A 06-81/201-555-ös számról kaptam ma SMS-t. Sosem küldtem megfejtést rejtvényre, nem szavaztam. Semmi olyasmiben nem vettem részt, ami indokolná azt, hogy nekem most ilyen emelet díjas számról küldjenek SMS-t, amiben játékra invitálnak. Azt várhatják. Viszont képtelenség kideríteni, ki a tartalomszolgáltató. Az SMS-ben megadott információs telefonbszám: 06-70/228-7516 titkos, a tudakozó nem mondja meg ki az előfizető. Akkor hogy a fészkes fenébe lehet kideríteni, hogy ki az üzemeletető, és ezektől a tetves SMS-ektől hogy lehet megszabadulni?
én most kaptam 0681es szamrol olyan h 2 csaj akar velem beszelni, mer ferfihangot akarnak hallani. és h egyik baratnojuktol van meg a szamom. gondolom valami telefonszex mer ahogy rakerestem googlebe csomo ilyennek 0681es száma volt, de hogy honna van meg nekik a számom? biztos wiwről lesték le...
Gondolom azért, mert a számmező nekik lett kiosztva. Azért mert az eljárás ellenük folyt, még nem azt jelenti hogy el is marasztalták őket. Nagy valószínűséggel a vizsgálat megállapította hogy az ügyben a cégnek nincs felelőssége.
Én annak idejéna Hírközlési hatőságnak írtam levelet. Pár hete jött válasz tőlük, amiben tájékoztattak, hogy ők nem jogosultak az ügyben vizsgálódni, de az ügyet a fogyasztóvédelmi felügyelőségnek továbbították.
Szerintem az ügy megy tovább, lehet hogy aki küldte az SMS-eket, már régen felakasztották. :)
"A norvég Telenor - a Pannon GSM száz százalékos tulajdonosa - újabb száz százalékos tulajdonú magyarországi céget alapított, Digitania Kommunikációs Rt. néven. A technológiai vállalkozás a mobilkommunikációban interaktív szöveges üzeneteket és hangvezérelt szolgáltatásokat nyújt. "
Ők csak a technikai feltételeit adják az ilyen lehetpőségeknek. Továbbra is az a kérdés, hogy azt az ominózus számot ki kapta meg tőlük. Tulajdonképpen úgy néz ki, hogy a Pannontól megkapott számmezőt ők tovább értékesítették valakinek. Megtehették ezt, hiszen ezzel foglalkoznak.
Tisztelt Xxxxxx Xxxxxx!Kéretlen kereskedelmi üzentre vonatkozó bejelentését kivizsgáltuk és relkám-felügyeleti eljárást folytattunk le a Digitania Kommunikációs Rt-vel szembenBudapest, 2006. február 15.
Tehát övék a szám!
Ezt kaptam ma e-mailon a témával kapcsolatban a fogyasztóvédelemtől:
Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
Reklámfelügyeleti és e-kereskedelmi Osztály
Ikt. szám: RFO-764/3/2005.
Előadó: dr. Nagy Éva
Xxxxxx Xxxxxx úr
xxxxxx.xxxxxx@xxxxxxx.hu
Tisztelt Xxxxxx Xxxxxx Úr!
Ezúton tisztelettel arról tájékoztatom, hogy a bejelentésében jelzett üzenet továbbítása jogszabályellenes, amely sérti az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv.) 14. §-a (1) bekezdését, amely szerint: „Kizárólag az igénybe vevő egyértelmű, előzetes hozzájárulásával küldhető elektronikus úton, levelezés során reklám.”
A jogellenesség amiatt állapítható meg, mert a reklámok elektronikus üzenetként történő kéretlen küldésére vonatkozó tilalom kiterjed az SMS üzenetekre is.
Továbbá tájékoztatom arról, hogy a kapott kéretlen kereskedelmi üzenettel kapcsolatos ügyében tett eljárás kezdeményezésére vonatkozó beadványát a szükséges eljárás lefolytatása, illetőleg a jogsértéssel arányban álló szankció megállapítása végett az első fokú eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek küldtem meg.
ezért léptem ki: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=581998#581998 ez a csávó nyíltan politizált hazugságot feltételezett egy nevén nevezett politikusról és persze nem kapott érte eltiltást na ekkor betelt a pohár undorító egy szemétdomb az a fórum ahol a szabályokat szelektíven érvényesítik
A HIF visszaküldte, mondván hogy a kéretlen sms fogyasztóvédelem. Oda is elküldtem, meg a HIF-hez vissza azt a kérdést hogy "miért lehet titkos egy emelt díjas telefonszám".