Keresés

Részletes keresés

VJános Creative Commons License 2009.02.18 0 0 70

Hurrá!

Megvan a 30 hsz-em, holnap nyitok egy topikot a pécsi vízmű ...

A pécsi vízmű el nem végzett szolgáltatásért számláz.

A WC pumpás tüntetés hatására úgy tünt visszakoznak, de továbbra is követelik a jogtalan pénzt az el nem szállított szennyvízért. Akit érint, fogjunk össze, ne hagyjuk magunkat becsapni átverni megkárosítani!!!

VJános Creative Commons License 2009.02.17 0 0 69
Megint választás a franc essen bele
VJános Creative Commons License 2009.02.17 0 0 68

Hol van ő már? Történelem.

Már az utódját is eltemettük.

Előzmény: Törölt nick (67)
VJános Creative Commons License 2009.02.17 0 0 66
Azóta sem látom azt a durva fejlődést
_alesi_ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 65
A belváros felújítását szerintem ne nagyon emlegessük. Eléggé szakadtan néznek ki az épületek...
Előzmény: moszkvai (62)
moszkvai Creative Commons License 2006.03.27 0 0 62
A Tollert lehet gúnyolni, és ostoba képeket felrakni róla. Tetszeni nekem sem tetszik, mert egyértelműen nőpárti vagyok, ha nő lennék sem lenne a szívem csücske, nem is az a dolga, hogy szép legyen. Az is biztos, hogy az MSZP a legsarkosabban fogalmazó politikusa, ezért sokan utálják jobboldalról, Kövér ellenpontját látják benne.
Szerintem elég sok mindent próbált/próbál tenni a városért. Kevés várost viselt meg annyira a rendszerváltás, mint Pécset. A bányák bezárása után elég mélyről kellett felhozni. Ezt figyelembevéve a fejlődés szeintem is nagy, A belvárosi rész szépen rendbe lett hozva, országos összehasonlításban is megállja a helyét. Persze van aki csak a rosszat látja meg a városból. Ha kocsiban ülök, én is így néha vagyok vele. Vannak jó, rossz és még rosszabb utak. Csak én néha kiszállok körülnézni és nincs olyan hely amivel elcserélném ezt a várost. A Donátusi részt most közművesítik, a Kovácstelepi részen kicserélték a közműveket, néhány utat is leaszfaltoztak. Sokat járok autóval, és sok helyen voltak felújítási munkák. (hogy ne csak a belvárosról szóljak) Most, hogy beüzemelték a repteret, és talán egy sztráda is elér ide előbb-utóbb, remélem a fejlődés is felgyorsul. Távolabbról érkezett barátaink pedig el voltak ragadtatva a várostól. Úgy ahogy van: macskakövestül, kátyustúl. Szerintük ez adja meg a jellegzetes hangulatát a városnak.
Összefoglalva: Toller jól teljesített. (Szerintem.)
macmester Creative Commons License 2006.03.27 0 0 61

Pécs, lassan de biztosan stabilizálódik és fejlődik...

sokat lendít reméle a reptér, és talán lesz 6-os is végre... meg Bécs-Pécs IC...

és a 2010-es rendezvények a rakat pénz is biztos fejleszti majd végre...

Én szeretem, igaz patrióta vagyok :)

Debrecen, sokat jártam/járok oda a munkám miatt (Szegedre is) és mindet szeretem, és tetszik... valószínűleg mert más... nagy széles, nyugodt, és sík :)

szóval durván még nem... de várható a közeljövőben a dúrva fejlődés...

ps. Toller nem a szívem csücske...

hösurg Creative Commons License 2006.03.27 0 0 60

Mint eszembe ötlött a beírás után, és ha jól is emlékszem: Toller azon kevesek közé tartozott akik ellenezték Meggyesi megpuccsintását..vajjon miért?

Előzmény: hösurg (55)
kiseger1975 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 59

Ez van!

Hianyolom en is, gondolom masok is-jogosan...

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 58

na,most reklamáltam is náluk.

Kiváncsi leszek...

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 57

ma megnyitották a Pogányi nemzetközi repülőteret és leszállt itt az első nemzetközi gép.

Ez persze nem hir az indexen.:-(

de az, hogy egyiptomban keghalt a két fejjel született kislány (akinek a szüleit ngynj sajnálom, de naoonta több baba hal meg, aki nem egészséges), az bezzeg hir!

Fine Tune Creative Commons License 2006.03.25 0 0 56

Szvsz, ez a vita azért értelmetlen, mert az is meghatározó, ki hol nőtt fel. Debrecenben a nagyerdő, az egyetem, bizonyos városrészek, sajátos, csak Debrecenre jellemző hangulatot áraszt. Nem kell ide dombság ahhoz, hogy a (magyar) idegen vonzónak találja. Nagyon erős történelmi hangulata van. Bizonyos lassúság jellemzi, ami kifejezetten szimpatikus. A lakosság segítőkész, a szolgáltatások az Alföldre jellemzően olcsó, profi és korrekt. Nem igazán értem azt a topictársat, aki azt írja, ide nem érdemes turistának jönni. Én pld. egyetlen évben sem hagyom ki, Debrecenre mindig egész napot szánok. 

Pécs eleve a Mecseken át közelíthető meg, ami egy izgalmas és szép útvonal. Pécs és Debrecen teljesen hasonló szerepet tölt be, sőt, "Hajdúszoboszlója" is meg van, Harkány. Pécs teljesen más hangulatot sugall mint Debrecen. Erősebb ritmus, délvidékibb az egész. Debrecenhez hasonlóan egyetemi város és akárhány ismerősőm itt végzett, mindenki nagyon megszerette ezt a helyet.

Mindkét városban meg van a sajátos történelmi feeling, mivel mindkettő történelmi városunk.

Szóval mint turista, totál értelmetlennek látok egy Pécs - Debrecen vitát, mert én pld. szivesen megyek mindkettőbe, de szvsz, így van ezzel mindenki.

hösurg Creative Commons License 2006.03.25 0 0 55

A fórum a legjobb hely arra, hogy ízlésekről vitatkozzunk:

A topikban részemről 2 MSZP politikusnevet hoztam fel: Meggyesy és Toller.

Az egyik talpig úriembernek néz ki, és a legcsúfosabban, példátlan módon elzavarják pár hónapon belül.

A másik úgy néz mint egy drukkerkocsma eset, erre Mo. egyik legszebb, legpatinásabb városának a polgármestere - diadalmenetben. A tetejében még szószerint ilyent nyög be a NapTV-ben. "Pécs durván fejlődik" Nahát ez az ami már nekem sok..

(Különben is legalább egy jövendő európai kultúrfőváros ne fejlődjön idétlen talponállószlengbe.)

Előzmény: kiseger1975 (48)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 54
Köszi! Betéve a kedvencekhez.

Most beszéltem pécsi barátnémmal, azt mondja vadul aszfaltoznak Kertvárosban, az a buszvégállomásos építkezés is folytatódik, tényleg van Pécs-Graz repülőjárat..stb.:-)
Előzmény: kiseger1975 (53)
kiseger1975 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 53

Pecs fejlodik, igaz vannak hibak (hol nem?), ami megnyugatato, hogy szepek a kilatasok (Pecs 2010).

Hajra Pecs!
www.pecsiek.lapja.hu

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 52

valszeg ez van nálam

szerencsére szénné utaztam magamat az elmúlt évtizedben...

Előzmény: digidagi (49)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 51
2010-re biztos lesz!:-)
Előzmény: Törölt nick (47)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 50
Igaz!:-))
Előzmény: kiseger1975 (46)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 49
Ez a fotós dolog másra is igaz. Rohanunk, nem vesszük észre a szép részleteket.
Másrészről, aki sokat utazik, világot lát, az jobban tudja értékelni a hazai szépségeket, tud viszonyítani pro és kontra. Legalábbis én így tapasztaltam.
Előzmény: Törölt nick (45)
kiseger1975 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 48

Mivel 4 eve voltal Pecsen, akkor honnan tudod hogy mennyit fejlodik...???

:-o

Előzmény: hösurg (3)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 47
Tavaj nyáron voltam Pécsett . 1 hét és nagyon kellemes benyomásokkal.Mivel nem volt a legjobb időjárás , ezért bejártuk a környéket. Mohácstól, Tenkesen át, ...
Ami nagyon tetszett a kiépített pihenőhelyek és turistautak! Annyi a látnivaló, hogy 2 hét sem lenne elég. Amit hiányoltam: megyei szintű olyan térkép ami tartalmazza az összes látványosságot turistautakat, látnivalókat,muzeumokat, éttermeket, kajáldákat.... megfelelő részletességgel. Habár találkoztam hasonló szorólapokkal igen kevés információt tartalmaztak. Szerintem rentábilis lenne a város és a megye számára is ingyenes részletes prospektusok kiadása , akár több nyelven is, legalább a vendégfogadó száláshelyek számára.
kiseger1975 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 46
Pecs egy klassz hely!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 45

ez így van

pl. a budapestiek nagy része sem tudja, milyen szerencsés, hogy a világ egyik legszebb városában él

a panel és kutyaszar nem növeli ugyan a szépségét, de összességében így is igen ütős egy hely

tanulságos dolog pl. bemenni egy könyvesboltba (nagyon nagyba), és átlapozni 1-2 olyan fotóalbumot, amit külföldi fotóművész csinált pesten - hát bizony a legtöbb pesti meg fog lepődni, hogy mennyi számára ismeretlen részletet lát a képeken, mintha nem is a lefotózott témák között élne nap, mint nap (közben csak nem figyelünk eléggé)

Előzmény: digidagi (44)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 44
Saját városával sokszor kritikusabb az ember.
Előzmény: Gép-ész (40)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 43
A túrista menjen Hajdúszoboszlóra. De a Csokonayban egy vacsorát a világért sem hagyjon ki. :))))
Előzmény: Gép-ész (40)
digidagi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 42
Igaz.
Előzmény: hátmagát (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 41

ez így van

attól még tartom a véleményem, Debrecen belvárosa el van kúrva

Előzmény: Törölt nick (36)
Gép-ész Creative Commons License 2006.03.24 0 0 40
Nem azt mondom, hogy rossz hely Debrecen, csak hiányzik a hangulat, valóban. Ez egy jó nagy falu, sok házzal, aztán kész. Aránylag rendezett, meg nincs különösebben lepukkanva, úgyhogy élni nem rossz benne, de turistának én még viccből sem jönnék ide.
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.24 0 0 39

Ezt külön köszönöm Neked:-)

Nagynéném is debreceni és ő is ezt mondja.

Én is voltam már sokszor, és nem csúnya város, sőt vannak nagyon szép helyei, de nekem hiányzik az a hangulat, az a varázs, ami  általában megvan a dunántuli városokban. Nekem nem siekrült megszeretnem a nagy tereket, ami az alföldi jellegből következik.

De nyilván van, akinek pont ez a levegősség és a rendezettség tetszik,ezt szereti.

Előzmény: Gép-ész (37)
hátmagát Creative Commons License 2006.03.24 0 0 38

Nyílván más megítélni egy város fejlődését, ha ott élsz és más ha arra jársz.

Sőt, pl. Budapest is máshogy néz ki, ha egy Rózsadombi villából, vagy a Havannáról a 10. em.-éről veszed szemügyre. :)

Előzmény: digidagi (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!