Lap? :))) Választási izé. Mintha nem lenne elég szürkeállomány, hogy legalább évente 4 alkalommal megjelenjen, elég esetleges egy kiadvány. Amúgy meg minek neki külön topik? Simán elfért volna az ötkeresben, mást úgy sem nagyon érdekel - nem egy sajtótörténeti darab. :]
A Medián szerint erre meg is lenne minden esélye Steiner visszalépése esetén, de nem érdemes visszalépnie, mivel mindhárom jelölt 2. fordulós megmérettetése esetén is 10%-kal verné Rogánt Steiner.
Azzal együtt az a véleményem, hogy ez valahol magánügyük. Ők egy réteghez szólnak. Nyilvánvaló, hogy a legtöbben kidobják az ilyen lapot, ha ingyen van és nem veszik meg, ha pénzért adják, hiszen nem tartoznak ehhez a réteghez.
Szvsz, nem róható fel egy pártnak, ha az rétegpárt rájuk jellemző nyelvezettel, gondolatmenettel. Ma 4%-on vannak, holnap 2%-on, nyilván el fogják érni azt a létszámot, ahonnan már nincs lejjebb, azaz elfoglalják reális helyüket.
Nem hiszem, hogy a bírók többsége érvényesítené a politikai preferenciáit az ítéleteiben. Én körmönfont pénzlenyúlásnak tartok minden olyan ügyet, amikor úgy vesznek ki, politikai hatalmukkal visszaélve egyesek milliókat a köz vagyonából, hogy de iure nem történik bűncselekmény. L. székházügy (itt ugyan "csak" saját pártjukat nyúlták le egyes ismert iskolatársak), Tokaj, ahol az adófizetőket, stb. A Postabank-konszolidációban még nem látok tisztán.
Én is írtam, hogy 4 éve az SZDSZ-es szórólap a TeleMedia Kft-re hivatkozott.
Egyébként nem értem a cikked végét: a Fidesz anno elérte, hogy nem kellett kifizetnie a teljes árat a Postának a szar munka miatt. Miért lenne hát a hiányos teljesítés a közpénz lenyúlásának egy körmönfont módja? Vagy már a bírók is a Fidesz zsebében vannak? :P
Szvsz, így nem szabad cikket írni. A jobbos halványnácinál abbahagytam volna, de, miattad végigolvastam.
Ha tényfeltárásról van szó, nem kellene összekeverned a lakosságot az SZDSZ alapszervezet tagjaival, mert így 0,1% miatt a 99.8 is hiteltelenné válik. Ez az SZDSZ-eseknél természetes jelző, de SZDSZ-esek (ezért is) csak nagyon kevesen vannak.
Na ja, négy éve a TeleMedia Kft adta a nevét a buktához (Pető a biztos első fordulós éllovas helyett harmadik lett az első fordulóban). :) A biztos pártválasztók közötti 18% nagyon karcsú, de a korábbi kkut-sal való összehasonlíthatóság kedvéért muszáj a teljes népességet alapul venni, abban pedig a Pesti Ember által a HVG-re hivatkozó felmérés 15%-ot mutat, szemben az előző ciklus előtti 28%-kal.
Khmmm..., a négy évvel ezelőtti közvéleménykutató nem a Medián volt. (Pető a Pesti Emberben egyébként 18%, nem pedig 15.) Steiner és Pető pedig együtt 63%, Rogán Tóni csak 33.