Én nem adózok, úgy döntöttem!
Elég sápot húznak le rólam így is.
Elmegyek a fehér gazdaságba és önfenntartom magam. A társ.biztosítást fizetem, a többi levan. Nem érdekel a duma, hogy akkor miből tartják el a betegeket, meg a nyugdíjasokast, meg az utak, meg a kórházak, meg az iskolák.....
Teljesen ugyanígy jártam!!!!! Új útlevélért voltam és rosszul szerepelt édesanyám neve az adatbázisukban (egy ékezet hiányzott). Érdekes, tíz éve még jó volt. Valaki nagyon elbaszott valamit a központi adatbázisban az tuti!
Baromi egyszerű: a vállalkozó annyit fog fizetni az alkalmazottjának amennyit neki megér, pótolhatatlan alkalmazottnak, aki sok pénzt keres a vállalkozónak akár sok pénzt is hajlamos fizetni, olyannak akit a sarki kocsmából öt perc alatt pótolni lehet a minimálbért is sokallni fogja. Ráadásul a "pótolhatatlan" alkalmazott előbb-utóbb egy csomó hasznos "ingyen" megszerzett információ birtokában saját céget alapít, úgyhogy igenis tessék megkeresni legalább egy terepjáró árát/pótolhatatlan alkalmazott :)
Nem szponzorálom a taníttatásotokat, útjaitokat, közintézményiteket, kórházaitokat....
Oké, de akkor ne tanulj és ne tanuljanak a gyerekeid se a mi adónkból.
Ne közlekedj a mi adónkból épült és fenntartott utakon.
Ne intézz semmit az általunk fenntartott közintézményekben.
És ha beteg leszel.....
L.n.D!
Nem szponzorálom a taníttatásotokat, útjaitokat, közintézményiteket, kórházaitokat....
Remélem, nem is akarod használni az iskoláinkat, útjainkat, közintézményinket, kórházainkat. Különben sima tolvaj vagy. A más pénzéből tanulsz, jársz, utazol, ügyintézel, gyógyulsz. Börtönbe veled!
Igazatok van !
Lássuk, szerencsétlen topiknyitón (ill. az ő szándékán)
Egyáltalán miért kell adót fizetni? Még senkit nem vágtak ki a mentõbõl, mert TB elmaradása volt.
Életfilozófiám: adózzon az, akinek ez a hobbija. Ezért van az önbevallás, nem?
Én nem támogatom a demagóg politikusokat, a népszivató bürokráciát, a tehetetlen önkormányzatokat, a müködésképtelen igázságszolgáltatást, a korrupt rendõröket, az összeomló egészségügyet, a szinvonaltalan oktatást, sem a segélyt eljátékgépezõ családokat.
Minden befizetett adóforint csak eme rendszer továbbélését segiti elõ.
Majd ha az adóból, K+F, infrastruktura, munkahelyteremtés lesz, akkor szóljatok.
Azt mondja a közjegyző, hogy ez nem elég, kellene még egy 30 napnál nem régebbi cégkivonat, mely bizonyítja, hogy valóban már bejegyzett céget módosítok
Mondjuk azt a közjegyzőt elküldtem volna a picsába, mert nekik van joguk a cégjegyzékbe betekinteni ( sőt, talán még kivonatot is adni.)
Úgyhogy igaz, az állami apparátus egy túró, de közjegyzőkről én is tudok jókat mondani ..:{{{)
"És ha a vállalkozóknak jól megy, akkor mindenkinek jól megy, ugye?"
Valahogy úgy. Mert a vállalkozók lesznek azok, akik a megtermelt profitból újabb munkahelyeket hoznak létre, ahova az addig segélyen élők elmehetnek dolgozni. Ezzel járulnak hozzá az általános közjóhoz.
"Végre valaki bevállalta a tömeg alapszintű oktatását:-)"
Eheheh :-)))
Kedves aimer!
"Nem a közszférában dolgozom, tehát nem te termeled meg a béremet..."
Ezért vázoltam fel a versenyszférában dolgozó alkalmazottak esetét. :-)
"Azért, én keményen megdolgozom, nem könyöradományként kapom..."
Elhiszem!
"Az, hogy egy vállalkozó mit fizet, és mit nem, azzal teljes mértékig tisztában vagyok..."
No, ebben már nem vagyok olyan biztos (lásd lent).
"A magáncégek alkalmazottaitól is keményen le van vonva az adó, azt nem a vállalkozó fizeti."
Hát akkor ki a szösz? :-) Te mész be havi rendszerességgel befizetni, vagy a vállalkozód? Te felelsz a teljes vagyonoddal a köztehertartozásért, vagy a vállalkozód?
"Az, hogy a vállalkozók teljes vagyonukkal felelnek a dolgokért, az csak leírva van így, ugyanis én még nagyon kevés olyan vállaalkozóról hallottam, akitől adócsalás miatt kobozták volna el a vagyonát...."
Jaj. :-) Össze tetszik keverni az adócsalás fogalmát (ami büntetőjogi kategória) a köztehertartozással. Adót úgy csalsz, hogy eltitkolod a bevételeidet, esetleg hamis bizonylatokkal feded le a nyereségedet stb... Köztehertartozásod meg lehet BTK-ba ütköző bűncselekmény elkövetése nélkül is, például úgy, hogy csődbe jut a vevőd, vagy egyszerűen csak nem fizeti ki a számládat és emiatt te sem tudod fizetni az államnak az alkalmazottaid bére utáni közterheket. És ilyenkor az állam behajtja a tartozást úgy, ahogy tudja, akár eldobolja a házadat is a fejed fölül. Szóval maradjunk annyiban, hogy adót ténylegesen az fizet, aki be is fizeti az államkasszába és aki felel azért, hogy az állam megkapja a részét. Te alkalmazottként csak segítesz a vállalkozódnak abban, hogy kitermelje a béredet terhelő közterheket, a befizetésük miatt azonban semmiféle felelősséggel nem tartozol, bármilyen gáz esetén mosod kezeidet, miközben azzal legyezgeted a hiúságodat, hogy adófizető vagy. :-)
"...Persze, de a jónépnek a társadalmi igazságosság és a langymeleg kádárizmus kell. :-( Sajnos a legtöbben annyira egyszerűek, hogy nem fogják fel: ha a vállalkozóknak rosszul megy, az mindenkinek rossz lesz."
És ha a vállalkozóknak jól megy, akkor mindenkinek jól megy, ugye? Mert a vállalkozó, nem új dzsippet fog venni magának mégegyet, hanem a minimálbér fölé emeli az alkalmazottak bérét...Ugye, ezt akartad mondani? Nevetséges
Nem a közszférában dolgozom, tehát nem te termeled meg a béremet... Azért, én keményen megdolgozom, nem könyöradományként kapom... Az, hogy egy vállalkozó mit fizet, és mit nem, azzal teljes mértékig tisztában vagyok... A magáncégek alkalmazottaitól is keményen le van vonva az adó, azt nem a vállalkozó fizeti. (Feltéve, hogy az alkalmazott bére nem a vállalkozóé...) Az, hogy a vállalkozók teljes vagyonukkal felelnek a dolgokért, az csak leírva van így, ugyanis én még nagyon kevés olyan vállaalkozóról hallottam, akitől adócsalás miatt kobozták volna el a vagyonát.... Arról viszont annál többet, hogy nem fizették ki rendesen az alkalmazottaikat... Tehát, vérzik a szívem a vállalkozókért.
Te setét, nézz már körül, mielőtt belebrekegsz. Szlovákiában ugyanannyiba kerül a benzin, mint itthon. Minek menjen az ember oda-vissza száz kilométert egy tankolásért?
"Sajnos a vállalkozók sem fogják fel, hogy amíg én, (mint bérből és fizetésből élő) nem választhatom meg az általam befizetett adó összegét..."
Ezzel több gond is van. Ha a közszférában dolgozol, akkor gyakorlatilag semmiféle adót nem fizetsz. Csak azokból az adóforintokból lehet állami feladatot finanszírozni, amelyeket valaki ténylegesen be is fizet az államkasszába. A közszférában dolgozók adója csupán papíron létezik, hiszen az állam nyilván nem képes önmaga adóztatásával bevételre szert tenni. Sajnos erre a közszférában dolgozó diplomások 90 %-a sem jött rá magától, ami viszont a nagyobb baj, hogy ennek a 90 %-nak a fele viszont még bővebb magyarázat után is képtelen a dolgok megértésére...
A magáncégek alkalmazottai esetében sem a dolgozó fizeti be adót, hanem a vállalkozó felelőssége az is. A vállalkozó (cég) utalja el az alkalmazottai után fizetendő közterheket különböző állami folyószámlákra, a dolgozó mindebből csak a fizetési kartonját látja. Ha abban a hónapban az alkalmazott be sem teszi a lábát a munkahelyére (pl. megrendelés híján), valakinek akkor is fizetni kell. No és ki fizet? A vállalkozó. Kit vonnak felelősségre, ha nem érkezik meg az állami folyószámlára a pénz? A vállalkozót. Teljes vagyonával felel a tartozásért. Hát, ennyit arról, ki az, aki ténylegesen adót fizet. :-)
"...amíg én, (mint bérből és fizetésből élő) nem választhatom meg az általam befizetett adó összegét, (mint ők) addig nem tudom tolerálni a vállalkozók minimálbér utáni adózását."
Hogy a vállalkozó minimálbérre van bejelentve, még nem jelenti azt, hogy maga válaszhatja meg az általa befizetett adó összegét. A vállalkozó munkabér és vállalkozói jövedelem formájában jut pénzhez, minimálbérként csak minimálbérhez jut, a jövedelmének a többi részét más adózási szabályok szerint sarcolja meg az állam. Abból fizet társasági adót, osztalékadót, iparűzési adót. Ez sem kis összeg, az első tétel például közel évi 500 milliárd forintnyi vállalkozói (társasági) adót jelent az államkasszában. Nem árt ezt is tudni a minimálbéres sztorik mellett. :-)
Sajnos a legtöbben annyira egyszerűek, hogy nem fogják fel: ha a vállalkozóknak rosszul megy, az mindenkinek rossz lesz.
Sajnos a vállalkozók sem fogják fel, hogy amíg én, (mint bérből és fizetésből élő) nem választhatom meg az általam befizetett adó összegét, (mint ők) addig nem tudom tolerálni a vállalkozók minimálbér utáni adózását.
nem fog tudni elbocsátani senki 200e közalkalmazottat. még az sem megy hogy éves szinten 50 ezret kirux. a társeurópai szaxervezetek óbégatása lényegtelen, alényeg a járó 3 havi felmondási pénz, amit az állam nem tud kifizetni.
patikus. a multit nem tudja adóztatni, mert ugye a) még adókedvezményes b) már nemaz a de a hq a legolcsóbb adózású tagországban van, itt formálisan csak egy cost centert tart.
kit lehet? hát a KKV szektort és a multik alkalamazottait. a multik alkalmazottai azért nincsenek sokan.
"Ha Orbánék tényleg elbocsátják a 200e közfoglalkoztatottat, megyünk, mint az olajozott villám."
Az legalább egy kicsit segítene a helyzeten...
Kedves hüjjepatikuss!
"Ez a legeslegnagyobb kib@szás, ami kizárólag a kis és középvállalkozókat sújtja."
Persze, de a jónépnek a társadalmi igazságosság és a langymeleg kádárizmus kell. :-( Sajnos a legtöbben annyira egyszerűek, hogy nem fogják fel: ha a vállalkozóknak rosszul megy, az mindenkinek rossz lesz.
persze nem az egesz fizetesed fogyasztod el 25% afaval, mert egy reszet felreteszed pl lakasra stb, de ha figyelembe veszed, hogy az utan a termek utan meg a kereskedelemben hanyan fizetnek barmilyen tipusu adot, vehetjuk 40Ft-nak azt amit tenyleg elkolthetsz
ez 70% elvonas
pedig ott ahol 10 millio az 50m2 panel es 30 millioert meg nem is kapsz egy lakhato BP-i hazat ekkora elvonas tulzas
en is gondolkodom szamlazason bejelentett munkavallalo helyet, foleg ha a szocik az idei valasztason is megveszik a nyugdijasokat az en kontomra
aztan ha a versenyszferaban az utolso munkavallalo is elkezd feketen dolgozni, vagy szamlazik, vagy kulfoldre megy dolgozni mit csinalnak majd az eltartottak?
Az adózás közteherviselés. Aki kibújik alóla önként kirekeszti magát a társadalomból, az országból. Persze meg lehet úgy csinálni, hogy senki ne tudja meg, de az elkövető tudni fogja magáról, hogy ő 1 élősködő. S ha ez úgy gondolod, hogy élvezet, tedd ezt. És soha ne legyen nagyobb élvezeted!