És ma mennyit volnál hajlandó fizetni egy szavazatért? Mondjuk azért, hogy a mikola-féle rend mégse emelkedjen kötelező krédóvá, vagy éppen azért, hogy a szingli technósok ne randalírozhassanak az Andrássy-n, lufikat eregetve.
"Ha jobban meggondolom, inkább nekem kéne pénzt kapnom azért, hogy hajlandó vagyok ilyesmi miatt felemelni a seggemet, hogy aztán 386-an kurva jól élhessenek négy évig..."
Ha tovább olvasol, látni fogod, hogy ezt is felvetettem. :)
4 éven keresztül ömlik az adód az államkasszába, mint feneketlen zsákba, és bármilyen ügyintézésnél még örülhetsz, ha normális hétköznapi ember módjára viselkednek veled - és még fizetni akarsz azért, hogy 4 évente egyszer erről az egész kócerájról keresztbetett két vonallal elmondhasd a véleményedet???????????
Ha jobban meggondolom, inkább nekem kéne pénzt kapnom azért, hogy hajlandó vagyok ilyesmi miatt felemelni a seggemet, hogy aztán 386-an kurva jól élhessenek négy évig...
De ha te szereted folyamatosan tökönszúrni magad...
Egyszer valami vízfejű hetvenkedett valamék topicban a gépekkel. Válaszoltam neki az alábbiakat, erre úgy eltünt, mintha sose lett volna arrafelé dóga.
""2002-ben a malév ezrével hozatta haza a zsidó származású, de kettős állampolárságú izraeli szavazókat a maszop-szadesz megrendelésére
1, teljesen köztudott dolog, és rajtam kívül még több millió ember ismeri ezen tényt"
Na. ha már tény elemezgessük egy kicsit !
"ezrével hozta"- ezen állításod szerint ez a szám minimum 2000. De mijafaszt ér 2000 szavazó ? Vegyünk egy komolyabb összeget ! Legyen 20000 ! Ez azé mán döfi !
A Malév ilyen dologra alkalmas gépeinek kapacitása abban az időben 142 férőhely ( igaz ilyenből csak 2 volt, a többi kisebb kapacitású, de ne legyünk kicsinyesek.)
Innen matek !
Ez 140 járatot jelent, ami a megadott intervallumban napi 20. Mivel a malév járatainak száma naponta 50-60, és a rendelkezésre álló flotta teljes egészében ki van használva, ezért ez praktikusan annyit jelentene, hogy ezen feladat ellátásához 20 menetrendi járatot kellett volna törölni. Naponta !!
Azt hogy egy repülőgép elindul valahonnan valahová, több olyan adattal lehet bizonyítani, amire nincsenek ráhatással mindenféle politikai praktikák. ( Lásd titkos börtönökkel kapcsolatos járatok )
Az említett időszakban nem volt különjárat.
Az említett időszakban járattörlés csak műszaki meghibásodás miatt volt.
Az említett időszakban a Tel Avivból érkező utasok száma megfelelt a szezonális értékeknek.
Gondolod, erre a baromságra nem ugrottak rá akkor ?
Csak amikor a valódi tények befigyeltek, jött az asztalsöprés valami olyan szöveggel, hogy " bulvártémák nem érdekelnek "
Nagyon kérlek keresd fel ezt a több millió embert, hogy ideje lenne váltani, mondjuk kutyaszánra, vagy zeppelinre, mint közlekedési eszközre , mert ez így kicsit áderes !
Még annyit tanácsként, hogy az egyéb helyről bérelt különgép sem nyerő.""
Akiknek semmi sem drága... A marhák iderepülnek, ahelyett hogy néhány ezüttel lefizetnének egy csomó korrupt embert (ebben kis hazánk a korlátlan lehetőségek hazája). És mán a Budapest Airport haszna se a mienk.
Bocs, ez most copy+paste (helló, Pesta) egy másik, általam nyitott topkból.
--------------
"És nem tartom felelős magatartásnak a távolmaradást."
Azt hiszem, ez egy újabb lózung - miszerint CSAK az a felelős politikai magatartás, ha az ember elmegy és szavaz. Mi a közös vonásuk azknak, akik ezt mondják? Az, hogy politikusok, tehát nem pusztán személyes, de intézményes létük, közös legitimitásuk is annak a függvénye, hogy az emberek márpedig szavazzanak.
Csakhogy. Ez nagyjából ugyanaz, mintha azt mondanánk, hogy kötelező valamelyik tévécsatorna műsorából választani, aki nem néz tévét, az nem ember. Viszont ha egyszer mindegyik tévécsatorna műsora ócska, akkor szerintem az értelmes döntés éppen az, hogy száműzöm a televíziót az életemből.
Persze a tévéelnökök mind ugyanazt fogják mondani: nézz tévét. Lehetőség szerint az enyémet, de valamelyiket mindenképpen. Miért? Egyszerű. Az RTL nézőjéből előbb lesz TV2-es néző, mint abból, akinek nincsen készüléke. Márpedig szerintem a tévézés rossz dolog, és ez eléggé műsorfüggetlen.
Ehhez hasonlóan: ha minden politikai alakulatot inkább szánalomra mint figyelemre tartok érdekesnek, akkor ugyan, miért is kéne nekem szavaznom, pláne kimondatlanul kötelezően? Majd akkor szavazok, ha valaki meggyőz róla, hogy tegyem. Ehhez (sajnos) jelenleg Mikola áll a leginkább közel. A barom.
"Csak aztán gonolom beelőzött a betelefonálós "ittapirosholapiros" jellegű tarhálós műsor mentálisan retardáltaknak."
Csodát. Azoknak a műsoroknak a prototípusát (RTL Klub) részben én magam csináltam. Ciki vagy se. (Az, de nem kerestem vele szinte semmit.) Szóval nem beelőzésről volt szó, hanem stipi-stopiról.
"Gondoljuk tovább a dolgot. Lehetne mondjuk sms-ben szavazni. Sőt, miért ne növelhetnéd az esélyeket minden egyes leadott szavazattal tovább? Éjfélig lehetne leadni a voksokat, Stohl buci jelezhetné a szavazás végét."
Én ezt már tovább gondoltam 4 évvel ezelőtt is, volt idő, amikor ebből akartam meggazdagodni. A részleteket nem mesélem el, mert elég mocskosak voltak a gondolataim. :-)
Ebben az az érdekes, hogy az 500 forint még csak nem is jelképes összeg. Technikailag nagyjából annyiba kerül egy szavazat, feltéve, hogy az átlagos szavazási hajlandósággal számolunk.
Amúgy a módszer nyilván kivitelezhetetlen, és nem is gondolom, hogy épeszű dolog volna kivitelezni. Pusztán a 'gondolatkísérlet' szintjén érdekel a dolog. Sőt, ha már itt tartok, beleveszem a politikai mikiegereket is, akik tetszettek volna forradalmat csinálni.
Én pl. nem nagyon akarok szavazni, de mondjuk a jelenlegi helyzetemben (ha akarnék), akkor is maximum 10-20 ezer forintig mennék el, azaz ennél többet nem érdemel szerintem egy tetszőleges összetételű kormány.
Gondoljuk tovább a dolgot. Lehetne mondjuk sms-ben szavazni. Sőt, miért ne növelhetnéd az esélyeket minden egyes leadott szavazattal tovább? Éjfélig lehetne leadni a voksokat, Stohl buci jelezhetné a szavazás végét.
Sok ember a mai világban kényszernek érzi. Azt mondják, hogy zaklatják őket vele. Joga van hül.ének lenni? Szerintem joga van, de aki nem szavaz annak el kellene veszíteni bizonyos jogát.
Egyébként régen is voltak ilyenek, akkor is zúgolódtak a szavazás miatt. Én azért, mert csak egyre lehetett szavazni, az örök elégedetlen meg azért, mert nem mehetett munkásruhában!:)
Az otthon élők esetében pedig a jelképes összeget (kétszáz vagy ötszáz forint) elfogadhatónak tartanám, nagyobb összeget már nem igazán.
Az a baj, hogy ebből is lehetnének visszaélések, ha valamelyik párt finanszírozni kezdené saját szavazóik szavazatát... Ez ugyanis választási csalás lenne, természetesen! Szóval még át kell gondolni a dolgot, ha elsőre tetszik is.
A határon túli magyaroknak nemzetiségi alapon megadott állampolgárságot uszkve másfél évvel ezelőtt egy népszavazáson emlékeim szerint elutasították. Innentől kezdve magyar állampolgár csakis önszántából élhet határainkon túl, azaz egyszer már itt lakott, csak elköltözött.