Keresés

Részletes keresés

Dogo Creative Commons License 2009.12.16 0 0 2922
Segítsünk a BKV-nak, de ne adjunk a kórházaknak...
ez igazán gyönyörű
janijani Creative Commons License 2009.11.11 0 0 2921
bajnai
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2920

Populista duma. Mennyit is szórtak  volna ki az ablakon? Ötezer milliárdot? Attól lett volna nekünk jobb? (Egy darabig biztos...)

Előzmény: v_peti (2919)
v_peti Creative Commons License 2006.06.20 0 0 2919

Elcseszte a Fidesz a kampányt. Nem azt kellett volna mondania, hogy rosszabbul élünk mint 4 éve, hanem azt, hogy rosszabbul fogtok élni 4 év múlva, ha rájuk szavaztok. És most mindenki látná, hogy igaza lett a Fidesznek.

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2918
Én nem ott élek, ezért nem tudom.
De te fel tudod sorolni az OV kormány eredményeit a megyében?
Előzmény: anyabanya (2916)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2917
amikor Orbán simogatta a búzakalászokat, volt szőlő és lágy kenyér. a szocik alatt meg csak égett piskóta Hitler-szalonnával. nem hiszem, hogy nem érted!!!!! :-))))))
Előzmény: Törölt nick (2915)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2916
Akkor sorold mit tett az utobbi 4 év ezért a megyéért, mire lehetnek itt büszkék?
Előzmény: Törölt nick (2915)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2914

már irtam, hogy ezek szüntek meg az elmúlt 4 év alatt... Persze volt itt pl konzervgyár is, jó gyümölcslével....

Azért azt pártsemlegesen is elkéne fogadni, hogy türhetetlen az, hogy egy megye ugy ahogy van cserben van hagyva...hogy erre se ut nem vezet, ami járható volna, mert bár terv volt, de annak kb 2 éve lejárt az épitési engedélye...sem munkahely nincs, amoiért érdemes volna itt maradni...az épitési vállalkozok tönkre mentek vagy pl tudok becsödölt nyomdát is...Nem hinném, hogy méltányos az, ahogy velünk bánik a kormányzat. Lehet, hogy pesten jobb az élet, de itt szar, de itt az átlegbér fele sincs a pestinek...

Talán kis emberi érzés és részvét szorulhatna azokba is akik jobban élnek... Több ezer ember sorsa normális kormányt nem hagy hidegen... Orbán alatt legalább épitkeztek itt ott és müködtek az emlegetett cégek...Horn alatt legalább volt munka igaz nem 50000 minimálbérért hanem 18500-ért de volt valami csekély lehetöség...

Előzmény: Törölt nick (2913)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2912
volt malom, volt tejipar, hütöház és Barnevál...Az az ha nehezen is de volt munka a gyárban, a földeken, stb...a teherautokkal szállithatták a termékeket ide oda....Több ezer embernek lett oda a biztos megélhetése...
Előzmény: Törölt nick (2907)
raczger Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2911
alfredoo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2910

du

nem ertek egyet. egyszeruen osszehasonlithatatlan az akkori es a mostani eletunk. gondolom es remelem hogy nagyon sokunk szamara.

a kulonbseget ugy tudom megfogalmazni ha osszehasonlitom a trabantomat vagy a veegeen a zasztavamat azzal a kocsival ami most van. az uj kocsirol nem is akarok beszelni. persze a mostani kocsimat valaki meg viszonylag olcso aron meg fogja kapni/venni mert tolem is viszonylag olcso aaron vettek meg. az o regebbi kocsijat is valaki meg fogja venni.

de ha mas oldalrol nezem akkor a mai kornyezettudatossag ossze sem hasonlithato az akkori idokkel. egy villamosmegallo egy mero szemettenger volt. szerintem ma ez nem ugy all fenn. nem mondom hogy nincsenek csikkek, de akkor, ismetlem, egy mero szemeet es csikktenger volt a villamosmegallo. mondhatod hogy ma mar nem tellik cigarettara sem, de ezt egyaltalan nem baanom!

Előzmény: Demim úr (2908)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2909

de mondok egy érdekességet.

nálunk kiccsaládom részirű' mindenki kő-jobbos, történelmileg alakult így, csak én estem messze a kutyafáját(ól)... ;-)))

a választások előtt beszélgettem a szüleimmel, kérdeztem, hogy az elmúlt 16 évet vagy az elmúlt rendszert tekintve mikor éltek látványosan szarabbul.

és kiderült, hogy nem volt olyan időszak. sőt: kiemelték, hogy az előző rendszerben jobban lehetett hosszú távra tervezni.

kérdeztem, hogy mennyit fizettek lakástörlesztésre. anyám mondta, az ő fizetése elment törlesztésre, meg rezsire. mondtam, nálunk is ez a helyzet, most, 40 év elteltével. például. és így tovább.

de ha megnézem az én kis tyúkszaros életemet, én sem tudom azt mondani, hogy na, az X kormány alatt látványosabban rosszabbul vagy jobban éltem.

a nagy többségnél ez a pártalapú siránkozás csúsztatás, és még átlátszó is. szerintem....

Előzmény: Demim úr (2908)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2908

nézd, nekem erről más a véleményem, mert én meztelen seggel is liberális demokrata vagyok, de a nagy többség nem ilyen. és el kell fogadni, hogy az emberek nagy többsége békét, nyugalmat, lakást, kaját, meg piát szeretne, aztán jöhetnek az extrák, ha már úgy adódik.

a nagy többség nem járt jobban a rendszerizével. ez van.

Előzmény: anyabanya (2904)
alfredoo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2906

ab

mivel korodnal fogva nem tartozol kozejuk, nem tudom mibol vonod le megallapitasodat. altalanos ervenyu, raadasul sertegeto, minositeseidet?

vagy ugy gondolod hogy a fiatalok jobbak mint az oregek? vagy hogy rosszabbak?

csak egyetlenegy teny, adalek.

amikor 1988-ban megnyiltak a hatarok es vilagutlevel lett, akkor magyarorszag lakossagaank cca 50%-a megjarta a nyugatot, ausztriat. szerinted miert?

szerintem sokkal tobbet kellene gondolkodni es kevesebbet minositeni, foleg masokat. inkabb magaarol valljon az ember, az valoszinuleg ervenyesebb!

Előzmény: anyabanya (2902)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2905
Érdekes, hogy az utálat képes legjobban összekovácsolni az embereket.
Szerintem OV és csapata leginkább azt hirdette, hogy mindegy hogy mi kik vagyunk és mit csinálunk, egyetlen lényeges célunk van, hogy azok, akik a szocializmus élvezői, kedvezményezettjei, kedvelói, támogatói voltak sárba legyenek döngölve.
És ezt nem is kell különösebben megindokolni, hogy miért, csakis mi lehetünk okosak , szépek és jók, akik elítéljük az ország 1 bizonyos 40 évét.
Aki abban a 40 évben jól érezte magát az komcsi, nem igaz magyar, hazaáruló...tetszés szerint.
Előzmény: anyabanya (2904)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2904

s akkor igazuk is van és maradnia kellett volna mindenek, ahogy volt?

Bár sokra mentünk a változással...ha maradt volna minden a régiben tán Gy F már miniszterelnök is lehetne...igy meg miniszterelnök...

Előzmény: Demim úr (2903)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2903
ha megkérdeznéd őket, sokan mondanák azt, nem nyertek semmit az egész rendszerváltozás izével....
Előzmény: anyabanya (2902)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2902
s Kádár alatt egész jól elvoltak....nem akartak ök igazán rendszerváltást és nem is hittek benne...Volt munka, otthon, biztonság és nem kellett vitatkozni a politikán...
Előzmény: Demim úr (2901)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2901
az még egyetlen öreg-fikázónak sem tűnt fel, hogy a 70-80-as korosztály megérte a Horthy-, a Szálasi-, a Rákosi- és a Kádár-korszakot, ezért van némi fogalma a diktatúráról/látott már egy-két önjelölt és önjáró nemzetvezetőt, talán ezért nem szavaz most jobbra. de ez sem általános, csak úgy eszembe jutott
Előzmény: anyabanya (2899)
alfredoo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2900

ab

raadasul meeg szemermes is vagy...

nalunk peldaul elmentek a gyerekek taborozni, satrazni, az orszag tobb videkerol, szoktak osszejarni. ez volt az elso hetvege, amikor menni lehetett. haat mit ad isten, a 18 evesek miatt hazajott az egesz csapat egy nap utan. a jo ido megerkezte elott. maskor hoban, fagyban, peldaul szilveszterkor is kint voltak egeesz ejjel...

attol hogy te ideirsz valamit nem tudom milyen hangulatban es milyen celbol, attol fuggetlenul egeszen mas dolgok is vannak.

a hazban a 19(??) eves nagyfiu anyukajaval egyutt ment szavazni.

en nem mondom hogy ezek a jellemzoek, de nem fogadom el senki, kisse celzatos jelenteseit.

ugye 66%-nyi oregember nincs az orszagban? ugye az oregek egy reesze keptelen kimozdulni es esze agaban sincs szavazni. azt sem tudja hogy mi tortenik korulotte. de te azert fesztesz valamilyen keepet, pont ugy mint az egeesz topikban!

Előzmény: anyabanya (2899)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2899
á ne hidd hogy ezt azért irtam. Ott voltam egész nap és láttam kik jöttek, hallottam mit beszéltek és ez jött le...Volt aki a szakszervezetre akart szavazni...:) volt aki a munkáspárti Gyurcsáényra és föleg öregek jöttek...Talán jobb volna ha jönének az ifjak függetlenül hogy kire szavaznak...
Előzmény: alfredoo (2898)
alfredoo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2898

ab

azert meglehetosen latszik, ahogyan allaspontjaidat partszimpatiad meghatarozza...

Előzmény: anyabanya (2895)
k.nemezis Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2897

Most már jobban fogok élni!

Orbán veszély elmúlt!

:-))

alfredoo Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2896

ambesten

nem fugghetett ez ossze a gabonaval? es akkor viszont egy darabig ujra boom lehet bekesben.

na ja!

azert szegeny aposomek, ha azon panaszkodhattak volna a faluban, videken hogy sokba kerul a gazfutes!...

Előzmény: AmBesten (2893)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2895

HIdd el ugy érzik, de nekik Gyurcsány még a régi szoci vonalt képviseli...Kádár utodját, akinek az idején igaz kus volt, de volt munka...A szavazok itt inkább idösek ráadásúl, akik számára végülis már majdnem mindegy a lényeg a békeség...Söt ezek szemében nem volna gond az sem, ha csak egypárt maradna s a többi menne a sitre vagy a kusvba, mert ugye csend, rend, fegyelem...az nekik igazán fontos...Ahol én ültem bent max 30% volt  60 alatt...

Volt aki ugy dobta be, hogy nyugdíjasok-MSZp volt aki ugy tetves cigányra nem szavazok...mellesleg ö mocskos zsidóra sem szavazna...no büszke lehet rá az MSZP...

Előzmény: glad (2894)
glad Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2894

Azért az milyen érdekes, hogy ha megnézzük a választási térképet akkor azt látjuk, hogy többnyire a Fidesz a "jóléti" körzetekben tarolt, amig az Mszp a szegényebb részeken volt domináns.

Ezekszerint az érintettek nem érzik úgy hogy rosszabbul élnek.

AmBesten Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2893
anyabanya,
Békés tényleg a gyengén fejlett megyék sorában van, bár infóim szerint nem az utolsó (ti. ott Borsod, Szabolcs tartózkodik).

Nem tudnám pontosan megmondani (bár van rá egy elméletem), hogy Magyarország területei közötti fejlettségi különbségeknek mik a mélyebb okai, de egyet bizton állíthatok: ezek abszolute rendszer és korfüggetlenek. A különbségeket csak a 19. század második felétől tudjuk számszerűsítve kimutatni, akkor Békés még a középmezőnyben volt. De ezt a középmezőnybéli pozíciót csak azért tartotta, mert az erdélyi megyék és a kelet-felvidékiek voltak a sereghajtók.

Ma az az általános tendencia, hogy a megyék/kistérségek megpróbálják kitalálni, mik a kitörési pontjaik - szemben a kádár-korszakkal, ahol az állam dolgozta ki a fejlesztési terveket. Tudsz arról valamit, a Te kistérséged miben gondolkodik?
Előzmény: anyabanya (2892)
anyabanya Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2892
Békés
Előzmény: AmBesten (2891)
AmBesten Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2891
Melyik megyéről beszélsz?
Előzmény: anyabanya (2889)
Demim úr Creative Commons License 2006.04.10 0 0 2890
ezért kell egy tisztességes szakma, és nem a párthoz dörgölőzés... ;-)))
Előzmény: Patriarsije Prudi (2885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!