Keresés

Részletes keresés

rodnas Creative Commons License 2006.02.03 0 0 62

Mécs Imre!

Ha őszinte leszel, és szembe nézel múltaddal, az utódok tisztelettel fognak majd rád tekinti. Lépned kell! Lépned kell, mert ennek az istállónak a kitakarítását, csak te tudod megindítani.

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.12.30 0 0 61
Nem szüntethető meg bármikor, sőt egyáltalán nem szüntethető meg, ha közben Mécs más pártban politizált. Erről az SZDSZ Jószolgálati és Etikai Bizottságának kell állást foglalnia, és a kerületi szervezetnek kell - első fokon - döntenie 5 év múlva.
Előzmény: blll (58)
figyelő Creative Commons License 2005.12.30 0 0 60
Ez ugyan hülye és/vagy piszkos duma, de tőled nem váratlan.
Előzmény: disznógépsonka (59)
disznógépsonka Creative Commons License 2005.12.30 0 0 59
56-osok szégyene Mécs.:-(((
Előzmény: blll (58)
blll Creative Commons License 2005.12.30 0 0 58
" Mécs Imre szünetelteti SZDSZ-tagságát

december 30. 12:26

[MTI]

Mécs az MSZP-vel

Mécs Imre, aki az SZDSZ egyik alapító tagja, november végén jelentette be, hogy a 2006-os választásokon nem az SZDSZ színeiben indul, hanem az MSZP listáján.

Mécs Imre öt évig szünetelteti SZDSZ-tagságát, ennek oka, hogy a képviselő a 2006-os választásokon az MSZP országos listáján indul. Az erről szóló információt a képviselő pénteken közölte az MTI-vel.

"Az SZDSZ alapszabályának 31 paragrafusa alapján SZDSZ-tagságomat öt évig szüneteltetem, ami ezáltal nem szűnik meg, de ez alatt az időszak alatt a tagságból származó jogaimat nem gyakorolhatom, kötelességeimet nem kell teljesítenem, (...) ami politikai mozgásteret ad arra is, hogy a parlamentbe bejuthassak" - mondta Mécs Imre, aki azzal indokolta döntését, hogy az MSZP országos listáján indul majd a 2006-os választásokon.

A politikus meg akarja tartani az SZDSZ-szel az eszmei kapcsolatot. Mint mondta, tagságának felfüggesztése bármikor megszüntethető. "

j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 53
Az igazság az, hogy mióta csak besározó céllal, kizárólag hamis adatok kerülnek nyilvánosságra, azóta nem tudom, van e mit megbocsátanom Horn Gyulának.

Az igazság az, hogy még valódi bűnös nem lett meghurcolva. A bűnösök hurcolják az ártatlanokat. Hajlok rá, hogy elhiggyem, hogy Horn is az ártatlanok közé tartozott.

„Horn: "Megálljon már a menet”

"Horn Gyula felhatalmazta a Mécs Imre-vezetette vizsgálóbizottságot a múltjával kapcsolatos adatainak nyilvánosságra hozatalára. A volt kormányfő egyúttal elmondta: a hatvanas években megpróbálták beszervezni, de nemleges választ adott, mondván, csak egy gazdát hajlandó szolgálni ez, pedig akkor a Külügyminisztérium volt."

"Megálljon már a menet - fogalmazott az egykori kormányfő, aki szerint kutatni is csak olyan emberek után lehetne, akik esetében fennáll a jogellenesség lehetősége.”

Előzmény: rodnas (52)
rodnas Creative Commons License 2005.11.21 0 0 52

A KGB által tanított technika él és virul. Ahogy 56 - után, most is hasonlóan működik.

Ez a technika a jogállamiságot veszélyezteti. A demokrácia megsemmisülése lesz belőle. Az ország ettől pusztul. Tudod, a szociaizmust azok döntötték romba, akik leghangosabban tapsoltak. Komlón sincs megbocsátás. Az nem tud megbocsátani, aki úgy gondolkozik, mint az a bizonyos Komlói tanár. Az tele van gyűlölettel, hittel.

Egye fene, én megbocsátok a Komlói tanárnak is. Horn Gyulának is megbocsátottam. Nem fogod elhinni, egyik legnagyobb politikusnak látom Grósz Károlyt. De annak a KISZ vezérnek, aki ifjúkommunistából osztalékból élővé vált, és közben pofátlan módon a másik párt vezérét nevezi szélkakasnak, azért az túlzás! Igazságérzetemet én elfolytani nem tudom, így elgondolkoztató Mécs Imre politikai szerepe.

Előzmény: j a n i (49)
j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 51
A mostani: Az MSZP szándékosan beterjesztett egy alkotmányellenes ügynöktörvényt, amit (segítve az MSZP-nek) Mádl az utolsó pillanatban, (picit az után) az alkotmánybírósághoz küldött, amit természetesen, mert mást nem tehetett, alkotmányellenesként visszaadott. Alkotmányt kellene módosítani, de ahhoz a 2/3-nak meg kéne szavazni a módosítást. Amit a Fidesz összejátszva az MSZP-vel nem szavaz meg.

Majd a Fidesz is benyújt egy alkotmányellenes ügynöktörvényt, amit majd az MSZP nem szavaz meg. Pedig nem az ügynökök leleplezése alkotmányellenes, hanem a törvény, ahogy benyújtják.

Szerintem a „Mécs bizottság” nem is került alkotmánybíróság elé, mert az véletlen alkotmányos lett volna. Persze szerintem.

Előzmény: elemes (50)
elemes Creative Commons License 2005.11.21 0 0 50
Vagyos az Alkotmánybíróság mondta ki az ügynöktörvény alkotmányellenességét, te pedig csúsztattál.
Előzmény: j a n i (43)
j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 49
„Lejárató kampány Kósa ellen.” Jaj ne! A Fidesz hajlamos arra, hogy saját magát bemocskolja, hogy elterelje a figyelmet súlyosabb dolgokról. Ha valami kiderül, kitalálnak valami elterelőt. Szerintem ezért volt a felhajtás, hogy „Orbán bizottság”, meg „Gyurcsány bizottság”, hogy eltereljék a figyelmet az ügynökökről. Akinek nincs becsülete, annak nincs mit bemocskolni.

Csak annyit tudtunk meg, amit eddig is tudtunk, és amit a saját oldal már mind a kettőnek megbocsátott.

Előzmény: rodnas (48)
rodnas Creative Commons License 2005.11.21 0 0 48

Akkor  nem arról volt szó, hogy valakit hamarabb kiengedjenek.

A cél az volt: gerinces ember, akit tisztelt a környezete, ne kerüljön élve ki a börtönből, mert az ismét hathat a környezetére.

Ha egy együttműködési aláírást aláírt, kiengedték, és nem dolgozott besúgóként, akkor ha lehetett, elüldözték ismeretlen környezetbe, anyagilag ellehetetlenítették, a személy környezetében lejárató mendemondákat indítottak el, nehogy központja lehessen egy hatalomtól független szervezetnek. Megélni akkor csak az állami szerveken (vállalatokon) keresztül lehetett.

Pld: Lejárató kampány Kósa ellen. Ugyanaz a technika.

Előzmény: j a n i (46)
Somoza Creative Commons License 2005.11.21 0 0 47
De nem a Mécsnek.
Előzmény: Törölt nick (41)
j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 46
Az ”igazi” 56-osok! Hát én biztos nem lennék az. Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki végül is nem ír mindent alá, csak hogy hamarabb kiengedjék. Biztos vagyok benne, én is azt tettem volna. Túl sok az olyan „hős”, aki maga meséli el, hogy az volt. Aki aláírt (szerintem okkal) azoknak az élő lelkiismerete az, aki leülte az idejét, és nagyon gyűlölik érte, hogy hős tudott maradni.

Nem az, az elitélendő, aki aláírt, hanem az, aki abból él, hogy a hőst játssza.

rodnas Creative Commons License 2005.11.21 0 0 45

utulien!

Légy szíves, írd már le nekem, hogy amit leírtam, abban mi a rágalom?

Édesapám megkapta a "Hazáért és Szabadságért" érdemérmet az 1956- os ténykedése után. Gönc Árpád írta alá az igazoló okiratot.

Köszönöm a véleményed: "Amilyen az apa, olyan a fia."

Mégegyszer: mivel rágalmaztam? Azzal talán hogy tényeket írtam le?

Akik egy  törvényes kormánnyal szemben egy idegen hatalom megszálló katonasága mellé állnak fegyveresen a törvényes kormánnyal szemben szerinted azokat hogy hívják?

Előzmény: Törölt nick (31)
molar Creative Commons License 2005.11.21 0 0 44

Azt hittem, hogy az SZDSZ = a szadesszal.

Egyébként mindegy, az SZDSZ jelszava:

Se Isten, se haza, se család

Ki meri ezt tagadni?

Mécs meg egy jelentéktelen figurává vált, ő a tipikus megélhetési politikus.

Utálják őt rendesen az igazi '56-sok is, biztos tudják miért.

Előzmény: kilenctizenegy (36)
j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 43
„Az államfő nem utasítja el adatainak kezelését, de nem is egyezik bele

Mádl Ferenc köztársasági elnök azzal indokolja álláspontját, hogy alkotmánysértőnek tartja a Mécs-bizottság működését

Mécs: Mádl adataival sem tesznek kivételt „

„A társadalom és a polgárok elemi joga, hogy a közélet vezetőinek, jelesül a politikusoknak, az államhoz fűződő előéletét megismerjék és azt döntéseiknél figyelembe vegyék - szögezi le Mécs Imre.

Az Antall- és az Orbán-kormány több tagja (Bod Péter Ákos, Martonyi János, Medgyasszay László, Kiss Gyula, Jeszenszky Géza, Kodolányi Gyula, Granasztói György, Kövér László, Latorcai János, Horváth Balázs, Morvay István, Várhegyi Attila, Balsai István ) közleményben adott hangot a Mécs-bizottság tevékenységét illető kifogásainak”

„Alkotmányellenes az ügynöktörvény, döntött az Alkotmánybíróság.

A törvény előezetes normakontrollját az augusztus elején leköszönt Mádl Ferenc volt államfő kezdeményezte.”

Mindenki „eltűnik”, aki közel kerül a megoldáshoz. Így volt ez az olajügyben, az Orbán bizottságban Molnárral is. ("különösen érzékeny részekhez ért Orbán Viktor vagyongyarapodásával kapcsolatban").

elemes Creative Commons License 2005.11.21 0 0 42
j a n i,

Mádl kimondta: alkotmánysértő a Mécs-bizottság

Mit mondott ki Mádl...?
Előzmény: j a n i (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.21 0 0 41
Azért mert neked nincs, másnak még lehet.
Előzmény: Somoza (37)
Somoza Creative Commons License 2005.11.21 0 0 40
Túlzásba vitted a reggeli pálinkázást ?????
Előzmény: j a n i (39)
j a n i Creative Commons License 2005.11.21 0 0 39
Egy embert meghurcolnak. Kit érdekel? Történetesen ez az ember értünk harcolt. Kit érdekel? Hosszú évekig börtönben volt, leülte az idejét, mert nem tudták megtörni. Kit érdekel? Azokat ünnepeljük, akik elárulták a forradalmat. Kit érdekel? Az árulók hurcolják meg a hőst. Kit érdekel? Az árulók megtörték az akaratunkat, gyávák lettünk, hajbókolunk előttük, és tapsviharral ünnepeljük őket. Kit érdekel?

originalqszi Creative Commons License 2005.11.21 0 0 38
Veszélyben a becsülete?????? Kit érdekel????? Mért nem az a kérdés, hogy "Veszélyben a pártbeli kapcsolatai révén szerzett vagyona" akárkinek????? Jó sokan vannak:((((((((((((
Somoza Creative Commons License 2005.11.21 0 0 37
Van neki olyan ?
kilenctizenegy Creative Commons License 2005.11.21 0 0 36

"Az SZDSZ  hirdetése saját honlapján"

Mármint a TE saját honlapodon. Ne keverd magad az SZDSZ-szel, mert előbb-utóbb kezelni fognak ezzel!

Előzmény: molar (29)
j a n i Creative Commons License 2005.11.20 0 0 34
Sokáig nem olvastam mást, nagy büszkén, (amit most már szégyellnék olvasni) mint amit a „vezér” ajánlott. (Demokrata, Nemzet). Mígnem rájöttem, hogy bizony ezek a lapok hülyítési szándékkal íródnak. Hogy irányítanak, higgyem a becsületes emberekről, hogy ügynökök, az ügynökökről, hogy hazafiak. Akkor kezdtem körülnézni más irányban is, hogy megismerjem, kikkel állok szemben.

Itt megismerhettem, hogy ki az, aki egy becsületes, hazájáért börtönviselt embert meghurcolt.

„Bencsik András életpályája ugyancsak töretlen: kenyerét az elso perctol hazugsággal kereste, újságírói pályafutásának vezérlo csillaga mindvégig a hazugság és a hatalom feltétlen kiszolgálása volt. Pályafutását a Somogy megyei pártbizottság lapjánál kezdte, majd a proletárdiktatúra idején ideológiailag kiemelten fontos vörös Csepel lapjánál folytatta, hogy azután a rendszerváltás a Népszabadság pártélet-rovatának szerkesztojeként köszöntsön rá. A Rákosi- és Kádár-rendszer, amely Bencsik szerint "a magyar nép történetének legnagyszerubb fejezete" volt (lásd Hont András: Na még egyszer [Heti Válasz, 2004. január 23.]), számára valóban a feltartóztathatatlanul felfelé ívelo karriert jelentette. Mindennek ára "csupán" a proletárdiktatúra vívmányainak fenntartások nélküli magasztalása, az elnyomó hatalom alázatos kiszolgálása volt”

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.11.20 0 0 33
Engem speciel érdekel, hogy kik voltak a mocskos rendőrbesúgók.
Előzmény: AliceCsodaországban (17)
molar Creative Commons License 2005.11.20 0 0 29

Az SZDSZ  hirdetése saját honlapján

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2005.11.20 0 0 28
Úgy emlékszem, Bauer helyett nem Mécs Imrét, hanem Mézes Évát (ha jól tudom, dunántúli orvos az illető) "nyomták be" a parlamentbe. (Mellesleg ez nem Mézes Éva - vagy Mécs Imre - hibája, hanem Kuncze Gáboré, mert az ő előterjesztésére szavazott így az SZDSZ Országos Tanácsa.
Előzmény: AliceCsodaországban (1)
rodnas Creative Commons License 2005.11.20 0 0 27

Tisztewlt Samiel!

Azt írtad:

"ami már 50 éve volt idestova!!!) , miért olyan nehéz azt elképzelni, hogy vannak dolgok amiknek egyszerűen elvész már a vonzereje és csak egy igen szűk réteget érdekel? "

A holocaust 60 éve volt.  Ez mindenkit érdekel.

Trianon 80 éve volt. Ez senkit sem érdekel.

Tudod, ez olyan, mint a Mohácsi diadal festményen, Törökországban.

Előzmény: samiel (22)
courage the dog Creative Commons License 2005.11.20 0 0 26
?
kalmarkalman Creative Commons License 2005.11.20 0 0 25
Mécs már az ügynökbizottsági ámokfutásakor elvesztette a maradék becsületét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!