Az egri romatelep lakói megunták a nyomort, egy konstruktív ötlettel álltak elö: skanzent csinálnának telepükbő, a turistáknak bemutatandó a cigány életmódot, kultúrát. Múzeum, vendéglő, skanzen.
Az ötlet persze naiv, pénz sincs rá és nem is lessz, de EGY ÖTLET. Nem a szokásos "3an vannak, mos gyün a negyedik, fáj a lábam, bedült a ház oldala, pínzt kérünk...." Hanem egy 5LET. Ez pedig csodálatos.
Ja megkostoltattak a helyi soruket, meg fuvet is szivtunk. Volt kemenyebb drog is, igaz a fuvezes nem volt benne a hivatalos programban, de mivel egy hasonlo koru sraccal voltam, belefert.
Az otlet jo lehet. Szerintem penz sem kell. 5 eve voltam Sowetoban, Johannesburg mellet az egyik badogvarosban, igaz kiserovel. Ott minden eredeti. Ugyan mondtak, hogy kisero nelkul eletveszelyes, meg a ok is csak a "biztonsagosabb" helyekre visznek. Az emberek baratsagosak voltak, de mint tobben mondtak, hogy mivel jovelmuk nincs, letkerdes, hogy jojjenek a turistak es tobben vigyaznak is arra, hogy ne is legyen semmi bajuk, mivel az nem jo reklam.
Azt ugyan nem tudom, volt-e vmi allami tamogatas, mongyuk reklammal, de nem nagyon hinnem.