Egyszerűen. Nem voltam ultra, tehát ebből a szempontból több volt a mozgásterem. :-) Több fradista, honvédos, újpesti ismerősöm van, és velük kimentem. Aztán általában velük kvaterkáztam meccs közben. Ha meg gólt lőtt a csapat, akkor nem tomboltam látványosan. :-) Egyszer volt csak rossz. FTC - Vasason, mikor befújtak 3 tizit a Fradinak. Akkor nagyon mérges voltam, de van annyi önuralmam, h. ez "vészhelyzetekben" ne látszódjon. :-)
Amúgy ez nem ritka. A Fáy utcában is, mikor jött a Fradi, Újpest, vagy vidéki csapatok, sok szurkolójuk, szimpatizánsuk a hazai szektorban ült.
Én Vasas szimpatizánsnak tartom magam. Régebben drukker is voltam, összes hazai meccsen kinnt voltam. (1996-tól 2002-ig) (amúgy 1981-es vagyok). Pesten idegenbe is kimentem, de általában a hazai szektorokban ültem. Hogy miért szerettem bele a Vasasba? Bátyám vívott pár évet a Vasasban, úgyhogy az első klub, amit hallottam, az a Vasas volt. Aztán a nyolvanas évek végén láttam egy focimeccset a tévében. Vasas játszott valakive. A meccs olyan volt, h. a Vasas a félpályát nem tudta átlépni... Mégis büszkén kiabáltam a szobában, h. Hajrá Vasas! :-) A suliban szinte mindenki fradista volt (persze ilyen 7 - 8 éves lurkókra kell gondolni), és miután és tök jó volt, h. én nem a Fradinak, hanem a Vasasnak szurkolok. Csak azért is! :-) Aztán sokáig éltem külföldön, és néha eljutott hozzánk egy több napos, hetes sport, állandóan azt néztem, h. mit játszott a csapat. 96-ban hazajöttünk, és egyik első döntésem az volt, h. kimentem életemben először a Fáy utcába! Lepukkadt stadion, de mégis van benne valami megfoghatatlanul jó! A régi idők dicsősége? Ki tudja... Egy idő után ismerősekké válnak az arcok is, hisz gyakorlatilag mindig ugyanaz a háromezer-kétezer-ezer emberke volt kinnt a meccsen. A 90-es évek végén még a keret is stabil volt ---> Sáfár, majd Végh Zoli, később Kavics; Juhár, Mónos, Maczó, Geress, Gricajuk, Galashek Peti, Aranyos Imi, Szilveszter, Claude, Jessy később Hámori, Váczi Zoli, Pál Zoli, majd a Kabát Petiék... Olyan fiatal tehetségek, mint Nyerges, Koltai...;-) emlékszik még rájuk valaki? Nyerges első meccsén gólt lőtt a Honvédnak...:-) Rudi bácsi a klubházban, mikor személyesen tőle vettem a bérletet... :-) Edző Gellei, a kevés kultúrált edzők egyike! A régi nagyok, Mészöly, Farkas, Várady... :-) A recsegő Vasas induló... Meg a "Járom az utam, a macskaköves uton Sok régi barát köszönt énreám..."
Aztán Gyalogék szétb@szták az egészet. Meg Rácz! Kiöltek belőlem valamit. Már soha nem jön vissza...
És ha visszagondolunk, mindig olyan hülyeségek jutnak az eszünkbe.
Pld az, hogy a szünetben mindig csirkecombot ettem a lelátón (f...sz tudja, miért, pedig utálom), meg a fiatalonelhúnyt Ihász Péterre, akinek a Vasas-indulón kívűl egy számát sem halottam. Meg arra, hogy mindig nagyon kevesen voltak, és bunyó sem nagyon volt soha, olyan igazi családias proli hangulat, ja ez nagyon megmarad.
Hááát, a Reálnak szurkolni (nem spanyolként)...tényleg olyan perverz dolog, ennél már csak a Chelsea durvább, bár annak még az angolok sem nagyon szurkolnak.
7 éves korom óta. Úgy volt, hogy elmegyek birkózni a vasasba, semmi sem lett belőle, viszont szurkoló lettem, kijártam a meccsekre. Na meg Váradi Béluka miatt, aki akkora paraszt volt, hogy csak na, de a szabadrúgásai....Váradi Béluka, ugy lő mint egy géppuska. Ő a példaképem, miatta lettem én is jó nagy paraszt, sajnos a Velencei tó közepén még nem ütöttem szét az agyamat, mint ő, de lehet, hogy nyáron megteszem.
gyerekkent el sem tudtam donteni kinek szurkolok, Paulo Rossi maga az isten addig az a mitosz a Liverpool korul apropo Liverpool, nahat a Beatles ami ugye alfaja az anglomanianak....
kov
Milan !
80-as evek lohugy focija vedo-kapus-vedo idejen 5 gollaladta vissza a hitet a fociban a real ellen ....