Vagy mégsem?! Kékcédulás - csalással lett Kóka az SZDSZ elnöke? (+videó)
Manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - a szavazás egyik résztvevője szerint. A Célpont című műsorunknak azt állította: Kóka János egyik embere vette rá arra, hogy jogosulatlanul szavazzon.
"A kormányban dolgozó forrásunk szerint Kuncze Gábor gyakorlatilag bármilyen miniszteri posztot megkaphatna az új kormányban, ebben az esetben Kóka János vehetné át az SZDSZ vezetését, szervezését. Persze egyelőre az tűnik valószínűbbnek, hogy Kóka miniszter marad az új kabinetben is."
Ha Kóka János csak egy egészen kicsit kamerakészebb megjelenésű volna, hatalmas erőkkel üdvözölném ezt a lépést, apró Nostradamusként akár... Egy kókai fordulat, hangsúlyáthelyezés hosszabb távon segítheti az SZDSZ-t abban, hogy sikeresebben politizálhassanak. Csak az arca lenne egy fokkal megnyerőbb... No de, mindent nem lehet egyszerre.
azert ne felejtsuk el, h koka javara visszalepett az mszp-s jelolt, szal azert annyira nem nagy spiler o, ettol fuggetlenul szerintem minimum ket szazalekot hozott volna, ha nem kunczet kuldik pl abba a negyparti vitaba...
Az intelligencia és a végzettség nemhogy nem korrelál, de remek mérések támasztják alá, hogy egy átlagos egyetemista intelligenciahányadosa visszafejlődik az egyetemi évek alatt.
Tehát vannak diplomás emberek, akik intelligensek, vannak diplomások, akik unintelligensek, valamint vannak nem diplomás unintelligensek és diploma nélküli intelligensek is. Gusztossal távolról sem az a baj, hogy nem elég intelligens. Az.
Az vele a baj, hogy nem elég jó politikus, pontosabban messze nem elég jó ahhoz, hogy vezessen egy pártot. Szerintem.
Szerintem éppen hogy egy kis pártnál baromira nem mindegy, hogy ki az elnök. A Fidesznél sem mindegy, hoszen az a párt meg gyakorlatilag Orbánra épül. Ha ő valamiért eltűnik, azt a Fidesz nem vészeli csak úgy át. Ezzel szemben pl. az MSZP alapvetően nem egy emberre épít (ne tévesszen meg senkit, hogy egy választási kampányban igen: ott ez a természetes).
Tehát ha valamelyik pártnál mindegy, hogy ki az elnök, az az MSZP. A Fidesznél nagyon nem mindegy, az említett okból - és szerintem nem mindegy az SZDSZ-nél sem, ahol gyakorlatilag a pártelnöknek van értékelhető ideje rá, hogy megszólaljon a médiában. Nem 30 politikus nyilatkozik az SZDSZ-től, hanem rendszerint 3-4, és abból is az elnök messze a legtöbbet. Nem mindegy, hogy ki az.
Nos, nem követem, hogy kinek a szülei (voltak) kommunisták/zsidók. Úgyhogy ilyen alapon nem tudok, de ami ennél fontosabb, nem is kívánok mérlegelni.
Kóka azért jó választás, mert az SZDSZ-nek nagyon másképp kell politizálnia, ha talpon akar maradni. 5%-kal nem lehet hosszabb távon vitézkedni, vagy felmennek minimum 7-8%-ra, vagy annyi meg egy bambi. 7-8%-hoz pedig más politika és máshova helyezett hangsúlyok éppúgy kellenek, mint arculat- és nemzedékváltás.
"Nos, Kóka szerintem is tudna új lendületet és fazont adni SZDSZ-nek, és az se kérdéses a számomra, hogy egy sikeres választási szereplés után csak egészen minimálisan kéne nyomulnia azért, hogy megválasszák."
Különösen, mivel se közel se távol nem lenne komoly kihívója, valamint az is jól látható, hogy Kóka képes bekerülni alanyi jogon a médiába, ahol nem is szerepel rosszul. A pasasnak sikerszaga van. Az természetes, hogy sokan utálják, sokakat irritál. De nem ez a lényeg, mint már említettem.
"egyelőre még azt sem tudhatjuk, hogy egyáltalán van-e ilyen ambiciója Kóka Jánosnak."
Viccelsz? :-D Ugyan, milyen ambíciója nincsen Kóka Jánosnak? :-) De ez jó dolog. Egy politikusnak legyenek ambíciói, azért van ott. Egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy Kóka nem akar SZDSZ-elnök lenni. Ha az SZDSZ nem parlamenti párt. Ha az, és főleg ha kormánytényező... it is a rather sure bet, my friend. :-)
Emlékezetes, hogy amikor az SZDSZ lapjában egy SZDSZ-es kurzusíró megkérdezte az SZDSZ egyik prominensét, hogy azért lett-e Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke, mert „nem tipikus SZDSZ-es”, azaz szülei nem kommunisták és nem zsidók, a válasz egyetértő volt. Ennek ismeretében lehet-e Kóka az SZDSZ elnöke?
"Nálam a "magyarszolidaritás" egyenlő a nácizmussal"
(Ezt itt írta egy újságíró)
Szóval amíg ott ilyen fazonok vannak, addig az SZDSZ erősen rétegpárt marad, annak minden konzekvenciájával együtt.
TGM, Vásárhelyi M, Fodor legalább ennyire elfogadhatatlan a nagy többség számára.
Van ott akkora hatalmi harc, hogy új ember neve legfeljebb akkor merüljön fel, amikor az SZDSZ-ből már semmiféle anyagi előnyt nem lehet kicsikarni. Lsd. Munkáspárt. Nagyon nem tolongtak az MSZP-sek, hogy oda belépjenek, pedig eredeti ideológiájukhoz az jóval közelebb áll. Csakhogy a kassza, az erőforrások, nem oda kerültek.
Megnézheted, azok, akik az SZDSZ-t megélhetési célokra használták, azok vagy követik a kasszát, vagy ha olyan nem lesz, belépnek az MSZP-be. Szart sem fogja őket érdekelni az ideológia, mint ahogy az MSZP-sek is egyik napról a másikra tagadták meg kádárt.
Félre ne értsd, én ezt helyénvalónak tartom, ez az evolució. Ez a normális emberi viselkedés. Az SZDSZ-nek épp az a baja, hogy a mag érdeke a mozdulatlanság. Mint az MDF-é. Le is léptek onnan a forradalmárok.
Nos, Kóka szerintem is tudna új lendületet és fazont adni SZDSZ-nek, és az se kérdéses a számomra, hogy egy sikeres választási szereplés után csak egészen minimálisan kéne nyomulnia azért, hogy megválasszák. Ennek felvetése azonban szerintem kissé korai, egyelőre még azt sem tudhatjuk, hogy egyáltalán van-e ilyen ambiciója Kóka Jánosnak.
Egyébként nem az a baj Gusztossal, hogy népszerűtlen volna. Az a baj, hogy erőtlen. Nem elég fontos ahhoz, hogy nagyon lehessen utálni, és hát ahhoz sem, hogy nagyon lehessen lelkesedni érte. A jó szereplés meg elsősorban annak a kérdése, hogy hányan szeretnek, nem pedig annak, hogy hány embernek vagyok ellenszenves.
Úgy alapvetően Gusztosról nem egy férfi jut eszembe, mint ahogy Fodor Gáborról sem. Ez pedig önmagában véve is elég nagy baj. De nem nekem. :-)
"Legfeljebb annyit teszek még hozzá, hogy ha GP és politikája ennyire népszerűtlen szerinted, akkor mért szerepel Salgótarjánban jobban, mint az országos átlag?"