Keresés

Részletes keresés

oncogito Creative Commons License 2014.12.07 0 0 547

Brikett, Brikiiiiii, vagy Bjiki  
Nem találkoztunk még nála életvidámabb, életigenlőbb kutyussal, és mégis... Mindenki szerint jajj de cuki, de édes, de kedves, és amikor oda kerül a sor, hogy kit visz haza, sosem ő áll a lista élén.
Vajon miért? Mert keverék, mert kan, mert 3 lábú? Életemben ilyen gyorsan labda után rohanó kutyát nem láttunk (elnézést az agaraktól   ), Briki bújós, édes, magyarázós... bármi, olyan amilyennek TE szeretnéd, mert ő szeretne Téged 
Története: http://sgforum.hu/listazas.php3…

oncogito Creative Commons License 2014.12.07 0 0 546

Turbó.
A világ legelegánsabb, legnemesebb magyaragár-keveréke!
Csodálatos egyéniség, ha valaki, hát Ő megérdemelné, hogy élete alkonyát szeretetben, melegben, családban, gazdival tölthesse.
Hihetetlen kedvességével mindenkit elvarázsol, de a kora megriasztja az embereket, pedig egy csodás és rendkívül önzetlen gesztus az idős kutyák befogadása. Olyan hálásak és annyi szeretetet tudnak adni, hogy a velük töltött idő áldás és felemelő.
Nem az együtt töltött idő hossza, hanem a minősége számít…

oncogito Creative Commons License 2014.12.07 0 0 545

Futi, Futkosó...több mint 6 éve várakozik és még csak 8 éves.

Szeretetre vágyó, ugyanakkor bizonyos félelmei nem engedik teljesen felszabadultnak lennie. Szokásait, hangulatváltozásait tiszteletben tartani tudó gazdit keres, olyat, aki megérti, hogy Futi retteg például minden orvoskodástól, utál autózni és olykor még a nyakörv cserétől is megijed. Futi soha nem támad, végtelen jóindulatú kutya, de félelmeiből eredőn kissé domináns - a "jobb félni, mint megijedni" jegyében előfordulhat, hogy inkább védekezik, ha nem biztos abban, hogy olyasmi történik, amit ő nem szeretne. Biztos van valahol, akivel jó társai lesznek egymásnak. Keressük, Futi pedig várja nagyon.

oncogito Creative Commons License 2014.04.05 0 0 544

"Szelíden dőlt el, mint a fák..." először az első kicsinyem, aztán a második is és sorban a többi. Ennyire emlékszem. Arra sem, hogy kerültem a csatornába, ahol világra hoztam őket. Azt sem tudom, élve vagy halva születtek, mert annyira kimerült voltam - talán kóboroltam már ellés előtt, talán a volt gazdám nem etetett rendesen és amikor rájött, hogy babáim lesznek elcsapott a háztól -, szóval annyira kimerült és leharcolt volt a szervezetem, hogy megmoccanni nem volt már erőm.

Ott feküdtem a halott kicsik mellett a csatornában és jó mamaként őriztem őket vagy tán arra vártam, hogy felébrednek és elkezdenek szopizni, már nem is tudom.

Csak azt, hogy nem sokra rá kedves emberek megtaláltak, pártfogásukba vettek és a Lelenc Tanyára költöztettek testileg, lelkileg rehabilitálódni. Amikor bekerültem, rettegtem mindentől, de az emberekhez bújtam. Sőt, ha lehetett, elbújtam a simogató kezek alatt.

Ma már rendben vagyok, megnyugodtam, összeszedtem magam. Megismerkedtem a lelences kutyákkal, lettek barátaim, akikkel nagyokat játszom, kergetőzöm és az embert még mindig követelem simivel, fülvakarászással és kedves, halk szavakkal. Pórázon közlekedni most tanulok, ha sok az inger, eleinte megyek, mint aki "begőzölt", aztán meg lehet velem beszélni, hogy most már nem kell rohannom senki és semmi elől. Nem vagyok szökős, ám ha valami miatt megijedek, még mindig hajlamos vagyok helyből kerítést ugrani, hogy aztán beszaladjak a biztonságot jelentő kuckómba. Ez már egyre ritkábban fordul elő, a bátorságomat is kezdem visszanyerni. Hogy ne kelljen többé halott babákat őriznem, ivartalanítódtam, sőt kaptam egyedi azonosító chipet is, megvan az összes oltásom, most már csak egy saját gazdira lenne szükségem, egy kényelmes kanapéra, sétákra, esetleg egy kertre, ahol kedvemre szaladgálhatok. A biztonság kedvéért azért nem árt a magas kerítés, bár, ha ott lenne velem a gazdi a kertben és megmutatná, hogy nincs mitől félnem, biztosan nem ugrálnék soha többé. És kellene még sok-sok szeretet, mert egy érzékeny, fiatal tervueren lányka vagyok. Kutyákkal abszolút összeszoktatható és nem cicázó lányka.

Szóval, van benned sok-sok szeretet? Mert ha igen, akkor te vagy az én emberem.

- Üdvözöl: Tara 
Telefon: +3630 5000 209 mail: info@lelenc.hu

oncogito Creative Commons License 2014.04.05 0 0 543

oncogito Creative Commons License 2014.02.21 0 0 542

Légy virtuális befogadó!

Sokan nem tehetik meg, hogy kutyájuk legyen, ám szívükbe zártak egy-egy gazdára váró ebet.  A megkedvelt árva kutyáról virtuális örökbefogadás révén gondoskodhat az az állatbarát, akinek nincs lehetősége otthonába fogadni őt.

A virtuális örökbefogadás során a jelentkező jelképesen örökbe fogadja az általa kiválasztott kutyát. A kutyus továbbra is Lelenc Kutyamentő Egyesület törődését, gondoskodását élvezi, virtuális gazdija pedig hozzájárul (bármilyen csekély összeggel is) kis kedvence gondozásához: ha a kutyus panzióban él, akkor a panziódíjhoz, ha a Lelenc Tanyán, akkor az ottani eltartási költségekhez (például a napi ételhez,  a kullancs elleni védekezéshez). A kutyus gondozóhelyétől függetlenül számos kutyánk szorul orvosi ellátásra, gyógyszerre – a virtuális gazdi, ha módjában áll, ezen költségekhez is hozzájárulhat, éppúgy, mintha saját kutyusa szorulna orvosi ellátásra, gyógyszerre, biztosítja ezt virtuális kutyusának.

Miért volna szükség virtuális gazdikra?

Egyesületünk tagsága minden erejével azon van, hogy a gondozásunkban levő kutyák mindent megkapjanak, ám a maroknyi csapatunknak is végesek a lehetőségei, anyagi forrásaink is apadnak. A virtuális örökbefogadók segítséget nyújtanak a gondozásunkban levő kutyák jó színvonalú ellátásához. Nagy öröm a kutyusoknak, ha látogatójuk érkezik, így a virtuális örökbefogadó meglátogathatja és sétáltathatja is védencét.
A virtuális örökbefogadásról szerződést kötünk, amely tartalmazza a virtuális örökbefogadó vállalásait. Ha a kiválasztott kutyus Gazdira talál, egyesületünk természetesen értesíti a virtuális gazdit.
Szeretettel várjuk a Virtuális Gazdik jelentkezését: info@lelenc.hu

Gazdira váró kutyák:

http://www.lelenc.hu/kutyaink/gazdira-varo-kutyak/

oncogito Creative Commons License 2014.02.13 0 0 541

Boston vagyok, egy bernáthegyi hardverbe bújtatott yorkie-szoftver.

Tudom, tudom, ez némi magyarázatra szorul, úgyhogy kezdem az elejéről: egy szeméttelep volt rövidke életem első állomása, ahonnan csontsoványan – hát ugye a kukázásból szerzett élelem nem épp a legtáplálóbb egy magamfajtának - mentett meg a Lelenc Kutyamentő Egyesület, ha jól emlékszem 2012 decemberében, még mielőtt pont megfagytam volna. Beköltözhettem a tanyájukra, ahol szépen kikerekedtem és kicombosodtam. Sikerült ez olyannyira, hogy mostanra elértem egy kifejlett bernáthegyi súlyát (70 kg) és magasságát (80cm), no meg erejét. Egy gondom van csupán, hogy nem láttam még magam tükörben. Azt mondják szép vagyok, meg hatalmas macikutya, de én legbelül még mindig kicsinek gondolom magam.

Ezzel sem lenne baj, ha az elmondások szerint nem dömperként tarolnék játék közben. Persze próbálnak féken tartani – pórázon már például gyönyörűen sétálok, nem eszem meg a macskákat -, szófogadó is vagyok, de mindig nyomják belém, hogy Bostonka, te nem egy yorkie vagy, hanem egy bernáthegyi, figyelj oda játék közben az erődre is. Mert egy bernáthegyi állítólag baromi erős. Én elhiszem nekik, mert imádok harapdálni, amikor játszom velük nagyon jó megrágcsálni őket, tényleg csupa-csupa szeretetből. Azonban akkor ők meg azt mondják, hogy úúúú, ez fájt. Igen, kicsit szertelen is vagyok és még azt sem értem egyelőre, hogy az ember van felettem a hierarchiában és nem fordítva, pedig a gondozóim ezen is dolgoznak szorgalmasan.

Szóval sokat kéne még tanulnom egy olyan határozott - áááá, verekedősök, ordibálós hangemberek, rángatósok kíméljenek - gazdi mellett, aki látná helyettem tükör nélkül is, hogy én tényleg egy hatalmas bernáthegyi vagyok (mégsem yorkie, megtanítaná, hogy a mérhetetlen szeretetemet és ragaszkodásomat ki tudom fejezni másként is. Ehhez persze – ezt már én is tudom – rengeteg kitartás és következetesség, fegyelem, részemről meg önfegyelem szükségeltetik. No meg egy labda, mert imádok labdázni.

Azon túl, hogy ellenállhatatlanul gyönyörű nagy mackónak mondanak, megemlíteném még, hogy nem rombolok, környezetemre igényes, kennelben nyugodtan heverésző és szobatiszta vagyok.

És eltelt két év és jöhetne már valaki, akinek csak én vagyok úgy, hogy felméri előtte az erőviszonyokat, legfőképp a saját mentális és fizikális erejét és képes lesz engem megtanítani még nagyon-nagyon sok mindenre, hiszen még kamasz vagyok.

Ha befogadsz, elfogadsz és tudsz velem megfelelően bánni, akkor még tenger időnk lesz együtt és ígérem, meghálálom. Ivartalanul mennék hozzád kanapézni, de persze a megfelelő mozgástér – leginkább egy hatalmas kert – az nagyon jó volna.

Telefon +36 30 5000 209; mail: info@lelenc.hu

oncogito Creative Commons License 2014.02.07 0 0 540

Senkinek nem kellettek...Nem csak kutyák, emberek is kerülnek ilyen helyzetbe. Esélyt adhattunk. Az állatvédés mellett figyelnünk kell az emberekre is.
Állatokkal, emberekért - hisszük, hogy a segítés jobbá teszi a világunkat. Köszönjük mindenkinek, aki segített és segít! 

https://picasaweb.google.com/111089413133131797555/LelencesTanya#5977719146364796658

Ha támogatnád létezésünket, mentéseinket, akkor az alábbi módok valamelyikével tudsz segíteni:
Adó 1% - Adószámunk: 18706244-1-13 

Bankszámlaszám:
Lelenc Kutyamentő egyesület - MagNet Bank
16200106-00142816
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU94 1620 0106 0014 2816 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB 

oncogito Creative Commons License 2014.02.04 0 0 539

"Keserű bölcsesség a kidobott kutyáké. Egy „leadott" eb gyakran pontosan megérzi: ez a végállomás. Másokat gyepmester visz be, s így a riadalomból lassabban lesz kataton beletörődés: már nem jön a gazdi. Ám akad olyan hely, mely e traumát tán feledtetni tudja, ahol nem számolják a napokat altatóinjekcióval a kézben, ahol gondoskodás és játék együtt jár, amely ideális állomás, míg újra révbe -- új családhoz -- ér négylábú barátunk. Ez a hely a Lelenc Tanya.
Adószám: 18706244-1-13

Bankszámlaszám: MagNet Bank
16200106-00142816

PayPal: lelenc@lelenc.hu

oncogito Creative Commons License 2014.02.04 0 0 538

https://www.youtube.com/watch?v=wATbW36Fa2I

oncogito Creative Commons License 2014.01.31 0 0 537

Tényleg szuper csapat menti és gondozza a kutyákat, minden hozzájuk jutott forint az állatok életminősítésére van fordítva, amíg végleges családot nem kapnak.
Gondoljatok rájuk az adó 1%-ánál, mert nagyon jó helyre kerülne a pénz és nagyon kell minden forint!

oncogito Creative Commons License 2014.01.29 0 0 536

SZERINTED IS „CUKI” EZ A KÉP?

A rajta szereplők? Egy kedves nő és egy édes kutyus hemperegve játszanak? Ezt látod, ugye?

Pedig ez a kép egy tragikus betegség miatt készülhetett el.

NagyHarry alig bírt menni…Elesett, nem bírt lábra állni.  Mellső lábai alá kerültek, nem bírta kiszabadítani. 
Mi pedig rohantunk vele orvoshoz, ahol lesújtó eredményeket kaptunk. 
Harry röntgenje azt mutatja, hogy a nyaki 2-3-4 csigolyáinál bebillenés van (attól van reflexkiesés, az ottani idegeket nyomja a csigolya, ezek az idegek pedig a mellső lábaihoz kilépő idegek). 
A pontos helyet, a bebillenés fokát csak MR mutatja ki...
Közben ott van a szívférgesség is, amire Harry már tesztelődött, de hogy biztos eredmény legyen, még egy vizsgálat kell. 
Ha szívférges, akkor egy spéci, izomba adandó gyógyszer kell (annyira fáj, hogy altatásban adják be), és napokig kisketrec-fogságban kell lennie. Ezt időről időre ismételni kell. 
Kell kezdeni valamit a nyaki gerinccsigolyákkal is... 

Mindez pénzben: szívféreg kezelendő...az első teszt megvan, kifizettük, "csak". 12 000 Ft volt. 
A második teszt 18 000Ft, kezelés 1 alkalom, 50 000 Ft.
Nyaki csigolya-röntgen bódításban 22 000 ( természetesen ezt már megcsináltattuk), de MR kell, ami 60 000 Ft. 
A műtéti megoldás ára a csillagos ég - egy műtét alsó hangon is 150 000 Ft... 
És a kilátások? Szívférgesen, időről időre 50 000-es kezelés. Csigolya, ha nem műthető? Ha műthető? Pénz, lábadozás, utána rehabkörnyezet... 
Ti mit tennétek?
Mi szeretnénk segíteni - de egyedül nem megy.
Segítsünk Harrynek! Nincs még egy pincsipofijú bernáthegyi a Földön!

Jelige: MENTSÜK MEG HARRYT!

Bankszámlaszám:
Lelenc Kutyamentő Egyesület - MagNet Bank
16200106-00142816
PayPal: lelenc@lelenc.hu

oncogito Creative Commons License 2014.01.28 0 0 535

Nagyszerű felajánlást kaptunk, amit ezúton is nagyon köszönünk!
Mostantól, egészen február 23-ig a Bónusz Brigád "Segít a Brigád - Együtt Egymásért" programján keresztül is támogathatod kutyusainkat.
Egy kupon ára 100 Ft, melyet az alábbi linken keresztül vásárolhatsz meg:
http://www.bonuszbrigad.hu/Lelenc-Kutyamento-Egyesulet
Segíts, hogy menthessük a bajban levőket, és segíts, hogy a mentvényeinknek jólétet biztosíthassunk mindaddig, míg gazdira várnak nálunk!
Köszönjük!

oncogito Creative Commons License 2014.01.22 0 0 534

oncogito Creative Commons License 2014.01.18 0 0 533

Boston, a 3 év körüli, 70kg-os, ivartalanított kan bernáthegyi kutya gazdit keres. Az impozáns külsőbe hamar bele lehet szeretni, Boston tényleg gyönyörű, de nem való akárkinek!

Boston egy nagy mamlasz, akinek határozott elképzelései vannak, ugyanakkor fogalma nincs arról, hogy ő mekkora és mi az illem, és az embereket másik kutyának nézi, főleg, ha játékról van szó. Csupa szeretetből képes 8 napon túl gyógyuló sérülést okozni, imád karokat rágicsálni például. Nagyon lehet szeretni, de kereteket kell adni neki, határozott, következetes bánásmódot, valamint tilos hemperegni, játszani vele, mert begőzöl, és csupa szeretetből komoly kék-lila-zöld foltokat, akár csontroppanásokat is okozhat!

A szeretgetés tényleg kellő távolságtartással lehetséges csak és fokozatos összeborulás legyen, mert Boston simán a saját szintjére vagy az alá helyezi az embert.

Akinek Bostonnál tekintélye van, azzal Boston végtelen együttműködő, szófogadó. Boston olyan rutinos kutyást keres, aki képes az igényeinek megfelelően sokat foglalkozni vele, tisztában van az ő helyes táplálásával és tényleg társat, barátot lát a kutyában, mert Boston nem házőrző, nem eszköz és nem tűri a magányt, a foglalkozásnélküliséget sem. Boston nincs jóban a macskákkal és kutyákkal sem, egyedüli kutyaként szeretne színt vinni valaki életébe.

Tel.: +36 30 5000 209

oncogito Creative Commons License 2014.01.17 0 0 532

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 531

Manka története több mint megrázó: amikor rátaláltam, kiderült, már legalább egy órája volt arra a helyre kikötve, s folyamatosan ugatott kétségbeesetten, ami látszólag senkit sem zavart. A visegrádi ún. "Palotaház" mellett, mely a 11-es út mentén van, kötötték ki egy faoszlophoz, és "gondoskodva róla" egy papíron összedarabolt - gondolom, jó fűszeres és sós - kolbászt tettek mellé, vizet persze nem, hiszen bizonyára túl feltűnő lett volna.... A Palotaházban dolgozókat megkérdeztem, az étteremben és az egész komplexumban nem volt vendég, aki esetleg hanyag módon ott váratta volna kutyáját. "Illegális" módon visszanéztük az egyik kamera felvételét, amely messziről ugyan, de pont azt a részt veszi. Ami látszik, hogy egy nő kiköti, valamit letesz elé, majd legalább 5(!!!) percig ott áll és nézi, egyszer le is guggol, talán megsimogatja.... Arrébb megy, majd kicsit vissza, aztán egyszer csak eltűnik..." Így cserbenhagyták, kikötve magára hagyták...Ezek után nem volt elég a megrázkódtatásokból, kiderült, hogy Mankát vmi doktornak nevezett valaki olyan sarlatán módon ivartalanította, hogy megszámlálhatatlan összenövés, elfekélyesedett szervmaradványok okozta súlyos fájdalmat, magas lázat, rosszulléteket Mankának, így szegénykének bonyolult műtéten is túl kellett esnie.

Manka egyedüli kutyának szeretne költözni, őt nagy becsben tartó, szerető családba- természetesen nem olyan kutyatartóhoz, aki szerint "kutyának udvaron a helye". Manka okos, embercentrikus, figyelmes, aktív kutyus.

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 530

Ki kér egy Kólát? Persze kutyát  2011 októberében, tehát immár több mint két éve láttuk meg Kólát az Illatos úti sintértelep egy kenneljének sarkában. Lábára állni nem tudott, nem volt szőre, iszonyat sovány volt - valami hihetetlenül lerobbant állapotban, mindenről lemondóan ácsorgott ott. Alaposan kivizsgáltattuk, sérült lábát megoperáltattuk, szőrhiányának okát - pajzsmirigy-alulműködés - kiderítettük, kezeljük és immár van egy mosolygós, mindig vidám, aktív, bújós végtelen kedves Kólánk, aki gazdit szeretne. Kóla 4 év körüli ivartalanított lányka, aki a pajzsmirigy problémájára ugyan gyógyszert szed, ám egy szerető gazdinak biztosan nem lesz probléma ezt adagolnia neki, ahogyan mi is tesszük több mint két éve. Kóla a más kutyák társaságát nem keresi, sőt, van aki neki kifejezetten zavaró, így inkább egyedüli kutyaként bújna megállás nélkül ahhoz, aki őt választja. Csillagszemű Kólánk gazdit keres.

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 529

Futkosó 2008 áprilisában szaladgált a XVI. kerületben. Nem, nem tévedés, 2008-ban tényleg, így Futi immár 6 éve várja, hogy végre rátaláljon valaki. Futi 7-8 év körüli ivartalanított kan, talán vmi szánhúzó, talán border vér is csörgedezhet az ereiben. Az emberekhez fűződő viszonya tökéletes: figyelmes, engedelmes, ragaszkodó, bár határozott gazdi kell neki, mert hajlamos dominánskodni, féltékenykedni, ami abban nyilvánul meg, hogy amikor őt szeretgeti valaki, akkor a másik felé tartó embert lemorogja...Futika persze nem gondolja ezt véresen komolyan, egyszerűen csak szól arról, hogy mi az övé...Futi kiváló társ, remek jelzőkutya lehet, mindenképpen egyedüli kutyaként kötné össze az életét végre valakivel.

Telefon: +36 30 5000 209

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 528

Chilit 2011 áprilisában ezzel a jellemzéssel kaptuk a TordasZoo Animal Rescue Farm - ról: "Chili ivartalanított szuka, aki 3-5 év körüli, nemetjuhász-husky keverék, péceli gyepmesteri telepről. Kedves, baratságos, imádja az embereket, bújos, aktív, imád futni, de nem hyperaktiv. Őt először csak hosszú porázon lehet elengedni, mert mászik, ha nem ismeri jól az embert először örül egy sort, utana elmegy mászni. Ha kontaktus kialakult, már hosszu póráz nelkül is el lehet engedni. Domináns kutya, de bárkivel jól elvan kicsivel-naggyal, szukával kannal, ha nem idegesítik halalra. Macskákat szereti, de csak reggelire, vadászik mindenre...a birkákra is, ezért nálunk sajnos kennelben van. Erdőben nem javasolt elengedni...nagyon gyors! 3 éve van nálunk." Chili 2011-ben tehát már 3 évet a TordasZoon töltött, s most közel 3 éve nálunk várakozik...Chili a közel 6 évnyi menhelyi lét után már tényleg nagyon szeretne tartozni valakihez - a tulajdonságai sokat nem változtak, de kiválóan érezné magát lakásban, olyan gazdi(k) mellett, aki nem bánja, ha csak a Chili van neki. Chili minden bemutatkozó rendezvényünkre elkísért minket, igazán kultúrkutya, gyerekeket imádja, mindenkivel végtelen barátságos, nyitott.

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 527

Ashley, január 17-én lesz 6 éves. Családot szeretne most már, véglegest, hiszen eddigi élete igen viharosan alakult...Ashley első tulajdonosa barbár beavatkozásnak vetette őt alá: elvágatta a hangszálait, nehogy az ugató kutya miatt feljelentsék. Ashley-nek rekedtes hangja maradt, azonban például morogni nem tud, más kutyákkal a kommunikációja nehéz lett. Ashley kétszer ellett, kan kutyákkal viszonylag jól kijön, de szerintünk pont elege van a kutyákból, így inkább egyedüli családtagnak szeretnénk őt tudni. Ashley-t azzal kaptuk, hogy hiperérzékeny a zajokra, petárdázásra (melyik kutya nem?) és extrém módon, akár önveszélyesen reagál - kennelt mászik, ablakon ugrik stb. Mi ezt nem tapasztaltuk. Igaz, amikor Ashley hozzánk került, azonnal megelőző kezelést kértünk a doktortól, aki egy természetes hatóanyagú, tapasztalataink szerint is bevált stresszoldót javasolt és Ashley békésen átszuszogta a szilveszter éjszakát például, pedig sajnos a tanya körül is világháborús állapotok uralkodtak, de ezt Ashely egyáltalán nem reagálta le. Ashley imád labdázni, emberekkel nyílt, barátságos, kifejezetten együttműködő. Igényli a sok foglalkozást, a gazdival való meghitt együttlétet. Ashley gazdit, családot, társat keres.

Telefon: +36 30 5000 209

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 526

Briki---fekete és három a lába. Okos, mint a nap, eleven, mint csík, szíve akkora, mint e földkerekség. Brikit épp három éve, 2011. január 17én leltük, súlyosan sérülten, mindkét hátsó lába törötten. Műtétek sorozatát kellett viselnie, de azok ellenére sem tudtuk az egyik lábiját megmenteni. Briki mit sem vett magára a sok gyötrődésből, fegyelmezetten, együttműködően gyógyult és immár egy mindig nevetős, mindig boldogságosan szaladgáló kutyaként éldegél a LelencTanyán. Briki egy nagyon beszédes, sokat magyarázós mudikeverék, aki a sok beszélgetés mellett imád sétálni, labdázni és ölben üldögélni. Féltékeny kis manó, ezért egyedüli kutyának szeretne költözni egy szerető családba.

Telefon + 36 30 5000 209

Briki az életigenlés mintaképe: ez a korábban súlyosan sérült, egyik lábát vesztett kiskutya mindig vidám, mindennek örül.

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 525

Mackókutyát hamis váddal illeték és börtönbe vetették! Azt állították róla, hogy kiszámíthatatlanul embert harapott! Annak ellenére, hogy az állítólagosan megharapott ember azt mondta, ő ment be Mackó kutya kertjébe, a Mackó kutya lánygazdái pedig váltig állították, hogy Maci illedelmes, jól nevelt, szelíd és egyébként is kanapékutya, kizárt, hogy harapott volna, a hatóságok Maci gyepmesteri telepre történő szállítását rendelték el...A sintértelepen Maci egészen magába fordult...ezt az ottani "szakértők" a vadság jeleinek vélték és közölték, a családnak nem adják ki a kutyát, mert kezelhetetlen. Mi megígértük, hogy kezeljük. Könnyű dolgot vállaltunk, ugyanis Maci a megtestesült jóság, odaadás, figyelem, szelídség. Maci nagyon szereti az embereket, különlegesen szófogadó, a séta pedig egy élmény vele. Maci, a csupaszív, kedves, nyugodt, 5 év körüli ivartalanított kan kutya gazdát keres.

Telefon + 36 30 5000 209

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 524

Fekete Maci története szinte mindennaposnak mondható - sajnos. Még a nyár elején került hozzánk, idős gazdija meghalt, az örököse pedig hazavinni nem tudta, megkért minket vigyázzunk a kutyusra, majd ő látogatja, beszáll a kajájába stb.
Látogatta, ám sok köszönet nem volt benne, különböző zsíros, füstölt mifenéket hozogatott neki, majd elvitte kirándulni a legnagyobb hőségben és vmi posványban fürdette - hát Macinak csillapíthatatlan hasmenése lett, sokféle gyógyszerrel, diétával tudtuk valamelyest rendbe hozni (már ehhez sem járult hozzá a k. tulaj.) A rendbe hozatal nem volt tartós, Macikutya rosszul lett, nem maradt meg benne a víz sem, rohangáltunk vele kivizsgálásra, amely megállapította, hogy autoimmun folyamatok indulhattak el...Adtunk gyógyszert és szükség lett volna speciális infúzióra, amelyre a k. tulaj egyszerűen nem vitte el a kutyát...
Egyszerűen semmiféle együttműködésre nem volt képes, amikorra ígérte, nem jött, ha jött, felzaklatta a kutyust, nem volt tekintettel a napirendre, és egyáltalán semmire.
Betelt a pohár, amikor Maci rosszul lett, s mert nem volt autó a tanyán, a gazdának telefonáltunk, jöjjön gyorsan (10km-re lakik) vigye el kórházba Macit. Eltelt több mint 2 óra, mire odaért!!!
A kórházban azt javasolták, maradjon benn a kutya kivizsgáláson, megfigyelésen valamint biztosítson a gazda Royal Canin Intestinal vagy Hypoallergen tápot.
Nem volt hajlandó ebben sem együttműködni, így megkértem: vagy vigye el a kutyát, és vegye le a felelősség terhét rólunk, vagy mondjon le Maciról és majd mi kezeltetjük, mint sok árvával is tesszük. Lemondott. Érdekes, attól a naptól FeketeMacink a javulás útjára lépett, egyrészt kapta a spéci tápot, másrészt, mintha érezte volna, lesz jövője...Igen, mi gazdit keresünk neki.
Maci 2004-ben született fekete labi. Imád labdázni, pancsolni, szófogadó, bújós, nagyon kedves.Más kutyákkal sajnos nem jön ki, de minden más tekintetben egy álomjó kutya.

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 523

Cash 2013 augusztusában egy kirándulóhelyen próbált segítséget kérni, kétségbeesetten kereste az emberek társaságát. Az környék nem vette ezt jó néven, a helyi vadásztársaságtól a kilövetését rendelték meg - ez a mai világban igazán nem is tűnt vaklármának. Casht természetesen a gondozásunkba vettük. Próbáltunk plakátokkal, különböző hirdetésekkel az eredeti gazdája nyomára bukkanni, ugyanis biztos, hogy valaha, valaki nagyon szerette Casht, és ő ezt mondta, panaszkodta, énekelte is.
Cash maximum 2 éves, ivartalanított kan, kutya, aki más kutyák társaságát ugyan nem igényli, cserébe viszont valami különlegesen kötődik az emberhez, igányli az érintést, beszélgetést, simogatást. Tökéletesen szobatiszta, gyönyörűen sétál pórázon, ha nincs esemény nyugodtan, csendesen, szemlélődőn viselkedik. Mozgásigénye ugyan nagy, de kiadós séta, futkosás után boldogan szalad az ember karjaiba és mászik ölbe, ahonnan igen elégedett mosollyal tekint körbe. Szeretne most már gazdájával futkosni, sétálni és gazdija öléből tévézni. Cash tehát gazdit keres: +36 30 5000 209

oncogito Creative Commons License 2014.01.16 0 0 522

Bemutatjuk nektek Drill-t, az impozáns külsejű, igazi munkakutya habitussal rendelkező malinois-t. Drill nagyon rossz körülmények között vegetált mielőtt hozzánk került, s mert ő egy különlegesen érzékeny fajta egyik egyede, nagyon meg is viselte a rossz tartás. A legfogékonyabb időszakában nélkülözött mindenfajta törődést, foglalkozást, szocializációt, ezt így felnőttként ezt nem kevés idő alatt lehet csak behozni.
Drill 4 év körüli, ivartalanított malinois, aki kifejezetten tapasztalt, rutinos kutyás társát keresi. Rendkívül ragaszkodó, feladatcentrikus kutya, aki lesi a gazdi minden kívánságát, ám nem stabil kutya, ezért biztosan nem adjuk főállású munkakutyának, nem is alkalmas a klasszikus munkakutya státuszra. Nem adjuk szimpla kerti tartásra "őrizze a házat" funkcióra, mert agyonpörgi magát kontroll nélkül. Társnak, kirándulópartnernek, a hétköznapokban is aktív foglalkozást nyújtó gazdinak való. Más kutyákkal nem jó a viszonya, viszont nagyon tanulékony, pórázon tökéletesen irányítható, lebeszélhető, elterelhető a nemkívánatos megnyilvánulásairól. Tényleg a fajtát szerető, ismerő társat keres. Telefon + 36 30 5000 209

shine_adonis Creative Commons License 2013.09.25 0 0 521

Időközben készült kép is a kuytusról:

Előzmény: shine_adonis (520)
shine_adonis Creative Commons License 2013.09.24 0 0 520

Sziasztok!

Szegeden a Lövölde utca környékén szegődött hozzánk egy kb 7 hónapos fekete kankutya.Kinézete az óriás snauzerre vagy az orosz fekete terrierre hajaz, csak méretben tér el. Nagyon kedves, játékos kutyus. Eredeti gazdáját keressük, vagy annak hiányában egy felelősségteljes új gazdit.

Érdeklődni a tourmalinemckukacgmail.com címen lehet.

nextdoor Creative Commons License 2013.02.17 0 0 519

Lelenc KME Creative Commons License 2012.10.05 0 0 518

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!