Tárnok Ferenc a Magyar Rádió előtti sortűzben esett el. Aki tud róla az kérem jelezze nekem az adatlapomon lévő e-mail címre.
Ezt a levelet kaptam egy BP-i ismerősömtől:
Kedves DeJo!
Furcsa kéréssel fordulok hozzad: '956 május végén vettem fel a FITE Laborba egy vörös diplomás (mindenből mindig jeles jegyet szerzett), akkor végzett mérnököt. Neve: Tárnok Ferenc volt. (Úgy tudom, hogy az apja nyíregyházi tanító volt). Benne volt a Műegyetemen indult szervezkedésben, mely a politikai helyzet javítását tűzte ki céljául. Öccsével - kinek keresztnevére nem emlékszem, s aki utolsó éves közgáz. hallgató volt, s Ferikéhez hasonlóan kitűnő végig a tanulmányaiban - együtt estek áldozatául a rádió előtti sortűznek.
Megtalált holttestüket apjuk - két koporsóban - teherautón szállította haza, úgy tudom Nyíregyházára.
Szeretnem, ha felkerülnének neveik a Műegyetemen lévő emléktáblára. (Nem sokkal korábban, mikor a Magyar Tudósok Panteonjának megalapítási ülésen ott reszt vettem, láttam, hogy nincs rajta. Mécs Imrétől ígéretet kaptam, hogy utána néz, de még sehol semmi. Kérlek, ha nem ütközik nézeteiddel, s hajlandó vagy utána is nézni, hogy valóban helyesen emlékszem-e a temetés helyere ( előfordulhat hogy talán Kisvárda?), tedd meg, hogy válaszolsz. A Mű.E. rektorának ígéretet bírom, hogy a táblára felvésetés rögtön megtörténik, ha a két fiú közelebbi adatait eljuttatom hozzá. Régebbi próbálkozásaim kudarcot vallottak, most nyitva lenne ajtó-ablak, de nem sikerült előbbre jutnom. Most, hogy 85 évesen magamra maradtam, ismét indítom a kutatást.
Boldog Karácsonyt kivan BZ.
Üdvözletem. Sok sikert kívánok. Édesapám 56-ban "szoborrestaurátor " volta nyírségi Piricse faluban. Volt is egy féléves bentlakásos tanfolyamon Baracskán. 2000-ben a még élő édesanyám mentességi igazolást kért a Szabolcs megyei biróságtól. A megyei levéltár értesítette, hogy 96-ban, a Horn-kormány alatt már mentesítették. Csak Édesanyámat nem értesítették. A beadott kárpótlási igényére kapott is a fidesz kormány-tól 250 azaz kettőszázötven forint nyugdijemelést. Nos, úgy tervezem, hogy ezévben saját kezűleg állítok az egyház támogatásával csónakos fejfát édesapámnak, latin betűvel és rovásírással. Üdvözlettel: Varga Zoltán építész, Érd, a rovásíró klub vezetője.
Ajánlom a terror házát kiindulópontnak. Nagyon komoly archívumuk van. Lehet, hogy érdemes lenne ott kezdeni. Ezenkívül ott a POFOSz és a hiteles 156-os szervezetek.
Az alábbi levelet kaptam egy budapesti ismerősömtől. Aki tud segíteni, kérem a fórumos e-mail címememn értesítsen.
Kedves DeJo!
Furcsa kéréssel fordulok hozzad: '956 május végén vettem fel a FITE Laborba egy vörös diplomás (mindenből mindig jeles jegyet szerzett), akkor végzett mérnököt. Neve: Tárnok Ferenc volt. (Úgy tudom, hogy az apja nyíregyházi tanító volt). Benne volt a Műegyetemen indult szervezkedésben, mely a politikai helyzet javítását tűzte ki céljául. Öccsével - kinek keresztnevére nem emlékszem, s aki utolsó éves közgáz. hallgató volt, s Ferikéhez hasonlóan kitűnő végig a tanulmányaiban - együtt estek áldozatául a rádió előtti sortűznek. Megtalált holttestüket apjuk - két koporsóban - teherautón szállította haza, úgy tudom Nyíregyházára. Szeretnem, ha felkerülnének neveik a Műegyetemen lévő emléktáblára. (Nem sokkal korábban, mikor a Magyar Tudósok Panteonjának megalapítási ülésen ott reszt vettem, láttam, hogy nincs rajta. Mécs Imrétől ígéretet kaptam, hogy utána néz, de még sehol semmi. Kérlek, ha nem ütközik nézeteiddel, s hajlandó vagy utána is nézni, hogy valóban helyesen emlékszem-e a temetés helyere ( előfordulhat hogy talán Kisvárda?), tedd meg, hogy válaszolsz. A Mű.E. rektorának ígéretet bírom, hogy a táblára felvésetés rögtön megtörténik, ha a két fiú közelebbi adatait eljuttatom hozzá. Régebbi próbálkozásaim kudarcot vallottak, most nyitva lenne ajtó-ablak, de nem sikerült előbbre jutnom. Most, hogy 85 évesen magamra maradtam, ismét indítom a kutatást. Boldog Karácsonyt kivan BZ.