Beszerzés folyamatban. Közben kiderült, hogy grilleszközökből többféle is akad itthon, így ma már csináltam is rajta egy padlizsánkrémet, meg grillezett hagymát. Igaz, ez lófütty, de kezdetnek nem is olyan rossz :)
Hat azon amit a kepen latsz - egy egyszeru serpenyo, aminek az alja bordas. Ha gazon csinalod, ha villanyon (nekem uvegkeramias a tuzhelyem) egyarant jol mukodik.
Az alap: jo forrora a serpenyot, es nem sok sutnivalot bele, azt is szarazon.
Ja, és amiért rákattantam most a témára: a múltkor voltam egy jó étteremben, ott ettem mézes-mustáros pulykasteaket, amire azóta is fáj a fogam. Nincs valakinek egy kipróbált és jó receptje?
Kicsit felhozom a topikot... Mostanában kezd elég erősen foglalkoztatni a gondolat, hogy ezt a grillezéses dolgot kicsit magamévá tegyem. Hozzá kell tegyem, semmit nem tudok főzni, úgy mint más, nekem csak ilyen véletlenszerűen jut időm a konyhában tenni valamit. De ahogy elnézem a grillezéshez inkább saját stílus, némi alaptudás kell és simán lehet rögtönözni is.
Nekem az alábbi finomság jött be első körben. Nagyon jól néz ki és el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet :)
Van aki szereti a kontakt grillt. Szerintem kérdezz rá a KONYHA-TRÜKKÖK-ben is. Ott azért kicsit többen vannak, mint ebben a topikban. És már sok más konyhai géppel kapcsolatban voltak jó tanácsok.
Nekünk már volt egy 3 az 1ben sütőnk (szendvics, gofri, steak) 2 szeletes.
Először is lassan sütötte a húst. Mire négyünknek kisült, éhen haltunk. Ráadásul hamar kettétört, de ez biztos az adott szerkezet hibája volt. Nevére már nem emlékszem. Szóval én nem szerettem meg.
Van egy olyanunk is, hogy alul egy tepsiszerűség, majd fűtőszál, felül rács. Ez jópofa, az asztalon tudsz grillezni, az érzés is hasonló, mint kint a faszenesen. Ezt azért nem szeretem, mert (nekem) elő kell venni, sok helyet foglal, az elmosogatása pedig egyenesen szőrnyű!
Tehát én maradok a nyeles serpenyő tipusú grillsütő hive :o)
Segítséget szeretnék kérni, egy elektromos grillező készülék kiválasztásában.
Egyik lehetőségként egy kontakt grillre gondoltam.
Steba FG 65 Low-Fat-Grill, stebafg65 Tapadásmentes alumíniumöntvény grillfelület kb. 35 x 20 cm, kivehető zsírgyűjtő tál, amibe a felesleges zsír lefolyik, beépített termosztát, bépített LCD-időzítő, üzemmód-, és hőmérséklet ellenőrző lámpa, 1400 W
Steba PG 4.4 Kontaktgrill-Gofri-Barbeque, stebapg44 Sokoldalú használhatóság, kontaktgrill, felülsütés, BBQ-grill, kenyérpirító funkciók, szétnyitható, megfordítható (grill, gofri), tapadásmentes alumíniumöntvény grill lap, állítható vastagság, nagy grill felület : 37 x 23 cm, beépített termosztát, metál,2000 W
Ezt a két típust néztem. Kérdésem lenne hogy mi a különbség a Low-Fat Grill illetve a kontakt grill között.
A másik lehetőségként gondolkoztam Raclette sütőn.
Steba RC 3 plus króm Inyenc Raclette sütő, kőlappal és grillel, stebarc3pluscrom Bordázott, tapadásmentes, tömör acélöntvény grill-lap, természetes kő grill-lap, krómozott burkolat, grillező felület: 26 x 26 cm, 8 zománc bevonatú Raclette-serpenyő, beépített termosztát, 1450 W
Nem tudom melyik lenne jobb választás. Ha valaki használ ilyet vagy van tapasztalata ezzel a márkával kapcsolatban szeretném ha segítene a döntésben.
De szállodában láttam már olyat, ami hasonló elven működik ahhoz, amit itthon alma csutkázáshoz+gerezdeléshez lehet kapni fillérekért - kombinálva egy narancspréssel :-). Csak persze jóval robusztusabb. http://www.shinkang.net/sub/jubangjorigigi_76.htm
En piciket maskepp csinalom. Eloszor a ket veget vagom le. Aztan az egyik vegere allitva szepen levagom a hejat egy eles kessel (az apro tuskeket kesobb).
A grill receptjeben ugy mutatta a szakacs, hogy kb ujjnyi szeletekre (lehet kicsit vastagabb) vagta, es utana vagta ki a csutkajat pogacsaszaggatoval.
Ha gyumolcssalatahoz hasznalom az ananaszt, akkor letisztitom a hejat, es negybe vagom, es utana csutkazom kessel.
szerintem,nincs mas valasztasod,ugy vagd le a hejat,hogy csak a husa maradjon,ezt mondom en,hogy nalunk hejastol egyutt kicsi,hamozas utan alig marad valami.
jaj,nagyon koszonom neked,igy fogom csinalni,ez az ananasz dolog egy kicsit felpiszkalt,nem is tudom,hogy lehet-e most kapni,mert nem figyeltem, ha van fogok venni,hatha evvel el fogom kapraztatni a vendegeimet.viszont ezt a konzerv ugyet is kiprobalom,nalunk mindenki szereti az ananaszt.