Lakossági kezdeményezésre közbenső karfákat szereltetett az önkormányzat a VII. kerületi Huszár utcában a padokra, hogy a hajléktalanok ne heverészhessenek rajtuk, adta hírül az InfoRádió. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának helyettese szerint a technikai megoldás sérti az emberi méltóságot és alkotmányos visszásságot okoz, ezért ajánlást fogalmaz meg az ügyben.
Minden /vagy majd' mindegyik/ hajléktalannak vannak szülei, testvérei stb... Valamiért nem akarják látni a "rokont" , talán mert szar rongy ember, de lehet csak azért mert tudásával gyalázná a családot. Régi dakota közmondás:
Ami szar lement a klotyon, ne huzd vissza!
Ennyi a véleményem a hajléktalan emberekről!!
Vannak emberek akiken valoban kell segiteni, de ők nem keltenek undort, majd' észrevehetetlenek a nagyvárosban
Szerintem itt az ideje annak, hogy polgari kezdemenyezeskent a mar nem hasznalt, de meg hsznalhato agyaikat az emberek kihordjak a parlament ele a terre, hogy a hajlektalanok ott aludhassanak...
Már megint csak a MÁS mit tesz program! Nem veszed észre, mennyire kilóg a lovad lába? Én megteszem, amit megkövetel a haza, nem én kezdtem el, hogy ki hogy intézze el a hajléktalanokat.
"És tudsz támogatni valami okosságot, ami megoldja a csövesproblémát"
Naivitás azt hinni, hogy a csövesprobléma "megoldható", azaz eltűntethető egy nagyvárosból, éppúgy nem, ahogy a prostitúció, az alkoholizmus, a kábítószer, stb. sem.
Viszont kordába szorítható és visszaszorítható !
Ilyen megoldásokat támogatok azzal is, hogy ebben a topicban az ilyen apró intézkedéseket megvédem (akár egy szerepzavarban lévő ombudsmantól is, :) ), az ilyen intézkedések hozóira szavazok (azokkal szemben, pl. akik gumibottal kergetnék ki a városból a hajléktalanokat, a prostituáltakat, a melegeket, a stb...),
vagy rámutatok jó ötletre, mint a párizsi közparkok kezelésére... stb...
gennyesi peter a 2002-es valasztasi hadjaratban a hajlektalansag megszunteteset is megigerte nemcsak a gaz ar nem emelest.mint latjatok ebben is hazudott
Nyugi. Te is tudsz mit tenni. Tudod rugdosni a választott képviselőidet a téged zavaró dolgok ellen. És tudsz támogatni valami okosságot, ami megoldja a csövesproblémát. Azt hiszem, ez a közéletiség.
Tudod, én mit teszek ? Dolgozok napi 10 órát, munkába járok, bevásárolok, gyerekkel foglalkozom, hivatalos ügyeket intézek, majd a nagyon kevés maradék időben megpróbálok regenerálódni.
Ja, és adózok minden fillérem után, azaz várom, hogy az is tegye a dolgát, akit a (nagyon) sűrű adófilléreimből fizetnek !
Viszont, ha már lementünk vérdemagógba, sorold légy szíves, te mit teszel pl.
Spanyolviaszt nem fogjuk itt feltalálni, viszont elkanyarodtunk a karfák - kontra ombudsman kiindulóponttól...
Szerintem van egy lényeges, rövidtávú feladat, az, hogy vannak olyan pontjai a városnak, ahonnan igenis kiszorítandók a hajléktalanok.
Azzal bizonyára mindenki egyetért, hogy a város jónéhány frekventált pontján, pl. a Nemzeti Múzeum árkádja alatt, a Bazilika árkádja alatt, stb. nem lehet megtűrni hajléktalanokat. De a közparkokban (főleg ápolt közparkokban) oly mérhetetlenül szegény Budapesten, főleg annak belterületi részein sem tűrhető el, hogy a hajléktalanok gyerekektől, kismamáktól, relaxra vágyó idősektől elfoglalják, összemocskolják ezeket. Valahogy ki kell őket innen tessékelni - de természetesen nem rendőri módszerekkel... Egy ilyen békés módszerrel (a "lakhatást" kényelmetlenebbé tevő módszerrel) kisérletezett a VII. kerület, ami teljesen érthető, bár szerintem nem túl hatékony*. E módszer kapcsán viszont alkotmányos jogsértést emlegetni kifejezetten emeletes marhaság - és ez a lényeg !
*Gazdagabb városok (pl.Párizs) ezt úgy oldják meg, hogy 3 méteres, max. profik által mászható kerítésekkel kerítették körbe még a kisebb belterületi (ez. kb akkora mint Budapest) parkokat is. Sötétedéskor az őr végigmegy egy kolomppal vagy síppal, mindenkit kitessékel, éjszakára pedig bezárja a parkot. Ott így védik e - városi ember számára - oázisokat...
Nem hiszem. Én csak arra utaltam, hogy mind arra vártok,másvalaki hogyan oldja meg ezt a gondot. Ne tegyen karfát a padra-más! Ne csináljon semmit a rendőr vagy éppen csináljon-megint más!Az önkormi is ezt-azt tegyen, mindig más! És te magad mit teszel? Mutogatsz a másokra!
Azt mondja a hajléktalan, nincs visszaút - ez őrá tatozik, ennek a megváltoztatásában kell neki segíteni.
Azt mondja a társadalom, nincs visszaút - ez az ami elfogadhatatlan, akkor tényleg reménytelenné válik minden számukra.
Van egy harmadik lehetőség is: Azt mondja a társadalom: van visszaút, segítek is, de te is tegyél érte. És a segítség nem az, ha néhány forinttal megdobod,amíg a pirosnál várakozol...
Prágában egy darab hajléktalant nem láttam a Belvárosban. Ők hogy csinálták? Tudunk esetleg tanulni tőlük? Mindenre kell, hogy legyen megoldás. Hiába, mérnökember lennék.:)
Azt mondja a hajléktalan, nincs visszaút - ez őrá tatozik, ennek a megváltoztatásában kell neki segíteni.
Azt mondja a társadalom, nincs visszaút - ez az ami elfogadhatatlan, akkor tényleg reménytelenné válik minden számukra.
Nyilván könnyebb beszélni a hajléktalan problémáról mint benne lenni és segíteni a helyzet megoldását, vagy elviselhetővé tételét. Mégis sokszor látom, hogy akik dolgoznak egy rendszerben, maguk is elfogadják azt és megmagyarázzák, hogy ez megváltoztathatatlan.
Nem tudok megoldást, de komolyan. Én kiábrándultam "belőlük", mert reménytelennek éreztem belülről az egészet. De nem vagyok az erőszak híve sem. Viszont a topicnyitó pados álszentkedést is elítélem.