a zabtaj az sehogy. :( egyszerűen nem hajlandó akárhogy ízesítem. de még ugy sem ha felseben rizs vagy szójatejjel adom! nem issza meg :D finnyás kiscsaj ám!
Zabtejet magam szoktam csinálni: zabpelyhet nagyon bő vízben főzök jó puhára, jól megkevergetve, és a levét leöntöm. Méz, fahéj, karob bele, v gabonakávé, méz (fahéj), és már el is fogyott.
Túl sok szóját felnőttként sem érdemes, főleg nem a fiúknak :-)
a szójatejet nem macerás előállítani, de ez a tofu piszkálja a fantáziám. majd a hosszuhétvégn rá fogok érni kísérletezni.
a majonéz is jól hangzik!
de nem merek ennyi szóját etetni a gyerekkel, csak finoman, nehogy kilőjek egy ilyen kaját, mert nézegethetek! (allergia miatt, kicsit tartok tőle ha túl sok szóját etetek még a végén allergiás lesz rá. még cak 2 éves és elvileg- a hivatalos orvosi-védőnői szemlélet szerint még 2 évig nem ajánlott a szója fogyasztása. de mit csináljak ha a gyerek szívesebben eszi-issza mint a rizs meg a zabtejet? a rizs még elmegy, de a zabtól prüszkölt és kiköpdöste! megkóstoltam és bevallom a folyékony széna jobb lehet.) így marad a szója....
Sztem próbáld ki keserűsóval meg ecettel (ez új nekem :-)), aztán számolj be az eredményről :-)
Méregdrágát elsőkörben nem használnám, de egyzser egy próbát az is megérhet.
Én most egy szójamajonézt fogok kipróbálni: 1dl szójatejhez nagyon lassan hozzákeverni mintegy 4dl olajat, én olívával és szőlőmaggal fogom kipróbálni. Azt mondják, a DM-es szójatejből a legjobb állagú, és a Joyásból a legfinomabb. Nekem mindenesetre nagyon bejött, és mindenféléhez jó.
Sziasztok! lehet, hogy fura kérdésem lesz, de nem tudom, hogy mennyire szabad szója- féle ételeket ennem, ha a szója lisztre allergiás vagyok, de a lisztek 80%-ra is. Vettem egy zacsi szójababot, hogy neki állok tofut készíteni. Többször vettem már kész tofut és imádtam, míg meg nem megláttam a TV-ben , Vecsésen egérürülékkel szennyezett tofut foglaltak le. félelmetes, ezentúl nem eszem semmiféle kínai kaját, meg.
-----Original Message----- Van tapasztalatotok GABONA TEJ készítő géppel? Gondolkozom, hogy veszek... esetleg ajánlani tudtok? és az amit ajánlasz miért jó? :) ezt találtam a neten, ez elég szimpatikus. http://www.szojatejgep.hu Ha jól tudom haverék is tudnak valamit, de az 50e.-... az pedig, ha csak nem hozza ágyba a tejet akkor soknak tartom. :)
-----Original Message----- Az 50e-es gép azért több mint csak szójatej készítő. Erről a gépről van szó: http://www.vitamix.com/ Ennek a gépnek a koppintot másolatát lehet megvenni 50-ért, ami megszólalásig ugyanolyan mint az eredeti, csak fele annyiba fáj. Ezzel a géppel olyan pástétomokat lehet csinálni, amit te egy botmixxerrel, kávédarálóval vagy bármi mással soha. A fagyasztott gyümölcsöt másodpercek alatt lezúzza és már kész is a shake. Csinálhatsz vele krémleveseket percek alatt, nem kell főzőcskézni. Legutóbb kesudió tejet csináltam fél perc alatt. 100g kesudióból 2 liter tej. Mandulából dettó. Végeredményben szerintem megéri az árát, igaz tényleg nem olcsó, de hamar behozza, még ha csak tejeket csinálok vele akkor is.
Hol lehet kapni a keserűsót? Patikában kérdeztem, hogy van-e magnézium-klorid, nézett rám azt mondta, hogy a keserűsó magnézium-szulfát. Könyvben viszont magnézium-klorid volt írva. Nem értek hozzá, tehát akkor mit és hol kell vennem???