Látom nem nagyon él ez a topic de hátha... Vennék egy lcd (tft) monitort, méghozzá acer -t. Az ára még az, amit ki tudok épp adni érte. A hozzáértő közönség szerint megéri ez a szerszám az árát? Nem igazán értek ezeknek a monitoroknak a paramétereihez. Valószínüleg filmnézés lenne a csúcsigénybevétele, erre a mérete miatt valszeg alkalmasabb mint egy hagyományos képarányú 17 hüvelykes. Mert ez a fő dilemmám, hogy ne vegyek-e mégis inkább olyat, mert azoknak (így hozzáértés híjján) jobbnak tűnnek egyéb paramétereik ebben az árkategóriában.. Köszi
Mostonába szeretnék monitort cserélni.Jobban mondva kell cseréljek. Feldobta a talpát a Samsung SyncMaster 757DFX-em ,most haldoklik)) LCD-re szeretnék váltani. Én az ASUS PM17TU -néztem ki magamnak. Árba is megfelel meg jok a paraméterek.Egy kicsit csunya de nem a héját fogom nézni.)) Valaki tud valamit erröl? Van már valakinek ijen? Vagy mondjatok valami jo tippet mijent vegyek ha nem ezt? Bizti van valakinek több tapasztalata e téren.
Most akartam elolvasni a "TFT monitort használók fórumát" de törölték.Ezt nem értem,régen is beleolvastam már,és volt egy pár ezer hozzászólás.Miért törölnek egy ilyen hellyelközzel nagy topikot?
A TFT ("aktív mátrix") az LCD-k alfaja. Már nincs értelme megkülönböztetni, legalábbis ebben a kategóriában (talán kicsi eszkökben még előfordulnak a régiek, lassúak; dual-scan LCD, DSTN pl.), de talán nem is hibás ez a metonímia...
19"-os TFT vásárlás előtt állok amit a napokban szeretnék is lebonyolítani. sajnos időm arra nem nagyon lesz ,hogy több monitort élőben is szemügyre vegyek működés közben ezért a segítségeteket kérném. leírom mire szeretném használni a monitort (egyelőre a jelenlegi vidkártyám egy matrox g450 DH aki ismeri az tudja miről van szó ezt tartom jelenleg is az egyik legpengébb 2D-s kártyának - ha ez számít valamit majd TFT-nél) szóval: amire kell elsősorban webdizájn / adobe photoshop / corel (nem feltétlen profi munkák de fontos, hogy a színátmenettel és a feketével ne legyen baj!)
tehát: - 19" - MVA/PVA panel a nagyobb kontraszt / fényerő és a 16,7M szín miatt - DVI bemenetre nincs szükség - válaszidő nem fontos tényező persze ésszerű határokon belül legyen mivel nem játszom/nem filmezek - max 90ezres ár - fekete szín (nem túl lényeges de jó ha az mert minden más fekete - billentyűzet/egér/ház)
köszönet előre is a segítségekért remélem elegendő adatot adtam meg ,hogy mit szeretnék vásárolni.