A leírás szerint ez a D 2817-es sz. Norddeich-Ffm (Frankfurt am Main?) vonat, 1991.1.20-án fényképezve Greven és Sprakel között.
A kérdésem az lenne, hogy 1991-ben közlekedett-e ezzel a vonattal MÁV közvetlen kocsicsoport, vagy ez csak egy külön menet volt egy utazó csoportnak? Ha igen menetrendszerinti volt, akkor hova ment Németországban a MÁV szakasz?
Minden ilyen összeállítású közvetlen kocsicsoport érdekelne a 91-es menetrendből, hátha késés / terelés eredmény lett ez a kép.
Valahol hallottam, hogy a DB-nél pótdíj nélkül lehet vonatjegyet venni (a vonaton!) akkor is, ha pénztárral rendelkező állomáson vagy megállóhelyen száll fel az utas.
Magyarországon kell pótdíj.
Miért jó a vasútnak, hogy kocsmákban árultat vonatjegyet.
Példa: Vác-Alsóváros vmh.
Pénztár helye: kínai piac
Ha egy ember az ipartelep felől jön az állomásra. Nincs jegye. A vonat 2 perc mulva érkezik. Nincs ideje jegyet venni, akkor se, ha tudja, hol van a pénztár. Felszáll jegy nélkül a vonatra.
KALAUZ: kérem a jegyeket
UTAS: Szeretnék Vác-alsótól a Nyugatiig jegyet venni.
KALAUZ: Jó, de ha x Ft pótdíjat is fizet a jegy árán felül.
Mikortól lehetne legalizálni azt, ami a GySEV-nél működik és bevált dolog, vonaton történő jegykiadás pótdíjak nélküli elszámolása? Szerintem nem kellene ezekkel a pótdíjakkal az utasokat feleslegesen riogatni!
Mennyi bevétel képződik a pótdíjakból évente?
Utasleadási lapok után mennyi bevétel képződik? Behajtja ezeket az összegeket egyáltalán valaki, ha az utas "elfelejt" fizetni?
Ha régebbi menetrendekkel kapcsolatban is lehet itt érdeklődni, akkor kérnék információt arról, hogy a 70-es és 80-as években milyen nemzetközi vonatok jártak a Balaton felé. Meastral, Kvarner, Adriatica, Saxonia, Favorit azok, amiket tudok.
" az új menetrendben megjelent egy olyan kiírás hogy Budapest-Szolnok között egyesített bksz bérlettel lehet utazni."
Nem csak az új menetrend sajátossága ez. A BKSZ megjelenése óta lehet Szolnokra ilyen kedvezménnyel utazni. A lényege annyi, hogy Budapest területére nem "sima" BKV összvonalas bérletet vásárolsz, hanem ún. Budapesti Egyesített Bérletet, ami túl a BKV járművein érvényes a vonatokra, és elvileg a Volánbuszra is (csak BP-n belül). A BEB nem sokkal kerül többe mint a sima BKV bérlet, diákoknak pedig szinte alig pár ft a különbség úgyhogy megéri. Ehhez a bérlethez válthatsz a BKSZ állomásokra (Szolnok az!) kiegészítő jegyet, vagy BKSZ bérletet. Ez ugyanaz lesz mint a normál vasúti havijegy, vagy menetjegy azzal a különbséggel, hogy a Budapesti belterületéhez tartozó utolsó állomástól egészítik ki a fővárosi bérletedet. Tehát pl. A BP-Cegléd-Szolnok vonalon Szemereteleptől. Tehát BP Nyugati-Szolnok távolság 100km. Bp Nyugati-Szemeretelep távolság 16km (Amire természetesen 20km-es jegyet kapsz) Nagyjából tehát egy 80km-es jegy áráért kapsz kiegészített jegyet a pénztárnál. Elsősorban azoknak éri meg tehát, akik sűrűn járnak a fővárosba, és ott külön helyi bérletet kell váltaniuk mert a pályaudvarok messze vannak az uticéljuktól. Akik mondjuk a Nyugati mellett dolgoznak, tanulnak, azoknak nem jó, hiszen a helyi bérlet is külön pénzbe kerül.
"ha nyíregyházáig utazom, akkor igénybevehetem-e ezt a kedvezményt? mondjuk 2 jegy vásárlásával."
Nos az eredeti szándék szerint nem, de az általad írt kiskapu esetén (Szolnoki átszállással) elvileg igen. Ami miatt mégsem javaslom az az, hogy amennyire tudom a díjszabása úgy lett kialakítva, hogy ne nagyon érje meg így szórakozgatni vele. Számold ki, hogy mennyibe kerül egy "sima" jegy Nyíregyházáig, majd számold ki mennyibe kerül egy jegy Szolnoktól-Szemeretelepig, és Nyíregyházától Szolnokig, majd vesd össze a sima jegy árával. Nincs most nálam menetdíjtáblázat, de szerintem nem lesz olcsóbb :-)
"IC-nél nem láttam kiírva, annak nem érvényes a menetjegy részére ugyanez?"
IC, EC, EN és egyéb hasonló vonatokon nem használhatod ezt a kedvezményt!!!
olvassa ezt a fórumot valaki? szóval az lenne a kérdésem, hogy az új menetrendben megjelent egy olyan kiírás hogy Budapest-Szolnok között egyesített bksz bérlettel lehet utazni. ez mit jelent anyagilag? a bksz honlapján láttam valami számlálót, ami 100 km helyett 84 km-t számol erre a szakaszra. tehát ez a bksz bérlet kedvezményt jelent a km-ből? ha nyíregyházáig utazom, akkor igénybevehetem-e ezt a kedvezményt? mondjuk 2 jegy vásárlásával. IC-nél nem láttam kiírva, annak nem érvényes a menetjegy részére ugyanez? diákjegyben gondolkozom, ha esetleg szükség van erre az információra
VAlaki tudja esetleg,hogy mennyibe kerül Olaszországban az Eurodomino jegy 26 év felletiek részére? Jól vettem ki hogy bármelyik vonatra felszálhatok vele? Ha a vonat este indul és hajnalban érkezik az 2 napnak számítandó?
Félig jogos. A Bussines fülkében csak nemzetközi 1. osztályú+helyjeggyel lehet utazni. Belföldi utas nem. Ez a kocsi a 262 számú. Ebben 4 ilyen fülke van. A többi helyre lehet ülni.
2006. szeptember 23-án indul útjára a Gulyás Expres. Kismarosról 17:38-kor indul, Királyrétre 18 óra után érkezik. Ott meglepetés program, illetve a helyi vendéglőben Gulyás leves lesz terítéken. 20:30-kor indul vissza a nosztalgia járat, és csatlakozik a Kismarosról 21:11-kor Budapest felé közlekedő MÁV szerelvényhez.
Jegyárak:
14 éves kor felett: 2.000 HUF
4-14 éves korig: 1.800 HUF
A fenti árak a teljes programra, vacsorával együtt értendőek.
4 éves korig a vonaton való utazás díjmentes, a vacsorát viszont ki kell fizetni, ha kér a gyermek.
A legolcsóbb az Avalával közlekedő közvetlen fekvőhelyes kocsi (6 személyes fülkében), ami iránykonként 49 EUR (13965 Ft). Vigyázat ez kontingelt ajánlat. Érdemes minél előbb megvenni a jegyet, mert csak korlátozott számban kapható.
Van a másik nappali vonat az viszont jó drága. Budapestről egy útra 143 EUR (40755 Ft) a teljesárújegy. Egy keveset lehet sporólni, ha kiváltod a RailPlus kártyát. Az 25% kedvezményt ad.
Van másik lehetőség is. Lehet venni Budapest-Frankfurt (Main) viszonylatra 39 EUR-ért jegyet. Az a jegy csak az EC24-re érvényes és csak meghatározott napon. Ez is kontingelt ajánlat. Érdemes minél előbb megvenni. Frankfurt és Hamburg között 93 EUR a jegy ICE vonattal.
Hello! Itt is megkérdezem: Hamburgba aug. 8-án, vagy 9-én hogy lehet minnél olcsóbban eljutni és melyik vonattal?? Inter-Rail-lel, vagy ha Sturovo felé megyek ( Esztergomon át) és onnan veszem a jegyet,akkor olcsóbb? Vagy milyen lehetőségek vannak még? Minden lehetőség érdekelne, köszi előre is a választ!