"E könyv először is azoknak szól, akik a jazzmuzsikát általában, minden megfontolás és meggondolás nélkül eluatsítják.
.
.
.
.
.
Másodsorban a jazzmuzsika rajongóinak írtam, abba a reményben, hogy ezután még jobban fogják kedvelni ezt a művészetet. Talán nem is elsősorban rajongásuk intenzitását szeretném fokozni, hanem mindenekelőtt minőségét javítani."
Talán még jelenleg is beszerezhető az Alexandra bolthálózatában akciósan 700,- Ft-ért.
Hozzá mintegy "kísérőnek" Miles Davis: The complete "Birth of Cool"-ja CD-ről.
Szedésre érett már a fű, Borzong a félsötétben, Boróka asszony pendelye Világol kinn a réten. Talán füvek közt válogat, Sejtésnyi még az illat, Álom füvére hogyha lel, Magának is szakíthat. Szedésre érett már a fű, Harmat suhog le róla, Csücsökre fogja pendelyét A jó füvek tudója. Úgy válogat, hogy szóban is Elősorolja őket, Igazlátókat, éltetőt, Lélekcseréltetőket. Vigyázva, hogy virág is Hullatlan megmaradjon, Vének szívében ifjúság Belőlük hogy fakadjon. Szedésre érett már a fű, Borzong a félsötétben, Boróka asszony pendelye Világol kinn a réten
Kányádi Sándor: Vannak vidékek Ezúttal CD-ről. Hangfaltesztelésre vettem elő egy prózai lemezt, aztán ottragadtam, a Vannak vidékek ciklust végighallgattam.
VISELTES SZÓKKAL
vannak vidékek ahol a szerelem akár a harmat az árnyékos helyen tavasztól őszig őrizgeti magát szerény hasonlat de illik rám s terád félszeg is mint az iménti asszonánc de időt-jelző mint arcunkon a ránc vannak vidékek ahová nehezen vagy el sem ér a környezetvédelem kimossák sóid kasza is fenyeget csupán a harmat táplálja gyökered tisztások széle északos vízmosás ha annak vennéd hát legyen vallomás vannak vidékek ahol csak úgy lehet megmaradnunk ha kezemben a kezed és a viseltes szónak is hamva van ha félárnyékban s ha nem is boldogan száríthat szél és süthet hevet a nap míg a harmatból egy csöppnyi megmarad
csak egy versszak, Radnóti Miklós Nyolcadik ecloga című verséből
Költő Gyors nemzetek öldösik egymást, s mint Ninivé úgy meztelenül le az emberi lélek. Mit használtak a szózatok és a falánk fene sáskák zöld felhője mit ért? hisz ember az állatok alja! Falhoz verdesik itt is, amott is pötty csecsemőket, fáklya a templom tornya, kemence a ház, a lakója megsűl benne, a gyártelepek fölszállnak a füstben. Égő néppel az utca rohan, majd búgva elájul, s fortyan a bomba nagy ágya, kiröppen a súlyos ereszték s mint legelőkön a marhalepény, úgy megzsugorodva szertehevernek a holtak a város térein, ismét úgy lőn minden, ahogy te megírtad. Az ősi gomolyból mondd, mi hozott mégis e földre?
--------------------- milyen képszerű hexameterek, szinte látni. Most lett volna száz éves Radnóti Miklós. Szégyellni való, hogy keveset olvasom (olvassuk), de legalább most...
Sapirico kapta a feleségitől karácsonyra , azt olvassa : Barbara Reynolds : Dante .
Ezen kívül írom a mostani regényemet ( kézzel az 586. oldalnál vagyok ). Játszódik az angyalok és az emberek között , az emberek és az áramkörgondolatok között , 2036--ban egy humorológiai konferencián télen Kairóban , 1707--ben Gubbio Novoban és 2007--ben valamint , ha majd oda eljutok , 1912--ben . A katonás digitális áramkörvilágból dobbant egy és landol egy 50--es cseh nőnek a fejében a konfin . A nő 29 évve korábban elveszítette a kisfiát egy lisszaboni pályaudvari forgatagban , ezért nem mer szeretkezni , mert fél , hogy netán épp a saját fia lenne a másik , meg akarja ölni magát a hideg sivatagban , de Yestem kimenti ( ő a szökevény menekülönc áramkörgondolat , a könyv főhőse ). Persze beleszeret a nőbe , de nem akar fixa ideává lenni amannak a gondolataiban . Utazik őrá az áramkör--rendörség , a Lightware Rendőrség , de az emberek is , a Harderek , mert azok meg nem akarnak több "megszállottat ". Akit érdekel egy színművem , amiben az evilági body world és a telepatikus lények viszonyáról van szó , az kikeresheti a mek.iif.hu--ról . Az a címe , hogy " Gondolám , a malom". A Tandori Dezső azt írta erről , "végre megírták a Madách utáni összefoglaló drámát". Sapirico
Már vagy 2 éve nem fért bele a műsor reform óta az adásba.:-((( A Duna TV-n szerettem a Lyukasórában. Nagybátyám - és Dr.A.J. - osztálytársa volt a Piaroknál; személyesen is találkoztunk néha. R.I.P.
Mostanában az "élet, a világmindenség, meg minden" tárgykörbe tartozó könyveket olvasok: Simon Singh: A nagy bumm (A Big Bang elmélet története) Martin Rees: Csak hat szám (Az univerzumot alakító "erők" nagyságáról, és arról, hogy ha ez a hat szám egy kicsit is más lenne, akkor nem alakulhatott volna ki az élet.) Alister McGrath: Dawkins Istene (Válasz Dawkins "önző gén" elméletére és ateizmust magasztaló nézeteire.)
Victor Bockris-Keith Richards Természetesen Richards életrajza. Mit is mondhatnék? Példaértékű! Szóval szórakoztató és valóban érdekes nagyon, feltéve ha valaki kedveli a Stones-t. Sajnos ugyanezt nem tudom elmondani a Coltrane életrajzról, mert ez az ami száraz, unalmas és lexikális. Persze nem kérdőjelezem meg a kötet mögött lévő óriási munkát, de mint könyv kifejezetten nehezen olvasható.
Díszkötésű Jókai sorozat melett Reader's Digest. Bárki megbántásának szándéka nélkül, keserűen. A tajtékos napok az egyik legszebb szerelmi történet. Talán újra el kellene olvasni.
Ma rendrakás közben odanéztem az utcai szemetes kukára és dobozban könyveket láttam. Sajnos kajamaradék volt már rajtuk, de 2 könyvet megmentettem. Boris Vian:Pekingi Ősz, és Parti Nagy Lajos: Sárbogárdi Jolán: A test angyala(-habszódia) Hm ilyeneket dobnak ki. Mi lehet otthon?:?-)))