Keresés

Részletes keresés

Chéf Creative Commons License 2008.02.11 0 0 10
Sziasztok!
Sürgős segitségre lenne szükségem!
Megoldhatatlan családi próblémák vannak és a kutyámnak egy szerető és gondoskodó gazdit keresek!
Egy olyat aki teljes szivéből szeretni tudja,és egész életébe gondoskodik rólla! Semmféle anyagi ellenszólgáltatást nem kérek csak egy lelkiismeretes gazdit!
Üdv
email: rottweilers@vipmail.hu
Előzmény: Cheew (9)
Cheew Creative Commons License 2006.11.01 0 0 9

Szia!

Köszi, csak volt sajnos, mert már régen az örök vadászmezőkön van szegényem:(((((

Az a kép '93-ban készült, akkor kezdődött az ő és egyben az én pályám is. Nyugodtan mondhatom, hogy mára  már az egyik legendája az egykor élt hazai rottweilereknek. Nem akarok nagyképűnek látszani, ezért nem is írom le az eredményeket amiket elértünk vele. Tudom sokan mások is elértek sok szép eredményt azokban az években és ma is biztos vannak szép eredmények.

Én nem azért tenyésztettem, mert abból akartam meggazdagodni. Ez meg is látszik, hiszen az aktív tenyésztői életem alatt 1 azaz egy darab olyan egyed jött ki az én almomból, ami hasonlóan kiváló és a többi közül kitűnő eredményeket mondhatott magáénak, a '90-es évek közepén és a vége tájékán. Akkor most talán megemlítenék egy két " nagy ellenfelet" -ezt nem szószerint kell venni, hanem úgy ellenfelek, akikkel az évek során szinte minden hétvégén a ringben álltam és az ő és a mi kutyánk közül kerültek ki a győztesek.

Grand-King Cicero, Gox v. Blackriesen, Kharon-Nero Brando, Brayn v. Matterhorn, Black-Rott Wolf, stb.

Vagy az igazán nagyok a '90-es években, akik egyrésze meghatározta egy időre a magyar rottik vonalát: Black-Rott Ludvig, Brando v. der Wasserwald, Xenias Gaius, Eiko v gut Eigelfing.

Van akiknek talán ismerősen csengenek ezek a nevek. Igaz ez mind csak kan kutya.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe, így jó 10 évre visszamenőleg. De előkotrom majd a cuccaimat. Aktívan résztvettem teljesítmény versenyeken is. Pl: AD vizsgát, ami kitartás próbát jelent, azt 3x futottam le a kutyáimmal. Ez egy laza kis 20 km-es táv. Rajtam kivül ebben az országban akkor, csak 1 ember csinálta meg ugyanezt. Csak, hogy az én teljesítményem azért volt nem mindennapi, mert én akkor voltam 15-16 éves. Valamint ehhez kapcsolódik, hogy akkor tájt a mi kutyánk volt az első rotti kan az országban, akinek meglett az összes teljesítmény vizsgája. Na de nem is folytatom tovább.

Üdv.

Ui: Még eszembe jutott, hogy nem egyszer vettem én is olyan helyről kutyát, hogy azért kellett kotródnia a szerencsétlen állatnak, mert megvették és rá 1,1,5 évre jött a gyerek.

Előzmény: Zsumano (8)
Zsumano Creative Commons License 2006.11.01 0 0 8
Sajnos így igaz, ahogy mondod, sok kutya lett a divat áldozata. Az utcánk végében van egy Roti, Brutus, ő is. A gazdája megvette néhány éve, csak közben a testvére lebabázott, most kb. 5 éves a gyerek, szokásos sztori, ahelyett, hogy a kettőt összehozzuk, összeszoktassuk, inkább a rotit láncra kötötték, de nem volt jó megoldás, mert a kislány oda tudott menni. Elajándékozni nem akarták, vagy nem tudták, hát lekerítettek egy kb. 6 méter hosszú, nem egészen egy méter széles részt a ház falánál oldalt. Szörnyű az a vergődés, amit szegény Brutus csinál, mikor elmegyünk arra a mi kutyánkkal. Néhány kutyás ismerőssel már megkérdeztük, hogy jó ez szegény kutyának? Erre azt mondták, hogy éjjel sétáltatják, mikor már nincs kinnt senki. Szerintünk ez kamu. Azt is mondták már, hogy az öreg hapi viszi magával éjjeli őrző-védő munkára. Ez is kamu, mert sokszor láttma már hazajönni reggel, de a kutya nem volt vele. A roti mentőknél érdeklődtünk már, hogy mit lehet tenni, de azt mondták, fel kell jelenteni, aztán felszólítják, hogy tartsa rendesen a kutyát, ha nem, elviszik. De hova?
A mi menhelyünkön sem lenne neki jobb, ott is egy kennelben élne. Így legalább ismerős emberek mellett van. Csak sajnálom. Belegondolok, hogy ez még egy csivavának is szűkös lenne ahhoz, hogy egy életet leéljen. Nem értem. Miért nem ismertették össze a gyerekkel? Még most sem lenne késő, bár a kislányt ismerve én sem engedném őket össze. Néha odajön hozzám (mámint a kislány) mikor kinnt vagyok a vizslámmal, aki egy békés, türelmes, gyermekszerető fajta, de néha még ő is elmenekül, mert ez a gyerek nem tud bánni az állatokkal. Húzza, nyúzza, látszik a kutyámon, hogy kérlelően néz rám, hogy menjünk, nem akarom. Szóval lehet, hogy a roti sem bírná őt. De ez akkor sem megoldás. Sajnálom szegény kutyát, de tehetetlen vagyok, és nap mint nap látom őt azon a kis helyen, nagyon rossz.

Viszont a te kutyád nagyon helyes, igazán pofás roti.
Előzmény: Cheew (5)
szórakozó Creative Commons License 2006.10.31 0 0 7

Roti rulez! Nekem is van!

Ez nem az, de ilyen bohóc az enyém is.

Cheew Creative Commons License 2006.10.31 0 0 6

jajj a kép:D

Előzmény: Cheew (5)
Cheew Creative Commons License 2006.10.31 0 0 5

Szia!

Sajnálatos, hogy így alakult ezeknek a kutyáknak a sorsa:(

Nálam is sok kutya megfordult ameddig tenyésztettem. Mivel ahogy említettem a rottweilerekkel foglalkoztam, így sok "megunt" vagy  az akkori gazdája számára "fölöslegessé vált" állatot vásároltam meg vagy mentettem meg a menhelytől.

Az a bosszantó ebben a dologban, hogy amikor az emberek kutyát vásárolnak, akkor nem mérlegelik azt a dolgot, hogy annak az élőlénynek aminek elvállalta a gondviselését, onnantól, hogy elhozta a tenyésztőtől vagy akitől vette, attól a pillanattól kezdve egy nagyjából 10-12 évre szóló kapcsolat kezdetét eredményezte.

Én a két kezem összetenném ha még élne az 4 kutyám akiket soha semmi pénzért nem adtam volna el semmilyen körülmények között. Pedig volt, hogy kínáltak értünk borzasztó összeget, de nem, azt a szeretet, semmivel nem lehet pótolni amit ezektől a kutyáktól kaptam. Meg sajnos az is baj, hogy sok ember úgymond "divatból" kezdett tartani élőlényeket, gondolok itt a több kutyafajtára, vagy a hűllökre pl. Az égvilágon semmit nem tudott arról az élőlényről amit megvásárolt, csak azért vette, mert akkor éppen az volt a trendi. Az ilyen ember nem ember, mert az ilyen embernél még egy állat is különb. Na de nem is dühöngök tovább. Inkább mutatok egy képet az "aranyfiamról" Ezen a képen kb 1,5 éves volt. Akkor már javában Hungária Junior Championként.

Üdv.

Előzmény: Zsumano (4)
Zsumano Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4
Ja, és mindkettő kan.
Zsumano Creative Commons License 2006.10.31 0 0 3

Sziasztok! Örülök, hogy nyitottatok ehy ilyen topicot, már régóta próbálok segíteni két rotinak, akik a váci menhelyen vannak. http://gallery.site.hu/u/Zold_Menedek/

Az elsőt a gazdája adta le, mert harapott. A menhelyen még nem volt vele gond, eleinte támadó volt, nem is nagyon mertük kinyitni a kennelt, de most már nagyon kedves, csóvál, pacsizik.

A másikat (rács mögött) Vácon a Telep utcában kóborolva fogták be, ez azért fontos, hátha keresi őt eredeti gazdája. Ő kezdetektől fogva kedves, bár nem engedtük más kutyákkal össze, de emberekkel kedves.

A koruk kérdéses, először azt mondták 3 év körüliek, most már 5-öt, 8-at is mondanak. A régi rotis topicban is írtam róluk, írtam fajtamentőknek, egyelőre semmi. Ha valamilyen módon tudnátok segíteni, nagyon megköszönném a kutyák nevében is.

Cheew Creative Commons License 2006.10.31 0 0 2

Sziasztok!

Én úgymond " régi motoros vagyok" még anno '92-ben kezdtem a kutyázást. A rottweilert választottam, aztán szépen lassan kialakult minden. Kutyaiskola, kiállítások, tenyésztés. Azthiszem, hogy nyugodtan elmondhatom, hogy én még abba a kutyásvilágba csöppentem bele, amikor az igazi nagy és tisztességes eredmények születtek. A végén azért is hagytam abba, mert már úgy már nem szívesen megy az ember kiállításra, hogy hétről hétre tudja, hogy melyik lesz az első 3 helyezett. Nem azért írom le, mert nekünk nem jutott az eredményekből. Egy kis csapattal jártuk az országot, majd Európát. Elég sok díjat besöpörtünk, de ezek mögött igen kemény munka is volt. Átéltem ezt azt ezzel fajtával kapcsolatban, úgyhogy tapasztalaim vannak. Remélem, hogy ez a topic fennmarad és érdekes dolgokról fogunk társalogni a fajtát illetően.

Üdv.

iceberg1 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 1

Szia!

Én németjuhásszal kezdtem a kutyázást, de mindíg is a nagy álom a Rotti volt, csodáltam a formáját, a temperamentumát és az erejét.

2005 őszén sikerült megvennem a most 10 hónapos szépséget, aki a képen is látható.

Maximálisan elfogult vagyok irányában, mégha néha nagyon megnehezíti az életem: pl:múlt héten leszedte az autóm oldalvédő gumiszegélyét,precizen,korrektül és szétrágta....

krisztina0726 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 0
Nekem 0 rotim van de az ismeretsegi korombe van egy jo par es nagyon szeretem Oket. :)
iceberg1 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 topiknyitó

Elindítom ezt a topicot, a korábbi sikertelen Rottweileres fórumok ellenére, mert azt gondolom érdemes ezzel a fajtával foglalkozni, a tulajdonosokat összehozni és megosztani a tapasztalatokat.

KÖLYKÖK, FEDEZTETÉS,KIKÉPZÉS,ÖRZŐ-VÉDŐ MUNKA, ÉRDEKES STORYK,TALÁLKOZÓK:MINDEN AMI ROTTWEILER

ÜDV:ICEBERG

GINA VON ICEBERG

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!