Keresés

Részletes keresés

Coppagne Creative Commons License 2006.01.31 0 0 7

Ha kulturára vágysz: Szépművészeti múzeum, időnként nagyon jó kiállításokat lehet látni, tavaly volt Rubens kiállítás.

Ajánlhatom még az operát.

Coppagne Creative Commons License 2006.01.31 0 0 6

Én minden évben egyszer-kétszer elmegyek Bécsbe, shopping körútra.

Ha fő célod a vásárlás, ajánlom a Bécs előtt előtt pár km-rel az autópálya mellett található SCS-t (Shopping City Süd) (Sopron felöl közelíthető meg legegyszerűbben).

Belváros:

Itt az ember pénztárcájától és a vásárlás tárgyától függ, merre induljon:

Mariahilfer str. vagy Graben.

Én mindkettőt be szoktam járni.

A Mariahilfer str.-én főleg középkategóriás ruhaboltok találhatók (H&M, stb.), és sok hatalmas bevásárlóközpont, ahol minden kapható.

Egyik kedvencem a Müller.

A Gern Gross egy másik kedvencem, itt van egy kiváló étterem, ha igazán finom wienerschnitzelt akarsz enni, itt tedd. (A nevét sajnos nem tudom, de megismerhető a vidéki berendezéséről, ugyanennek a láncnak van étterme az SCS-ben is, ott a Lacoste márkabolttal srégen szembe található)

Bizonyosan van jobb étterem a városban, de ár/íz arány tekintetében kétségtelenül ez a legjobb.

Graben és környéke: Pár metrómegállónyira talélható a Mariah. str.-étól, itt a valódi luxusmárkák képviseltetik magukat (Cartier, Gucci, Hugo Boss, Armani, stb...)

Ezek mind pár utcányira vannak egymástól.

Van egy tér, nem emlékszem a nevére (a sarkén van a Cartier) Ott található a Julius Mein palota, 3 szintes, melyben minden ínyencség beszerezhető.

A belvárosban érdemes a metrót választani, mivel gyakori időközönként jár, gyors, kényelmes. Az autót érdemes a város szélén leparkolni, és nem belemenni a dugókba.

Röviden ennyi, ha még valami érdekel, kérdezz. 

walsz Creative Commons License 2006.01.27 0 0 5

Mit érdemes  csinálni?

Elmenni múzeumokba, javaslom a Képzömüvészeti múzeumot (Kunsthistorisches Museum) A múzeum negyedben a Ludwig múzeumot a MUMOK-t,  és az Albertina kiállitásait. Ez pont egy  heti  program.:)) Ha van  idö  még, akkor javaslom a Belvedere palotában látható kiállitásokat  megtekinteni  vagy a Lichtensteini  palotában  látható  kiállitásokat is.

Érdemes  megnézni a Kincseskamrát (Schatzkammer) ami tele  magyar emlékekkel, valamit a Burgban a császári  lakosztályt, de  a Schönbrunni  palotát  is.

Előzmény: atoncsi (-)
walsz Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4
Nemcsak Bécsben van Mozart év, hanem egész Ausztriában.:)))
Előzmény: Magdi60 (0)
walsz Creative Commons License 2006.01.27 0 0 3

Az óramúzeum cime: 
1., Schulhof 2

Megközelithetö U1, U3: Stephansplatz-ig vagy, U3: Herrengasse-ig
tel. 00431-533 22 65

Ha már a Herrengasseban ársz érdemes megnézni Széchenyi István szülöházát is.

Előzmény: Törölt nick (1)
atoncsi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2
Ez talán segít... :-)
Uhrenmuseum
Előzmény: Törölt nick (1)
Magdi60 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 0
M0zart születésnapja van ma, 1756.január 27-én született, 250 évvel ezelőtt, ezért Bécsben most Mozart-év van. Megnyílik a bécsi Mozart-ház (Mozarthaus Vienna), amely a korabeli Mozart-lakás köré kialakított ezer négyzetméteres, hatemeletes kiállítási területen kínál látványosságokat.
Előzmény: atoncsi (-)
atoncsi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 topiknyitó

Mit érdemes megnézni, csinálni Bécsben a bevásárlás előtt, után, helyett?

Van kedvenc helyetek? Ki hova szokott járni a Mariahilfer-en kívül? :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!