Keresés

Részletes keresés

huyghens Creative Commons License 2021.06.19 0 0 59

Ja, lemaradt a folytatás, jelképes összegért 3 ezer forintért eladó.

huyghens Creative Commons License 2021.06.19 0 0 58

Gyűjtőknek ajánlom. Bár tudjuk, hogy elavult technika de kapcsolódik a topikhoz.

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.30 -2 0 57

(Ennyi év után újra megnézve egyébként csalódást okozott...)

Hát igen.

Előzmény: zauberdrache (3)
bcspk Creative Commons License 2010.11.08 0 0 56

Megrendeltem a DIVIDO-tól is, remélem megjön! :-)))

Előzmény: Bign (55)
Bign Creative Commons License 2010.11.07 0 0 55

A Kapcsolat c. film itt rendelhető:

http://www.divido.hu/index.phtml?op=product&product_id=12298

Kizártnak tartom, hogy benne lenne a kínálatba, ha nem.

Előzmény: bcspk (53)
Bign Creative Commons License 2010.11.07 0 0 54

Én a könyvet javasoltam, tehát nem biztos, hogy érdemes keresni a filmet. :O)

Előzmény: bcspk (53)
bcspk Creative Commons License 2010.11.06 0 0 53

Köszi a tippet, de kár, hogy normális úton nem megy. Lehet, hogy hülyeség, de megszoktam vásárolni eredetiben azokat a filmeket, amiket kedvelek. Úgy gondolom, hogy így adok valamit azoknak akik létrehozták, persze ez lehet, hogy csak egy szentimentális baromság, de egyelőre így érzem helyesnek. VHS-re felvettem annak idején a tévéből, ha a boltokban nem tudom megvenni, majd valahogy megoldom, hogy meglegyen digitálisan is. Üdv. Tibor

Előzmény: Bign (52)
Bign Creative Commons License 2010.11.06 0 0 52

Ha olvastad a könyvet, akkor nagy csalódás fog érni.

Előzmény: bcspk (50)
I k r e k Creative Commons License 2010.11.06 0 0 51

Miért nem töltöd le a filmet egy torrent oldalról? Akár már HD-ben is.

Borítót is meg lehet szerezni, kinyomtatod... Kész!

http://www.cdcovers.cc/search/all/contact

Előzmény: bcspk (50)
bcspk Creative Commons License 2010.11.05 0 0 50

Szia! Én megvettem a sorozatot és azóta meg is néztem. Nagyon tetszett jó volt a majd húsz év elteltével ismét átélni újra a film által teremtett hangulatot és az élményt. Egyes témák végén az azóta történt felfedezéseket is hozzá fűzi személyesen a korosodó Carl Sagan. A sorozat kapcsán megszületett benne a vágy, hogy megvegyem a Kapcsolat (Contact  - egy 1997-es amerikai tudományos-fantasztikus film Robert Zemeckis rendezésében, mely Carl Sagan azonos című regényéből készült) című filmet is DVD-n , de sajnos sehol sem sikerült. Az internetes több filmeket árusító helyen is megrendeltem, amit vissza is igazoltak, de a film sajnos sehonnan nem érkezett meg. Szerintem nem tudják beszerezni. Ha valaki tudna segíteni abban, hogy hol lehet megvásárolni, akkor annak nagyon örülnék. Üdv. Tibor

Előzmény: opel123 (49)
opel123 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 49

Most láttam, hogy kapható a Kozmosz.  Gyermekkorom meghatározó élménye volt.  10 éves koromtól bújtam a csillagászattal kapcsolatos könyveket és pont a legjobb pillanatban kapott el, amikor már megfelelő ismeretek birtokában voltam.  Az addig olvasottakat öntötte képi élményekbe. Alig tudtam kivárni a következő részt.  Éppen akkor kaptam a szobámba tévét és a sötétben Sagannal együtt morfondírozni hihetetlen volt.

Most, hogy újra megnéztem az első rész elejét a neten, az is feltűnt, hogy a mai, futószalagon gyártott, tudományosnak álcázott fércművekhez képest ez milyen összefogott volt és ezt csak erősítette a kiváló fordítás és az azt tolmácsoló színészek hibátlan beszéde.  Szóval egy élmény.  Megveszem az első adandó alkalommal.

NL

Szűcs Zoltán dr Creative Commons License 2010.09.13 0 0 48
Tudom elég régen kérdezted, ez a fórum meg sajnos behalt. Mindenesetre itt letöltheted a filmeket:

http://vastagbel.hu/bin/download/viewtopic.php?f=9&t=121
Előzmény: Laviatana (21)
ottofon Creative Commons License 2009.01.25 0 0 47
Jaj ne már ez az off meg on. Van aki nem olvas el egy 2 soros bejegyzést ha off van előtte?
Előzmény: CiniKuss (45)
CiniKuss Creative Commons License 2009.01.19 0 0 46

OFF

Bár izgalmas lenne ilyen dolgokról tárgyalni, de neked is csak azt üzenhetem, mint az imént ottofon-nak...

ON

Előzmény: T.V. (43)
CiniKuss Creative Commons License 2009.01.19 0 0 45

OFF

Én a az ilyen fajta hozzászólásokat - bármennyire is érdekes témáról is szólnak - minimum OFF és ON közé szoktam rakni (ahogy most is teszem) mivel nem az eredeti témáról szólnak, és egyébként sem a Tudomány-ba, hanem a ValFil-be valók...

ON

Előzmény: ottofon (42)
pint Creative Commons License 2009.01.19 0 0 44
sagan meg forog a sírjában.
T.V. Creative Commons License 2009.01.19 0 0 43
A válaszom a kérdésedre az, hogy ha az igazat akarod tudni, akkor minden kérdésedre a válasz a Bibliában van. Javaslom az Újszövetség olvasását, és ha nyitott vagy arra, hogy Jézus Krisztusnak esélyt adsz, hogy tényleg az Akinek mondja magát, azaz, hogy Ő a Szabadító, akkor találkozhatsz Istennel. Erről Isten azt mondja, hogy zörgetek a szíved ajtaján, és ha beengedsz, én veled  fogok vacsorázni (Jelenések könyve 3,20). Ami fontos, hogy az Isten beszédének olvasásakor, nyitnod kell, azaz készen kell lenned, arra, hogy akár ez lehet az igazság. Ahogy korábban írtam "Aki őszinte szívvel keres engem, az megtalál.". Kívánom, hogy Te és mindenki aki olvassa ezt a fórumot, találja meg az Istent, aki minden embert szeret, mert Ő a Szeretet. Utóiratként: Ne menjetek az életetekben úgy tovább, hogy nem adtatok esélyt Istennek, hogy kijelentse magát nektek, mert vele élni több mint csodálatos, Ő az örök életet ajánlja fel nekünk Jézus Krisztusban.
ottofon Creative Commons License 2009.01.17 0 0 42
Kicsit bővebben kifejtenéd ezt az "isteni" találkozást? Szerintem többeket érdekelne. Hogy találkoztál vele, hol, milyen szintű a kommunikáció, (gondolat, álom, stb) és milyen gyakori. Kell-e meditálni hozzá, milyen többletet adott az életedhez? Várjuk tényszerű beszámolódat!
Előzmény: T.V. (40)
pint Creative Commons License 2009.01.16 0 0 41
gratulálok, és sok sikert az életben. én más úton járok, nem szeretem a leegyszerüsített gondolkodásmódot.
Előzmény: T.V. (40)
T.V. Creative Commons License 2009.01.16 0 0 40
Pontosan ez az, nem zártam ki az összes más lehetőséget, hiszen én is egy igazságot kereső ember vagyok. Sok mindent megvizsgáltam és átéltem az életemben, és Jézus Krisztusban találtam meg azt, amit egész életemben kerestem. Ajánlom Neled is! 
pint Creative Commons License 2009.01.16 0 0 39
nekem ez nem tűnik félreérthetetlennek. maradjunk annál, hogy ez hit. a biztosságát pedig az adja, hogy nem hagysz helyt a kételynek. könnyű úgy biztosnak lenni valamiben, ha eleve kizárod az összes más lehetőséget.
Előzmény: T.V. (38)
T.V. Creative Commons License 2009.01.16 0 0 38

Igazából ez olyan mint a szerelem. Nem tudod megmagyarázni, nem tudsz kézzel fogható bizonyítékot szolgáltatni, mégis határozottan tudod, hogy ott van a szívedben. Egyébként a Kapcsolat című filmnek is ez volt a mondanivalója, nem lehet bizonyítani, de van. Az egyedüli bizonyíték én vagyok, hogy elmondom, azt hogy megtapasztaltam, és azóta is naponta tapasztalom, hogy Isten bennem van. Azt mondja Isten, aki őszinte szívvel keres engem, az megtalál. Bátorítalak, keresd Őt!

pint Creative Commons License 2009.01.16 0 0 37
"2000-ben félreérthetetlen módon találkoztam az Univerzum megteremtőjével Istennel"

élmény lehetett. de vajon hogy nem lettél te világhíres, ha egyértelmű bizonyítékot találtál isten létezése mellett? nem értem. nem kéne neked sajtótájékoztatót tartani? legalább a pápának írhatnál levelet, ő biztos felkarolná az ügyet.
Előzmény: T.V. (36)
T.V. Creative Commons License 2009.01.16 0 0 36
Sziasztok! Szeretnék a Kozmosz sorozathoz pár gondolatot megosztani veletek, hogy én hogyan gondolkodok róla. Gyermekkorom egyik meghatározó sorozata volt, és úgy gondolom, hogy ma éppen olyan fantasztikus, mint amilyen volt annak idején. Nem gondolnám, hogy elavult volna, mert szerintem egy film értékét nem az éppen aktuális technikai színvonal kell, hogy meghatározza, hanem a tartalma, azok a gondolatok, amelyeket egy olyan ember fogalmaz meg, aki őszintén keresi az igazságot. Véleményem szerint Carl Sagan pontosan ilyen, aki nemcsak a száraz tudományos tényeket ismétli, hanem a saját személyiségén keresztül, gyermekkori kíváncsi gondolatait is elénk tárja, és ez az őszinteség nekem nagyon tetszik. Veszélyes ez a fajta feltárulkozás, és ez támadási felületet is kínál sok embernek, de ez szerintem, olyan kincs amiért érdemes kockáztatni. Engem leginkább az ragadott meg, hogy Ő személyesen hogyan látja azt a világot, amely körülvesz minket és csodálattal tölt el. Hogyan jutott el felismerésekre kompromisszumok nélkül, szigorúan a tények ismeretére alapozva. Azt gondolom, hogy sok mai sorozat sehol nincs a Kozmosztól, mert ez a sorozat sokkal többet ad mint ismeretet. Az ismereten túl a világ felfedezésének a vágyát, és arra inspirációt, hogy keressük a kérdéseinkre magunk a válaszokat. Elárulom nektek, hogy egy szomorú dolog van Carl Sagannal kapcsolatban, hogy bár az igazságot keresi a sorozatban, mégsem jut el az igazság megismerésére. 2000-ben félreérthetetlen módon találkoztam az Univerzum megteremtőjével Istennel, és megtapasztaltam, hogy Isten létezik, és Ő nem más mint az, Aki Jézus Krisztusban jelentette ki magát. Azóta másképpen gyönyörködöm az Univerzumban, vagyis pontosabban, az Univerzum varázslatos tökéletességének megismerésén keresztül az alkotó Istenben. Tudjátok én egy olyan ember vagyok, aki hasonló módon Carl Sagan-hez keresem az igazságot, és minden dologban magam akarok utánajárni és meggyőződni, arról hogy mi is az, Ebben éltem az életemet, amikor Isten megszólított, és ez csodálatos. Végezetül Carl Sagan-t maximálisan tisztelem, és az Ő általa elkészített Kozmosz sorozathoz a mai napig nem találtam hasonlót.

ottofon Creative Commons License 2009.01.11 0 0 35
Elnézést kérek, világért sem akartalak sem megbántani, és vagdalózni sem.  Távol áll tőlem hogy jó embereket bántsak.
Előzmény: pint (34)
pint Creative Commons License 2009.01.10 0 0 34
nem én értettem félre, hanem te mondtad rosszul. olvasd el azt az egy mondatot, és értelmezd. annyi lenne a dolgod, hogy ezt mondjad: bocs, rosszul fogalmaztam. de nem, te továbbra is vagdalkozol.

kapcsolat vagy kozmosz, ez most részletkérdés, figyelmetlenül olvastam, de nem változtat semmit.
Előzmény: ottofon (33)
ottofon Creative Commons License 2009.01.10 0 0 33

Szerintem te értesz félre.

Azt írod: "tehát azért nem szabad rosszat mondani a kozmoszról, mert sagan írta"

Én nem azt mondom hogy nem szabad rosszat mondani a műről, és végképp nem azt hogy azért mert ő írta! Te a politikát is sajátosan értelmezheted... :)

Akkor leírom hogy gondolom: Ami tény: a világ egyik legnagyszerűbb embere. A mukássága, szakértelme, egyéb emberi tulajdonságai emelik e kategóriába.

Én azt kértem, hogy védjük meg az olyanoktól, akik a mű felszínes ismeretsége alapján gyalázatos véleményekkel keltik azt a képet azon személyekben akik esetleg egyáltalán nem ismerik, így elvesztik érdeklődésüket iránta.

A másik dolog amit félreértettél (igaz az én hibám hisz ez Kozmosz topik) hogy én a KAPCSOLAT című regényéről írtam amit írtam.

http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=10631

Ami a nőmet illeti arra a következő a válaszom: Szeretm a nőmet. Nagyon. Van nála szebb, háziasabb, gondoskodóbb és talán szexisebb is, DE ez az egyveleg ami őt jellemzi nekem a legjobb akivel valaha is találkoztam. Szóval nem hagyom el. Ifjú koromra értettem a megjegyzést, mikor még az számított kinek volt átlagos mércékkel mért "jobb" csaja. Amikor a dizsiben az épp aktuális partnerünket simán lecseréltük egy "jobbra". Azt hozzá kell tennem, hogy én csak általánosságban beszéltem, és direkt odatettem a :) jelet is.

Előzmény: pint (32)
pint Creative Commons License 2009.01.09 0 0 32
na várjunk csak, te nem ezt mondtad, hanem:

"Ne engedjétek hogy a világ egyik legnagyszerűbb emberének alkotását alázzák!"

tehát azért nem szabad rosszat mondani a kozmoszról, mert sagan írta. ez helytelen! akárki is írta, attól az még kritizálható. egy mű nem attól jó, hogy sagan írta, vagy akárki írta. hanem attól jó, hogy jó, és kész. elvileg egy hülye is írhat jót (vak tyúk), és egy zseni is írhat hülyeséget (gyenge pillanat).

a kozmoszkritikával nem az a baj, hogy sagant támadja, hanem hogy nem láttunk semmiféle érvet, amire támaszkodna.

(ui: ha elfogadsz egy javaslatot, a barátnődnek/feleségednek nem mondd meg, hogy rögtön elhagyod, ha találsz nála jobbat.)
Előzmény: ottofon (31)
ottofon Creative Commons License 2009.01.09 0 0 31

Mit értesz a bálványimádáson??? A legjobbat az ember önmagához képest a legjobban szereti. Én nem láttam még jobb filmet így természetesen imádom. És persze nyitott vagyok, ha valaki mutat jobbat akkor azt fogom jobban imádni. Olyan ez mint a nők. :)

Előzmény: pint (30)
pint Creative Commons License 2009.01.09 0 0 30
a világ legnagyszerűbb embere is alkothat néha szemetet. amit te mondasz, az bálványimádás.

a film egyébként szerintem is jó volt, a könyv meg még jobb.
Előzmény: ottofon (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!