Sydney lakosai meglincseltek ma nem egy (főként arab) bevándorlót.
A jófajta angol gyűlölet tombolt bennük, a rendőrök óvó kezei közül szó szerint ki verték a bevándorlókat.
Nemzeti öntudat, vagy a globális nyugat-3. világ szembenállás fokozódása?
..... és azóta már béke van és nincs semmi gyűlölet, csak az ital hatására néhányan megakarták állítani a Földet.
De ezt nem engedte a "helytartó" és készenlétbe helyezte a katonaságot - arra az esetre, ha nem lesz megértés! - és addigra a kijózanodott "értelem" ezt megértette!
Ja! - én beszélgetni jöttem ide és nem vitatkozni!
Nem haragudtam meg senkire a "múltban"! :-))
Hallom, hogy hideg van otthon! ... itt meg nagyon meleg és akkor az a karácsony!
Mert azokon a helyeken jóval régebb óta lakik a "keresztény fehérember". Ha szíriában lázadnak, akkor az az ő dolguk, de ha Európában, akkor azt már nem lehet rájuk hagyni.
Bammeg, én ha tanulni akarok, nem a könyvtárba megyek, hanem az olvasóba! Könyvtárba csak lerészegedni vágyók járnak, de akkor ne csodálkozzon, hogy ugatás, kiabálás, röhögés, veszekedés, verekedés folyik, az az zajlik az Élet!
Egyébiránt nem sokat tanulhatsz te ilyen helyeken, ha neked az egzotikus nyelv! Annál inkább, mert arról ismertek "ők", hogy a könyvek legnagyobb barátai!
mindenesetre az egyetemen nálunk,ha a könyvtárban tanulsz, és hirtelen a csendet valami megtöri, akkor az nem egy becsapódó ajtó, nem egy megcsörrenő telefon, hanem egy érthetetlen egzotikus nyelv,és néhány kreolbőrű fiatal.
mert nekik tökmindeggy,hogy te éppen kurvára próbálsz elméjedni egy anyagba...
Miért mindig a muzulmánokkal van összetűzés?? engem csak ez érdekel. annyi kisebbség él ott (is), mégis a nyilt összetűzés az iszlámmal történik. Ezt kéne megfejteni.
A mai terrorsták polgári személyeket gyilkolnak. Ennek megfelelően választanak fegyvert, tipikusan olyat amit tömegmészárlásra használható: robbanóanyag, akna, esetenként rakéta. Egyik sem pontcélokra való, tehát válogatás nélkül ölnek. A célpontok is sokszor zsúfolt piacok, buszok, kávézók, tehát céljuk a minél több polgári személy és nem az "ellenség" megsenmmisítése.
Persze. Nemlett volna értelme, hiszen azokon a buszokon honfitársaik utaztak. A mai terroristák sem sajátjaikat robbangatják, hanem az ellenségeiket, illetve akiket annak vélnek, vagy akik az ellenségeikkel együttműködnek.
Nem volt jellemző 56-ban, irakban -és más országokban- viszont ez a "harc" legfőbb jellemzője.
Egyébként sajnálom nagypapádat, a köztörvényeseket nem kellett volna kiengedni. Még ide sorolható az a pár ember akit felhúztak a pártház előtt.
Ez Téged gondolom nem vígasztal.
Olyan viszont nem volt, hogy harcok elmúltával 57-58 környékén felrobbantotak volna tömött buszokat és piacokat a magyar "ellenállók", hogy kiűzzék az oroszokat.
"Ezen kívül a legfőbb különbség, amit már mondtam: az 56-os ifjak NEM IRTOTTÁK KI A SAJÁT NÉPÜKET,"
Én azért hozzátenném, hogy megnyíltak a börtönök és rengeteg köztörvényes kiszabadult, garázdálkodott, gyilkokt. Apai nagyapám is az ő áldozatuk lett 56-ban.
Nem egyértelmű hogy nemvolt ilyen. Igenis fogott fegyvert magyarra magyar. Sokan ez elől menekültek.
Szia, ne haragudj de nem vagy jó vitapartner, mert nem az adott felvetésre válaszolsz hanem más dolgokra, ráadásul a történelemből innen-onnan vett példákat sarkítva felhasználod. Azért lett olyan hosszú a 2. hozzászólásom, mert Titótól 56-ig sok mindent belekevertél az ügybe. Ebben a hozzászólásodban már keresztes háborúk és Korea is szerepel, úgyhogy ha korrekt akarok lenni, akkor most még több választ kell "ide ötenem". Sajnos nincs ennyi időm, úgyhogy részemről ennyi lesz a vége:
"az izraeli hadseregben több a zsoldos, mint az izraeli katona." Ez nem a téma része.
"Annak idején Kossuth is irányítani szerette volna a maradvány sereget, de bizony nem ment és Görgey egyszemélyes döntéssel megmentett sok embert..." Ez sem, de a 48-as szabadságharcot ugye nem akarod egyenlővé tenni Irakkal?
"A külföldről való írányítást a világ számos országában alkalmazták már" "Hogyan várod el, hogy az iraki esetben menjen oda minden vezető és várja, amíg az USA és társai megtalálják?" Tudod ha az Iraki "szabadságharcot" döntően nem irakiak vívják, nem irakiak utasítására, akkor miről beszélünk? Azért mert Irak jó ütközőzóna attól még az ott folyó harc NEM SZOLGÁLJA az iraki nép érdekeit, se pro se kontra.
"Mások a körülmények és a lehetőség!" Tehát bevallod, hogy a "Az, hogy a mi "fiúink" nem támadtak polgári bázisokat annak az volt a magyarázata, hogy akkora volt az orosz támadás, hogy az lekötötte minden energiájukat." mondat nem igaz.
"nincs más lehetősége a "nyűves" arabnak, mint felrobbntani a buszt" De van, harcolhatna a katonák ellen. (Nem minden áldozat polgár, tehát vannak igazi harcosok is, csak ne mossuk össze őket a terroristákkal.)
"Ott nincsenek épületek, mint '56-ban a budapesti harcokban" ???? Ez ugye csak vicc?
"De van egy olyan kormány, amit "ő" nem fogad el az islám tanítására hívatkozva." El kellett volna mennie szavazni és elfogadni a többség döntését, ahogy a diktatúrákon kívül mindenhol teszik az emberek.
"Édesem!" Nem vagyok az édesed.
"Az említett Drezda és Frankfurt említésem éppen bizonyíték arra, hogyha győzni akarok, akkor nem számít semmi!" Ezek a bombázások terror bombázások voltak, a kitervelőjüknek a nümbergi perben kellett volna ülnie a többi háborús bűnössel.
A többi "nincs más lehetőség" szerű érved, sántít mert van más lehetőség. A magyar történelemben is, de ha a Sztálingrádi, Afganisztán, Korea, Vietnam jobban tetszik akkor nézd azt. Fel lehet venni a harcot egy technikai és mennyiségi túlerőben lévő ellenséggel, és fel is vették jópáran. Őket oldaltól függetlenül katonáknak vagy szabadságharcosnak tartom.
"akkor a keresztes háborúk idejére képzeld magad. Ott is Istenre hívatkozva emberek ezreit vitték máglyára, mert akkor ez volt a módi!" Most a keresztes háborúkra vagy az inkvizíciókra célzol? Egyébként mindegy, mert mindkettő elég mocskos dolog volt, de ez nem mossa ki korunk gyilkosait, ugye?
"Hát most is az kellene, hogy ott pusztuljon az arabja a homokban és ne avatkozzuk bele! Ki volt az az állat, aki feltalálta azt a mondatot: demokráciát az arabnak!!" Ezt nem minősítem.. csak azt nem tudom, hogy ki mellett akarsz kiállni, néha az arabok javát akarod néha nem. Egyébként nem úgy kéne nézned a világot, hogy arab, csingilingi, meg mittudomén, mert pont ez a gondolkodásmód, ami megalapozza a rasszizmust. Szerintem vannak jó és rossz emberek, és nem arabok, csingilingik meg fehérek.
"Honnan tudod, hogy ott totális diktatúra volt? Hát az újságból! Ja!" Igen, ahogy te is, hogy nem volt diktatúra. Ezeken túl láttam képeket gázzal kiirtott polgári személyekről, gyerekekről, pl itt: http://www.kdp.pp.se/chemical.html ezt ugye te sem nevezed demokráciának?
"Akkor minek nevezed a most is élő diktatúrákat: Kína, komcsi Korea és számtalan afrikai országok? Oda miért nem szalad a nagy amerikai hadsereg: Hátha viszalőnnek?" Irakban visszalőttek, afrikában kevésbé tennék. Oda mennek ahova a saját érdekük diktálja.
"Megteheted, de ez nem változtat a tényeken! Ugyanaz a célja az arabnak, mint annak idején a pesi srácoknak: Kiűzni a hódítókat!" 56-ban a MAGYARok elűzték a diktátort és az oroszokat és várták, hogy a NATO megerősítse ezt. Irakban az irakiak önerőből nem tudták elűzni a diktátort -ha megnézted a képeket gondolhatod, hogy a rendszer emberein kívül nem szerették száddámot- ezt -önös érdekből ugyan, de- megtették helyettük és most békében élnének, ha KÜLFÖLDről nem importálnának ideológiát, vezetőket, harcosokat és fegyvereket. Akik lehetetlenné teszik a többség normális életét! Ezen kívül a legfőbb különbség, amit már mondtam: az 56-os ifjak NEM IRTOTTÁK KI A SAJÁT NÉPÜKET, HANEM AZ OROSZOKRA LŐTTEK!
"Itt csak azt szeretném elmondani, hogyha nem érted az arab gondolkodását, akkor nem próbáld felhozni a mi szintünkre! " Ez meginrt erős rasszista felhang,
Hogy a szabadult szlávok mit köszönhetnek: "Két év híján, ezerszáz évvel ezelőtt, a 907. július 7-én befejeződött pozsonyi csatában Árpád fejedelmünk megsemmisítő vereséget mért az országra törő Gyermek Lajos kitűnően felszerelt és kiképzett német hadaira.
Ezzel a győztes honvédő csatával eleink megakadályozták a Kárpát-medence elfoglalására irányuló német tervek megvalósítását. A pozsonyi csatában nyújtott nagyszerű vitézi és hadvezéri teljesítménnyel eleink egy évszázadra megszerezték katonai hegemóniát Közép-Európa fölött. Ennek köszönhetik az itt élő szlávok is, hogy megmaradtak és szaporodtak, majd nemzetté váltak. A németeknek csak öt évszázaddal később sikerült úgy-ahogy megkaparintani a magyar koronát, amikor a törökök elleni évszázados harcban kivérzett Magyarország már nem tudott ellenállni a Habsburg ház ármánnyal szőtt hódításának."
Robbantgassanak nyugodtan. A külső fenyegetés csökkenti a belső konfliktusokat. Akarja a franc. A gazdaságomat és geopolitikai érdekeimet, na azokat igen.
Miért idegesítene? A terror egy fegyver. Nekik csak ez jutott, nekünk viszont hidrogénbombánk is van. /figy, nem tűnt fel, hogy a #128 egy karikatúra?/