Atzél apuka/anyuka meg Soros apuka/anyuka (nem vagyok járatos a liberális genetikában!) egyszerre petézte le valamennyit, tehát vagy mindnek világító szentjánosbogárkának kellene lennie, vagy valamennyi necrophorus. Merthogy egyelőre egyik sem sorolható még a futóbogarak közé. Viszont akinek az ő világosságuk fényeskedik, .......?
//"...de hajléktalan az lesz, aki semmiféle munkát nem hajlandó elvégezni..."//
Gondolom, a bűzük attól is elriasztott, hogy szóba elegyedjél valamelyikkel. Én nem egyszer megtettem. Rémregényeket lehetne írni néhány hajléktalanról, hogy miért jutott ide. Volt olyan, akinek lakását egyszerűen megszállták és szépen kitessékelték belőle késsel, meg ököllel. Volt olyan, aki addig, amíg volt munkahelye, munkásszálláson lakott. És egyszerre mindkettő megszünt. Mire ismét álláshoz jutott volna, már "bűzlőtt" szegény. Beszéltem olyan emberrel is, akit drága párttitkár anyósa és felesége semmizett ki szüleitől örökölt luxuslakásából, amikor egyik napról a másikra elvesztette az addig jólfizető állását.
Ezek az emberek többségükben már nem is reménykedhetnek abban, hogy jő a drága ombudsman és visszahelyezi őket emberi jogaikba. Az emberi méltóságot már meg sem merem említeni egy finnyásorrú előtt.
nem tudom mennyi munkanélküli van, nyilván kevesebb, mint amennyit az ellenzék mond, és több, mint amit a kormány. viszont amikor reggel átmegyek a moszkva téren, látom a karikás szemű román vendégmunkásokat, akik arra várnak, hogy vigyék őket dolgozni. aztán felszállok a villamosra, és látom hajléktalant, aki arra vár, hogy a bűze elűzzön, és leüljön a helyemre. nem állítom, hogy mindenki talál képzettségének megfelelő, bejelentett, adózó állást, de hajléktalan az lesz, aki semmiféle munkát nem hajlandó elvégezni.
//"...ma Magyarországon az hajléktalan, aki semmiféle munkát nem hajlandó végezni,..."//
450-460 ezer munkanélküli van, de nem mindegyik hajléktalan ugyebár. Mit gondolsz, ki jut előbb munkához? Aki hajléktalan, vagy akinek a munkanéküliség miatt nem árverezték még el feje fölül a fedelet?
Egyébként igazad van! Van aki inkább öngyilkos lesz, semmint hajléktalan. Ez is "eredmény" egy ilyen "szociálisan érzékeny" államban.
ma Magyarországon az hajléktalan, aki semmiféle munkát nem hajlandó végezni, csak koldulni meg lopni. hogy miért kéne az én adómból hajlékot adni fölé, és miért nem lehet inkább azt a pénzt arra költeni, hogy eltakarítsák a villamosról, amivel reggel munkába megyek (és amiért én fizetek), azt egyszerűen képtelen vagyok megérteni.
Mert nem minden rovar bogár ugyan, de minden bogár rovar egészen bizonyosan. És ha Te a bogarakban már látod Hitlert, akkor igazoltál. Én ugyanis az egész rovargyűjteményre állítom évek óta ugyanezt. Méghozzá joggal! Egyazon állat petézte le az egész hozamot. Szanaszét repkedtek? Na és? Attól még nem lettek mások.
Miért igazoltalak volna téged? Azt mondom, hogy mit látok én. Eddig is ezt mondtam, hogy orbán közel olyan veszélyt jelent a demokráciára, mint a felsoroltak, akik közé neve sajnos mára már bőven odafér. csak még gyuilkolni nem volt lehetősége szerencsére.
A liberalizmus az egyik legreálisabb és minden nap a gyakorlatban használható eszmerendszer. mindig a felvirágázás követte, ahiol a liberális nézet és politika teret kapott.
Egyébként a "szocializmus" és a "fejlett" világmonopolkapitalizmus között elképzelhető ám egy egészséges és normális átmenet is. "Liberálisan" talán ez elképzelhetetlen, dehát a rögeszme-rendszeretek éppen ennek a másik vadhajtásnak a kiszolgálására és megindoklására született.
//"....Fejlett nyugati demokráciákban, az állam nem istápolja állampolgárait...."//
Bezzeg, amíg nem volt ilyen "fejlett", addig istápolta. Legalábbis mifelénk. A francia aludhatott ugyan a híd alatt, de Párizstól kissé nyugatabbra (meg északabbra) ez nem volt divat.
Mit is ér a magas technikai színvonal, ha a társadalmi normát lecsökkentik vele?
//"...baromira jól megvagyunk szittyákok nélkül is. .."//
Csupán a "szittyákok" szót tudjátok behelyettesíteni aktuális szükségetek szerint "lábszagú paraszt"-tal, meg számotokra más feleslegességgel. Mígcsak meg nem tisztítjátok az országot az egész felesleges lomtól. Hitler és Sztalin, meg a többi "világmegváltó" legnagyobb dicsőségére.
Fejlett nyugati demokráciákban, az állam nem istápolja állampolgárait. Az a szocializmusra volt jellemző, amit Orbánék vissza akarnak hozni. Az isten mentsen meg minket ettől.
Liberálisok Európáért? Ugyanmár, saját magukért! Kuncze is megmondta, hogy szabad kereteket kell teremteni és ott boldoguljon mindenki, ahogyan tud! No ki fog tudni boldogulni? Kovács Pisti apukája, esetleg, a többi húzódjon a város szélére, a hajléktalanok mellé!
A "Toxikus turulos zividivik" egészen másban keresik és találják meg a boldogságot.
Ajánlatod CSAKIS az SZDSZ-nek kedvező. Ha mi már nem leszünk számotokra, egymást fogjátok gyalázni. Nem hiszed? Gondolj csak a Fideszre! Az is csak a Ti kutyátok kölke! Most éppen a "Toxikus turulos zividivik" helyett marjátok őket. Mi már alig-alig számítunk valamit, megelégedtek egy ilyen "liberális" röffentéssel is felénk.
//"...A legjobb lenne a liberóknak adni egy kisebb földrészt aztán bizonyítsák mennyire életképes ideológia. Szvsz 20 éven belül kipusztulnának. ..."//
MEGKAPTÁK! NEM ELÉG KIS FÖDRÉSZ csonka MAGYARORSZÁG?
Szép lenne, ha még pénzelnék is azokat akik pl. a könnyű drogok legalizációja, vagy a meleg párok örökbefogadási joga mellett érvelnek. Na ezekkel a dolgokkal az osztrákoknál a zöldek kampányolnak. Meg azzal, hogy korlátlanul beengedjenek EU-n kívűlről érkező munkavállalókat, lesz ami lesz alapon.
Toxikus turulos zividivik, mi lenne veletek, ha az SZDSZ nem jutna be a parlamentbe? Nektek elemi érdeketek, hogy a liberálisoknak drukkoljatok, mert nem lenne témátok, ha netán kihullanának.
Szavazzatok az SZDSZ-re, és utána számtalan szebbnél-szebb gyalázó topikot nyithattok róluk!