Keresés

Részletes keresés

nazuna Creative Commons License 2005.12.19 0 0 36
Csak nehogy már azt higgyük, a tegnapi jobb, mint a mai.  (???)
vacuola Creative Commons License 2005.12.14 0 0 32
jó megy a nyomdába, ennyi elég volt mára.
vacuola Creative Commons License 2005.11.30 0 0 30
Figyelj, én sajnos messze nem vagyok eléggé jártas a témában ahhoz, hogy érdemben hozzászóljka. Ezért kicsit szégyellem is magam az eddigiek miatt.

A topik célja, ahogy mondtam, egy kis pamflett lett volna, "kézikönyv" formában.

Ezért írtam az elején, h bekeretezett kis emlékeztetőket kérek mindenkitől, hisz itt mindenkinek bekeretezett a hozzászólása. Az én humorom márcsak ilyen sajátosan csak számomra szórakoztató, de számomra legalább nagyon.
Előzmény: nazuna (29)
nazuna Creative Commons License 2005.11.30 0 0 29

Ez elég szubjektív szempont. Ha például a Vaisnava Misszió-ról, a Zen Közösségről, vagy a mormonokról az mondja valaki, hogy alapításakor  motiváló volt a pénz, másvalaki pedig azt mondja hogy nem, akkor nem tudok módszert, hogy ellenőrizzem az állításokat. Állítanak ilyet a scientológiáról, de a katolikusokról is - mivel mérjem őket én, aki nem voltam jelen az alapításkor? Elhiggyem becsszóra?  Vagy ne az alapító szándékot nézzük, hanem a mai gyakorlatukat?

Előzmény: vacuola (28)
vacuola Creative Commons License 2005.11.30 0 0 28
Bocsánat, nem volt precíz a megfogalmazás. Azokra a megintcsak nehezen körülírható szektáknak nevezett valamikre gondolok, melyekről utóbb bebizonyosodott, hogy erősn motiváló elem volt a pénz az alapítók fejében.
Előzmény: nazuna (27)
nazuna Creative Commons License 2005.11.30 0 0 27

http://www.apologia.hu/religion/list-abc.html

Szívesen vennék egy olyan széljegyzetet, hogy a fenti linken felsorolt vallási közösségek melyike jött létre politikai vagy/és üzleti megfontolásból? (és mennyi állami hitéleti támogatást kap?)

Előzmény: nazuna (26)
nazuna Creative Commons License 2005.11.30 0 0 26
nem jó az alkotmány?
Előzmény: vacuola (25)
vacuola Creative Commons License 2005.11.30 0 0 25
szerintem az a baj vele, h arculköpése a történelmi egyházaknak, üzleti-politikai megfontolásból.
Előzmény: Törölt nick (24)
vacuola Creative Commons License 2005.11.30 0 0 23
Gúnyként nem a léező vallásoknak, hanem az alapítói ambícióval bíróknak.

Előzmény: nazuna (21)
nazuna Creative Commons License 2005.11.30 0 0 21

Tehát gúnyként szeretnéd?  Arra itt vannak a létező vallások is. Mindig a másoké. Ami kultúremberek között nem mindig szalonképes. És hipotetikus köntösbe öltöztetve? Segítek: http://ateizmus.freeweb.hu/szekta.html

Előzmény: vacuola (20)
vacuola Creative Commons License 2005.11.30 0 0 20
persze, de aki valamelyest közelérzimagát a világvallásokhoz, annak gúnyként képesnek kell lennie egy hipotetikus vallást alapítani.
Előzmény: Törölt nick (19)
vacuola Creative Commons License 2005.11.29 0 0 17
nah, így sose jön össze egy kézikönyvre való.
Előzmény: Törölt nick (16)
Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2005.11.29 0 0 15

OFF

Olyan érzésem támadt, hogy a beírást elkövető illető keveset tud ezekről az általa leszólt "silány gondolatrendszerek"-ről.

ON

Előzmény: Törölt nick (9)
vacuola Creative Commons License 2005.11.29 0 0 14
haggyad, nem érti a móka lényegét.-
Előzmény: Törölt nick (13)
vacuola Creative Commons License 2005.11.27 0 0 12
köszönjük.
Előzmény: Törölt nick (11)
vacuola Creative Commons License 2005.11.27 0 0 10
ez sem egy túl könnyen értelmezhető pont.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.26 0 0 9
Na jó, felejtsük el az irodalmat, csak a könyvről az ugrik be először. A vallások filozófiák, azoknak viszont nem megfelelő igényű, silány gondolatrendszerek, amikkel sosem lehet eljutni a dolgok lényegéig, nem lehet építkezni velük, gyakorolni a legnagyszerűbb emberi tulajdonságokat - a keretény szeretet is nagy métely, a jóindulat sokkal értékesebb, megbízhatóbb, ha máson alapszik -, bár ha a művészeteket nézzük, néha csak oldalra visz, nem hátra, a tudományt, a logika használatát illetőleg már rosszabb a helyzet, erről a megkínzottak, halottak tudnának sokat mesélni, szóval viszik az erdőbe ezerrel a talán jobb sorsra érdemes befolyásolhatókat, csakhát elég hatásvadászok és népszerűek.
Előzmény: Törölt nick (7)
vacuola Creative Commons License 2005.11.26 0 0 8
köszönjük, és izgatottan várjuk a következőt.
Előzmény: Törölt nick (7)
vacuola Creative Commons License 2005.11.26 0 0 6
na de izgatottan várjuk akövetkező cikkeLYt.
vacuola Creative Commons License 2005.11.25 0 0 5
bocsánat, a fáradtság, vagy inkább a műveletlenség, magam is irtízom, a helyesírás elhanyagolásától.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.25 0 0 4
CikkeLY.

Mi érthető nehezen? Újabb fikció létrehozása, emberek hülyítése helyett valami értelmesebbet kell tenni. Egy esetben nem káros: ha művészi az a fikció. Mondjuk pl. szépirodalom.
vacuola Creative Commons License 2005.11.25 0 0 3
köszönjük a második cikkejt, bár ez nehezen értelmezhető, mit ne az elején, és mit a végén? a szónoklatok elején vmit és a szónoklatok végén vmit? vmi ilyesmire gondolt a társszerkesztő?
Előzmény: szenyor Lakatos (2)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2
vagy ne az elején, hanem a végén!
Előzmény: Törölt nick (0)
vacuola Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1
köszönjük az első cikkejt. bár lehet h ez a pont kimarad majd a végső kiadásból...
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.25 0 0 0
Én azt javasolnám, hogy először is kövessen el öngyilkosságot az illető mindenki épülésére.

(Ha visszatér, egye fene, folytathatja.)
vacuola Creative Commons License 2005.11.25 0 0 topiknyitó
Szóval íródjék itt a vallásalapítók kézikönyve, mindenki hozzátehet egy kiemelten fontos, bekeretezett pontot, emlékeztetőt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!