Ezzel az erővel: Orbán erősítette a középosztályt, tehát növeli a jövedelmét (hirtelen csak a családi adókedvezmény jut eszembe), viszont lexarta a leszakadó/leszakadt/átlagbér közeli/alatti rétegeket. Most viszont mindenkit erősíteni akar, Kádár népét, a panelprolikat édesgeti magához. De ti, az anyagilag meg nem becsült, öntudatos, művelt, Győzikétnemnéző középosztály ennek ellenére is rá szavaztok. Te hát OVI-nak sajnos rátok, agymosott, kitartott értelmiségre van szüksége. Hogy mindezt a szart eladjátok a plebsnek.
Meggypeti, ne feledjük, álandóan ki volt akadva, hogy a farok csóváélja akutyát, hogy a "kis" szdsz irányítja a hatalmas MSZP-t ..
mielőtt leváltották volna (hogy tanácsadója, GYurcsány - felfelé bukva elfoglalhassa a helyét) Meddgyessy éppen azon feszült az SZDSZ akarata ellen, hogy Csillag istvánnak mennie kell - vagy maradnia ..
Én csak attólfélek, hogy kiderül, hogy szivássytól lízingeli az országot amit rögtön vissza is béreltük ugyanannyiért, aztán kiírhatjuk 10év múlva a határon, hogy Üdvözöljük Gyurcsányisztánban!
Így van. Az az igazság, hogy nekem is sokkal inkább a kormány szadeszos felével van bajom, mint a maszopposal. Nem lenne rossz, ha a szadisták kiesnének, akkor még egy tisztán mszp-győzelmet is jobban fogadnék.
Mert akkor nem lehetne a Kula bácsi a nemzet orvosa, és nem tölthetné nagykanállal a zenergiát a nemzetlélekbe spirituálisan, másik kezével okosan korlátozva a parttalan szabadságot. Azért.
Fidesz alatt én pl nem kaptam meg a törvényben előírt nyugdíjemelést, mégsem azt mondom, hogy elvettek tőlem, hanem hogy nem kaptam. Félig üres / félig tele szindróma.
De komolyan gondolom. Pont azért, mert a jelenlegi költségvetésben ha egy réteget támogatsz az csak egy másik réteg rovására mehet (források szűkössége mián). Ezt már Medgyessy efti is megmondta. A középosztály pedig egy problémás réteg az mszp szemében már régóta.
És még azért sem, mert alapvető különbség van a fidesz és az mszp társadalompolitikai felfogásában. Stimm.
A fidesz a középosztályt szeretné erősíteni (ahova mi is tartozunk), az mszp pedig pont ezt a réteget szeretné víz alá nyomni. Nekik ugyanis egy széles, agymosott, bérrabszolga rétegre van szükségük, és egy szűk elittre.
Ugye azt Te sem gondolod, komolyan, hogy bármelyik (hangsúlyozom bármelyik!) párt bármelyik réteget víz alá akarná nyomni...?! Véleményem szerint "csupán" annyiról van szó, hogy melyik oldal melyik társadalmi réteget támogatja, és nem más rétegek ellenében, hanem helyett.
Azton pedig vitatkozhatnánk, hogy melyik oldalnak van szüksége, és termeli ki a nagyobb agymosott réteget, de felesleges lenne, mert kinek-kinek pártállás szerinti a véleménye a túloldal híveiről.
És még azért sem, mert alapvető különbség van a fidesz és az mszp társadalompolitikai felfogásában. A fidesz a középosztályt szeretné erősíteni (ahova mi is tartozunk), az mszp pedig pont ezt a réteget szeretné víz alá nyomni. Nekik ugyanis egy széles, agymosott, bérrabszolga rétegre van szükségük, és egy szűk elittre.
Nekem pl. azért nem lenne jó, mert a tudományos kutatásban, felsőoktatásban vagyunk érdekeltek családilag, és a kutatás ilyen mélyrepülésben még Bokros alatt sem volt. És nagyon nem szeretnénk ha ez folytatódna.
nyilvánvaló, hogy minden erőtökkel azon vagytok, hogy ezt az egyszerű kérdést se lehessen megvitatni ..
eltérítitek a beszélgetést, ami még kisem alakult ..
ti drukkekrek vagytok, én gondolkodom, körülnézek és választok ..
én nem a kormányt támogatom ..
ezt meg kellene tudotok emíszteni .. van iylen - az én tudtommal egy szabad oszágban élünk ..
visszatérve a csurkásítára ..
ma már látom korán keltetek, hogy a beszélgetni, vitatkozni vágyó emberek közé beöntsétek, a SZOCIK kampányának legfontosabb elemét, a félelemkeltést ..
csurka szélsőjobbos ..
a fidesz nem ..
de nektek kazzal kell most fogalkozni, ha a választási győzelem matematikai esélyét meg akrjátok őrizni, hogy félelmet keltsetek Magyarországon ..
nem mondom, hogy sok sikert ..
ma már ovlastam tőletek oylat, hogy orbán jézusnak nevezi magát ..
hogy a fidesz tudatalattija a szélsőjobb ..
szóval gondoltam, ne kerülgessük a kéását, miondjuk ki, orbán hitler és sztálin cinkosa .. brezsnyev és kádár sőt (ezt még kihagytátok) osama bin laden haverja ..
az EX KGB-s Putyinnal hetente talákoznak .. és a fidesz az MSZMP titkos utódpártja is .. orbán persze maga a ribillió .. amit Gyurcsány segítségével meg lehet fékezni ..
jobb ezeket a baromi "komoly" propaganda-gondolatokat egyben letudni kedves "elvtársak" - mármint egymásnak elvtársai - de nem nekem ..
harag persz nincs ..
csak szívesebben venném, ha arról beszélgetnénk ebben a kis topic-ban, amit felvetettem ..
"ma reggel Csurka leg messzebb menőkig a támogatásáról biztosította a fideszt."
Ezert irtam, hogy csak reszben sorolhato a fideszhez. Arra viszont nem kaptam valaszt, hogy a valaszkent felsorolt ot nevbol melyik az az egy, amelyik nem a fidesz oldal reprezentansa:))).
Az elozo negyesbol egy nem (csak reszben) stimmelt: Csurka. A tobbi ma reggel meg a fidesz vezeto szemlyisege volt. A te otosodbol melyik az az egy, amelyik nem (csak reszben) stimmel? A tobbi igen???