Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.23 0 0 44
Sziasztok!
Lenne egy eladó 2007-2008-as menetrendem teljesen új ki sem volt nyitva semmi baja.
Érdeklődni: nlg93@freemail.hu címen lehet!
Üdv!
Zsivany Creative Commons License 2009.05.26 0 0 43
Üdv!

Találtam egy fotót a neten amely Németországban készült, és magyar személykocsikat továbbító vonatot ábrázol.

Itt a kép.

A leírás szerint ez a D 2817-es sz. Norddeich-Ffm (Frankfurt am Main?) vonat, 1991.1.20-án fényképezve Greven és Sprakel között.

A kérdésem az lenne, hogy 1991-ben közlekedett-e ezzel a vonattal MÁV közvetlen kocsicsoport, vagy ez csak egy külön menet volt egy utazó csoportnak?
Ha igen menetrendszerinti volt, akkor hova ment Németországban a MÁV szakasz?

Minden ilyen összeállítású közvetlen kocsicsoport érdekelne a 91-es menetrendből, hátha késés / terelés eredmény lett ez a kép.

(Budapest-Köln? Dortmund?)

Köszi a válaszokat!
monor-21 Creative Commons License 2008.12.27 0 0 42
Tényleg ?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.04 0 0 41

Valahol hallottam, hogy a DB-nél pótdíj nélkül lehet vonatjegyet venni (a vonaton!) akkor is, ha pénztárral rendelkező állomáson vagy megállóhelyen száll fel az utas.

Magyarországon kell pótdíj.

Miért jó a vasútnak, hogy kocsmákban árultat vonatjegyet.

Példa: Vác-Alsóváros vmh.

Pénztár helye: kínai piac

Ha egy ember az ipartelep felől jön az állomásra. Nincs jegye. A vonat 2 perc mulva érkezik. Nincs ideje jegyet venni, akkor se, ha tudja, hol van a pénztár. Felszáll jegy nélkül a vonatra.

KALAUZ: kérem a jegyeket

UTAS: Szeretnék Vác-alsótól a Nyugatiig jegyet venni.

KALAUZ: Jó, de ha x Ft pótdíjat is fizet a jegy árán felül.

Nem felháborító?

Ez utasbarát?

520,065 Creative Commons License 2007.03.06 -1 0 40
Én kérnék listát! Emil címem publikus. Köszönöm!
Előzmény: hingyigabi (39)
hingyigabi Creative Commons License 2007.03.02 0 0 39

Van pár eladó régebbi Szolgálati és Hivatalos Menetrendkönyvem.

Akit érdekel dobjon mailt és küldök listát.

totem1 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 38
Közalkalmazotti vasuti kedvezmény továbbra is megmarad vagy megszűnik? A mostani meddig érvényes?
Egy hiteles pontos válasznak örülnék. Köszönöm
Záhonyfan Creative Commons License 2007.02.23 0 0 37
Mikortól lehetne legalizálni azt, ami a GySEV-nél működik és bevált dolog, vonaton történő jegykiadás pótdíjak nélküli elszámolása? Szerintem nem kellene ezekkel a pótdíjakkal az utasokat feleslegesen riogatni!

Mennyi bevétel képződik a pótdíjakból évente?

Utasleadási lapok után mennyi bevétel képződik? Behajtja ezeket az összegeket egyáltalán valaki, ha az utas "elfelejt" fizetni?
BAKTER Creative Commons License 2007.01.17 0 0 36

"milyen nemzetközi vonatok jártak a Balaton felé."

Honnan?  

Pl.:Kálmán Imre (1465), Favorit (1477).

Sőt: 34911 Bohumin - Székesfehérvár (Az is a Balaton felé van nem?)

(Forrás: 1985/1986 Hivatalos...)

Előzmény: marslakó (34)
BAKTER Creative Commons License 2007.01.17 0 0 35

"a Budapesti belterületéhez tartozó"

Ez a belterület az téves ugye? 

Előzmény: mattil (31)
marslakó Creative Commons License 2007.01.17 0 0 34
Hali!

Ha régebbi menetrendekkel kapcsolatban is lehet itt érdeklődni, akkor kérnék információt arról, hogy a 70-es és 80-as években milyen nemzetközi vonatok jártak a Balaton felé. Meastral, Kvarner, Adriatica, Saxonia, Favorit azok, amiket tudok.

Volt még más???
tutti66 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 33
köszönöm szépen a válaszod
Előzmény: mattil (31)
RÖEE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 32
Sziasztok. Az osztrák menetrend már letölthető valahonnan? Üdv,
mattil Creative Commons License 2006.12.06 0 0 31

" az új menetrendben megjelent egy olyan kiírás hogy Budapest-Szolnok között egyesített bksz bérlettel lehet utazni."

Nem csak az új menetrend sajátossága ez. A BKSZ megjelenése óta lehet Szolnokra ilyen kedvezménnyel utazni. A lényege annyi, hogy Budapest területére nem "sima" BKV összvonalas bérletet vásárolsz, hanem ún. Budapesti Egyesített Bérletet, ami túl a BKV járművein érvényes a vonatokra, és elvileg a Volánbuszra is (csak BP-n belül). A BEB nem sokkal kerül többe mint a sima BKV bérlet, diákoknak pedig szinte alig pár ft a különbség úgyhogy megéri. Ehhez a bérlethez válthatsz a BKSZ állomásokra (Szolnok az!) kiegészítő jegyet, vagy BKSZ bérletet. Ez ugyanaz lesz mint a normál vasúti havijegy, vagy menetjegy azzal a különbséggel, hogy a Budapesti belterületéhez tartozó utolsó állomástól egészítik ki a fővárosi bérletedet. Tehát pl. A BP-Cegléd-Szolnok vonalon Szemereteleptől.
Tehát BP Nyugati-Szolnok távolság 100km. Bp Nyugati-Szemeretelep távolság 16km (Amire természetesen 20km-es jegyet kapsz) Nagyjából tehát egy 80km-es jegy áráért kapsz kiegészített jegyet a pénztárnál.
Elsősorban azoknak éri meg tehát, akik sűrűn járnak a fővárosba, és ott külön helyi bérletet kell váltaniuk mert a pályaudvarok messze vannak az uticéljuktól. Akik mondjuk a Nyugati mellett dolgoznak, tanulnak, azoknak nem jó, hiszen a helyi bérlet is külön pénzbe kerül.

"ha nyíregyházáig utazom, akkor igénybevehetem-e ezt a kedvezményt? mondjuk 2 jegy vásárlásával."

Nos az eredeti szándék szerint nem, de az általad írt kiskapu esetén (Szolnoki átszállással) elvileg igen. Ami miatt mégsem javaslom az az, hogy amennyire tudom a díjszabása úgy lett kialakítva, hogy ne nagyon érje meg így szórakozgatni vele. Számold ki, hogy mennyibe kerül egy "sima" jegy Nyíregyházáig, majd számold ki mennyibe kerül egy jegy Szolnoktól-Szemeretelepig, és Nyíregyházától Szolnokig, majd vesd össze a sima jegy árával. Nincs most nálam menetdíjtáblázat, de szerintem nem lesz olcsóbb :-)

"IC-nél nem láttam kiírva, annak nem érvényes a menetjegy részére ugyanez?"

IC, EC, EN és egyéb hasonló vonatokon nem használhatod ezt a kedvezményt!!!

Előzmény: tutti66 (30)
tutti66 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 30
olvassa ezt a fórumot valaki?
szóval az lenne a kérdésem, hogy az új menetrendben megjelent egy olyan kiírás hogy Budapest-Szolnok között egyesített bksz bérlettel lehet utazni.
ez mit jelent anyagilag? a bksz honlapján láttam valami számlálót, ami 100 km helyett 84 km-t számol erre a szakaszra. tehát ez a bksz bérlet kedvezményt jelent a km-ből?
ha nyíregyházáig utazom, akkor igénybevehetem-e ezt a kedvezményt? mondjuk 2 jegy vásárlásával. IC-nél nem láttam kiírva, annak nem érvényes a menetjegy részére ugyanez?
diákjegyben gondolkozom, ha esetleg szükség van erre az információra
pere1 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 29

http://www.trenitalia.com/en/promozioni_offerte/promozioni_internazionali/trenitalia_pass.html 

Állítólag a Vistában is meg lehet venni ezt a jegyet.

Előzmény: Vasutas_ng (28)
Vasutas_ng Creative Commons License 2006.09.04 0 0 28
Egy direkt linket szúrj be róla légyszi!
Előzmény: pere1 (27)
pere1 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 27
Köszi,közben találtam az olasz vasút honlapján egy eurodominohoz hasonló olasz jegyet,árban is jónak néz ki.
Előzmény: sosiforda (26)
sosiforda Creative Commons License 2006.08.31 0 0 26

Már nem válthatsz ilyen jegyet, mert Olaszország kilépett az EuroDoimno díjszabásból!

Helyette az InterRail bérletet ajánlom, ami itthon megváltható és a teljes díjszabása a MÁV honlapon itt van:

http://www.mav.hu/belso.php?kat=2952

Jegyváltásnál most ezeket az EUR-ban megadott árakat 285,- forinttal szorozzák.

Előzmény: pere1 (25)
pere1 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 25

Sziasztok

VAlaki tudja esetleg,hogy mennyibe kerül Olaszországban az Eurodomino jegy 26 év felletiek részére? Jól vettem ki hogy bármelyik vonatra felszálhatok vele? Ha a vonat este indul és hajnalban érkezik az 2 napnak számítandó?

Köszi!

Vasutas_ng Creative Commons License 2006.08.09 0 0 24
Félig jogos. A Bussines fülkében csak nemzetközi 1. osztályú+helyjeggyel lehet utazni. Belföldi utas nem. Ez a kocsi a 262 számú. Ebben 4 ilyen fülke van. A többi helyre lehet ülni.
Előzmény: Siemens113 (23)
Siemens113 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 23
szia

megírnád, hogy erre mi volt a válaszuk?

jogos vagy jogtalan volt a jv kötözködése?

érdekelne mert mi is szeretnénk majd arra utazni

köszi

üdv
Előzmény: Vasutas_ng (14)
hivi Creative Commons License 2006.08.08 0 0 22
2006. szeptember 23-án indul útjára a Gulyás Expres. Kismarosról 17:38-kor indul, Királyrétre 18 óra után érkezik. Ott meglepetés program, illetve a helyi vendéglőben Gulyás leves lesz terítéken. 20:30-kor indul vissza a nosztalgia járat, és csatlakozik a Kismarosról 21:11-kor Budapest felé közlekedő MÁV szerelvényhez.

Jegyárak:

14 éves kor felett: 2.000 HUF

4-14 éves korig: 1.800 HUF

A fenti árak a teljes programra, vacsorával együtt értendőek.

4 éves korig a vonaton való utazás díjmentes, a vacsorát viszont ki kell fizetni, ha kér a gyermek.

Vasutas_ng Creative Commons License 2006.07.31 0 0 21

A legolcsóbb az Avalával közlekedő közvetlen fekvőhelyes kocsi (6 személyes fülkében), ami iránykonként 49 EUR (13965 Ft). Vigyázat ez kontingelt ajánlat. Érdemes minél előbb megvenni a jegyet, mert csak korlátozott számban kapható.

Van a másik nappali vonat az viszont jó drága. Budapestről egy útra 143 EUR (40755 Ft) a teljesárújegy. Egy keveset lehet sporólni, ha kiváltod a RailPlus kártyát. Az 25% kedvezményt ad.

Van másik lehetőség is. Lehet venni Budapest-Frankfurt (Main) viszonylatra 39 EUR-ért jegyet. Az a jegy csak az EC24-re érvényes és csak meghatározott napon. Ez is kontingelt ajánlat. Érdemes minél előbb megvenni. Frankfurt és Hamburg között 93 EUR a jegy ICE vonattal.

Előzmény: Rojillo (20)
Rojillo Creative Commons License 2006.07.31 0 0 20
Hello! Itt is megkérdezem: Hamburgba aug. 8-án, vagy 9-én hogy lehet minnél olcsóbban eljutni és melyik vonattal?? Inter-Rail-lel, vagy ha Sturovo felé megyek ( Esztergomon át) és onnan veszem a jegyet,akkor olcsóbb? Vagy milyen lehetőségek vannak még? Minden lehetőség érdekelne, köszi előre is a választ!
M471312 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 19

Jó lenne ha lenne!!

Előzmény: Vasutas_ng (18)
Vasutas_ng Creative Commons License 2006.07.31 0 0 18
Még nem tudni.
Előzmény: M471312 (17)
M471312 Creative Commons License 2006.07.31 0 0 17

Egy kérdés:

Idén is lessz az Augusztus 20-ai tüzijátékra 50%-os alkalmi menetérti kedvezmény???

2004-ben és 2005-ben volt!!!

Vasutas_ng Creative Commons License 2006.04.12 0 0 16
Vasutas_ng Creative Commons License 2006.03.31 0 0 15
A közalkalmazotti kedvezmény április 15-ig meghosszabítva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!