SZIA!
Annyiféle fórumban folyik erről a vita, gondoltam nyitok 1 konkrét topikot ez ügyben.
Szóval ide jöhetnek a KOMPAKT vagy a DSRL előnyei, hátrányai.
Te miért választottad azt, amit?
Mivel minden konkurens termékre ugyanúgy vámot szabnak ki, így különösebben nem befolyásolja az árversenyt. Akkor meg ki nem szarja le? (A vevőn kívül)
"A német lap által megszondáztatott vállalatok – a Canon, a Fujifilm és az Olympus – tudnak a tervezett változtatásról, de nem kívánnak fellépni ellene."
Lehet, hogy még be sem vezették, de már fizetjük:)
ami kell is az f/4 miatt ha már egyszer fix obi, talán kaphatott volna nagyobb fényerejűt - persze akkor biztosan nagyobb lenne és végülis a képe ettől még lehet szép, éles
Igen, valóban elég középszerű, de ha csak riporthoz kell, azt hittem megfelel. Hm. Vegyél valami használt Canon G-t, lehet jól lesipuskázni a kihajtható kijelzővel, és olcsón meg is úszod :)
Ricoh GR Digital? F2.4-es fix 28-as lencse. (1*-es optikai zoom :D :D). Jó drága, fekete, exkluzív, és úgy lehet kezelni mint egy DSLR-t (két tekerentyű, full manuál beállítási lehetőség). Mondjuk élő példányt még nem láttam Mo-n...
Még januárban hasonló megfontolások alapján vettem egy LX1-et (fekete). A másik versenyző akkor a Canon S80-volt, elég nehezen tudtam dönteni, de végül is a Panasonicot választottam. Kitűnő gép lenne kevesebb zajjal, így csak nagyon jó. A 16:9 és a 28mm nekem nagyon bevált. Hogy a vitátokhoz is hozzá szóljak, az LX1-en növekszik a kezdő fókusz 3:2 és 4:3-nál (természetesen), az LX2-nél nem tudom, de valószínűleg ua. És még egyszer, a 16:9 és a 28mm (ekv.) nagyon jó dolog.
ami biztos pont: - legyen fekete/sötétszürke/mattszürke - semmiképp ne rikítóan színes vagy plázaezüst - elférjen zsebben, tehát nem slr-like felépítésre gondoltam - nem kell 3-4× nagyobb átfogás, de fényerő és stabilizátor előny - ha zajos, akkor szépen, filmszerűen zajosodjon (gondolom ilyen nincs) - full manuál beállítások
ami előny: - átnézeti/optikai kereső - 16:9 - 28mm - RAW