Keresés

Részletes keresés

flugi Creative Commons License 2006.03.14 0 0 147
na ha te véded meg a közvéleménykutatókat, akkor nekem is meg kell védenem :D

A 2002-es választások előtti közvéleménykutatói bakikra van normális magyarázat, mégpedig hogy a megkérdezettek nem mondtak igazat a kérdésekre. Valószínűleg pont az ilyen baromságok miatt, hogy "ezek nem kiváncsiak, hanem listákat készítenek, és jusztse tolok ki magammal, bemondom a genyóknak, hogy rájuk fogok szavazni, aztán leshetik". Erről nagyon jó cikk olvasható a Gallup weboldalon valahol, hogy az adataikból végülis utólag rekonstruálva nem a "hová fog szavazni" kérdésre adott válaszokat kellett volna figyelembe venni, hanem a világnézeti kérdések alapján.
Előzmény: domhamer (146)
domhamer Creative Commons License 2006.03.13 0 0 146
Gyere, csináljuk meg a magyar közvéleménykutatás 15 éves retroaktív meozását:

Median 21%
Szonda 34%
Gallup 56%
Tárki-Századvég 49 %
eredményesség

A többiek újak, későbbi belépők.
Előzmény: Droopy (145)
Droopy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 145

Oh, Gallip kihozott akkor 2/3-os lelkesito adatokat is, ha szukseg volt ra...

2002 aprilis 4.-e

Előzmény: először jártam itt és.. (143)
domhamer Creative Commons License 2006.03.13 0 0 144
A legnagyobb párt a Fidesz volt akkor is. Sajna a szadesz bejutott és ismét összenőtt, ami összetartózott.

A Gallup tévedhetett, miként a Median 1998-ban, 2002-ben az összes többi stb.
Sajnos a közvélkut nem egy túlzottan egzakt tud.
Előzmény: először jártam itt és.. (143)
először jártam itt és.. Creative Commons License 2006.03.13 0 0 143

"Stabil a Fidesz-MDF lista előnye. A pártot választó biztos szavazók körében a Fidesz-MDF áll az élen 44 százalékkal, az MSZP támogatottsága 38 százalékos." - Gallup, 2002. március 13.  <-- höhö :)) Gallup...

egyenlítő Creative Commons License 2006.03.13 0 0 142
Mellékesen eltalálta az infláció szintjét :-)
Előzmény: egyenlítő (139)
egyenlítő Creative Commons License 2006.03.13 0 0 141
Nem, ez egy "korabeli" cikk.
Előzmény: domhamer (140)
domhamer Creative Commons License 2006.03.13 0 0 140
Most és ma!
Előzmény: egyenlítő (139)
egyenlítő Creative Commons License 2006.03.12 0 0 139
Mellárral nem volt semmi szakmai probléma. Amivel a leváltását indokolták, az csak a szokásos blabla volt: "az európai uniós csatlakozásra való felkészülés az oka a menesztésének".

Abba ütötte az orrát, amibe nem kellett volna: "kormánykörökben azért bírálták a statisztikai hivatalt, mert a 2004-es költségvetési törvényjavaslatban meghatározott 5,5-6 százalékos inflációnál a KSH elnöke nyilvánosan lényegesen magasabb, 6,7-7,5 százalékos várható pénzromlásról beszélt. Márpedig a hivatalnak a prognózisalkotás nem feladata, és kérdéses, megvannak-e hozzá a szakmai alapjai."

"Érdekes párhuzam, hogy 1999-ben Katona Tamás KSH-elnök menesztésekor az Orbán-kormány is az Eurostat követelményeire hivatkozott."

Jóslás helyett statisztikát várnak: http://www.nol.hu/cikk/136036/
Előzmény: domhamer (138)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 138
M éppen a statisztika terén specializált.
Éppen e téren van nemzetközi renoméja, több nagytekintélyű szervezet tagja.

Mellár Tamást az ENSZ statisztikai bizottsága 2002-ben elnökévé választotta, és tény, hogy az Európai Unió Statisztikai Hivatala Mellár Tamást kérte fel az Európai Unió statisztikai rendszerének továbbfejlesztésében való közreműködésre.
Előzmény: Rübezahl (135)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 137

Te figyu, tudod mekkora nemzetközi renoméja volt Hruscsovnak, Brezsnyevnek, Hitlerről már nem is beszélve?

Előzmény: Rübezahl (134)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 136
Az általad leírtak - bánatomra - nem értelmezhetők. Az alapvetés téves, az ok-okozati összefüggés és az alany-állítmány összeegyeztetés hiányzik.
Előzmény: Rübezahl (134)
Rübezahl Creative Commons License 2006.03.12 0 0 135
Tudom, hogy a közgazdász képzés része a statisztika oktatása, mint pl az orvosképzés része mondjuk a sebészet. Mindazonáltal Te gondolom nem egy princetoni v. é dakotai tapasztalatokkal bíró belgyógyásszal akarnád operáltatni a vakbeledet, pl. mert a sebész sose mozdult ki Mo -ról, és mindíg csak operált.
Előzmény: domhamer (133)
Rübezahl Creative Commons License 2006.03.12 0 0 134
Kíváncsi vagyok, mit mondanál akkor, ha nem lenne Gyurcsánynak és Medgyessinek akkora nemzetközi renoméja, amilyen OV -nak nem volt, és sohasem lesz, éppen erkölcsi okok és nem korrigált neveltetésbeli hiátusai miatt.
Előzmény: domhamer (112)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 133
Hallopttál már Mo-n statisztikus-képzésről?
Melyik egyetemen nyújtják ezt a specializációt. Tudtommal éppen a közgazdasági egyetemeken.
A matematikusi képzés segíthet (magam programozó, matematikus vagyok), ám...
Előzmény: Rübezahl (132)
Rübezahl Creative Commons License 2006.03.12 0 0 132
Stimmel, tehát közgaszdász, de nem statisztikus. Én is így tudtam.
Előzmény: domhamer (128)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 131
Ne rösteld a reménytelen, viszonzatlan szeretetedet!
Van ilyen. Meg is értelek, együttérzek veled, ám sajnos, most éppen nincs szükségem a te vak pincsi-rajongásodra. Mert rajongsz értem, csak éppen, a magad fura módján, elfojtásod miatt ekképen fejezed ki, a benned feszülő érzelmeket.
Előzmény: qncogi (127)
qncogi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 130

mellár egy sima pártkatona volt. Meg kell nézni a "munkásságát" és a sűrű nyelvcsapásait a rasszista idol irányába.

Ez az egész "balhé" a kk.-al, KSH-val csak arra jó, hoghy eltereljék a szót az igazságról és a fityeszes, mocskos hazugságot minél több birkagyerek szívja magába. Persze ez már gazdaságos fityeszes szoppancs.

Előzmény: Rübezahl (125)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 128
Mellár Tamást?

Mellár Tamás

1954-ben született Alsónyéken.

Diplomát 1977-ben a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett. Ezt követően egy évig a VIDEOTON Számítástechnikai Gyárban rendszerszervezőként dolgozott, majd visszahívták az egyetemre oktatónak, ahol 1988-ig közgazdaságtant tanított. 1988-89. között az amerikai Princeton Egyetem látogató kutatója. Hazatérve két éven keresztül a Privatizációs Kutatóintézet kutatási igazgatója.
1981-ben a gazdasági szerkezet matematikai modellezéséről írt disszertációjával egyetemi doktori címet, majd 1991-ben a magyar gazdaság makroegyensúlyi viszonyainak ökonometriai modellezéséről írt értekezésével kandidátusi fokozatot szerzett. .

Egyetemi tanári habilitációját 1997-ben fejezte be a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. .

Közel hetven, magyar és angol nyelvű tudományos publikációja jelent meg. Több tanulmánykötetet szerkesztett és öt tankönyvet írt a makroökonómia, matematikai közgazdaságtan körében.

Előzmény: Rübezahl (125)
qncogi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 127

Téged? Megvetlek. Egy beteglelkű senkinek tartalak. Még arra se vagy méltó, hogy  a tescoban a rohadt narancsot kiválogasd.

Előzmény: domhamer (124)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 126
Ja, azért kapsz egy gumicsontot:GUMICSONT:::HARAPJ RÁ!
Előzmény: domhamer (124)
Rübezahl Creative Commons License 2006.03.12 0 0 125
Én úgy tudom, hogy MT -t OV nevezte ki statisztikusnak, mert neki tetsző cikkeket irogatott, de nem volt statisztikus. A magam részéről többre becsülöm a kiképzett és tapasztalatot szerzett, mint a felkent - még ha a jel által is - szakértőket
Előzmény: domhamer (90)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 124
Kedves kunculi, mondd, aranyom, miért szeretsz te engem annyira?
Sajnos nem lehetsz házörző nálam, mert a palotapincsik - bár aranyosak - nem alkalmasak erre a feladatra és a kertemben tanyázó 4 borjúnagyságú bullmastiff felfalna tégedet. Szerintem féktelen rajongásod, mély csalódáshoz fog vezetni, ezért ajánlatos lenne pl. soltikára hajtani.
Előzmény: qncogi (121)
qncogi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 121
Egy újabb szar, gányolt képet sikerült lopnod valahonnan tescos? A gyurcsányt pedofilnak beállító mocskod hova lett beteglelkű? Visszaváltottálk a tescoban?
Előzmény: domhamer (120)
domhamer Creative Commons License 2006.03.12 0 0 120
Megkérdeztük a képen szereplő ifjú amőbást:
"Kedves Mackós Berci, rosszabbul, vagy jobban élsz?"
Mackós Berci ekképpen válaszolt:
"Sokkal jobban élek most, mint 2002-ben, mert akkor éppen a Csillagban ültem, huszonhétszeres betöréses lopásért. A múlt héten szabadultam! Hálás vagyok Lopcsány éás Hiller elvtársaknak. Zsebes Jocó is itt dolgozik mögöttem!"
tourmalet Creative Commons License 2006.03.11 0 0 118

Jó lenne már észrevenni, hogy nem az a lényeg, hogy általában véve tényleg nem élünk rosszabbul, hanem az, hogy a kormány ezt hogyan érte el.

Mert sajnos a legrosszabbat tették, amit lehetett. Óriási kölcsönöket vettek fel (ugyanúgy, mint Kádárék a hetvenes-nyolcvanas években), hogy finanszírozzák a saját impotens gazdaságpolitikájukat. Meg lehet nézni és csodálkozni, milyen tetetmes mértékben nőtt az államadósság. És most az óriási költségvetési hiányról nem is beszélek.

Szomorú, hogy ilyen átlátszó és a jövőnket felélő gazdaságpolitikát sikerpropagandaként lehet bemutatni.

Szóval jobban élünk, lehet örömködni, de hamarosan meglesz a böjtje (Bokros -csomag II., aminek szükségességét jobb és baloldali szakértők egyaránt elismerik)

smafu Creative Commons License 2006.03.11 0 0 116
A Napló szerint 40%-a az embereknek rosszabul él.
És abban biztos lehestz, hogy hosszútávon ez a maradék 59%-nak is rossz.
(Az 1% a Gyurcsány féle milliárdos banda. Nekik mind1)
Előzmény: Törölt nick (115)
domhamer Creative Commons License 2006.03.11 0 0 114
Evidens 100%-nekünk.
Ne relatívizálj, csak a tényeket rögzítsd magad számára. Visszamenőlegesen 60 évre...
Előzmény: Újlaki (113)
Újlaki Creative Commons License 2006.03.11 0 0 113
Valami nagyon el van szúrva ebben itt nálunk, ugyanis a másik fél ország meg ugyanazt, amit te itt elmondtál, előadhatná az előző ciklus miniszterelnökére érvényesen. És nem tudom, melyik társaságnak lenne inkább igaza.
Előzmény: domhamer (112)
domhamer Creative Commons License 2006.03.11 0 0 112
Ha 10x többet kerestem volna is, akkor is, Megyóval & Locsánnyal az ország élén, így megszégyenülten, besározva, sokkal rosszabbul éltem az elmúlt 4 évben! Lopcsány maga az erkölcsi nyomor! A végső lesüllyedés.
Egy ország ilyen mélyre süllyedhet? Lehetséges?
A kormányfő egy megyó (!!!!), majd egy lopcsány-kaliberű alak!? Borzalmas, arcpirító, hogy ennek az országnak vagyok az állampolgára. Égőőő.

Tisztulást!
Változást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!