Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.29 0 0 73

Hm... akkor ez kóstolnivaló: mikor nyílik a szójatejcsárda? ;-))))

Előzmény: hu c/2/3 (72)
hu c/2/3 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 72

:D annyira bejön a kiscsajnak h ujra kell főznöm! megitta majdnem az egészet :)))) ebből nem lesz tofu :DDDD írok mire jutottam. :D

 

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.28 0 0 71

Akkor buktad... :-p))))

 

Eredmény???

Előzmény: hu c/2/3 (70)
hu c/2/3 Creative Commons License 2012.04.27 0 0 70

a zabtaj az sehogy. :( egyszerűen nem hajlandó akárhogy ízesítem. de még ugy sem ha felseben rizs vagy szójatejjel adom! nem issza meg :D finnyás kiscsaj ám!

 

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 69

Naja, AZ macerás :-)

Én citrommal is próbáltam, úgy emlékszem :-)

Rizs- és zabtejből is sokféle van.

Zabtejet magam szoktam csinálni: zabpelyhet nagyon bő vízben főzök jó puhára, jól megkevergetve, és a levét leöntöm. Méz, fahéj, karob bele, v gabonakávé, méz (fahéj), és már el is fogyott.

Túl sok szóját felnőttként sem érdemes, főleg nem a fiúknak :-)

Előzmény: hu c/2/3 (68)
hu c/2/3 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 68

a szójatejet nem macerás előállítani, de ez a tofu piszkálja a fantáziám. majd a hosszuhétvégn rá fogok érni kísérletezni.

a majonéz is jól hangzik!

de nem merek ennyi szóját etetni a gyerekkel, csak finoman, nehogy kilőjek egy ilyen kaját, mert nézegethetek! (allergia miatt, kicsit tartok tőle ha túl sok szóját etetek még a végén allergiás lesz rá. még cak 2 éves és elvileg- a hivatalos orvosi-védőnői szemlélet szerint még 2 évig nem ajánlott a szója fogyasztása. de mit csináljak ha a gyerek szívesebben eszi-issza mint a rizs meg a zabtejet? a rizs még elmegy, de a zabtól prüszkölt és kiköpdöste! megkóstoltam és bevallom a folyékony széna jobb lehet.) így marad a szója....

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 67

Sztem próbáld ki keserűsóval meg ecettel (ez új nekem :-)), aztán számolj be az eredményről :-)

Méregdrágát elsőkörben nem használnám, de egyzser egy próbát az is megérhet.

 

Én most egy szójamajonézt fogok kipróbálni: 1dl szójatejhez nagyon lassan hozzákeverni mintegy 4dl olajat, én olívával és szőlőmaggal fogom kipróbálni. Azt mondják, a DM-es szójatejből a legjobb állagú, és a Joyásból a legfinomabb. Nekem mindenesetre nagyon bejött, és mindenféléhez jó.

Előzmény: hu c/2/3 (66)
hu c/2/3 Creative Commons License 2012.04.26 0 0 66

:D:D he he nem is a készítés a bajom csak az hogy mit tegyek bele??? patikai keserűsót vagy méreg áron olyan japán micsodát, vagy jó az ecet???

csupán ennyi.

épp egy japán ismerősömmel dumálok erről, mit lehet még használni4

már ázik egy adag szója, egy két nap mulva lesz csak eredmény. :D

 

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 65

Akkor csináld :-)

Előzmény: hu c/2/3 (64)
hu c/2/3 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 64

hahóóó

van még itt valaki? nekem nagyon aktuális lenne ez a tofu gyártás!

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 63

Micsinálsz a szójababbal, mi van a héjával????

Előzmény: Rasol (62)
Rasol Creative Commons License 2010.12.29 0 0 62

Lisztérzékeny vagyok, benne van a szójaliszt is...:(

De a szójababom ázott egész éjszaka, rengeteg héjától trugyi lett a víz és nem tudom, hogyan szabadulhatok meg tőlük.

Próbáltam leszedni a tetejéről, de eredménytelen. kénytelen leszek megfőzni a babbal együtt, gond? 

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.28 0 0 61

Akkor tkp mire vagy allergiás?

Előzmény: Rasol (60)
Rasol Creative Commons License 2010.12.28 0 0 60

Sziasztok! lehet, hogy fura kérdésem lesz,  de nem tudom, hogy mennyire szabad szója- féle ételeket ennem, ha a szója lisztre allergiás vagyok, de a lisztek 80%-ra is. Vettem egy zacsi szójababot, hogy neki állok tofut készíteni. Többször vettem már kész tofut és imádtam, míg meg nem megláttam a TV-ben , Vecsésen egérürülékkel szennyezett tofut foglaltak le.  félelmetes, ezentúl nem eszem semmiféle kínai kaját, meg.

jó hír Creative Commons License 2010.10.30 0 0 59
Látom, figyelsz.... :-)
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.29 0 0 58
Majd hozod te a feltámasztó receptet :-)
Előzmény: jó hír (57)
jó hír Creative Commons License 2010.10.29 0 0 57
Ajaj, az utólsó receptekkel baj lehetett, mert kihalt az egyébként tanulságos topic...

pedig most akartam kipróbálni, milyen is a szója, és belőle az a sok valami...
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.25 0 0 56
Nálunk hagymás-répás pirított tofu* volt :-)
*2-3mili vékonyra szelt 1x2centis téglalapok
Előzmény: Bosco (55)
Bosco Creative Commons License 2008.04.25 0 0 55
Ma készítettem tofu rántottát. Nos, érdekes lett :) Még gyakorolni kell...de azért megettem :D
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.01 0 0 54
Idézek:

-----Original Message-----
Van tapasztalatotok GABONA TEJ készítő géppel?
Gondolkozom, hogy veszek... esetleg ajánlani tudtok? és az amit ajánlasz
miért jó? :)
ezt találtam a neten, ez elég szimpatikus.
http://www.szojatejgep.hu
Ha jól tudom haverék is tudnak valamit, de az 50e.-... az pedig,
ha csak nem hozza ágyba a tejet akkor soknak tartom. :)

-----Original Message-----
Az 50e-es gép azért több mint csak szójatej készítő.
Erről a gépről van szó: http://www.vitamix.com/
Ennek a gépnek a koppintot másolatát lehet megvenni 50-ért, ami
megszólalásig ugyanolyan mint az eredeti, csak fele annyiba fáj.
Ezzel a géppel olyan pástétomokat lehet csinálni, amit te egy botmixxerrel,
kávédarálóval vagy bármi mással soha.
A fagyasztott gyümölcsöt másodpercek alatt lezúzza és már kész is a shake.
Csinálhatsz vele krémleveseket percek alatt, nem kell főzőcskézni.
Legutóbb kesudió tejet csináltam fél perc alatt. 100g kesudióból 2 liter
tej. Mandulából dettó.
Végeredményben szerintem megéri az árát, igaz tényleg nem olcsó, de hamar
behozza, még ha csak tejeket csinálok vele akkor is.
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.18 0 0 52
A fokhagymás nagyon tutti volt...

A tej forralásakor egy gerezd zúzott foki beleugrott, az íze bennmaradt, a zaccal együtt távozott a rost...

Nyugodtan lehet sózni is, meg fűszerezni is a tejet, mert nem befolyásolja az alvadást...
Előzmény: bazsiteri (51)
bazsiteri Creative Commons License 2007.10.18 0 0 51
Milyen izesítéssel csináltatok már tofut? Magában nem valami nyerő. Be lehet előre borsozni, vagy paprikázni, vagy mi megy még a tofu-hoz?
Előzmény: kisszszoros (49)
bazsiteri Creative Commons License 2007.10.18 0 0 50
OK, akkor jó az is.
Előzmény: kisszszoros (49)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.18 0 0 49
talán a kínai fűszeresnél a nagycsarnokban.... nekem a szimpla keserűsó is bevált
Előzmény: bazsiteri (48)
bazsiteri Creative Commons License 2007.10.18 0 0 48
Hol tudok nigarit venni?
Előzmény: kisszszoros (47)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.18 0 0 47
A magnézium klorid a nigari, azt tengervízből vonják ki, Japániában elterjedtebb mint a keserűsó...
Előzmény: bazsiteri (45)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.11 0 0 46
Az is jó, én is patikai keserűsóval csapatom ki a fehérjét.
Előzmény: bazsiteri (45)
bazsiteri Creative Commons License 2007.10.11 0 0 45
Hol lehet kapni a keserűsót? Patikában kérdeztem, hogy van-e magnézium-klorid, nézett rám azt mondta, hogy a keserűsó magnézium-szulfát. Könyvben viszont magnézium-klorid volt írva. Nem értek hozzá, tehát akkor mit és hol kell vennem???
Előzmény: kisszszoros (44)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.08 0 0 44
Én is keserűsóval szoktam....

Kérdés, hogy milyen ecetet használtál... 20%-os esszenciát vagy 10%-osat, vagy borecetet.

Előzmény: ivettee (39)
kisszszoros Creative Commons License 2007.10.08 0 0 43
A turmixolás után maradt zaccból a lehető legtöbb tejet csak préseléssel lehet kinyerni.

Ez megoldható úgy is, hogy szűrővászonba teszed a zaccot, majd jó alaposan kifacsarod :-)

Előzmény: ivettee (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!