Ma a Fidesz szállja meg az utcákat. hogy áradnak a folyók és ez a sok kéz jobban jönne a gátakon, az nem érdekli Orbánt, hiszen számukra a haza csak jelszavakban fontos.
A Statisztikai Hivatal bárki számára elérhető adatbázisa szerint az összes közhasználatú zöldterületek mennyisége nőtt 1990 óta. A parkterület 2,4 millió négyzetméterel (több mint 10%-kal), a parkerdő, pihenőerdő terület pedig 3 millió négyzetméterrel (kb. +6%). Az összes közhasznú zöldterület tehát 5,4 millió négyzetméterrel nőtt. Amíg 1990-ben egy lakosra 11 négyzetméter gondozott park jutott, addig 2003-ban már 14 négyzetméter (de persze ebben benne van a népességfogyás is). Ami fogyott, az a mezőgazdasági termelésből kivont üres területek nagysága, ezeket a kerületek sorra építési területté minősítették, és jórészt be is épültek. Valamint jelentősen lecsökkent a várost körülvevő zöld gyűrű mérete, ezt pedig az agglomerációs települések parcellázták ki.
Én meg nem kimondottan élvezem ezt a felhívás dilitáncra hangulatot, ahol a gyereket állandóan kiöntik a mosdóvízzel, trágárság, sunyiság rulez alapon..A minimum jóidulat a menedzsment részéről az lenne, ha nem adná meg így a hangot már eleve, és a szelep-szerepnél csak egy fokkal magasabbra tenné a mércét. Az Internet iszapbirkózássá vált röpke pár év alatt, és Dili címet adni az ország legnehézsúlyúbb politikai vitaportáljának csak provinciális jópofáskodás a la Hofi..amitől szinte az egész ország el volt ájulva annak idején. Mára inkább csak a talmisága érzékelhető.
Nem hiszem, hogy az eredeti szándék a megszólalók "ledilizése" volt. Valószínűleg inkább egyfajta szelep szerepe volt, - lehetőség, ahol bárki elmondhatja a legszélsőségesebb véleményét is (igen, olykor a legdilisebb politikai véleményét is). Az élet azonban felülmúlta - e valóban jól szervezett és legaktívabb fórum - kitalálóinak legmerészebb álmát is. Bebizonyosodott, hogy a hülyeség határtalan és az "emberek, polgárok" a "politikai outsiderek" a "PoliDilisek" símán beférnének a parlamentbe és megnyilvánulásaikkal még csak feltűnést sem keltenének. Én élvezem ennek az igen izgalmas "gumiszobának" a hangulatát!
Szerintem is Kuncze lenne a jobb:) Ime egy mai nyilatkozata, ami nekem igencsak tetszett, úgyhogy el is megyek a "rendezvényre": "A Szabad Demokraták Szövetsége tudatosan kerülte végig a kampányában a negatív kampányt, mi igyekeztünk a programokról beszélni és valóban nem értünk egyet azzal, hogy utcára vigyük a politikát, hiszen ennek a helye a választások napja és a választófülke. Éppen ezért hirdetünk egy nagyszabású, decentralizált tömegrendezvényt április 9-ére, a liberális szavazók számára. A választófülkékben mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk, és mit akarunk. Ott mondjunk véleményt demokráciáról, köztársaságról, szolidaritásról. Arra kérjük a több százezer liberális szavazót, hogy mutassák meg az erejüket – mondta Kuncze Gábor." A teljes cikk itt: http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=175072
Gyurcsány ferenc a rendszerváltás óta a legjobb miniszterelnöke az országnak. lehetne jobb nála, mondjuk Kuncze, de ennek most kicsi a realítása. Aligha fogja Gyurcsány úgymond megfingatni a koaliciós partnerét, eddig sem tette. nem mondta senki, hogy Sólyom az ideális KE , de hogy Szilinél méltóbb és alkalmasabb az vitathatatlan.
Liberális az Editke, liberálisnak lehet randizni férj és feleség mellett is. :-) Látod mennyivel szarabb konzervatívnak lenni! Bár Deutch Fűr:-)))) Tompika megmutatta, hogy konzervatív is bármikor képes felcsinálni a titkárnőjét.
Pubi én másfél év alatt 6000 forint emelést kaptam,igaz qrva alacsony a r.nyugdíjam,de még két fiam tanul és úgy néz ki,hogy a férjem véglegesen kivonódik a munkaerőpiacról,de van eszem és tudásom amit hasznosíthatok! Nem végső szempont,hogy kettő,már végzett a tanulással,időlegesen,mert a doktorátus náluk nem automatikus! Hála istennek nem jogász egyik sem!
Márszerintem szerencsétlen, hogy a tudtommal egyetlen jólfelépített, bejáratott fórumon eleve ledilizik a polgárt aki megpróbál belekotyogni a politikába. Ezzel csak a pénzenvett média pöffeszkedése segíttetik elő. Ugyanis nem képzeleghetek arról, hogy pl. hamarosan a Népszabadság bájos öniróniával Hibbant Nép fejléccel fog a nyomdába menni, pedig talán még meg is ugrana a példányszám...
Nem mondtad, de azt igen hogy van egy csomó fanatikus, én pedig azokat a szimptómákat szeretném ha közölnéd, amik alapján magamat megvizsgálhatnám, fanatikus vagyok-e, vagy nem.
Nem feledkeztem el a taxisblokádról, sőt emlékszem, elnöki amnesztiával zárult az az utcai politizálás. A taxisofőrök megúszták.
Az akkor még inkább horthysta, mint fasiszta jobboldal néhány havi kormányzás után nem valószínű, hogy megszervezte volna saját megbuktatását, azidőtájt az MSZP köpni-nyelni nem tudott, sebeit nyalogatta.
Az SZDSZ pedig azért nem állhatott az akció mögött, mert teljesen nyilvánvaló, hogy ők már 90-ben is az erőszak és a gyűlölet ellen kűzdöttek. :)
Már csak azt áruld el, miből lehet azt tudni, hogy pl. én fanatikusa vagyok-e a "két nagynak", vagy nem? Szeretnék magammal tisztában lenni, nem jó a bizonytalanság.
A részvétel max 60%-os lesz. magyarul az ország 40%-a már ki is esett a két nagy táborából. A maradék választókat tekinthetjük mintának. Kb 15 % fog másra szavazni Tehát a két nagyra durván 22%. ezek között viszont igen sokan vannak, akik nem az egyikre szavaznak igazából, hanem a másik ellen. A két nagy fanatikusainak aránya a lakosság körében max 10-15 % körül lehet. Ez nagyon nem 90%.
A közvélekedés kutatói sugallták nekem ezt a %-ot.
Persze, nincs kizárva, hogy a rengeteg bizonytalan szavazó - megrettenvén az MSZP és a FIDESZ nagyszabásúra tervezett utcai politizálásától, az SZDSZ óvó szárnyai alatt keres menedéket magának.