 0 0 28
Gondolom, ezt az ótvaros dumát nyomattad 1998-2002 között is. Vagy nem? Mert az más volt?
Előzmény: GuMiSZu (25)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.26 0 0 27
Ilyen szempontból Vikeszék jobban nyomták, ott már 6 hónap után lemondtak róla, és nem foglalkoztak vele a grafikonon..
Előzmény: Zem (26)
Zem Creative Commons License 2006.05.26 0 0 26

Lehet. De ami a legrosszabb: fogalmunk sem lehet róla, hogy mikor volt/lesz a a helyzet a legsúlyosabb.

Az egy éven túli munkanélküli egész egyszerűen kikerül a rendszerből, már

senki sem foglalkozik vele, mintha nem is lenne. A  munkanélküliséget mérő

statisztikák ilyenformán pedig a mindenkori kormany égisze alatt mindig hazudnak.

Előzmény: Álomvédelmi twist (24)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.05.26 0 0 25

Hát ja, ha belehúzunk, akkor utolérjük Szlovákiát és a Lengyeleket ott 15-17% de hát a szomszéd ződje...

tud valaki olyan táblázatot adni ahol : Kőműves/bádogos/burkoló munkanélküli van összeszedve? olyan nincs aki akar az dolgozhat.

Ugyanez vill.mérnök,gépész,infó,vegyész stb...

tehát aki bölcsészenek/műv. szerv/médiaguru/sportmanager/komunikációs csodacsávónak tanul az ne csodálkozzon, hogy a hatalmas tudására senki sem kíváncsi. ...

Előzmény: Álomvédelmi twist (22)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.05.26 0 0 24

Tehát a helyzet még ennél is súlyosabb lesz!

Előzmény: Zem (23)
Zem Creative Commons License 2006.05.26 0 0 23

Ki a faxomat érdeklik a hülye statisztikák?

Tudvalévő, hogy csak a regisztrált munkanélkülieket tartalmazza. Akinek több, mint egy éve nincs munkája, az nincs benne a mérésekben sem. Ők hányan voltak/vannak?

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.05.26 0 0 22

A topic száma hamarosan igazzá válik már a regisztrált munkanélküliekre vonatkozóan is!

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=356529&rvt=5

A tavalyihoz képest megint nőtt a munkanélküliek száma
2006. május 26. 9:59

MNO
Emelkedett a munkanélküliségi ráta a februártól áprilisig tartó periódusban az előző év hasonló időszakához képest. A 2006. február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 908 ezer, a mun­ka­nél­kü­lieké pedig 319 ezer fő volt, ez 18 ezerrel meghaladta az előző év azo­nos időszakát, s 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. (Stb.)

Ez kb. 4,23 milliós munkaképes körű lakosság számot jelent. Ha majd ehhez hozzá fog adódni a 100-120 ezer elbocsátott a közszférából, a munkanélküliségi ráta fel fog ugrani 10 - 10,5 %-ra, amivel az EU élvonalába fogunk kerülni!

goldnadel Creative Commons License 2006.04.07 0 0 21

Na bumm,és akkor mivan.

Esetleg spoertmenedzser-szertáros diplomásból nemkéne annyit képezni.

goldnadel Creative Commons License 2006.04.07 0 0 20

"És itt álljunk meg. Magyarországon például akut szakmunkáshiány van, viszont érzékelhető többlet diplomás média-, marketing-, kommunikációs, kultúraszervező és hozzájuk hasonló szakemberekből, akik jobbára fizetős egyetemi tanszakokon végeztek. "

http://66.249.93.104/search?q=cache:tdIzkUx1XSEJ:www.168ora.hu/article.php%3Fid%3D1290+szakmunk%C3%A1shi%C3%A1ny&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=31&lr=lang_hu

goldnadel Creative Commons License 2006.04.07 0 0 19
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.07 0 0 18
Na ez még a politikusokénál is nagyobb hazugság. A 2 évesek tesztjén esetleg elérhettél ennyit.
Előzmény: naiv (11)
goldnadel Creative Commons License 2006.04.07 0 0 17
goldnadel Creative Commons License 2006.04.07 0 0 16

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!