Milyen stratégiák rajzolódnak ki előttünk közeledve a választásokhoz. Nyilván a pontosat csak bennfentesek ismerik, de lehet agyalni a a mozaikokból, hasonlóan a régész munkájából, ahogy egy valamikori kerámia edényt összerak a cserepekből.
A strukturális változás hiányát az EU most számon is kéri.
Emellett igen komoly problemak vannak a törvényesség betartásával és betartatásával is. A köztisztviselők erre esküt tesznek. Senki sem kérő őket számon?
Nem keverlek, már csak azért sem, mert jómagam voltam ktv (és ha rajtam múlik soha nem leszek többé, mért szeretem, ha valami értelme is van a munkámnak). Nem (csak) rólad volt szó, hanem általában a közalkalmazottakról, belőlük pedig túl sok van, még ha belőled túl kevés is. Ha tényleg mégis téged építenek le, innen kívülről te is ezt fogod mondani.
Ha repülök, nem marad (nem kart) karbantartó, a diákok fognak havat lapátolni nulladik és testnevelés órában. A tanár fog zárat javítani és ablakot üvegezni.
Az értelmiséggel nem csak forradalmat nem lehet vívni, de választást nyerni sem. Másrészt ha Kádárra van kereslet, lesz Kádárból kínálat is - akár túlkínálat is.
Érdekes lehet, ahogy a "látványból" megpróbáljuk rekonstruálni az eredeti elképzelést, amely nyilvánvalóan teljes részletességgel csak a bennfentesek előtt ismert. A topichoz az adta az ötletet, hogy szemünk elött bontakozik ki pl a Fidesz retorikája, ahogy negatív töltést visz a "luxus" szóba (luxusprofit, luxusbaloldal) OV feltünően tré öltönyben jelenik meg a nyilvánosság előtt, Majd a Vizslában szembeállítják a "luxusbaloldal" 2 prominensével, akit drága öltönyökben, drága használati tárgyakkal, "luxus" környezetben, luxus hobbikkal ábrázolnak. Nyilvánvaló az MSZP kampányában is fogunk találkozni, hasonló több héten átívelő akciókkal. Jó lenne időben felismerni. Szóval fiúk, lányok szabad az agymenés, lehet találgatni, jósolgatni, hogy miből mi fog kisülni, milyen meggondolás vezette a spindoktorokat, amikor kitalálnak valamit a plebs befolyásolására... Végül is szinházban vagyunk...