Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2006.01.24 0 0 12
_NEM_ a rendszergazdák a hibásak, ők áldozatai ennek a fostalicska rendszernek... Ha az ME-n tanulsz, sétálj át a sárga házba (Infó intézet, még mielőtt valaki rosszra gondolna), és kérdezd meg az ott dolgozókat, mi a véleményük rőla...

Az alábbi "vélemény" nem tőlük származik, de pontos (kór)képet fest erről a rakat ...-rról: http://www.freeweb.hu/neptunsux/
Előzmény: Jani2 (10)
Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 11

Mág = Még

Nagyon elkeseredett vagyok, hogy miért kényszerítenek minket a lehetetlenre.

Persze a Csomalungma sem volt akadály.

Nade azéééért??? :-((

Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 10

Sajna elcseszték!

Mág az adófizetők pénzének megcsapolása talán még elviselhető volna, bár az erre feltehetőleg elvárásilag rászakosodtaknak ezt meg kellett volna figyelni.

Itt az élő példa a diákoknak, hogyan kell semmiből pénzt előállítani! Mégcsak bankjegyhanisítónak sem kell lenni, hanem fehérgallérosoknak. Na ezt tanúljátok meg Diákok - mármint ez a szelleme az egésznek. Nesze semmi, de jól fogd meg, különben fel sem jelentkeztds a vizsgára, aminek az értékelését ITT, a Neptunon kapod meg.

Tehát jól fel lehet készülni.

Egy nagyon bosszankodó írja ezeket. Visszaélnek a lehetőségeikkel!!

Vajon kik lehetnek a drága rendszergazdák a sleppel együtt?

Előzmény: ZE (9)
ZE Creative Commons License 2006.01.23 0 0 9
A neptun tervezésekor cseszték el szerintem: az egyszerű fejleszthetőséget (egy darab wendózos alkalmazást kell megírni/tesztelni!) tartották szem előtt, nem pedig az igen komoly igényként jelentkező skálázhatóságot. (Jó, persze wendózból is lehet qrva nagy fürtözött szerverfarmot csinálni -- iszonyat drágán).
Az egészet webes alapokon, megfelelő biztonsági megoldásokkal sokkal jobbra is meg lehetett volna csinálni, akár az UI-t, akár az adatszerkezetet nézzük, de kellett valakinek a píz...

Előzmény: Jani2 (8)
Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 8

Köszi Zutymó, Te a saját bőrödön érzed.

Ha felkészültek volna számítástechnikailag, akkor ez a sok jó diák nem szemvedne ennyit.

DEhát a tanárok ugyanazok voltak. És még pénzt is kértek a rendszer megvalósításához. Tuti, ezzel magukat is védhetik. Pedig nem ez volna a cél, hanem sima működés.

Már megint jól el lett jól cseszve az egész!

Még1*. Nyugodtan tanúlhatna a diák, ha nem kellene ezen rosszul kivitelezett rendszernek az áldozatának lennie.

Persze így hatékonyabbnak kell lenni, ami megoszlik a napi időbeosztásnál 1/2 Nepnun, 1/4 tanulás, és 1/4 pihenés.

Nem szabad elfelejteni, hogy az 1/2 Neptun letöltéseinél szunyókálással az 1/4 pihenés időintervallumának bővítése elérhető. A tanulási időszak nem javítható ezen módszerrel.

Előzmény: Törölt nick (5)
ZE Creative Commons License 2006.01.23 0 0 7
Én mostanság már nem kapok üziket a nyeptunból, korábban viszont jöttek, általában bölcsész hallgatóknak szóló marhaságok, annak ellenére, hogy a kieg. infót hagytam ott (a szakmailag hasznos tárgyak (plusz a fizika és matek szigorlat) után...).

Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 6

Káosz az van.

Miért nem zsarolás az, hogy Anya-Apa adjatok pénzt, mert hiába mentem el - pénzfizetés mellet - megnézni az adataimat a Naptun rendszerben, de nem elérhető, így ráköltöttem. Hiába fizettétek be odahaza, én máshol tanulok. Pedig csak meg szerette volna nézni az adataimat, és bejelenkezni a vizsgákra. És még el sem érhető.

Kénytelen lesz újra próbálkozni, talán éjfélkor is. Inkább tanulna, vagy pihenne. Rákényszerül szerencsétleny. :(

Előzmény: Mad árka (4)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.23 0 0 5
Ökölharc most is van, ez a röhej. Nálunk minden félév legelején, a tantárgyfelvételkor totális káosz van. Nincs szabályozva, hogy a Neptunos jelentkezési sorrend a fontos az órákra történő jelentkezésnél vagy a személyes tantárgyfelvétel. Ezért a csoport egyik fele a nap felét benn tölti a tanszéken és várja a tanárokat, hogy jelentkezhessen, a másik pedig otthon ül a - gyakran totálisan összeomlott - Neptun előtt és percenként nézi, hogy feltettek-e valami új tantárgyakat. Ha igen, az illető felveszi a tárgyat 5-6 haverjának is, akik megadták neki a kódot. Persze így egy pillanat alatt betelik az összes hely, így mire a tanszéken sziesztázók hazamennek, nekik már nem marad hely. Magyarán a személyes és a neptunos tantárgyfelvétel egyidejűleg teljes lehetetlenség, a diákok meg egymás anyját szidják a hülye rendszer miatt.
Előzmény: fokhagymabors (1)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 4
Mármint a káosz általános a rendszeren belül - a zsarolással nem értek egyet.
Előzmény: Mad árka (2)
Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 3
A 0 km kő Bp-en van, a Nepnun meg a Neten. Ezeket használják a hallgatók.
Előzmény: Zsoldos (0)
Mad árka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2
Üdv!

Szerintem ez nem egyedi jelenség. Én két felsőoktatási intézménynek vagyok a tagja, de mindenhol hasonló a káosz mértéke, de mivel a változatosság gyönyörködtet, többnyire mindig mással kell küzdeni. A számítógépes rendszer általában halál. De a többi sem kutya.
Előzmény: Jani2 (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1

a magyar nyelvtan szakos hallgatókkal esett meg ez, igaz?

(szépemlékű egyetemi éveim... hol volt akkor még neptun... ökölharc a tanszék előtt egy hétig!)

Zsoldos Creative Commons License 2006.01.23 0 0 0
A Neptun nem 0 km-re van Miskolctól ugye? :)
Jani2 Creative Commons License 2006.01.23 0 0 topiknyitó

Kedves Szellemi Rabszolgák. Mindenképpen a Neptun fedőnevőnevű programot kell használni, amely rendszeresen nem elérhető. E miatt rengeteg időt kell eltölteni, hogy NA VÉGRE bejöjjön.

Ugyanakkor - gyakorlatilag előírják, hogy használjad, így, ha nincs ott lehetőség, akkor külön rengeteg időt és pénzt kell rá pocsékolni, miközben tanulhattál volna is.

Visszaél a Neptun kitalálói az emberek lehetőségével, sőt zsarolja. Zsarolja!

Valahol jó lehetne, de megint az alapvető okok!! Nem működik megfelelően, bonyolult a kezelhetősége, és ami a legfontosabb!

Nem mindenki tudja elérni, e miatt rákényszerül a Szülei zsarolására.

A kör bezárult, Tessék adni Pénzt kedves továbbtanuló szellemi rapszolga.

Még csak nem is tiltakozhatsz, Mivel a Miskolci Egyetemnek nincs Fóruma. Vagy odamégy a tanársegédhez??

Ezekre és hasonlókra kérném a reagálást, bár biztos, hogy az egyetemnek nevezett képződmény diákjai tanúlnak, hogy legyen idejük a Neptun sokadszorra való megkeresésére.

Szörnyű!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!