Még mindig ezt a banki aláírós csontot rágom, lehet, hogy az agyamra ment :) Szerintem valahogyan össze kellene hozni ezt a hármas aláírást. Érdeklődtem a CIB Banknál, ott működik. OTP-nél sajnos nem, az egy őskövület - meg amúgy sem őket kellene gazdagítanunk.
De én itt szeretném, mert a közgyűlésen néha mindenki egyszerre beszél és idő sincs reagálni, érvelni. Ráadásul - mivel nyilvános ez a fórum - mások is adhatnak jó ötleteket. Szerintem.
Akkor most hogyan tovább?? Pályáztattuk őket, 12 közül választottuk ki, kértünk erkölcsit, sokan esküdtek rájuk. Kellőképpen bizalmatlanok voltunk később is. Semmire sincs garancia?
Sajnos nem, hanem a Pillér Kft. De valójában vagy 20 alvállalkozó végezte az érdemi munkát - általában csődbe vitték és létrehoztak egy újat, hogy ne kelljen adózni.
Nálunk jó a hangszigetelés, simán olvasom a szomszéd SMS-ét, miközben írja :))
Láttam a házatokat belülről, sokkal igényesebb kivitelezés.
Sziasztok! Kicsit leült a topik. Mit szóltok Melindáék leváltásához? Hihetetlen, hogy küzd a pénzéért. Nem válogat a módszerekben. Azért nem könnyű munka, hiszen mindenkinek az érdekét képviselni elég nehéz. Nem is tudom, kit lenne jó választani? Vicces, hogy aki hozta őt, annak még most is szívességeket tesz. Nálatok is repednek a falak? Nekem az összes szobában a mennyezet mentén végigrepedt. Az ajtók is megsüllyedtek, már alig lehet becsukni őket és állítani sem tudom. Hihetetlen ez az OTP. Jó lenne végre egységesen és hatékonyan fellépni. Na, kimorogtam magam. Üdv
nálunk ma voltak ellenőrizni, ami ugyancsak váratlanul történt. én azt hittem, hogy 2 hete, amikor itt jártak, az már ellenőrzés volt. akkor nem találtak hibát, meghúztak pár csatlakozást, és aláiratták, hogy itt voltak. most meg eleve úgy jöttek, hogy itt vmit ki kell cserélni, mondtam, hogy itt tuti nem, és persze nem is, de azért amikor megnézték a csatlakozásokat most találtak hibát.
nálatok kicsi, vagy nagy szekrényben vannak a csövek? (nálunk kicsi kb. 45x55 cm-es) azt mondták, hogy általában a kis szekrényeknél voltak eddig csőtörések, hibák. a kisszekrényben olyan szinten van bezsúfolva minden, hogy alig bírtak hozzáférni amikor, kicserélték két helyen a csatlakozások szigetelését, picit nedvesedett ugyanis, két hete is nedves volt különben... megnézték az összes radiátort, húztak rajta vmit.
kifejtette az egyikük, hogy akik eredetileg szerelték a csöveket, azok nem hajlandóak kijönni, a Hungaro Therm-nek tartozik a Pillér, nekik pedig az OTP. szép!
Az jó, lehet, hogy szükség is lesz rá.
Tegnap voltak nálam a Hungaro-Therm szerelői – hát érdekes volt. Mindenáron le akartak beszélni a mérésről és csak hosszas unszolás után rakták fel a nyomásmérőt, de nem mertek 4 bar fölé menni. Szerencsétlenségükre épp jött az OTP által megbízott szakértő, aki 5.5 barra szavazott. Volt nagy civakodás, idézet: „a k* életbe, mindjárt itt hagyok mindent és hazamegyek a p*ba”. Az egészet felvettem videóra :) A lényeg, amit a szakértő mondott: „ez NEM NYOMÁSPRÓBA!” Az ui. minimum 24 óráig tart és csak hideg csövek esetén hiteles. Ez így csak szerelési próba, ami ugye sok mindenre nem használható.
Ja és nálam három helyen szivárgott. Egy helyen sikerült elhárítani, a másik kettőn nem.
Amúgy biztos tök hülyének néztek, amint vizes hajjal, köntösben, kamerával a kezemben állok és vitatkozom velük… :)
Ezt a „szerviz ajtót” cáfolnám, anno még egy tábla is kint volt: TŰZLÉTRA, de a tervekben is így szerepel. Lehet, hogy mindkettő?
Most hallottam, hogy a 17-ben is szétázott a lakás. Biztosan azért, mert nem húzták meg a csavarokat „gondos gazda” módjára. :(
Süssünk Hungaro-Thermet – vajon milyen az illata az ügyvezetőnek?
Mit szóltok a leszakadt kapuhoz? Nem kellene írni pár újságnak? Elvégre uborkaszezon van, hírértékű, ugyan vessenek ránk egy „futó” pillantást :)
A 6. emeleten nem vészkijárat van, hanem szervíztető. Két embernél többet nem bír el, tehát menekülésre alkalmatlan.
A légkondikkal kapcsolatban csak annyi a bajom, hogy zajos és a teraszomra vezették el a vízelvezetőt. Lehet, hogy ezzel nekem akarnak segíteni, hogy hűvösebb legyen a környezetem :) Ja....és a testmozgásra is ügyeltek mert takarítani elfelejtettek a szerelés után. Alig volt szemét/por a falfúrás-faragás után. A csúcs viszont még az, hogy a mellettünk levő udvarban a közvetlen szomszédom két bazi nagy légkondit tett ki, ez még fokozza az élvezetet :) Én még toleráns vagyok, de meddig???
Remélem nyáron velem is mindenki az lesz, amikor flekkent fogok sütni a teraszon és mindenki lakásában a finom füszeres husi illata fog terjengeni :) :)
Akkor a 6.-ra ki kell hívni egy lakatost, és lecserélni a zárat. Nem szólni róla, és kész.
De komolyan, kinek jut eszébe oda kimenni, nem is olyan egyszerű (kis létrán is kell mászni). Max. augusztus 20.-án lenne jó, meg persze vészhelyzetben muszáj.
Igen, a 16 és 18 közötti tetőről van szó. De nem a német bérlő lakik ott, hanem a Marika. Szerintem mindenki ismeri.
Kíváncsi vagyok a terasz vízelvezetésére.
beszti1:
:))) Nem hiszem, hogy kipróbálom. Én annál félénkebb vagyok! :)))
Nálunk más volt a kivitelező. Én továbbra sem értem, hogy miért nem akartok, akkor napjában 6szor kimenni a lakásán keresztül a tetőre?;) Amilyen rendes tudok lenni az ilyen beképzelt, nagyképű, antiszociális barmokkal, én megtenném:).
A hatodik emeleti vészkijárat továbbra sincs nyitva. Annyi történt, hogy a tulaj kiírta a saját telefonszámát, így ha felhívod, a lakásán keresztül ki tudsz menni a tetőre. A kulcsot nem hiszem, hogy odaadná, mivel nem érdeke, hogy mindenki lemásolja és alkalomadtán „kimeneküljön” a tetőre (ami ugye most a teraszhoz lett „csapva”), másrészt a vészkijárat amúgy sem használható, mivel az ajtó terasz felőli oldalára földet lapátolt, továbbá ott tárolja a fűnyíróját, stb.
Leleményes? Én inkább a pofátlan szóval illetném. A 4. emeleti terasz a két épületet (16 és 18) összekötő lakások felett van? Mert akkor sejtem, hogy kié: a kicsit sem antipatikus német bérlő a lakó, aki mikor műgyantázták a kocsibejárót, volt olyan kedves, és a melósok szeme láttára és kifejezett kérése ellenére behajtott, majd mikor ezt neki szóvá tették, kis híján a műgyantába döngölte őket. Azóta is ott a kerék nyoma.
Igazad van, a mostaninál még a régi közös képviselő is jobb volt.
Láttátok, hogy oldották meg a 16-ban a szétázott terasz vízelvezetését? Teljesen ledöbbentem ettől a dilettantizmustól. Elkövették a legnagyobb hibát, amit lehet. Majd rakok fel képet.
A kivitelező: Pillér kft. ez a neve, azt hiszem. De a gépészeti szerelést továbbadta vkinek, szerintem.
A közös képviselő? Horváth és vki, nem tudom. Ne nézzetek felelőtlennek, hogy nem tudom, én csak lakok, a bátyám a tulaj és ügyintéző. Ő is a beletörődöttek táborába tartozik.
Csak felhúzza magát minden közgyűlésen, mostanában el se megy, az előzőn volt. De úgy felhúzza magát mindig. Csiga tempó, Ő a régi közös képviselőt nem akarta leváltani. Sokkal profibbak voltak. Az új képviselővel semmi sem lett jobb. Állítólag a múltkori közgyűlésen vki mondta, hogy elromlott, vagy még mindig nem működik a vmi. Erre az volt a válasz, hogy meg kéne csináltatni... Hát ilyen a mostani képviselő.
Szerdán reggel jöttek a fűtéscsöveket ellenőrizni. (Senki nem tudott róla, hogy jönni fognak.) Akkor hallottam a 3/15-ös lakó jogos felindultságát, hogy itt már 3 ázás volt, el fognak költözni! 2 ázás a fűtéscső kicsúszása miatt volt...
Én a 4. emeleti lapostető beépítéséről beszéltem. Ott a lakáshoz járt egy erkély. De olyan közel van a lapostető hozzá, hogy azt simán beépítette magának terasszá. Alatta egy 31 nm-es nappali van. Tehát szerzett magának egy 31 nm-es teraszt.
Van pár leleményes lakó...
A 6.-on nincs fűtés? Hihetetlen!
Akkor most a 6.-i vészkijárat már nyitva van, vagy nem tudták elérni, hogy kinyissa?
Én úgy gondolom, ha valakinek a tulajdoni lapján 2*6m van, de valójában nem ennyit használ, akkor lehet szembesíteni önmagával és számonkérni, hogy honnan a további 9 négyzetméter..Ez azért nem egy olyan bonyolult és átláthatatlan dolog..Igazából "mis-másolásra" ezekután nincs mód.
Az újabb csőtörés a 16-ban van, 3/15. A Tulajdonostársnál ez a harmadik alkalom, úgyhogy képzelhetitek a lelkiállapotát. Amúgy a hatodikon most sincs fűtés, és ez már a harmadik fűtési szezon. OTP & Hungarotherm minket hibáztat: „mert nem járunk el jó gazda módjára”. OTP még visszatart több milliót a generálkivitelezőtől a garanciális hibákra, csak tudnám, hogy akkor miért nem használják fel és hárítják el ezeket a hibákat?
Ez a lapos-tető kérdés érdekes téma. Pl. a 16.-ban a tetőterasz, ami ugye elvben (tulajdoni lapon) 2m*6m, valójában némi átalakítás után 7m*10m lett, úgy készült, hogy a tulaj belapátolta a liftbe a földet, fent kilapátolta, aztán füvesített, fásított, végül eláztatta az alatta lakót, lezárta a vészkijáratot, majd a közgyűlésen felháborodva habzotta a szája, hogy ő teljesen ártatlan.
Sajnos egyre pesszimistább vagyok; egy-két lelkes ember van a számvizsgáló bizottságban, de a többség rezignáltan beletörődik mindenbe. Talán közös képviselőt kellene váltanunk?
Hát nem semmi mik vannak nálatok...Csak azt nem értem, hogy a ház beleegyezése nélkül ilyenek hogy történhetnek meg.. Nálunk szerencsére úgy tűnik, hogy más a hozzáállás. De persze mindenhol lehet egy-két defektes ember.- Nálunk is csak a fűtési probléma környékén szállt el egy pasas agya. Amúgy az is túlságosan felfújt dolog volt:). Tökéletesen megy a fűtés és csak pár napig volt fennakadás. De most őszintén, ha normális ember belegondol, várható, hogy ilyen jellegű problémák vannak egy újépítésű épületnél. Aki nem bírja az ilyen jellegű feszültségeket, az ne vegyen esetleg újjat:). Azért a 10 csőtörés az nem normális.... Az nem tartozik már az újépítésű lakások sajátosságai közé, ez már abnormális. Azt hiszem, nálatok még más volt a kivitelező:(.
Én azt monom, hogy álljatok ki a jogaitokért és a ház engedélye nélkül, ne engedjetek ilyen dolgokat véghez vinni, mert aztán majd mindenki felbátorodik és majd már ők lesznek többségben és akkor már nem tudtok mit csinálni.
Engem spec. nem zavart a 6. emeleti leválasztás, mert nem járok oda fel, így nem is láttam azelőtt, hogy nem volt róla szó. Persze egyetértek, hogy füstelvezetés miatt nem lehet úgy.
Azzal is egyetértek, hogy a tetőt ne zárja el senki a másiktól. Először is a menekülési útvonal miatt, másodsorban közös terület és kész.
Múlt héten átmentem a 18.-ba, ott ki lehet menni a tetőre.
Hogy miért mentem ki?
Kíváncsi voltam, hogy épített be egy lakó, egy másik közös területet.
Meglepő számomra, hogy egy nem járható lapostetőt, milyen tervek alapján tett járhatóvá! Tudtommal semmilyen szakvéleménnyel nem állt még a lakók elé.
Ez pedig elég nagy veszélyforrás az alatta lakók eláztatására.
Szerintem minimum lett volna a beépítés előtt egy közgyűlésen megemlítenie, hogy mi a célja. Megfelelő épületszerkezettani tervek készíttetése.
"T. Tulajdonostárs nem fér el a x nm-es lakásában"- itt is ez történt szerintem, csak titokban. Mivel a 4. szint alatt, és az utca felől lakók nem is láthatják mindezt.
Az mondjuk tervezési hiba, hogy ezt egy lakó így megteheti.
Dehogy vesszük sértésnek, sőt: megtisztelve érezzük magunkat. :)
Arról van szó, hogy T. Tulajdonostárs nem fér el a 60 nm-es lakásában. Persze van egy csomó „érve”, pl: nem biztonságos a könyék és így nehezebben törnek be hozzá. Hát ez nevetséges, mivel farostlemezből van a leválasztás, szinte magától bedől. Egy rendőrségi riasztó olcsóbb és hatékonyabb.
Meg, hogy az OTP megígérte neki, hogy az ott maradhat. Ez is röhejes, mivel a terveken ez osztatlan közös tulajdon, ráadásul a lépcsőház füstelvezetése tűz esetén itt történik, erre minden szinten elhelyezett kapcsolók vannak biztosítva, amik kinyitják a fönti ablakokat - ergo nem döglik meg füstmérgezésben a fél ház. Persze a leválasztás légmentesen elzárja a lépcsőházat a szellőző ablakoktól.
Felháborító! Az emberi ostobaság, tudatlanság és önzés nem ismer határokat. Ekkora balféket még nem láttam. Ezek után képes, és aláírásokat gyűjt, hogy fennmaradási engedélyt kapjon rá.
Szerencsére egy értelmesebb feljelentette a tűzoltóságon, így ők bírságot helyeztek kilátásba, ha nem bontja el. Persze addig lobbizott a tűzoltóknál, míg sikerült egyéb megoldást találni. (ablakot nyit a leválasztáson) Ettől még nem oldódik meg a közös tulajdon jogtalan használata.
Most azért nyomul, hogy fizetne érte közös költséget.
A slusszpoén, hogy egy másik lakó meg a vészkijáratot zárta le szintén itt a legfelső szinten, úgyhogy ha a naiv áldozat végső elkeseredésében fuldokolva megtalálná a lépcsőház túloldalán füstbe vesző tűzlétra tetején lévő kijáratot, akkor nem tud kimenni, mert a kilincsen zár van. Persze elolvashatja – már ha lát a füsttől és még nem fulladt meg - az ablakra kiírt cédulán, hogy a kulcs a xy lakótól elkérhető (ha éppen otthon van és még van idő és lehetőség visszamenni érte és …..)
Légkondival kapcsolatban: állítólag született rá törvényi szabályozás, így lehet utcait is. Amúgy a falra szerelt hangos, zavarja a szomszédokat, amikor a kompresszor ki-be kapcsol, és nyitva van a szomszéd ablaka, és a szélzaj is elég nagy, nem beszélve a kondenzvíz elvezetéséről. Nálunk pl. egy lakó a másik teraszára vezette a vizet.
Tető valóban kényes, de jó szakemberrel minden megoldható, szerintem. És sokkal esztétikusabb.
Én is szoktam olvasni a tiéteket: mi van a fűtéssel? Megoldódtak a gondok? Nálunk újabb csőtörés, kb. a tizedik. OTP minőség :)