Keresés

Részletes keresés

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.04.02 0 0 143

"Nem nevezeném  erőtlennek , igencsak célozta az érzelmeket "

Nem hallgattam, mert tévém nincs, gyűlésekre meg nem járok. Csak olvastam. Olvasva meg tulajdonképpen nem tűnt véresszájúnak, sőt, még igazán keménynek sem. Orbánt jobb szónoknak tartom annál, hogy ha keménykedni akar, akkor csak erre legyen képes. De ugyanez igaz visszafelé is: annál is jobb szónoknak tartom, hogy ha békülni akar, akkor mégis csak erre legyen képes.

Nem azzal van a bajom, hogy ügyetlen volt a beszéd. Nem volt az. Jónak mondanám - bizonyos értelemben. Csakhogy, azt az egyet nem értem, hogy kinek beszélt. Mi értelme van erőtlenül nekimenni valakinek? Ez honnan hoz híveket?

Kicsit olyannak tűnt az egész, mint egy sokadik házibuli, ugyanazok részvételével. Persze-persze, elmegyünk, ott leszünk... de azért kicsit már mi magunk is unjuk, hogy mindig ugyanaz a műsor.

Előzmény: mamami (141)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.04.02 0 0 142

Van rá egy olyan kézenfekvő magyarázat is, hogy nemhogy 3 millió 200 ezer emberrel nem, de egyáltalán senkivel sem 'konzultáltak' időtlen idők óta. Maguk között diskuráltak, dumálgattak, és az ilyen teljesen belterjes környezetben ugye, az embert cserben szokta hagyni a realitásérzéke, az már csak olyan.

A köznyelv ezt úgy hívja, hogy az illetők elszálltak maguktól, és tényleg elhiszik, hogy ők szarták a melegvizet.

A dolog buktatója az, hogy csak addig működik, ameddig egymás között lehet maradni vele. Önmagukat, egymást könnyű szuggerálni... azokat nehéz, akik nem tartoznak a csoporthoz. A választás viszont egy olyan dolog, ahol jellemzően mások is vannak.

Furcsa. Az még rendben, hogy 1-2 ember meghülyül az idők során... de hogy kollektíve egy teljes pártvezetés... hát nem t'om.

Télleg furcsa.

Előzmény: drzyx (140)
mamami Creative Commons License 2006.04.02 0 0 141

"Ehhez képest Orbán erőtlenül bár, de ásta az árkot"

Nem nevezeném  erőtlennek , igencsak célozta az érzelmeket .  Nyíltan , leplezetlenül . Sztem a pillanatnyi stratégiája : hatot , vagy vakot . Remélem , az utóbbi fut be . Van rá esély , ha csak 50 % is  .

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (137)
drzyx Creative Commons License 2006.04.02 0 0 140
pontosan ez volt az én érzésem is, lehet, hogy arra játszanak, hogy a saját tábort kell  csak mozgósítani, kérdeztem is Seki-t, de még nem válaszolt...
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (139)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.04.02 0 0 139

Ami a mai napig történt, az pontosan illett az általam vázolt (de a jelek szerint mégsem létező) forgatókönyvbe. Ezt tökéletesen alátámasztotta volna egy roppant békés összejövetel, ahol valóban csak és kizárólag pozitív dolgok hangzanak el.

Nem így történt.

Hogy miért, azt végképp nem értem. Eddig azt gondoltam, hogy a saját híveik úgyis elmennek, azok elég tökös gyerekek maguktól is, valamint, hogy egy ilyen gyűlés politikai üzenete elsősorban a 'bizonytalan' szavazóknak szól.

Ami viszont ma történt, azt jószerivel nem tudom hova tenni. Egyébként nem hallottam a beszédeket, csak olvastam, de annak alapján a Fidesz sokkal jobb (még egy szóvicc...) az ilyen mozgósításos bulikban és a beszédek tartásában.

Nem azzal van tehát a bajom, hogy nem volt profi, mert olvasva annak tűnt. Azt nem értem, hogy ki a csodának szólt. Kicsit olyan, mintha megkergültek volna, és saját magukat győzködnék.

Nem értem.

Előzmény: drzyx (138)
drzyx Creative Commons License 2006.04.02 0 0 138
én sem vártam ilyen konfrontatív beszédet tőle, de úgy tűnik mindent egy lapra tesznek fel, szvsz hibáznak, de majd eldől...
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (137)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.04.02 0 0 137

Ezzel az elemzéssel javarészt egyetértek, ennek ellenére úgy érzem, hogy tévedtem. Elsősorban azért, mert én sokkal kevésbé konfrontatív, sokkal békülékenyebb hangnemű, ha úgy tetszik, sokkal pozitívabb kicsengésű beszédet vártam Orbán Viktortól.

Valamint azt is, hogy a mai napon már se Mikola, se Kövér, se Eperjes... mondván, a mór megtette a kötelességét (szóvicc, haha), a mór mehet.

Ehhez képest Orbán erőtlenül bár, de ásta az árkot, nem temette. Kétlem, hogy ez bejön, de hát mit értek én ehhez... nem vagyok egy nagy koponya a kérdésben, meg hát... annyira nem is érdekel.

Előzmény: drzyx (135)
drzyx Creative Commons License 2006.04.02 0 0 136
Előzmény: drzyx (135)
drzyx Creative Commons License 2006.04.02 0 0 135
A Fidesz tudatosan használja Mikolát és Semjént Elemzés a Fidesz kampánystratégiájárólKorábbi elemzésünkben elsősorban azzal foglakoztunk, hogy a Fideszre nézve milyen veszélyei lehetnek Mikola István és Semjén Zsolt által tett, nagy visszhangot kiváltó kijelentéseknek. Az alábbiakban viszont azt vizsgáljuk, hogy a kockázatok ellenére miért tekinthető mégis tudatosnak a nagyobbik ellenzéki párt hangnemváltása.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (134)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.04.02 0 0 134

Hát, tévedtem. Tényleg megbolondultak, őgy látszik. Nem volt itt semmi stratégia, csak szabadjára engedték a gondolataikat, és nem tettek lakatot a szájukra. Ez azért elég megdöbbentő.

Ha mindezt egy stratégia alapján tették volna, akkor azt mondanám, hogy aljas, de ügyes. Így viszont az az érzésem, hogy szánalmas és ügyetlen.

No mindegy.

derant Creative Commons License 2006.03.28 0 0 133

Ez a négy ember szégyene a magyar demokráciának és a szabad vélemény nyílvánítási szabadságnak.

Előzmény: Újlaki (132)
Újlaki Creative Commons License 2006.03.28 0 0 132
Eddig is volt két tiszteletbentartó - Kövér, Áder -, most lett még kettő, Semjén és Mikola. A demokrácia és a véleményszabadság megdicsőülése mián.
Előzmény: Mamakedvence (131)
Mamakedvence Creative Commons License 2006.03.28 0 0 131
ez megható. el tudom lkpzelni azt a nagy tiszteletben tartást.... :/ pl. HírTV
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (129)
derant Creative Commons License 2006.03.28 0 0 130

A rohadt komministák nem hagyták érvényesülni!

Majd most a FIDESZ érdemei elismeréseként, a Kádár rendszerben kifejtetett áldozatos munkássága elismerésekén t, vissza hozva  aminiszterelnök-helyettesi funkciót megadománnyozzák eme magas tisztséggel ami szart sem ér csak nekünk kerül pénzünkbe.

Ugye Viktorka?

Előzmény: Bimbum (127)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.27 0 0 129

Mai Orbán:

------------

"Szeretném, hogy a liberálisok mind nagyobb számban otthont találjanak ebben a pártban. Vitáinkat a táboron belül folytassuk, úgy, hogy mindig tiszteletben tartjuk azokat, akik számos vonatkozásban nem értenek velünk egyet" - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a hvg.hu-n hétfőn megjelent interjújában.

------------

Nem meglepő.

John Doe3 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 128
Na ja, de itt Orbánnak lenne illő Brutust játszania. Illik is rá a szerep...
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (105)
Bimbum Creative Commons License 2006.03.27 0 0 127

Mikola István 1947. szeptember 8-án született Veszprémben. Iskoláit Budapesten végezte. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1972-ben kapta általános orvosi diplomáját, majd a késõbbiek során belgyógyász, infektológiai szakorvosi képesítést szerzett.

Egészségügyi szervezéstan és kórházi-menedzsmentet tanult az Egyesült Államokban 1991-ben. Epidemiológiai, tisztiorvosi vizsgát 1996-ban tett. 

A SOTE elvégzése után az ajkai kórházba került, ahol 1981-1990 között osztályvezetõ fõorvos, 89-90-ben az intézmény fõigazgatója. 1990 és 1995 között a fõvárosi Szent László Kórház igazgatója. Ezt követõen 1997-ig a Fõvárosi és Pest Megyei Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat járványügyi osztályvezetõje, 1997-tõl két évig a Nemzetközi Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója, 1999 óta az Országos Vérellátó Szolgálat megbízott fõigazgatója. 

Mikola István 1991-1996-ig a Magyar Kórházszövetség elnöke volt. 1993-ban bekerült az Egészségügyi Tudományos Tanács, a szakma legmagasabb szintû grémiumának elnökségébe. Alapítója, társigazgatója és tanára a Kanadai Egészségügyi Menedzserképzõ Intézetnek. 1995-tõl a Nemzetközi Kórházszövetség alelnöke. Az MTA környezetegészségügyi bizottságának tagja 1997-tõl. A Társadalombiztosítási Tudományos Társaság alelnöke tisztét töltötte be két éven keresztül. Több publikációja jelent meg szaklapokban, s számos elõadást tartott hazai és külföldi szakmai fórumokon. Angolból állami nyelvvizsgával rendelkezik. 

1989-90-ben a Hazafias Népfront alelnöke volt. 1990-ben tagja lett a Kereszténydemokrata Néppártnak, melynek 1994-95-ben alelnöki tisztét is betöltötte. Az 1994-es országgyûlési választásokon egyéni képviselõjelöltként indult a KDNP színeiben, de nem került be a parlamentbe.

2001 január 1-jétõl Orbán Viktor kormányában egészségügyi miniszter.

Nõs, három gyermeke van.

John Doe3 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 125
" Hitlerék is magánügynek tekintették a vallást." Na persze. Különösen a zsidó vallást, ugye?
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (96)
derant Creative Commons License 2006.03.26 0 0 124

Tudod miért csak ez a két szó van rajta?

Mert szolidáris azokkal a barátokkal akik majd "Jézussá" sikeressé teszik.

A többit pedig nagy ívben lesz.................ja.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (123)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.26 0 0 123

Mi a tippetek, ki lesz a mai habzószájú? Pokorni még nem volt... valamikor neki kell jönnie. Áder is kimaradt egyelőre... rá vajon mikor kerül sor?

Egyébként ma végre láttam Orbán Viktort óriásplakáton. Ami érdekes volt, az az, hogy az ő plakátjáról lemaradt a Munka-Otthon-Család hátmas, két szó szerepel csak rajta:

Siker és szolidaritás.

Ez egyrészt BALOLDALI üzenet, másrészt roppant pozitív üzenet. Orbán csak pozitív üzeneteket mond(hat), profin van ez kitalálva.

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.25 0 0 122
Szerintem alulértékeled Orbánt. Bár nem bánnám, ha nem volna igazam.
Előzmény: Gördülő Kő (120)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.03.25 0 0 121
"Mikor hallottad utoljára Orbán Viktort valami negatívat mondani?"
Pl a kongresszusnak nevezett szeánszon!
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (119)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.03.25 0 0 120
Erre a válasz egyetlen szó: Mikola.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (118)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.25 0 0 119

Szeritem Orbán arra tényleg rájött, hogy nem játszhatja el mindkét szerepet ő. Nem lehet ő az uszító is és a békítő is. Ezért csak arra figyel, hogy mindig pozitív dolgokat mondjon.

Mikor hallottad utoljára Orbán Viktort valami negatívat mondani?

Előzmény: Gördülő Kő (117)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.25 0 0 118
Miért gondolod, hogy Orbán hibbant elméjű? Mi utal erre?
Előzmény: Gördülő Kő (117)
Gördülő Kő Creative Commons License 2006.03.25 0 0 117
A magyarázat sokkal egyszerűbb: Orbán annyira zseniális, hogy még azt is tudja magáról, hogy mentálisan mennyire rá van szorulva az orvosi segítségre (most nagyon visszafogottan próbáltam fogalmazni). Mikola tehát arra kell neki, hogy mindig legyen a közelében egy orvos! Sőt Orbán annyira zseniális, hogy azon sem lennék meglepve, ha Mikola mellé is állandó orvosi felügyeletet állítana!
bor sörmester pedig annyira zseniális, hogy átlát a szitán, azonnal felismeri Orbán zseniális húzásait! Gratula! Megnyerte a hangszórót!
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (19)
toloba Creative Commons License 2006.03.25 0 0 116
Szar, semmire...

Mikola a Hírszerzőnek:"egy nevezőre fűzünk mindent"

A választások után is maradnak a keserű pirulák

Virág Tamás 2006. március 25. 15:15

Bár Mikola István 180 oldalas egészségügyi programról beszélt, amikor elkértük tőle, mindössze a Fidesz honlapján lévő választási anyagot ajánlotta. A Fidesz második embere elégedett lehet önmagával, hiszen a minisztersége idejében hozott döntéseket kívánja megismételni. A gyógyszerárakban az MSZP is "ócsítást" ígér, bár programjuk nem vádolható olcsó populizmussal: bonyolult szakszavakkal mondják el vágyaikat. Programmustra.
...

"Hároméves megállapodásunknak köszönhetően az áremelések ténylegesen is az infláció alatt maradtak" – dicsérte a Hírszerzőnek már miniszterelnökhelyettes-jelöltként Mikola saját, korábbi egészségügy miniszteri munkáját.
...

A volt miniszter elégedettségét nem támasztja alá az Állami Számvevőszék. „Az ártárgyalásokhoz előzetes elemzések, költséghatékonysági vizsgálatok nem készültek, az alkalmazható tárgyalási technikák áttekintése nem történt meg” – írták a témában lefolytatott vizsgálati jelentésükben.
...

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=10567
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.25 0 0 115

Nézd, azt én sem tudom, hogy működni fog-e ez a taktika. Azt viszont egyre valószínűbbnek látom, hogy EZ a taktika.

Ez pedig egy hét múlva ki fog derülni. Az, hogy működik-e... az meg 2 hét múlva.

Előzmény: Törölt nick (112)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2006.03.25 0 0 114

"Pontosan ezert kenytelen Orban a Fidesz osszes rossz huzasaert tartani a hatat."

Szerintem meg éppen ezért nem. Azoknak a tömegeknek a szemében a Fidesz nem mondott semmit, mert Orbán nem mondott semmit. Ha Orbán megszólal és az pozitív, akkor a Fidesz pozitív dolgokat mondott.

A szar pedig a csoda tudja, hogy honnan hullik, de Orbán Viktor (= a Fidesz) nem tehet róla. Hiszen látod, a bölcs vezér most is épp békít.

Igaz, elvtársak alul-felül?

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 113
Érted? Ha azt mondom, hogy Fidesz, akkor a bizonytalan, politika iránt nem érdeklődő tömeg csak erre gondol: Orbán Viktor.

Pontosan ezert kenytelen Orban a Fidesz osszes rossz huzasaert tartani a hatat.

ZOH
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!