Kedves Topiklakók!
Szerintetek normális, hogy valamennyi polgár négyszázmillió adóforintjából olyasmire költünk, amit jobbadán a polgároknak csak a fele vehet igénybe, ők is csak akkor, ha tőlük eltérő nemű családtagjaikat hanyagolják arra az időre? Szerintetek OK az, hogy egy közpénzből fenntartott fürdő családok számára csak az összes nyitvatartási idő egyhetedében látogatható? Miközben egyébként az index nem reprezentatív felmérése szerint is az emberek túlnyomó többsége családostul, koedukáltan szeret fürdeni? Szerintetek mennyi veszteséget kell még felhalmoznia a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt.-nek, hogy kirúgják végre ezt az impotens vezetőséget? Ha ők vezetnék a Coca Colát, akkor az még ma is csak egy garázscég lenne, a termékeit pedig patikában, vényre adnák, mint enyhe antidepresszánst. Szerintetek?
http://velvet.hu/onleany/rud1221/
http://index.hu/kultur/eletmod/rudas1205/
http://www.petitiononline.com/rudas/
Csót:
b
[2009.07.07. 09:33] Hétfőtől 20 napon keresztül zárva tart a Rudas fürdő, melyet 2005-ben újítottak fel. Most 20 millió forintot kell költeni rá, mivel újra kell festeni egyes részeket, ahol a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által kijelölt festék a felújítás óta levált. Emellett sor kerül a törökfürdő faragott köveinek restaurálására, mely 4 éve elmaradt.
Másképp látja azonban a helyzete a Fürdőbarátok Egyesülete és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH). Előbbi szerint a rosszul elvégzett felújítás következtében penészesednek a falak, mivel megszüntették a fürdő természetes szellőzését, az északi oldalt pedig lefalazták a szomszédos vendéglátóhely miatt. Nemessuri Péter elnök úgy fogalmazott: "súlyos disznóság, hogy ismét 10 milliókat kell költeni a fürdőre".
A BGYH viszont azt állítja, hogy az általuk rendelt műszaki szakvélemény szerint a vakolat azért vált le, mert az a felhordás előtt, még a zsákokban megkötött. A szellőztetéssel kapcsolatban jelezték, hogy az algásodás kivédésére a levegőcserét a szigorú közegészségügyi előírásoknak megfelelően szellőző-berendezésekkel oldják meg, amelyeket a fürdővendégekkel kötött megállapodás alapján csak éjszaka kapcsolnak be."
Kizártnak tartom, hogy valaki a saját gyerekét tegye ki ilyennek. Gondold meg, az, aki a kordon mögül üvöltözött, az direkt a barbárkodásra ment. Nem tudhatta, mikor kap a vízágyúval. Szvsz kölcsöngyerek lehetett a nyakában. Mind fizikailag, mind pszichés szempontból veszélyeztette a gyermeket, azonnal el kellett volna menekíteni tőle a kicsit.
(És igen, ilyenkor szoktam arra gondolni, hogy egy ilyen barbárhoz képest még a farkascsordától is jobb nevelést kapna az a gyerek. Egy normális, konszolidált meleg pártól meg pláne. De ezt lassan ki se lehet mondani, mert a torkodnak akarnak ugrani. Pedig sok gyerek lenne, akki jobban járna vele. Lásd a piricsei cigány kisfiút, aki 13 hónaposan halt éhen. Brr.)
De persze az is lehet, hogy én vagyok még annál is naivabb, mint amilyennek hiszel.
Na ja. Csak tudod, az a baj, hogy a Rudas évtizedek óta nem képes a jelenlegi működésével még arra sem, hogy a saját fenntartásának és időről időre esedékes felújításának a költségeit kitermelje. S akkor hol van még a profit!
Csak párhuzamos példaként említem meg, hogy a nem is olyan régen 100 millióból felújított Pünkösdfürdői Strandot, amely az ország legnagyobb, hatvanezres lélekszámú lakótelepén, Békásmegyeren található, csak most, jóval a felújítás után méltóztatnak megnyitni. Gondolom, a területre vevőként jelentkező lakóparképítő cég mégsem akart annyit tejelni, de ez mellékes. A közvetlen környezetéből is 60000 emberre számot tartó, de amúgy csak a kerületből potenciálisan 120-130-ezer emberre okkal számító strand most 18-án fog megnyílni, ha minden jól megy. És írd és mondd, másfél, azaz 1,5 hónapot kap rá, hogy profitábilisnak bizonyuljon, különben becsukják és eladják magánbefektetőnek! Úgy látszik, az a 60 000 potenciális látogató Pünkösdfürdőn valami okból nem nyom annyit a latban, mint az a pár száz a Rudasban.
Úgyhogy a helyedben nem ugatnék a piacról egy olyan létesítmény tekintetében, mint a Rudas, amelyet évtizedek óta az adófizetők összességétől kisíbolt milliókból tartunk fenn egy olyan kis létszámú közönség részére, amely még arra se hajlandó, hogy legalább a fenntartást finanszírozó áron vegye meg a belépőjegyeket... Hanem nagyon csendben lennék. Persze, a helyedben.
Van féltucat nem-koedukált fürdő, meg ezer koedukált. Ha valakinek az előbbire igénye van, és kifizeti a belépőt, nehogy már valami libbent megmondó diktálja a szabályokat. Megteszi azt beleugatás nélkül a piac.
Ez van, ha a normális, koedukált fürdőzés helyett nemi hovatartozás szerint megosztják a vendégsereget: http://index.hu/politika/belfold/rudas080708/.
Csak úgy mondom, hogy ha mindenki családostul lett volna ott, akkor egyrészt a verekedést provokálók sem mertek volna a gyerekeik, feleségeik szeme láttára így viselkedni, másrészt pedig a megtámadottak is számíthattak volna védelemre. Ugyanis a gyerekei előtt még a legnyuszibb emberkék sem szeretnek gyávának látszani. Arról nem is beszélve, hogy ha egy magamfajta nőszemély fordul elő olyan helyen, ahol valakinek ököllel nekiesnek, akkor az Isten irgalmazzon a támadónak.
Azért ez úgy működik (működne) hogy még a textiles koedukált helyeken is ki van írva gyengébbek kedvéért, hogy "törülköző használata kötelező". Ez teljesen jogos. Sajnos a kultúrközönség nagy része letoccsantja izzadt zsíros hátsó felét a padra amibe aztán szépen dagonyázhat a következő kuncsaft. Tehát a puszta seggét senki se helyezze oda ahova mások is helyezhetik, nemtől függetlenül. Azt meg már le sem merem írni, hogy a hidegvizes csobbanás előtt is illene lezuhanyozni, hogy a testnedvek ne a medence vizében oldódjanak föl.
(A legyszebb oldatot egy négycsillagos szállodában láttam ahol a szauna előtt egy kb. másfél méter átmérőjű és ugyanolyan mély dézsa állt tele hideg vizzel. Ami egyébként baromi jól nézett ki, de ami a tetején úszott...)
OFF Nem sértett meg senki, legfeljebb ugratott, azt is csak áttételesen. De látom, nagyon élvezed az önsajnáltatást és a sértődöttséget, nem is zavarlak ebben tovább.
ON
Nem kéne a témára térni? Ha nem haragszol, nem te vagy az.
OFF Ha nem tudsz magadon nevetni, mikor nem bántanak, csak csipkelődnek, azt meg erőltetett gyerekességnek, sértődékenységnek. Kicsit paranoid jellege is van a dolognak...
Mindegy, te tudod. Az állandó sértődöttség állapotában megmaradni persze szíved joga, csak baromi unalmas. És szánalmas is. Szerintem hagyd a fenébe, sokkal rokonszenvesebb leszel.
Egy fenéket! Ne marháskodj már! Öniróniáról nem hallottál még?
Mellesleg anyósom sokat lendített az imázsán, mikor majd megfulladt, úgy röhögött egy anyósviccen...
Szőke barátnőm imádja a szőkenős vicceket, én meg szintén jókat derülök a kövéres vicceken, mert én meg elég gömbölyű vagyok. Nem kéne kinőnöd ebből a kisfiús sértődékenységből? Vagy ez a szexepiled?
Mellesleg állítólag vannak olyan pasik, akik után a nőcik aprófát pipilnek. Én ilyet még nem láttam, de bociszemmeresztős csajokat láttam már egyszer, egy egész előadóra valót. Tök ciki volt, mert elöl, a tanártól jobbra és kevéssel a tábla síkja mögött volt a bejárat, én meg jó szokásom szerint elkéstem kicsit. Nem is számítottam rá, hogy valaki percre pontosan kezd, de ez az előadó külföldi volt. Én meg beléptem egy olyan előadóba, ahol egy egész seregletre való bölcsészlányka bámulta a vendégelőadót bociszemekkel, tömött, menetelesen emelkedő padsorokból. A pofa ott volt tőlem úgy 1,5 méterre, tehát hirtelen úgy tűnt, mintha én lennék imádatuk tárgya. Elég zavarba ejtő volt és kellemetlen, de vihogtunk egy kicsit, aztán annyi. Alighanem ők is rájöttek, milyen ciki a viselkedésük.