Már régóta gondolkodom a topic megnyitásán, a futó u. 1. mintájára. Hátha összefutunk majdani lakókkal, szomszédokkal:). Még decemberben vettünk itt egy 43m2-es lakást. Eddig minden rendben megy. Szomszédok esetleg?
A másik dolog amiről szeretnék írni az a biciklik a lift előtt. Sajnos egy hónappal ezelőtt a mi bringánkat ellopták onnan ( le volt láncolva), az europea akkor azt mondta nekünk a háznak van biztositása az majd fedezi. Rendőrségen feljelentést tettünk, a kamerák felvételeit elkérték de még nem tudjuk mi a helyzet. Vagy két hete viszont láttam a faliujságon egy europea-s közleményt miszerint a ház biztositása nem fedezi a ház területéről ellopottt cuccokat... Akkor most hogy is van ez? Egy hónappal ezelőtt még fedezte, de most már nem? És ha ezt nem fedezi a biztositás akkor mit fedez? Azon is meglepődtünk mikor azt mondták hogy a kamerák felvételeit huszonakárhányezer forintért adják oda nekünk, persze mondtuk, kösz annyiért inkább nem, majd a rendőrség kikéri hivatalból...Lehet tudni ki üzemelteti a kamerákat? A lényeg hogy vigyázzatok a bringákra... és szomorú hogy idegenek be tudtak jutni a házba...
Nem rég költöztünk albérletbe a házba, és a tulaj nem nagyon tudja megmondani mi is van a közösköltségben és hogyan történik a fizetése, mondott olyat is hogy a melegvíz fütés benne van, de ennek ellenére megint kaptunk egy melegviz számlát, ami úgy tünik átalánydíj, tudna valaki segíteni ebben, mert a közösképviseletnél elég lerázóan viselkednek és nem hajlandok elmagyarázni töbszöri levélváltás után sem. Köszi
Nekünk már nagyon kezd elegem lenni a 19-es lakás "kulturált" lakóiból. Az még hagyján, hogy a hétvégeken nincs nyugta az embernek. De hogy a hétköznapi csöndes éjszakák éjjel 12 előtt nem kezdődnek el, ez már bosszantó. Mit lehet ez ellen tenni? A szép szó nem segített egyetemista barátainkon.
Nálunk a hang a szellőzőn át terjed, de baromira:(. Relatíve csöndesek a lakótársak(legalább is a környékünkön, ill. egyenlőre:), de a garázskapu nagyon felhallatszott a 4.re:O. Mióta megcsinálták, szerencsére megoldódott...
fatávinternetem és kábeltvm van , de meguntam a banánt. Tudtok ajánlani másik szolgáltatót? Elmélyedtem a témába és egyáltalán nem olyan egyszerű másikat találni. Szépen felosztották a terepet mondhatom...
Lenne lehetőségem nagyon olcsón digitv-zni, de ahhoz fel kéne szerelni egy antennát a tetőre. Ehhez lakógyűlési határozat kell, vagy egyáltalán lehet ilyen galádságot művelni?:P
Már rég nem írt senki. Újra itt a jó idő és szuperül ide süt a nap a teraszra:).
A hangszigetelésen kívül olyan nagy egetrengető problémával nem találkoztam. A hangszigetelés sem a szomszéd kanalának csörgését engedi át, csak mostanában elég sűrűn lehet a fejem felől kalapácsolást hallani, de annyira érdekesen megy a házban a hang, hogy ez jöhet 2 emeletről feljebb is vagy pár lakással odébbről vagy akár az építkezésről is.
Azért is kezdtem el írni, mert gondoltam, hogy ezenkívül megosztok veletek valamit:
Te lehet, hogy a termosztátra gondolsz? Annak van fedele, de viszont nem vezérli az elszívót:) A kapcsoló, ahogy Beszti is mondta, valahol a falon van, elérhetetlen magasságban, egy kis tekerőgombbal.
Szerintem ugyanaz a típus van felszerelve mindenhol, de nálunk nincs fedele.. A fürdőszobában van a mosógép mögötti falon, teljesen fenn. A másfajta beosztású lakásokban pedig a csap felett, az ablakhoz közel, azt hiszem. Csak egy tekerőgomb van rajta.. Amire Te gondoltál, hogy fedele van, az hol van, szintén a fürdőben?
Direkt van 2 kapcsolón, hogy ne mindig kapcsolódjon fel, ha bemész. :)Van azon a bizonyos szerkenytyűn a 30 után még egy "kapcsolási lehetőség", amire külön nincs semmi írva, de a gomb elfordul. Ha arra állítjátok, akkor csak abban az estben kapcsol fel, ha a külön kapcsolóval felkapcsoljátok. És nyugi, ezzel nem az otp szeretett volna bennünket idegesíteni, hanem ez tényleg kell, hogy az amúgy zárt fürdőszoba ki tudjon szellőzni, nehogy penészesedjen. Azok jobb helyzetben vannak, akiknek ugye van ablak a fürdőjükön, de nekik meg más a lakás elosztás és egy félszobával kevesebb van.
Elhiszem, hogy idegesítő lehet, ha éjszaka is ment...Próbáld meg így beállítani, nálunk bevált. De akkor ne felejtsd el napjában többször felkapcsolni, mert különben a te hibádból penészesedne be a fürdő, amit ugye így már nem térítenének.
De egyébként a Horváth Lajost kell ilyenekkel izélgetni, aki átirányít a ház utcafrontján lévő üzlethelyiségben üldögélő fiatal sráchoz, úgyhogy szvsz kezdheted rögtön nála:P
Mi is találkoztunk a problémával. Állítgattam 90%-ra, meg 20-ra is, de látszólag semmi változás. Majd egyszercsak egy újabb állítgatás után abbahagyta...Nálunk úgy elbaxták, hogy külön kapcsoló kapcsolja, amire nincs lámpa kötve...Nálatok is?
Normális dolog az, hogy a fürdőszobában éjjel-nappal, a villanykapcsolástól abszolút függetlenül megy a szellőztető ventillátor? Kihez kellene fordulnom javítás ügyben vajon? Jól sejtem, hogy az efféle dolgok garanciálisak?
Köszönöm, megoldódott a kábel TV beszerelés, habár nehéz volt hozzájutni az 5. emeleti elektromos helyiség kulcsához.
Más:
SÜRGŐSEN eladó egy kiváló állapotú, családi méretű használt Lehel H230/60 fagyasztós hűtőgép. (Nekem jelenleg két hűtőm is van a lakásban.) Hűtő: 230 l Fagyasztó: 60 l Ára: 20.000,- Ft Megtekinthető a IV. 46-ban, sőt szombaton két markos legény át is viszi, ha a házból megveszi valaki. Hívj: 20 260 8158 Ildi
Megrendeltem a T-Kábelt. Most hívott a szerelő, hogy a lakáson belüli kialakítás a megrendelő feladata. WTF? Be is pipultam, mert más szolgáltatóknál úgy építik ki a rendszert, hogy a megrendelőnek már csak a gombot kell benyomni a távirányítón. De megnyugtatott, hogy PÁR EZER forintért megcsinálja nekem. Vajon mennyibe kerülhet 1,5 m koax kábel két csatlakozóval? Oj-va-voj!
Nagyjából annyit, hogy megbeszéli a képviselőnkkel.
Elvileg elfér 2 autó egymással szemben, ha nem parkolnak a járdán. Most úgyis van lehetőség a merőleges parkolásra az út bal oldalán. Mellesleg 5 autóból 2 így is behajt az Üllői felöl(szerencsére). Én sem a zaj miatt aggódom, hanem az bánt, hogy darabokra hullik a ház...Van már tapasztalatom a kamionforgalom áldásos hatásáról:(
Én azt hittem ezek a dömperek a Futó utca elején épülő társasházhoz tartoznak.
Szerintem is, ha az utca másik feléről közelítenék meg, akkor kevésbé lenne zavaró a közlekedésük. Legalábbis nekünk:).
Csak az a probléma, hogy a Futó egyirányú. Ahhoz viszont, hogy 2 irányúsítsák azt a szakaszt, 2 egymással szemben haladó autónak el kellen férni.Ez nem tudom meg van-e. Ha nincs, a Közlekedés Felügyelet nem fogja engedni.
Hát mindenképp kellene kérni zajszint-vizsgálatot és ha az első emeleti lakásoknál meghaladja a határt, akkor van esély. De szerintem akkor is csak különböző korlátozó táblák kerülnek majd kirakásra, amire kutya se figyel. Amúgy a térkő hangulatos, meg szerintem jobban is néz ki, de hangos is. Bár a másodikon már szerintem nem vészes, legalábbis engem nem különösebben zavar, de ennek az is lehet az oka, hogy eddig zajosabb helyen laktam:)..
Megismételt közgyűlésre megyek én is, bár sok kedvem/időm nincsen:/
Ami észrevétel, már szóltam is a közösképviselő titkárnőjének(?), hogy elkezdték az alapot ásni a WestBalkán-nál, és a 1x tonnás dömpik a futó utcán járnak az előtt. Az egy dolog hogy hangos, mert kibírom, de szétzúzzák az egész utcát, inklúding diszkő, és futó utca 15-19 falai...:( Ráadásul mint a barmok úgy mennek, hogy a rázkódás még nagyobb legyen. Önkormányzati szinten nem lehetne csinálni v.mit? Üllői felöl nyugodtan használhatnák a Futó u. macskaköves részét. Pont ez történt a Király utcában is a Gozsdu udvar miatt.
Szerintem jól kihasználtuk azért tegnap az időt. Az igaz, hogy voltak benne olyan témák, amik kevésbé fontosak, de ilyen mindig lesz;). Azért én örülök annak is, hogy ilyen felmerült, hogy lakást csak lakáscélra lehessen használni és hogy a kaputelefonon állítsuk át a kódokat, illetve, hogy felmerült az esetleges hátsókapu beépítése is. Bár ennek így, hogy a garázsból a folyosóra vezető ajtót nem lehet kulcsra zárni, már valóban kisebb a jelentősége. Az ajtó behúzó is jó ötlet, de a kamera szerintem el van vetve, bár az ötletet én is támogattam. Amit még túl sokáig rágtunk a buli..Számomra az volt a sírva nevetős, mert itt aztán tényleg mindegy, hogy mi van az SZMSZ-ben. Ha meg buli van, úgyis vagyunk annyira jó fejek, hogy a tűrhetőség határáig hagyjuk, ha meg már nem bírjuk, akkor vagy fel megyünk mi is bulizni;) vagy becsöngetünk és megbeszéljük. DE MÁR MOST "KISZÓLOM", HA A 4.-EN LESZ BULI, NEM ÉN MEGYEK SZÓLNI!!;)
De az az ötlet nagyon tetszett, kár hogy nem lett publikus, hogy hirdessék ki jó-pár nappal előbb és akkor több bulit is összeszervezhetünk arra a napra;)! Az egész ház bulizna.
És ezzel kb össze is foglaltuk az elhangzottakat:). 26-án folyt köv, remélem csak röviden!
Nagyon megbízható forrásból én is csak megerősíthetem, hogy a verekedés biztos, hogy nem a IV.48.sz.lakásból indult. Ebbe a lakásba még be sem költöztek ,de akik be fognak nagyon tisztességes és rendes emberek, bár mindenki ilyen lenne.
Az "akcióhősnek" úgy tudom nem ez az első ilyen kellemetlen esete. Remélhetőleg előbb -utóbb lenyugszik. Egyébként az ilyen embereket utoléri a sors és vissza fogja kapni az élettől mindazt a rosszat ,amit valaha másnak okozott. Úgy gondolom ezzel a tettével kiállította magáról szegénységi bizonyítványát . Szerintem próbálja meg mindenki túltenni magát az eseten és egy öszzetartó lakóközösséget kialakítani. Úgyis a Többség dönt.