Ötszázezer forintra bírságolták Demszkyt
február 28. kedd 16:07
[Index]
A Fővárosi Ítélőtábla kedden hozott jogerős ítéletében elmarasztalta Demszky Gábor főpolgármestert azon kijelentése miatt, hogy a Levegő Munkacsoport késleltette a 4-es metró építését és ezzel 60 milliárd forint kárt okozott. Egyúttal ilyen értelmű helyreigazítás közzétételére és 500 ezer forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a főpolgármestert a civil szervezet személyiségi jogának megsértése miatt.
Horvatorszagban emiatt is van olyan szepen, gyorsan autopalyaepites mint mondogatjak...
Egyebkent jo hogy epp azonos idoben irtam be a Citadella ugyet, mert ott az "pozitiv" pelda ra, hogy mive fajulhat a dolog.
Egyebkent en nem oromkodnek annyit, mert most mar a Fidesz is, tehat mindenki) metrot iger. Csak aztan nehogy az legyen egy esetleges kormanyvaltas utan, hogy a most istenitett mely-zoldeket egyszeruen kiverik....
Egy másik topikban elemes nagyvonalúan levezette, hogy ha a Főváros nagyon akarta volna, egyszerűen kikerüli az akadékoskodókat és épít. A picsába a részletekkel, akarunk metrót vagy nem? :)
Meglehetősen nem vagyok demszki szimpatizáns, de ezt a fővárosi töketlen bíróságot sem értem. Nem a különféle elmebeteg zöldcsoportok akadályozzák meg az M0-ást, a hidakat, hanem a fővárosi bíróság döntött így!
Váratlan fordulat a 4-es metró ügyében Nyitotta: balambher, 2004.10.07 22:34
Ma a bíróság elutasított 2 kérelmet, amelyek a metróépítés további halasztódását eredményezték volna. Mi több, nekik kell a milliós perköltségek kifizetni.
Meg szep hogy emlekszel kedves HTamaska, hiszen epp te nyitottal rola topikot ! :-)))
Erdemes felhoznod mielott itt elszbadul az orom unnep. Mert ott biza meg az abszolute nem demszky parti jobboldali nickek is eleg kemeny velemennyel voltak a Levego Munkacsoportrol es hasonlo szintu mely-zoldekrol.
(lehet aljas modon elebb varni kellene mig itt eljenzik az LM-et aztan bekopizni mit irtak egy honapja :-))))
Amire én emlékszem, az speciel éppen a Levegő Munkacsoport volt, egyszer egy bíróság nemcsak nem nekik adott igazat, hanem valami perköltségeket vagy hasonlót is rájuk terhelt; akkor szaladtak a fővároshoz, hogy jaj, tessék kifizetni helyettünk, vagy elérni, hogy ne kelljen kifizetni, és akkor, úttörőbecsületszavunkra, nem fogunk többet perelni.
Kedves toloba, több mértéktartást és tárgyilagosságot. A demokrácia azt is jelenti, hogy nem kell egyetértened mindennel, amit odafentről eldöntenek, és a törvényes keretek között zet az egyet nem értésedet ki is fejezheted. A konkrét esetben például még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy szükséges ez a 4-es metró, és arról sem, hogy ez volna az ideális megoldás ezen a területen a közlekedési problémák megoldására.
Én még emlékszem arra, hogy valamilyen "városvédő" egyesület megzsarolta a Fővárost, hogy az fizesse ki nekik adosságaikat, és akkor elállnak valamilyen jogi fórumon való beadványtól, amivel tovább késleltethetika 4.-es Metro engedélyezési eljárását.
Ennyit ezeknek az egyesületeknek a magsztos erkölcsi alapjáról, meg a bírósági ítéletből levonható következtetésről.
Egy ilyen szervezetnek is vannak személyiségi jogai? És ammennyiben vannak, akkor nem tekinthető a szervezet is közszereplőnek, és akkor akár büntetlenül lehetne hazugnak és csalónak sőt kárt okozónak is nevezni?
az hogy az szdsz-es tolvaj maffia kezebol kikeruljon a budapesti husosfazek majdnem akkora jelentosegu mint gyurcsi bukasa.egy egesz adriai falut loptak maguknak az avos gyerekek demszkivel az elen
Nem tudta, mint azt a jelek mutatják... Csak azt nem értem, hogy klf. szervezetek fellépése miatt bírósági eljárások sorozata volt metróügyben, melyek miatt viszont tényleg nem kezdődhetett az építkezés.