Keresés

Részletes keresés

Batka_666 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 14
Köszi szépen. Végül is maradtam a Suspend To Ram beállításnál. Ja, amúgy a hibernálás nem egyenlő a suspend to Rammal. A STR-t az alaplapon kell beállítani és készenléti módnál az XP automatikusn azt fogja használni. Óriási, 3 mp alatt állt fel a gépem!
Előzmény: Mr_Fusion (9)
rebel Creative Commons License 2005.11.24 0 0 13

hááát, a F.E.A.R. mondjuk az első pálya betöltése közben szállt el (a csík kb. 80%-on) - valszeg ott nem ellenőrzés volt hanem tényleg kevés volt neki (pagefile default után ~1,5GB simán ment).

ami indításkor reklamál az általában tényleg elmegy gond nélkül :-)

bocs az off-ert!

Előzmény: mr_ricsi (11)
Gyedmaroz Creative Commons License 2005.11.24 0 0 12
Hibernálásnál lementi a RAM dolgait HDD- re és áramtalanít, készenlétnél viszont hagy annyi áramot, hogy a RAM ne maradjon delej nélkül.
Készenlétből pillanat alatt indul a gép, viszont hátránya hibernálással szemben, hogy egy esetleges áramszünetnél szívhatunk.
Ramdisk esetén nem tudom, hogy mit lép hibernáláskor: menti- e azt is, vagy úgy kezeli, mint egy meghajtót és hagyja veszni.
Előzmény: Mr_Fusion (9)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.11.24 0 0 11

"összesen 1-2 játék reklamált h kevés lenne neki..."

...és igazából nem is kell nekik, csak előre beléjük programozták, hogy amikor az indulásukkor a minimális rendszerkövetelmények meglétét ellenőrzik, akkor x MB pagefile-t is keressenek.

Előzmény: rebel (7)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.11.24 0 0 10

"legfeljebb akkor, ha a pagefile-t irányítja rá az ember"

XP-ben le is lehet tiltani a pagefilet.

Előzmény: Mr_Fusion (5)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.11.24 0 0 9

#1: Vezérlőpult> Teljesítmény és karbantartás> Energiagazdálkodási lehetőségek> Hibernálás fül

#2: Vezérlőpult> Teljesítmény és karbantartás> Rendszer> Speciális fül> Teljesítmény/Beállítások gomb> Speciális fül> Virtuális memória/Módosítás gomb

Előzmény: Batka_666 (6)
Gyedmaroz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 8
Készenléti állapot.
Persze kell tudja az alaplap is, de gondolom ez ma már default.
rebel Creative Commons License 2005.11.23 0 0 7

2. mi értelme van 2GB RAM mellett a virtuális memóriának? azért foglalsz le memóriát, hogy a memória-kiegészítést oda tedd? :-)

szvsz úgy ahogy van ki kell kapcsolni, nálam 1GB mellett eddig összesen 1-2 játék reklamált h kevés lenne neki...

Batka_666 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 6
Viszont ha Suspend to Ram üzemmódban használod a géped, akkor a Ram tartalma megmarad, úgyhogy akár még gyorsulhat is. Két kérdés merül fel:
1.:Honnan lehet elérni a Suspend to Ram funkciót (nem tudom, hogyan fordították magyarra WinXPhez)
2.: Hogyan lehet átirányítani a pagefile-t?
Előzmény: Mr_Fusion (5)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.11.23 0 0 5

Olyan hatalmas teljesítmény-növekedést nem nagyon lehet kicsiholni egy RAMDrive-os rendszerből, legfeljebb akkor, ha a pagefile-t irányítja rá az ember, az meg nem biztos, hogy működik, mivel a ramdrive bootolás közben jön létre valamikor, és annál a pontnál lehet, hogy már keresné a rendszer a pagefile-t, ami egy egyelőre még nem létező meghajtóra van irányítva.

Alkalmazások indításának gyorsítására sem alkalmas, tekintve, hogy ahhoz az alkalmazás összes fájljának eleve a RAMDriveon kellene lennie, amit csak úgy lehet megoldani, hogy minden gépindításkor felinstallálod arra a meghajtóra az összes onnan indítani kívánt programot (hacsak nem olyan 1-2 fájlos alkalmazásokról van szó, amik installálás nélkül is futnak, de azokon meg nincs mit gyorsítani), ami ugye bőven tovább tartana, mint az a pár másodperc, amit utána nyernél vele.

Ami valamennyit segíthet még, hogy a temp könyvtárat, browser cache-t, ilyesmit átirányítani rá, ez néhány alkalmazás esetében eredményezhet valami minimális sebességnövekedést.

DJG Creative Commons License 2005.11.22 0 0 4
Hosszabb távon semmi, hiszen a gép kikapcsolásával elvész, de ha valami olyan programod van, ami sok lemezt használ, és a valódi merevlemez helyett ilyenre tudod irányítani, akkor lehet elônye. Persze, ehhez az is kell, hogy bután megírt program legyen, mert ha egy program tudja magáról elôre, hogy nagyon sok rövid életû fájlt készít-ír-olvas menetközben, akkor már ô maga is kérheti az operációs rendszertôl, hogy ne is feltétlenül írja ki lemezre, és akkor RAM-drive nélkül is gyors lesz.

Egyébként van az XP-ben RAM-drive (valahol az Add Hardware, List (advance), Microsoft, RAM Driver környékén kell keresni), de ha jól tudom, a mérete korlátozott és a registry-ben kell kutakodni a beállításához. A Gugli mindenesetre ad találatot, amin el lehet indulni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: mr_ricsi (2)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 3
Mivel a RAM elérése többszöröse a merevlemezének, ezért minden cucc ami itt van, gyakorlatilag késlekedés nélkül hozzáférhető. Tehát ha pl. ide telepítesz egy programot, az gyakorlatilag már akkor fut amikor te még az ujjadat emeled fel az egérről a klikk után.
Ha az ember ért hozzá, át lehet rakni ide egy pár rendszerszintű dolgot, és akkor az egész rendszer gyorsul. Durván. Csak az a baj, hogy ennyire én nem értek hozzá.
Előzmény: mr_ricsi (2)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2
És mi értelme van ennek a RAMdriveos dolognak?
Előzmény: Batka_666 (1)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 1
Létezik. Kell hozzá egy szoftver, és az létrehozza a virtuális meghatót. Én a Superspeed cég RamDisk 8 nevű programját használom. Nem rossz csak még nem találtam hozzá törést. :-)
Előzmény: emp (0)
emp Creative Commons License 2005.11.21 0 0 0
ugyan nem sokat értek abból, amit írsz, de érdeklődéssel várom a hozzászólásokat :)

először - a cím alapján - azt hittem, hogy DVD RAM - ról lesz szó.
aztán úgy láttam, hogy memóriát bővítettél rendesen.(hogy én mennyire szeretnék csak 1 gigát, remélem jövő hónapban meglesz)

most csak találgatok, létezik olyan, hogy virtuális drive-ot teszel az operatív memóriára? erről még nem is hallottam.
de ahhoz meg már nem is olyan sok a 2GB.
szal innentől figyelek csak.
Előzmény: Batka_666 (-)
Batka_666 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 topiknyitó
Sikerült szert tennem egy nagyobb memóriabővítésre (2Gb az össz most), és gondoltam kipróbálom. Amennyire én tudom akár 20-30szoros gyorsulást is el lehet vele érni, azt viszont nem tudom, hogy mit érdemes beállítani, ill. odatelepíteni, sőt azt se tudom pontosan, hogy mekkora méretet érdemes RAM Drive-ként lefoglalni. Ha másnak is van ilyen problémája, vagy estleg már nincs akkor itt a helye!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!