"azon kell elgondolkodni, hogy milyen anyagból van gyúrva az a szavazó, aki egy ilyen kormányt akar újra."
Szerintem tökmindegy, hogy miből van gyúrva egy szavazó. A demokrácia lényege (jobb helyeken) az, ha 100 emberből 51 azt mondja, hogy fehér, akkor a maradék 49 mondhat akármit. Persze a 49 intelligensebb része ezt tudomásul veszi és nem próbálja meg mindenféle nemtelen eszközzel bizonyítani vagy rákényszeríteni az igazát a többségre, mert akkor az már diktatúra. Az intelligencia egyik alapja szerintem a helyesírás. Egy intelligens ember igenis ad annyit magára, hogy elolvassa, amit ír, mielőtt közkincsé teszi. A fáradtságot megértem, néha én is elütök valami, de ha figyelmeztetnek rá, akkor megköszönöm és nem megsértődök. Annak is kifejezetten örülök, hogy csípőből el tudod dönteni, hogy kinek a véleménye mérvadó. Ez rendkívüli intelligenciára utal, talán 3-4 ember van a világon, aki erre képes. Ezt a vörös-narancs térkép dolgot meg végképp nem értem. Van ahol a Fidesz nyert, van ahol az MSZP. Mi köze ennek a térképhez ? (Maszop nevű párt nem indult a választásokon. Ezt a tudatlanok kedvéért írom, mert az intelligensek amúgy is tudják :-)) ) Egyébként ezt az intelligencia dolgot nem sértésnek szántam, csak az eredeti hozzászólásodból az jött le, hogy csak a jobboldali ember lehet intelligens. Ezt próbáltam némi iróniával megcáfolni. Nem sikerült, nem mindenkinek van humorérzéke, elnézésedet kérem.
Szerfelett rossz a következtetésed fater..Megtéveszt a helyesírásom, mert fekve írok gyakran.Tudod néha el is fáradok-nem, mint egyesek, és ha hiszed, ha nem, egy idő után a szemem is fáj.Tehát, ha ilyen ostoba konzekvenciát vonsz le a helyesírásomból, akkor az a te intelligenciaszíntedet minősíti.Ne érts félre, nem vettem sértésnek:attól függ ugyanis, hogy mérvadó-e aki sérteget.
Erősen megkérdőjelezem, azt, hogy az Maszopra többen szavaztak.Nem tudom állításomat igazolni-sajna-, mert a választási bizottságnak nem volt ez érdeke..
Egyébiránt úram bizonyos vörös-narancs ábrákból láthatja, hogy az ország mely részein született maszop-gyözelem.Az pedig tényleg, ne zavarja önt, hogy állítását fentebb alaposan kétségbevonták!
Most a választási eredmények tudatában az jut eszembe amit jó öreg Mesterem anno mondott : " aki el......a az hozza rendbe!!!!"na most ez a szitu állott elő.
Van, amire valóban érvényes ez a mondás, de ez most nem az a szitu.
Példával is szolgálnék, hogy mire is gondolok:
Ha egy orvos rosszul dolgozik, és sorra halnak a betegek a keze alatt, akkor bizony ki kell rúgni. (Szerintem)
Ez természetesen csak a hozzá nem értés esete, és akkor még nem beszéltem arról a dokiról, aki az illegális szervkereskedelem miatt öli a betegeket.
Az Orbán-Gyurcsány vitában gyurcsányi az inteligensebb szemében nagyon lejáratta magát.
Az írásodból arra következtetek, hogy Te nem tartozol ehhez a csoporthoz :-) Gyurcsány nevét hol kicsivel, hol naggyal írod. Azon is el kéne gondolkodnod, hogy ha annyira rossz ez a kormány, akkor milyen lehet a másik, ha arra kevesebben szavaztak ? A választási csalást gondolom bizonyítani is tudod, mert különben nem írtad volna le. Az nem ér, hogy "de bizony csaltak" :-)
A hülye is átlátja-csak sajnos a maszopos tömeg még ezen színvonal alatt leledzik-
Ezek szerint Te hülye vagy és a többiek meg alattad vannak ? Annak meg külön örülök, hogy lebecsülöd az ellenfelet. Csak így tovább, nagyobb lesz az esély az önkormányzati választásokon. Esetleg egy kis "rosszabbul élünk" is jöhetne vagy egy kis "kommunistázás" is sokat dobna a hozzászólásodon. :-)
Az Orbán-Gyurcsány vitában gyurcsányi az inteligensebb szemében nagyon lejáratta magát.De a Heti hetes, a Vészhelyzet, vagy akár a Megasztár C."kultúrális müsorokon élő nemzet Jumurjake arroganciáját találta "férfiasnak".
Gyurcsányi volt olyan pofátlan, hogy kielemezte időben, hogy Orbán nem beszélhetett 3.200.000 emberrel, mert 5 perc/fő 90 évig tartana..A hülye is átlátja-csak sajnos a maszopos tömeg még ezen színvonal alatt leledzik- hogy Orbán nem személyesen értette, hanem:munkatársain, fórumokon, automata telefonálásokon, kérdőiveken keresztül kapta ekkoraembertömeg válaszát-köztük az enyémet is.Vannak olyanok, akik még mindig azt mondják, hogy ez a kormány jó..Csk az a kérdés kinek a számára.És kiknek nem...Elöre megmondom nem fog ez négy évig menni.reményeim szerint tavaszig sem.A MSZP talán, de gyurcsány 2010-ben már sehol nem lesz.Ez a kormány abszólute alkalmatlan, ebből kifolyólag semmit nem tudnak renbehozni..Nem kellett volna elbaszni.Amit gyurcsányi mutogatott statisztikákat, hogy a bajok aZ Orbán-kormány alatt kezdödtek, dezinformáció.Ha bárki akarna egy ki kitartással kihalászhatná az igazságot.Nem, nem kell:foglalkozzunk Laci bácsi konyhájával!Hovatovább még Kelemen Anna szilikonmellei, vagy akár az is érdekesebb, hogy a Mónika-showban Dezső miért lépett félre Jolánkával, miközben Magdi a nővére a felesége..Hát, igen.Hátha a népnek ez kell?Tehetséges nép a magyar-ugyan már, hagyjuk ezt a hülyeséget!
Vannak tehetséges magyarok sokan.Mindössze ennyi.Annyira tehetséges ez a Kuncze is, hogy lehetséges lesz majd a 26 éven aluli müvi medővvé tétel is.
Másrészről a gyözelműk ebből állt:választási csalás,Nyílt politikai lejáratás Orbán Viktor ellenében(mely szerint az nem szavazta, mega 13.havit-pedig bárki utánanézhet, hogy megszavazta), taktikai SZDSZ szavazók a maszopból, vmint gyurcsányi pofátlan hazugsága.Az SZDSZ-nek pedig besegített a szektavezér Németh Sándor, aki a ATV vallási műsorán keresztül manipulálta a bárgyú híveit.
Most a választási eredmények tudatában az jut eszembe amit jó öreg Mesterem anno mondott : " aki el......a az hozza rendbe!!!!"na most ez a szitu állott elő.
EZ NEM BAJ MERt mert most már nincs kire hátra mutogatni,a suta táncikálás ,és színházi dramaturgia már kevés lesz,ám ha jól csinálják mindenki (na inkább csak többen) jól jár DE ,ha nem akkor (Hiller,Gyurcsány) féle társaság többet nem rúg labdába...(remélem) bár ahogy most elnéztem TV-ben a MSZP győzelemünnepi nyilatkozatokat ,a 10 éves kissrác rázta a reklámtáblát (ő se tudta miért),a 78 éves mamika meg ,hogy ki győz kérdésre azonnal reflexből rávágta MSZMP ! az sem mindegy ,hogy kiknek a szavazataival győznek..ám amit főztek egyék meg!
Na talán ,ha addíg nem halunk éhen 4 év múlva okosabbak leszünk ..vagy nem?
Sajnálom, tévedsz. Nem csak az olaj- és gázszektor érdekli őket. Mondhatok magyar példát is, a Richter pl. túlnyomórészt oroszországi értékesítéseinek köszönheti eredményét. Az viszont igaz, hogy az orosz gazdaság erősödése a gáz- és olajárak emelkedésének következménye.
A rövid pórázt pedig egyre inkább felváltja a partneri viszony. Azt hiszem, Magyarország mindenkori miniszterelnöke -és kormánya- akkor jár el helyesen, ha pragmatikus politikát követ a nem mindenben szimpatikus, ámde nálunk jóval nagyobb "játékosokkal" szemben.
Az, hogy valami nincs az Index (Elender-Kóka-IHM) igéretszámlálón, nem jelenti azt, hogy ki kell felejteni a számításból. Ha a pártprogramot elolvasod, benne van pl a versenyképes agrárium megteremtése, illetve az egyéni, családi és vállalkozási adóterhek csökkentése, az átlag és átlag alatti jövedelműek gáz és fűtésterheinek csökkentése, árvízvédelmi fejlesztések, iskolafelújítások...stb és egy csomó egyéb súlyos tétel. Ezek egyike sincs a számlálón, pontosabban a családi adókedvezmény külön tétel a FIDESZ-számlálón, az MSZP-én nincs semmilyen adókedvezmény pénzügyi tétel... Aztán ne felejtsük ki teljesen az SZDSZ igéreteket sem. Az EÜ reform ugyan náluk ingyen van a listán, de a FIDESZ listán 521 milliárd a tétel.
Természetesen a FIDESZ lista sem teljes. Így aztán egyik szám sem jó a listák végén. A sajtó által generált adatokat komolyan venni alapvető hiba...
Elolvastam, egyet értek, sajnos mindkét oldalnak vastagon számít a tinta színe. De a 98-02-es időszak lerombolásával kapcsolatos megjegyzést kiegészíteném: tartósan kormányzati területnek szállítóként átéltem, hogy a narancsárga tollal micsoda baromságokat rajzoltak '98-ban, az akkori kormányváltás után.
Azt nem értem, hogy miért hisz bárki a politikáról, hogy az őérte van. Vagy hogy miért mondják hogy "mi", meg hogy "ők", esetleg "azok". A politika a hatalomért van, a látható része pedig marketing, amivel megtartható a vezető pozíció. A választás utáni perctől - bármilyen csapatba tarrtozik a politikus - az ember csak állampolgár, nem narancs- vagy veres színű. Csak valaki, aki adót fizet és valamit kap cserébe, többet vagy kevesebbet.
Látjátok, Viktor is kikérte magának, hogy ő panelban lakott az anyjával (vagy a szüleivel?), most meg van kőbánya, van szőlőbirtok, van kitudja-mekkora szabadsághegyi ház, meg egyebek. Félreértés ne essék, én nem sajnálom tőle. Mindenki gazdagodjon, ahogy tud, amíg viszonylag tisztességesen teszi. Csak a farkas ne kiáltson farkast.
Mégis a jónépnek kisebb veszteség lehet/lesz a beígért 1.500 milliárd egy részének elmaradása, mint ha a Figyuzz 3.500 (?) milliárdja maradna el. Lehet, hogy hagyni kéne nyerni a Fideszt, akik aztán belebuknának a nyakukba szakadt ígéretlavinába és a nehéz gazdasági helyzetbe és a bukásukkal "húsz évre minden megoldódna ebben az országban", csak másképp..? :-)
Az Index szerint Viktor beajánlotta a miniszterelnöki posztot és több képviselő visszaléptetését az MDF javára, de Ibolykáék (még) nem mutatnak hajlandóságot.
Ahogy emlékszem, az MSZP nem tett nagy ígéreteket.
Én az MSZP helyében visszaléptetném Tamásiban a jelöltet Dávid Ibolya javára (akinek így lenne esélye az 50%-ra). Akár alku nélkül is. Azt hiszem, ez sok MDF-es szavazót állítana a bizonytalan körzetekben az MSZP mellé, tehát a biztosan elvesző 1 hely helyébe valószínűleg legalább 1-et hozna is máshol. Az MDF-eseknek nem könnyű eldönteni, hogy kit utáljanak jobban: a baloldali MSZP-t, vagy a pártjuk ellen dolgozó Orbán Viktort.
Van közelebbről is érdekes eset: önvédelemből megöli Áchim Andrást, Horthyval bevonul Pestre, ezért és nemzetvédő ténykedéséért megkapja a "vitéz" rangot, barátja pl Gömbös Gyula és Móricz Zsigmond. Gömbös hatalomra kerülésekor: "de Figyelj te pupák" címmel cikket ír(mikor is volt sajtószabadág?). Ellenzi az erősődő német befolyásolást, miniszterlnöknek kérik fell, de nem fogadja el. Lemond vitézi rangjáról. Egyetlen magyar politikusként fegyverrel a kézben fogadja a németeket, tűzharcban fogják el és a nyilasok kivégzik: Bajcsy-Zsilinszky Endre
- Az MDF nagyon nincs könnyű helyzetben. Önállóan nehéz, balra menni hiteltelen, a Fidesszel pedig fogcsikorgatós. - A FIDESZ szintén nincs, mert vissza kéne édesgetni az MDF-et és szavazóit. (Illetve a be nem jutó jobbos pártok szavazóit is...) - Az SZDSZ kényszerpályán van. - Az MSZP ugyan határozottan kommunikálja a győzelmet (sőt, Gyurcsány épp artikulátlanul üvöltözik), de akár győznek második körön, akár nem, presztizsveszteség elé néznek. Ha vesztenek, akkor azért. Ha nem, akkor nagyon nem lesz könnyű elmagyarázni, miért kellenek a nagy igéretek helyett komoly megszorítások, miért néz ki úgy a mérleg, ahogy kinéz (nem lehet az előző "tolvaj" kormányra hivatkozni), mi van az euróval...stb.
Nem beszélve II. Rákóczi Ferencről, a masszív török támogatást élvező Thököly Imre utódjáról, akit megválasztottak vezérlő fejedelemnek. A politika már csak ilyen.