Az egészben engem az bosszant a legjobban, hogy nincs 10 éve, amikor Keleti György büszkén mesélte, hogy vettünk vagy 100 db T-72-est a beloruszoktól a haderő-korszerűsítés jegyében. Már akkor is sok bírálat érte, hogy miért nem inkább használt Leopardokat vett a németekől, azok véletlenül még NATO-kompatibilisak is. Erre most oddadunk 77-et Iraknak. A fenének kellett akkor azt a több 100 millát kifizetni anno...Most se tank, se píz.
//"....és ide küldte gyurcsány a harckocsikat ...."//
Mert legújabb atyánk is oly humánus, mint az elődjei voltak. Ha nekem kellene választanom az elevenen megnyúzás és a tanksorozat között, én bizony gondolkodás nélkül a másodikat választanám! Lehet, hogy a világ ügynökhálózatán keresztűl Gy.F. (Gyufa? Kanócz?) csak az áldozatok kérését teljesítette.
A síita irányítású belügyminisztérium egyik bunkerében bukkantak 173, többségében szunnita arab fogolyra Bagdadban. A foglyokat kivétel nélkül éheztették, sokukat megkínozták, egyeseket megnyúztak. Az iraki kormány azonnali vizsgálatot rendelt el - írja az Index. A látvány még a harcedzett katonákat is megdöbbentette. "Egyáltalán nem számítottunk erre, mi egy tizenöt éves fiút kerestünk" - nyilatkozta a BBC-nek egy katona. "Az elmúlt két évben nem tapasztaltam hasonló borzalmakat Bagdadban. Fizikai bántalmazások nyomait láttam, brutális verésekét. Egy-két fogoly gyakorlatilag lebénult, néhányról lenyúzták a bőrt" - nyilatkozta a CNN-nek Huszein Kamal belügyminiszter-helyettes.
Nofene, maradt még egy rahedli, ott állnak lezsírozva, szép sorban. Ha nem vetted volna észre, nincs katona, aki beléjük üljön, valamint pénz gázolajra, hogy letaposhassák a határban a búzát. Akkor meg mi hasznuk?
Kíváncsi vagyok, a NATO gazdagabb tagországai mit ajánlanak fel az iraki haderőnek
Gondolom először is egy hajórakomány kakaót a nesquik-nyuszitól, három vagon colgate fogkefével megfűszerezve, oszt ha mán elzsibbadtak, jöhet az always-betét!
Azt mondják, olcsóbb volt megjavítani és odaszállíttatni, mint leselejtezni. Kapják be, minek leselejtezni, ha használható?? Kit érdekel, hogy nem voltak a harckocsik NATO-kompatibilisek? A NATO felvett minket, tudta, hogy milyen felszerelésünk van; a magyar haderő pedig ettől a húzástól egyértelműen gyengébb lett, ami nem lehet a NATO érdeke (remélem).
A seregünkre pedig előbb-utóbb szükség lesz :(
Kíváncsi vagyok, a NATO gazdagabb tagországai mit ajánlanak fel az iraki haderőnek. Biztosan nem lesznek ilyen nagylelkűek, de hát a csatlós-mentalitású kibicnek semmi sem drága.
Jól sejtem, hogy Mo. történelmében Gyurcsány az első, akinek sikerült ekkora támadó arzenált ilyen nagy távolságra átdobni és azt ott hadrendbe állítatni?
Nofene, ne keseregj, drága özvegy, mert a szállítást az USÁ-kok fizették és a görögök bonyolították. Mi csak a határig álltuk a cechet. Az ügylet több szempontból pozitív: a tankok menetképessé varázslása olcsóbb és sokkkal környezetbarátabb volt, mint a megsemmisítésük lett volna, a NATO-ban elkönyvelték, hogy mi milyen rendesek vagyunk, és többé nem kell őrizni a nagy halom ócskavasat.
A háborúval lehet nem egyetérteni, de az új iraki kormánynak érdemes segíteni (mert ha kudarcot vall, még nagyobb lesz a haddelhadd), azért volt ott szombaton Kofi Annan is.
Ja, és a dolog nem Fletó ötlete volt, ő már úgy örökölte Megyótól.
//"....A Magyarország által felajánlott 77 harckocsi megérkezett Irakba 2005. november 11. 13.52
A hadrendből kivont eszközöket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly év végi látogatása során ajánlotta fel az iraki fegyveres erők részére, ...//
Tisztelt Irakiak!
1,) Gyurcsány Ferenc egymagában egyelőre még nem azonos az egész Magyarországgal!!!
//"....azt követően, hogy a NATO felkérte a nemzeteket, támogassák az arab ország stabilitásának megteremtését - emlékeztet a közlemény..."//
Nemtisztel NATO!
A magyar nemzethez nem jutott el ez a felkérés, miután a NATO-birodalomban a nemzet politikailag megszűnő kategória! Az ajándékot tehát szíveskedjenek Gyurcsány Ferenc magánadományának tekinteni akkor is, ha az a "magyar nemzet", illetve Magyarország tulajdonát képezte eredetileg!