Csak gondoltam megkérdezem, hogy kinek mi a véleménye. 1998-ban a választások előtt voltak. Tudom, hogy az akkori idők semmiben sem hasonlítanak a mostaniakra, de mégis kiváncsi vagyok, hogy mit gondoltok.
Füstölgő hátizsákhoz riasztották a tűzszerészeket péntek délután Budapesten.
A gyanús csomagot a József körút 33. szám alatti OTP-fiók előterébe tette le valaki.
A tűzszerészek megérkeztek a helyszínre, de csak azután nyúlnak a hátizsákhoz, hogy kiürítik az épületet.
Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre megerősítette az információt. A forgalmat a Blaha Lujza tér és a Baross utca között lezárták, a környéken nagy dugó alakult ki.
Tudósítónk szerint legalább öt rendőrautó és két kisbusz érkezett a helyszínre, de mentőautót és tűzoltóautót is látni. A 4-6-os villamosok járnak, de a Rákóczi téren nem állnak meg.
Úgy tudjuk, a József körút 33. lakói csak éjfél után mehetnek haza.
Az MTI információja szerint a csomag pukkanó hangot adott, mielőtt füstölni kezdett volna.
Miből gondolod, hogy a szlovák titkosszolgálat provokál? Néhány hete már volt arról hír, hogy a rendőrség újabb információkhoz jutott a 88-as robbantásokról is. Nyilván együtt kell működni a titkosszolgálatoknak is.
Tóth András már célozgat: A külföldi bűnözők (találd ki milyen nemzetiségűek) megbízásra robbantanának. hvg.hu >>>
Ez a „figyelmeztetés” nem más, mint a fasiszta szlovák titkosszolgálat – a SIS - aljas provokációja, durva beavatkozása a magyar belügyekbe. Nyilvánvaló, hogy a FIDESZ-t próbálják így gyanúba keverni, és ezzel az MSZP választási esélyeit növelni.
Felszólítom a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a leghatározottabban utasítsa vissza Szlovákia arcátlan beavatkozását a magyar belügyekbe, és tegyen meg minden tőle telhetőt, az ellenséges titkosszolgálatoknak a közrend és a társadalmi béke megzavarását, valamint az országgyűlési választások kimenetelének befolyásolását célzó akcióinak elhárítására!
(Elnézést, hogy régi rossz szokásomhoz híven, magamat idéztem, de ezt most nagyon fontosnak tartom.)
Azt nem tudom hogy lesznek-e robbantások, de azt igen, hogy milyen forgatókönyvvel. Ha emeszpés, eszdéeszes politikus ellen követnének el bármit, robbantanának háza/lakása/irodája/autója/kertkapuja közelében, azért az aljas fidesznyikek a felelősek, személy szerint Orbán Viktor. Mert a fasiszta csürhének semmi sem drága a hatalom megszerzéséért. Ha viszont véletlenül fideszes politikus ellen, akkor az önrobbantás, önmerénylet, önverés, a nyomorult fidesznyikek mindent megtesznek a hatalomért. És a topikot le is zárhatjuk ezennel. :)
Figyelmeztetés a szlovák titkosszolgálattól Népszabadság • Munkatársunktól • 2006. március 28.
Lapunk - Pozsonyból származó információk alapján - úgy értesült, hogy fokozott óvatosságra intette a szlovák titkosszolgálat (SIS) magyar "társszervezetét", a Nemzetbiztonsági Hivatalt. Arra figyelmeztetnek, hogy értesüléseik szerint megeshet, hogy a kampány finisében robbantásokat hajtanak végre Magyarországon.
A Népszabadság tudomása szerint a SIS nehézsúlyú bűnözök után nyomozva "botlott" az információba. Dunaszerdahelyi szervezett bűnözői körökben ugyanis három, Horvátországban tevékenykedő, Magyarországon is gyakran megjelenő személyről azt állították, hogy robbantásokat terveznek hazánkban. A SIS - pozsonyi információink szerint - úgy értesült, hogy az esetleges akciók a hatalom tekintélyének aláásását célozhatják. Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő politikai államtitkár lapunk értesülését semmilyen formában nem kívánta kommentálni. Tóth csupán annyit mondott: amennyiben ilyen súlyú információ érkezik a nemzetbiztonsági szolgálatokhoz, akkor haladéktalanul értesíteni kell a miniszterelnököt, a nemzetbiztonsági kormánykabinet vezetőjét, illetve az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökét.
Soha nem tudtuk meg a dolgok hátterét. Esetleg csak okoskodhatunk - mint azt pár jogász végzettségű teszi - hogy kinek is az érdekében állt mindez és ezzel a frankót is megmondja. Persze én nem teszek ilyet.