És mi tart jóérzésü embereket Gyurcsányék mellett? Mi készteti öket arra, hogy kommunista gazemberekböl vadkapitalista milliárdossá vedlett szarháziakat támogassanak?
Ami a topik címét illeti: megkérdezet bárki közületek Tölgyessyt? Ha gondoljátok utánajárok... :)
Ami azt illeti, egyre kevesebb, az orszag sorsarol komolyan gondolkozo kozeleti szemely latja ugy, ahogy Tolgyessy. A multkor belegondoltam, hogy vajon mit tennek, ha a kormanykoaliciohoz tartozo meghatarozo politikusok elkezdenek a Semjen-Mikola-Kover stilusu kampanyt. Valoszinuleg nem szavaznek rajuk. Vajon miert van az, hogy az emlitettek egyertelmu demokraciaellenes "munkassaga" nem gondolkoztatja el Orban rajongoit. Amennyire tudom a Fidesz tamogatoi kozott is vannak szinglik, ott is szeretik a techno zenet (speciel en nem), a szabadsagvagy igazabol partallastol semlegesen munkal a legtobb emberben stb. Aztan ugye az se nagyon jellemzo az emberek tobbsegere, hogy valakit lepszichopataz, elmebetegez csak azert mert nem ert vele egyet. Persze itt a forumon idonkent elszabadulnak az indulatok, de azert nem jellemzo az ilyesfajta durungsag a mindennapokban, legalabbis nyilvanosan biztosan nem. Es akkor mar csak egy kerdes marad. Mi tart egyebkent joerzesu embereket Orbanek mellett, hogy nem fordul fel a gyomruk ettol a stilustol, ami a jelek szerint mar nem is csak stilus, hanem a tenyleges politikai nezetrendszer kifejezodese?
Tölgyessy tulajdonképpen egy nagyon jó elemző és intelligens ember, sajnálom, hogy Orbán csak papírzsebkendőnek használta.
Ebben a cikkben azonban nem kevés ponton jön át a sértettség és a csalódottság.
A szinte kezelhetetlenre nőtt költségvetési hiány következtében azonban a következő kormány már nem ülhet rá a gazdasági növekedés eredményeire. További esztendők már nem veszhetnek el. Az országnak új hajtóerőre, ehhez jelentős reformokra van szüksége. Ami pedig aligha lehetséges a populizmus rendszerré válása közepette. Éppenhogy távolodnunk szükséges ettől a sokszorosan tapasztalt veszélyes hatalmi szerkezettől. Erre ma akkor látszik jobb esély, ha Orbán Viktor nem kap többséget áprilisban.
Két centiméteren belül ekkora belső inkoherencia... Ez nem a régi Tölgyessy.
Szerintem meg arra számít, hogy az Orbán-szélkakassal egyet nem értő párttársai is belátják, Orbántól csak a Fidesz megbuktatásával lehet megszabadítani az Országot. Amíg hatalma a párton belül így be van betonozva, addig gátlás nélkül cseréli le az elvhű fideszeseket megélhetési seggnyalókra. Sok fideszes fog SZDSZ
vagy MDF listára szavazni. Csak a láncukat veszíthetik.
Azt mondja a parlamentből kiszorulni látszó Tölgyessy, hogy Orbán a populizmus miatt nem képes megoldani a gazdasági problémákat. Arról viszont egy mukkot sem ír, hogy a négy éves kormányzása alatt kapitális költségvetési hiányt felhalmozó és a hiányt még a választásokelőtti utolsó pillanatban is duzzasztó MSZP-nek honnan lenne képessége és szavahihetősége egy gazdaságpolitikai irányváltáshoz.
Már régen túl vagyok rajta. Liberálisabb vagyok a teszt szerint, mint a fórum "liberálisai". Az SZDSZ-t pedig magam tesztelem. Nem bízom másra. Különösen nem az SZDSZ-re.
Javaslom töltsd ki a nol.hu-n a a politográf-ot. Az egyes kérdésekre adott válaszok alapján készített statisztikából kiderül, hogy a felmérésben résztvevők jelentős hányada liberális és baloldali eszméket vall.
Tölgyessy evvel a szösszenetével az SZDSZ-nek kampányolt. Csak a vak nem látja. Még a végén új pártot alakít magának. Vagy csupán ruhát akar cserélni az országon? És még Ti tiltakoztok az ellen, hogy a "köztársaság" nem egy jel-mez! Ccccc......
Igen, a kritikával nem spórolt. Kapott abból az összes parlamenti párt, az MDF és az MSZP is. Ennek ellenére én egy MSZP szavazatot olvasok ki leginkább a véleményből, bár valóban nem egyértelmű. Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy kívánna Fidesz frakcióba kerülni...
Nemcsak Orbánt bírálta, Gyurcsányék is megkapták a magukét.
Egyszer egy TGM riport alkalmából, mikor Gazsi mindennek elmondta volt pártját, a végén megkérdezték, hogy kire szavazna, mire kapásból jött, hogy természetesen az szdsz-re, még mindig ők a legjobbak (vagy legkevésbé rosszak, már nem emlékszem)
Egyszóval ne feledjük, hogy Tölgyessy fideszes politikusként bírálta a pártját.