Működnek e Mendel kísérletei, csak az összetettségük miatt anyira nehezen átláthatók, mekkora jelentősége van munkásságának a mai genetikában, molekuláris biológiában? Sőt, ismételjük meg Mendel kísérleteit, akinek van jó nagy kertje, sok borsója, és nincs munkája, se családja, se barátnője, az jelentkezzen:)
Nem elfeledni: matematikus volt, de apát révén rendelkezésére állt a brno-i kolostor konyhakertészete, ingyen s megbizható munkaerő (a borsószemek válogatásához, számolásához, stb) . Érdemes megnézni Brno-ban a Mendelianumot (múzeumot a kolostorban), az általa használt eredeti eszközökkel, jegyzeteivel, rajzaival, stb.
A mondanivalóm mindössze annyi hogy, nagyon várom már azt a részletes elemző tanulmányt, amely összefoglalja Festetics kérdéses publikációjának lényegét és összehasonlítja Mendel közismert tanításával.
Most olvastam csak vissza a korábbi hsz.-eket ebben a topicban és én is a tbandi által elmondottakra utaltam.
Nem tudtam azt, hogy korábban már nyilvánosságot kapott ez az ügy (Szabó T.) és nem akartam lelőni a Festeticcsel foglalkozó kutatót egy botor hsz.- al.
vacuola bocs, de tenyleg nem ertem, hogy mit szeretnel a topikkal. hajnalkakkal pl. tokeltesen mukszik a rendszer. es ugy latom, hogy az egereknel is minden rendben van. akkor mer pont a borsonal lenne gubanc? ha tul vagy mar a genetika studiumodon,akkor drozin is lathattad, hogy Morgan sem tevedett.