Ha magántanárt kerestek a nyelvvizsgára való felkészüléshez, nézzetek szét a TUTI magántanár-közvetítőn. Rengeteg némettanár hirdetését találjátok a honlapon:
Szeretném megkérdezni, hogy melyik német középfokú irásbeli teljesíthető könnyeben? Telcből voltam már csak nem tudom hogy mennyire lett teljesíthető az új változást követően?
Az Engame Akadémia képzését csak ajánlani tudom, mert minden német nyelven zajlik, és a készségfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek. http://www.engame.hu/die-engames-nemet
bocsanat, nem néztem az üzeneteket........Ő Murautól nincs messze.....és foglalkozik családokkal, mert amikor mi jöttünk el, akkor egy egész kiköltözni szándékozó család ment tanulni......rosszul irtam a cimét.....agica0913@gmx.at, a neve agnes kertet.
Irj neki szerintem, mi is kezdtük.....szállástól kezdve mindenben tud segiteni.
Profi, kedvező áru nyelvvizsga és érettségi tételek ANGOL / NÉMET nyelven alap,- közép és felsőfokon / Rigó, ECL, EUROexam, TELC, stb-/ és szakmai nyelven / BGF v. BME üzleti, Gazdálkodó üzleti v. idegenforgalmi, KITEX, Oeconom, Zöld Út, LCCI stb. /rövid határidővel 1-2 nap!
találtam egy hivatalosnak tűnő videót egy német B2-es szóbeli TELC-nyelvvizsgáról.. szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok, elégséges-e a videós vizsgázók nyelvtudása egy TELC szóbeli középfokhoz, avagy sem?
most jöttünk haza Ausztriából, német nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamról.
Kicsit félve vágtunk bele, de nagyon jó referenciákkal rendelkezik a hölgy. Anyanyelvi környezetben, minden szituációban beszéltet, és beszéltet. Nagyon jók a témák, kimondottan a nyelvvizsgák anyagai közül válogat, látszik, hogy nagy a rutinja benne, beszéltünk olyanokkal, akik az ő segítségével simán vették a nyelvvizsgát. Felnőtteknek munkavállaláshoz is segít.
Mindenkinek ajánlani tudom, mert ő valóban felkészít. 1-2 hetes kurzusokban, max. 4-6 fős ( páros) csoportokban, teljes ellátással. Kint él, egész évben vannak nála. SOk sikert mindenkinek, szívesen elküldöm az elérhetőségét. Judit
Német nyelv oktatását vállalom SKYPE-on kezdőknek, újrakezdőknek illetve haladóknak, gazdasági vizsgára is. BGF üzleti nyelvvizsgára felkészítést is vállalok. Keress, segítek!
Kidolgozott gazdasági német és angol tételsoraim is vannak.
Valaki el tudná-e nekem küldeni e-mail-ben Andreas Ernst könyvéhez tartozó cd másolatát? Aki az idén nyelvvizsgázott ecl középfokú németből megírná a tapasztalatát? Nagyon nehéz a magnóhallgatásos feladat?
Profi, kedvező áru nyelvvizsga és érettségi tételek ANGOL / NÉMET nyelven alap,- közép és felsőfokon / Rigó, ECL, EUROexam, TELC, stb-/ és szakmai nyelven / BGF v. BME üzleti, Gazdálkodó üzleti v. idegenforgalmi, KITEX, Oeconom, Zöld Út, LCCI stb. /rövid határidővel 1-2 nap!
Német nyelvtanuló anyagom eladó. Önállóan haladhatsz a leckékkel, a saját ütemedben. Nyelvvizsgára, német nyelvű interjúra vagy ha épp külföldre készülsz dolgozni, tökéletes választás. E-mail: megtanulni@citromail.hu
Német szakmai középfokú nyelvvizsgára (B2) szeretnék tételeket. Bgf-es érdekel mindenképpen, valamint idegenforgalmi és német! Aki tud esetleg segítsen!
Annak idején, amikor angolból voltam a D-n, valami olyan feladat volt, hogy bevásárlóközpontot építenek a szomszédban, de aggaszt, hogy nem épül elég parkolóhely, és majd a házad előtt fognak megállni - úgyhogy kellett panaszos levelet írni az építőknek.
Vére sikerült elhatároznom, hogy melyik nyelvvizsgát próbáljam meg, az ECL mellett döntöttem.
Mindenképpen külön teszem le az írásbeli és a szóbeli részt, kezdve az írásbelivel.
Amennyire a honlapjukat értelmezni tudtam írásbelin 4 feladat van, 2 szövegértés és 2 levélírás. A 2-2 feladat 25-25 pontot ér, tehát összesen 50 pontot kaphatok írásbelin. Ha jól értelmezem a leírtakat, akkor mindegyik 25 pontos részből (tehát a 2 szövegértésből és a 2 levélből) minimum 40%-ot el kell érnem, ami 10 pontot jelent minimálisan.
Kérdésem az lenne, hogy ez a 10 pont mondjuk a 2 szövegértési feladatnál úgy is összejöhet, hogy egyiket mondjuk nullázom, a másikat meg megcsinálom tökéletesre (hiszen egy szövegértési feladat ugye 12,5 pontot ér)?
A teljes vizsga akkor érvényes, ha összességében a teljes pontszám (50 pont) 60%-a megvan, tehát 30 pontot kell elérnem. Tehát akkor ezt úgy is teljesíthetem, hogy teszem azt szövegértésnél a minimális 10 pontot szerzem meg a 25-ből (akár úgy, hogy feladatot nullázok),viszont levélnél meg brillírozok és mondjuk maximum pontot érek el?
Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon, hogy jólértettem-e a dolgokat!
Illetve még egy fontos kérdés: általában milyen írásbeli feladatokra lehet számítani? A tesztkönyvben olyan van, hogy egy adott szövegre vannak állításokés azok igazak, hamisak, vagy nem is szerepelnek-e a szövegben. Illetve rövid szövegekhez kell mondatokat párosítani.
Nyelvvizsga egyesítéssel kapcsolatban tenném fel a kérdésemet:
Ha két különböző helyen teszem le pl: az idegenforgalmi szakmai német nyelvvizsga szóbeli, és írásbeli részét, akkor azt egyesíttethetem ezen a linken található tájékoztató szerint?
Tehát szóbelit leteszem a KITEX-nél, az írásbelit pedig a BGF-nél.
Mik a tapasztalatok ilyen, és hasonló variációkkal?