Keresés

Részletes keresés

EU_Bürger Creative Commons License 2007.02.17 0 0 52
Magyarnak lenni szégyen gyalázat és ég a pofám EURÓPÁBAN, ha megtudja valaki, hogy mAGYAR vagyok....

Igaza van minden országnak, aki azt mondja, hogy gyűlöl bennünket.

- A mi rendőreink
- A mi határőreink
- A mi vendéglátósaink
...nagy részéről lehet elmondani, hogy a legalja egész Európában...

Ha jön hozzánk egy külföldi, felső fokon kap abból, hogy mennyire is tud szívatni a magyar

Ha hazajön egy hazánk fia, akkor ő is megtapasztalhatja, hogy ismét az aljas senkiházik hazájába ért vissza

Szerintem ma szégyen magyarnak lenni

Mert a magyarság alatt mi a Trianon előtti dicsőnek nevezett időket nevezzük...

Történelmünk első 1-2 száz éve arról szólt, hogy fosztogattunk-fosztogattunk

Majd jöttek a viszonylag fosztogatás mentes idők de Trianon után már semmit nem tudtunk felmutatni

- Voltunk nyilasok
- Voltunk kommunisták
- Vagyunk posztkommunisták
- Ha a másiknak jól megy, csak irigykedünk és kicseszünk velük!

Európai polgárnak jó lenni és Európai magyarnak is jó lenne egyszer lenni!

De ilyen magyarnak, ami ma a nagytöbbség - SZÉGYEN LENNI!!!!!!!!
vacuola Creative Commons License 2005.11.19 0 0 51
?
Előzmény: vacuola (50)
vacuola Creative Commons License 2005.11.17 0 0 50
?
Előzmény: vacuola (49)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 49
versike... olvastad a Gólyakalifát?
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (48)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 48

Miért kéne?

Én egyébként sem a versike rímképletét, hangsúlyozását/ritmusát, tehát a hardcore szépirodalmi részét véleményeztem, hanem tartalmát.  Az idézett versike pedig politikai-világszemléleti tartalmú. Ebben a tárgyban véleménye pedig ugye mindenkinek lehet. Söt, még a kánontól eltérö is. Babits biztos nem azért jó, mert ö a nagy "Babits". Mondom, ö nem isten, és soha nem akart az lenni.

Előzmény: vacuola (47)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 47
nade borzasztó nagy tudorának kell lenni a szépirodalomnak, hogy kritikával illethesd, persze az szived joga, hogy tetszen.
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (46)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 46

??? Ha azt mondod, hogy látens "MIÈPES" még értettem volna, mit akarsz ezzel mondani...

Egyébként, nem Babitsot illettem kritikával, a versecskét... Babits meg nem Isten, hogy ne lehessen müveit kritizálni. (Szerintem ezzel Babitsnak sem lehetett semmi gondja.)

Előzmény: commontalk (45)
commontalk Creative Commons License 2005.11.11 0 0 45

Csak nehogy az jöjjön ezek után, hogy Babits is liberálbolsi és ki vele a magyar irodalomból. Van néhány írónk és költőnk, akik megérdemelték volna a nemzetközi elismerést is. Ő az egyik. Csak egy javaslatom van: olvasd őt és őket.

Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (44)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 44

Hja, nem nagyobb, de egészségesebb....

Történelemkorrep-ed meg kicsit beképzelt-szagú, nem?

Előzmény: commontalk (43)
commontalk Creative Commons License 2005.11.11 0 0 43

Nagyon kérlek, hogy ne is tedd. Babits kivívott már olyan rangot a magyar irodalomban, amihez a Te fikázásod fel nem érhet. A verset, ha esetleg nem értenéd, megkísérelem elmagyarázni. Szóval, ott vagyunk a "bécsi döntések" környékén. A gyarapodásnak örül a nemzet minden tagja, csak Babits arra figyelmeztet, hogy a zsarnokoktól kikoldult visszacsatolásnak nagy ára lesz. Ő határok tologatása ide vagy oda nem ezt érzi fontosnak: egynek érzi a HAZÁT csonkítás és visszacsatolás ellenére is. Ami természet-adta egység az túlél minden mesterséges beavatkozást. Mondja Babits. Amit pedig a hazáról ír ezzel összefüggésben annak egy üzenete van: minden sorstragédia ellenére - jó magyarnak lenni.

Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (41)
marcipa Creative Commons License 2005.11.11 0 0 42
Erre csak akkor tudnék válaszolni, ha tudnám, milyen nem magyarnak lenni...
Aki, viszont nem magyar, az pláne nem tudhatja, milyen magyarnak lenni.
Előzmény: vacuola (-)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 41

Ne haragudj, de a "kicsi-nagy" (növekszik), egészséges-egészségtelen szópárok ellentétbe állítása szerintem csak szó-szonglörködés, de nem valami tartalmas kijelentés.

Babits-ot magát ezzel persze még nem fikázom elvböl. De egy zenésznek is van jó muzsikája, meg kevésbé jól sikerült. Ez utóbbihoz tartozik SZERINTEM a beszúrt idézet is. 

Előzmény: vacuola (39)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.11 0 0 40
Nem, komolyan, igaza van, ezt a témát cinikusan is(!) körül kell járni. Rengetegen meghaltak amiatt hogy egykoron nem lehetett.
Előzmény: vacuola (39)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 39
kis tiszteletet ha kérhetnék.
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (38)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 38

Tehát?

Persze, valamit annak idején is be kellett bigyeszteni valami napilapba...

Előzmény: commontalk (37)
commontalk Creative Commons License 2005.11.11 0 0 37
Babits Mihály:Áldás a magyarra

Ne mondjátok, hogy a haza nagyobbodik.
A haza, a haza egyenlő volt mindig
ezer év óta már, és mindig az marad,
mert nem darabokból összetákolt darab:
egytest a mi hazánk, eleven valami!
Nem lehet azt csak úgy vagdalni, toldani!
Máskor is hevert már elkötözött tagokkal.
Zsibbadtan alélt a balga erőszakkal.
De mihelyt fölengedt fojtó köteléke,
futni kezdett a vér elapadt erébe.
Visszakapta, ami soha el nem veszett.
Nagyobb nem lett avval. Csak egészségesebb.
............................................................
Erős igazsággal az erőszak ellen:
így élj, s nem kell félned, veled már az Isten.
Kelnek a zsarnokok, tűnnek a zsarnokok.
Te maradsz, te várhatsz, nagy a te zálogod.
Zsibbad a szabadság, de titkon bizsereg,
és jön az igazság, közelebb, közelebb...

(1938. nov. 2-6.)

vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 36
nem mind1, meddig él egy topic, ha 1 db érdemleges gondolatot generál, akk már megérte. tiszta büszke vagyok magamra:))
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 35
Na, akkor Nálad is ott a pont!
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (34)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.11 0 0 34
Ez egy internetes fórum, itt nagyjából minden meddő :)))
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (31)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 33
Ha jól értette volna, akkor nem bizti, hogy azt mondja, hogy 0.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (32)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.11 0 0 32
Nem, szerintem jól értette. De ettől függetlenül óriási ováció volt akkor az ismerőseim körében amiatt hogy én is magyar vagyok meg a Nobel-díjas is magyar, és szerintem ez a lényeg. KI. életét meg nem ismerem, nem tudom hogy miért érzi úgy ahogy érzi, de nem lepne meg ha meglenne rá az oka. A MIÉP-reaga után már egyértelműen.
Előzmény: Mindörökké Csók Zenekar (30)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 31

Bocs, hogy én válaszolok, de Konradnak igaza van, amikor ezt a magyarosdi kérdést egyenlövé teszi egy ilyen meddö, hiábavaló kérdéssel. A válasz nem hogy adott, hanem megadhatatlan, hiszen nem képezheti vita tárgyát. Ez van, el kell fogadni.

"Magyarságából" (azaz ideszületéséböl) meg csináljon mindenki, amit akar és tud.

Előzmény: vacuola (27)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 30

Szerintem, Te félreérthetted Kertész nyilatkozatát - vagy legalábbis az Általad ideidézett véleményt. Kertésznek igaza van, amikor úgy érzi, hogy akkor, amikor nem-magyarok úgy minösítenek, hogy "és ö magyar" (mármint magyar író), akkor az az érzés támadhat a (magyar) íróban, hogy ezt kb. azt jelenti, hogy "jó-jó, amit ír, érdekes, PLÁNE, ha még magyar is". Tehát azt a benyomást kelti a magyarság kiemelése, hogy alapvetöen elismernek mint tisztes középszert, de mivel magyar (tehát mondjuk csökött), ahhoz képest kiváló.

Lehet, hogy tévedek, de - szerintem - Kertész valahogy ezt akarta érzékeltetni.

Az természetesen nem kizárt, hogy ebben ö téved! De ezzel a véleményével még biztos, hogy nem lesz "hazaáruló". Söt! Pont az ellenkezöje, hiszen arra mutat, hogy a (magyar) teljesítmény lehet önmagában is világszintü és nem kell azt azzal - úgymond - megmenteni, hogy magyar.   

Előzmény: Mr. 0 (24)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.11 0 0 29
Nem. Arra ahogy a németek ünnepelték a magyarokat a munkahelyemen Kertész Imre miatt. Addig nem is hallottam róla, szóval rá nehezen lehetnék büszke.
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2005.11.11 0 0 28
=A korlátozott terjedelem, illetve az egyre erőszakosabban szólító kötelesség okán

Ezt te tetted kötelességé, a topiccal is meg azzal is hogy befikáztál :)

=Meghalnék-e a hazámért?
=Hát, milyen szituációban?

Jó, ez a kérdés is nehezen fogalmazható meg, az igaz. Kizárólag a hazára gondolok. Tehát nem az hogy a muszka megy hogy felkoncolja a családodat és akkor meghalsz. Arra igen lenne a válaszom, védeném őket. De hogy pusztán azért mert magyar vagyok, meghaljak más magyarokért, arra nem. Lenne olyan helyzet ahol meghalnék a családomon kívül is másokért de abban nem a másik magyar mivolta lenne a szempont.

=temészet állítólag mindenhol ugyanolyan, eddig minden sokak által idealizált országról
=beszámolók során kiderült, hogy nem érdemes oda vágyni... M.o. jó értelembe véve

Hát nekem is ugyanez a kiindulásom, csak más a konklúzióm. Nem érdemes oda vágyni helyett, akár ott is élhetnék ugyanolyan boldogan mint itt.

=Nem tudom. Millió+1 dolog okán igen, nagyonis. Persze nem látom ennek a bizonyos
=millió+1-nek a summáját a fejemben.

Példák? És mik azok amikre nem?
Előzmény: vacuola (23)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 27
Jó-e az, hogy a nappalt követi az éjszaka?
Előzmény: Konrad (4)
Mindörökké Csók Zenekar Creative Commons License 2005.11.11 0 0 26
Ott a pont!
Előzmény: Konrad (4)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 25
? ezt mr Kertész nyilatkozta anno?
Mr. 0 Creative Commons License 2005.11.11 0 0 24

Erre a 0-ra vagy annyira büszke?

E kritika engem magyar írónak nevez. Kérdés: miért kell engem magyar írónak nevezni, holott (többnyire) magyar környezetben játszódó történeteket írok, s (mindig) magyar nyelven? Miért e szinte provokatív állítás tehát: magyar író?? Nyilván, mert nem vagyok az. Bizonyos körülményeknél fogva nem tartozom (nem tartozhatom) ide, nagyrészt legalábbis nem azoknak írok, (írhatok), akiknek a nyelvét beszélem, s ezt szinte jólesik ennyire világosan megfogalmaznom??

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (10)
vacuola Creative Commons License 2005.11.11 0 0 23
A korlátozott terjedelem, illetve az egyre erőszakosabban szólító kötelesség okán csak néhányra tudok sajnos per pill válaszolni:

- Meghalnék-e a hazámért?

Hát, milyen szituációban?

- Lennék-e más mint magyar?

Szörnyen szégyellem magam, de nem tudok válaszolni, szerintem nem. Az emberi temészet állítólag mindenhol ugyanolyan, eddig minden sokak által idealizált országról beszámolók során kiderült, hogy nem érdemes oda vágyni... M.o. jó értelembe véve kicsi, bár tudom nem az ország a téma hanem a nemzetiség... ezt bele kellett volna vennem... .)

Letagadnám-e emigrációban hogy magyar vagyok? Nem. Ctrl+c Ctrl+v

- Örülök-e hogy magyar vagyok?

Nem tudom. Millió+1 dolog okán igen, nagyonis. Persze nem látom ennek a bizonyos millió+1-nek a summáját a fejemben.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!