tulajdnonképpen hogy van ez .. ha valaki gyakran használja ezt a szót, hgy "MAGYAROK" .. akkor azzal valami rosszat tesz ..?
Ha valaki azt mondja, barátaim, magyarok, akkor azt Te magadra veszed ..?
nekem nagyon tetszik Újlaki hozzászólása .. azt írja:
Ami magyar, arról mondjuk meg hogy magyar, és mondjuk büszkén. A baj akkor kezdődik, amikor megjelenik a sanda szándék. Amikor a magyart a másik magyartól való megkülönböztetésre használja valaki. Amikor ő csak úgy magyar, hogy, értitek, ugye, nem zsidó...
szerintem ez egy abszolút reális nézet ..
bár teljesen nem értek vele egyet ..
de tudom, hogy nagyon sokan így látják ... és az is megértem, hogy miért ..
a média ebben nagyon sokat segít ..
lényeg, hogy a zsidók magyarok .. vagy mondjuk kettős állampolgárok .. (magyar-izraeli) ..
másrészt a magyar zsidók inkább a vallásukban különböznek, és nem abban, hogy magyarok ..
mellesleg, budapesten legalább 8-10 féle nemzetiség él ..
nem akarok hülyeséget mondani, de horvátok, ruszinok is vannak köztük ..
és ők mellesleg pártolják a fideszt .. (5. kerület) ..
a zsidók ugyanúgy magyarok, mint mi, csak mondjuk nem katolikusok, vagy nem protestánsok .. hanem zsidók .. ők a zsinagógába járnak .. magyarok .. magyar zsidók ..
Orbánék MAGYAR szolidaritása elsősorban az idegen érdekekkel szemben próbálja megvédeni a magyarokat .. a nagy nemzetközi feeling helyett szeretnék, ha Magyarországon a magyarok picivel jobban otthon érezhetnék magukat, mint mások .. külföldiek .. külföldi tőke érdekét képviselők ..
nem arról van szó, hogy ők lesznek rekesztve, mint amszterdamban a külföldiek, akiktől szeretnék megvonni a fűszívás jogát ..:)
dehogy .. nem hozunk létre magyar klubokat ..
csupán arról kellene gondoskodnunk (erre nekem pl. van igényem), hogy olyan klubok se legyenek, ahova mi, magyarok nem mehetünk be ..
egyáltalán szó sincs antiszemitizmusról (ami valamilyen szinten azért minden városban létezik, de lehet kezelni) .. sőt ..
viszont az lényeges, hogy az országot ne a külföldi, nemzetközi, üzleti kapcsolatok és érdekek alapján kormányozzák, hogy ne helytartói legyenek Magyarországnak, akik saját és sajátos érdekeket érvényesítve irányítják a gazdasági kulturális folyamatokat ..
hanem egy olyan vezetés, amely a MAGYAROKNAK kedvez inkább - azoknak, akik az országban élnek .. ebből a halmazból senki nincs kivéve .. sem a ruszinok, sem a horvátok, sem a katolikusok, sem a zsidók, sem a romák .. senki .. mi mind magyarok vagyunk, mint ahogy az amerikaiak is mind amerikaiak ..
a magyaroknak való kedvezés semmiféle ellenséges töltést nem jelent még a külföldi nagytőke felé sem .. ez "csupán" preferencia ..
egy paraszthajszál .. ami viszont számunkra a perspektívát jelenti ..
mert ha beolvadunk egy szürke masszába ..
ha csak emberek leszünk egy helyen ott közép európában .. az nem lesz jó .. az nem lenne jó .. ha csak munkaerő- és fogyasztói piacot jelentenénk - arctalanul - az nem volna jó ..
ha azonban magyarokként gondolunk magunkra .. akkor vagyunk valakik .. akiké ez az ország .. és mindjárt jobban működik minden .. nem mások országa .. nem valakié .. hanem a miénk ..
de ebben nincs semmi ellenségesség .. csak önérdek érvényesítés ..
Egy életképes mezőgazdasági országból csináltak egy ipar nélküli vásárcsarnokot, s most esszük a műkajákokat, meg a döghúst. Akinek az sem jut, éhendöglik és passz! Vessen magára, amiért nem volt képes megállni helyét a dzsungelben.
De az egész "liberális" világra jellemző a piaci élelmiszer- és munkaelosztás. Tegnap hallottam éppen a rádióban, hogy csupán Afganisztánban 7 MILLIÓ alúltáplát ember él, kitéve az idő előtti elhalálozásnak. És akkor hol van még Afrika, meg a többi milliók.
Derek "jó" világa többet tarol lassan, mint Hitler és Sztalin együttesen. Ingyen és bérmentve, hadikiadások nélkül, csupán tőke-és élelmiszermegvonással.
kadar alatt volt 6 novenyolajgyar.ma egy van es van novenyolajimport is.siker siker hatan a szoci sikeremberek jovoltabol.de megyek haza ugyhogy nem rohoghetek tovabb a szoci sikerembereken
marhara ertenek hozza.csak borsodban 36-an fagytak meg.3 millio ember el 30 es 60 ezer ft koruli osszegbol.probald ki te is.van felmillio munkanelkuli es 60 ezer hajlektalan.siker siker hatan.csak ne rohogtess tovabb mert azt hiszem hogy te vagy a sas jozsi
nem azon csodalkozok hogy gyurcsi,megyo,horn mindig a csucson akar lenni.a hulye nepen csodalkozom hogy ezt beveszi hogy ertenek a cucilizmushoz is meg a kapitalizmushoz is.
"azert az aranyos hogy gyurcsi,megyo,horn a szocializmust meg a kapitalizmust is remekul tudja epiteni.maganak"
Persze mert jo tanitvanyai voltak Leninnek es megtanultak ami nem megy ne eroltessuk.Mo-on minden kozepes IQ-val rendelkezo komenista mar a hatvanas evekben tudta,hogy ez a rendszer eletkeptelen,foleg akik a kulugyben ,es gazdasagi poziciokban voltak,csakhat ott volt az orosz medve akikhez igazodni kellett.Azt nem mondom ,hogy ezek egyben demokratak is voltak,de nagyon jol el tudtak volna kepzelni egy magantulajdon alapu gazdasagot az egypart iranyitasa alatt.Vegul is a kesospanyol fasizmus is eleg jol elmukodott kapitalista alapon egypartrendsserrel
igy is lehet nezni.hol a szocik hol a fideszesek sajatitjak ki.jobb ha hozzaszoksz mert mindig igy lessz.de ha hol az egyik hol a masik sajatitja ki akkor megiscsak hozzafer mindket oldal.jo pesszimista szemuvegen at nezni a vilagot ?
elmeletileg se lehet se a nemzetit se a magyart kisajatitani.ezek szavak.szavakat nem lehet kisajatitani.ha azt mondjak hogy gyurcsi azert nem jo magyar mert eladta ferihegyet az meg egy velemeny amire gyurcsi elmodja az ellenkezojet es kesz.2004.dec.5.-en ugyanez volt.a jobbos szerint gyurcsi a balos szerint ovi nem volt jo magyar.ez termeszetes.itt az usa-ban naponta nacizzak le busht odaatrol es ideatrol meg azokat kialltjak ki hazafiatlannak.ez mindig igy lessz.nem fog valtozni se itt se magyarban se sehol mashol
Mit értesz szélsőség alatt? Igazad van, kevés emberből lesz diktátor.
Komolyra fordítva a szót, a teljes magyar jobboldal kedvenc módszere a nemzeti, a magyar kisajátítása. Az a minimum, hogy a másik fél nem magyar, és nemzetietlen. A liberálisok meg végképp az Antikrisztus.
Aljas dolog, mert vérig sérti azt, akire értik, és nincs módja megvédeni magát. Normális helyzetben nem is kellene, de hát hol van itt normális helyzet?
Úgy teszel, mintha nem értenéd. Pedig te nemrég még ballibsi voltál...
Ami magyar, arról mondjuk meg hogy magyar, és mondjuk büszkén. A baj akkor kezdődik, amikor megjelenik a sanda szándék. Amikor a magyart a másik magyartól való megkülönböztetésre használja valaki. Amikor ő csak úgy magyar, hogy, értitek, ugye, nem zsidó... Aztán jön a szó eszkalációja. Mindenki nem magyar, aki nem úgy magyar, ahogy ők. A szocik mitől lennének, magyarok, ha mi, jobbosok vagyunk csak magyarok? (Itt van egy kis probléma, a szélsőjobb számára már a jobbközép sem elég magyar, de hát ez végülis ugyanazt mutatja.) A legvégén már csak egy jó magyar ember lesz az országban, a többiek mind csak aljanép, a diktátor alattvalói.
A legnagyobb gyalázat, amit elkövethet valaki, ha a másik magyar magyarságában kételkedik. A legtöbb bajt éppen ez az aljas és sunyi politika hozta a nemzetre.
az nem sulykolas ha valaki elmondja a velemenyet.nem is vagytok egy helyen.ilyen alapon ugy a te mint az en itteni beirasai sulykolasok.pedig nem azok.beszelgetesrol van szo.sajnos az idegallapot nem megfelelo az orszagban szinte soha.
Beléd sulykolni kell, hogy magyar vagy? Nekem ez valahogy természetes. Itt születtem, itt élek, magyarul tanultam az első szavakat, az első verseket, az első dalokat. Magyarul gondolkodom, magyarul élek.
Azt viszont rohadtul nem bírom, ha valaki más akarja megmondani nekem, hogy mitől vagyok magyar.
"de ha ez Magyarország .. és a kisebbségek (nemzeti - nem vallási) szabadon vállalhatják identitásukat .. mégpedig úgy, hogy ők is Magyaroszág részei .. ők is magyarok .. akkor miért ne lehetne egy politikai párt történetesen magyar ..?
Miért ne szólíthatná meg a magyarokat ..?"
Hm. Tegyük fel, hogy bemégy egy boltba, amelynek a homlokzatán nagybetűkkel az áll, hogy FELSŐRUHÁZAT. Az eladó megkérdi, hogy mit parancsolsz, te meg azt mondod, hogy felsőruházatot kérsz. Az eladó valószínűleg segélykérően fog körbepillantgatni, mert nem fogja tudni, hogy a ruhák mely csoportját mutassa neked, ugyanis a "felsőruházat" szó itt nem csoportképző elem. Szűkítened kell a kritériumokat, és megmondani, hogy pl. zakót kívánsz vásárolni.
Nomármost Magyarországon meg a "magyar" szó nem csoportképző elem. Ha Magyarországon valaki Magyar Pártot gründol, akkor logikusan három eset lehetséges:
1/ Az illető hülye.
2/ Az illető egypártrendszerre törekszik.
3/ Az illető úgy gondolja, hogy nem minden magyar állampolgár magyar.
Na ez a harmadik, amivel baj van, mert mindjárt felvetődik a kérdés: kit nem tekint magyarnak Magyarországon a Magyar Párt szervezője? És itt elérkeztünk a kirekesztés problémaköréhez.
ha valaki azt akarja, mondani, hogy egy magyar költő, vagy hogy magyar zene ..
akkor lehetőség szerint kerülje meg a "magyar" szót .. mondja azt, hogy hazai .. vagy csakúgy, magyar nélkül ..
gyerekeidnek ne adj olyan nevet, hogy Ada vagy Géza vagy Béla vagy István vagy ilyesmi ..
a háztatásodban ne legyenek nemzetiszínű holmik, mert túlzásnak találhatják a vendégeid ..
ne használd azt a szót túl gyakran, hogy magyar, ne beszélj túl hangosan sem nyilvános helyen .. hagyd, hogy az amerikaiak ordítozzanak :)
beszédedbe keverj divatos angol szavakat (mint ahogyan a német tvcsatornákon látni) ..
ha nem vagy büszke arra, hogy magyar vagy .. ha technikailag nem élvezed .. akkor bizony igen súlyos hátrányba kerülsz más nemzetekkel szemben .. mert mindenki szereti a saját hazáját .. a saját nemzetét ..
ha csak úgy látod pl. Budapestet, mint egy unatkozó turista .. hogy jók az árak, de koszos, szürke város .. viszont jók a fürdők .. és nagyon olcsó a munkaerő . és szépek a magyar lányok ..
akkor megfosztod magad attól ami a tied ..
ha lesz egyszer egy gyermekled, mint ahogy nyilván lesz, akkor lehet az, hogy csak úgy örülsz neki, hogy van egy plusz lény .. akinek az élete neked is köszönhető ..
de az is lehet, hogy imádni fogod, mert a tied .. felfedezed az összes kedves vonását, és rázúdítod az összes szereteted, mert boldog vagy, hogy ő a tied ..
ugyanígy lehet szeretni egy nemzetet egy hazát is ..
a sportolók szeme sem véletlenül könnyes, amikor lenyomják azt a dallamot, tudod, amire a magyarkodók mindig lekapdossák a kalapjaikat, sapkáikat ..
én most kezdem felfedezni, hogy hnekem nem kell egyformán szeretnem Angliát, az USA-t, Ausztriát, Sanyolországot és mondjuk Magyarországot ..
nem .. mindenki szeresse a magáét a legeslegjobban .. ez így működik ..
és baromi jó érzés lehet mindenkinek ..
ezt a magyarság érzést, most már bizonyos vagyok benne, tudatosan nyomátk el a Kádári diktatúrában .. de az MSZP-SZDSZ kormányok alatt is..
Aki magyarkodik, azt meg is kell nézni-aki meg "csak egyszerűen" magyar, azt meg kell becsülni.. Nekem természetes, hogy magyar vagyok, így nem is hirdetem álalndóan. Nem tartom érdemnek, nem érzem hátránynak...