Saját tapasztalat, hogy sem a kórházakban, sem a szeretet-otthonokban nem tudják azt az odafigyelést megadni, amit az otthonápolás. Volt, hogy hiába vittem be a kórházba egy egész csomag pelenkát, reggeltől estig ugyanabban tocsogott volna, ha én nem megyek be és magam nem cserélem ki!
Sziasztok! Decubitusra, ha még nem túl nagy kiterjedésű, nálunk bevált a Bioptron lámpa. Nálunk úgy működött, hogy a háziorvos javaslatára egy nővérszolgálat kihozta. Persze a hagyományos lemosás, fertőtlenítés minden tisztába tételnél elengedhetetlen. És ajánlom, hogy szintén a háziorvostól kérjetek u.n. sziget tapaszt.
Az én anyukám is nagyon rossz állapotban van, de én nem tudnék megfizetni egy egész napos gondozást. Csak azt szeretném megkérdezni, mi az az állapot, ami már csak kórházban kezelhető és otthon nem?
Tudom, sok mindenkinek gond a beteg hozzátartozó felügyelete. A férjem anyukájánál 9 hónapig voltak gondozónők. Most már olyan az állapota, hogy kórházban van, nem lehet már otthon ápolni. :-(
A gondozónőjét (24 órás felügyelet+háztartásvezetés) jó szívvel ajánlom, ha valakinek szüksége van ilyen segítségre. Az elején én is netes ismerőstől kaptam segítséget.